Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как ви се отрази конфликта в Украйна на живота и бита?

Featured Replies

преди 7 часа, dimy написа:

Алооо, не е вярно! При соца НЯМАШЕ чорбаджии! Всички вземаха по равно!

Това по-равно не ти ли се струва много несправедливо? Значи единият да работи двойно повече и да взима наравно с другия, който кръшка?

• Отговори 80
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Знаех си, че Берковица ще стане център на света. 

• Ми така е, света чака обединението на Берковица с Нидерландия за да се възцари вечен мир на земята и всичко да стане безплатно, даже Безос вече готви Амазон Берковица по поръчка лично на нейно височес

• Стига с тези помощи за бизнеса  или нека тези "помощи" са от рода на нисколихвени заеми, които могат да имат и някакъв гратисен период, но да са от търговски банки не от държавната пара - все едно с м

Публикувани изображения

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Това по-равно не ти ли се струва много несправедливо? Значи единият да работи двойно повече и да взима наравно с другия, който кръшка?...

Ама ти - сериозно ли?

Нима сега - когато се работи десеторно повече -и се взема четири пъти по-малко - е по-добре?

Нима сега , когато се прибираш от третата работа в 23.00ч. в къщи и се чудиш от къде да намериш пари за университета на детето - е по-добре?

Нима сега - когато след 15г. труд напускаш и разбереш, че собственика те е осигурявал на минимални кинти - и то само 5г. - е по-добре?

Нима сега - когато собственика фалира ... или просто те изхвърли - оставаш на другата сутрин без доходи ... а си на 55г. и никой не те иска - е по-добре?

Алоооо, мога да напиша още 17страници ... но - ми кажи - по-добре ли е? Или просто - не знаеш за какво говориш?!!!

преди 28 минути, dimy написа:

Ама ти - сериозно ли?

Нима сега - когато се работи десеторно повече -и се взема четири пъти по-малко - е по-добре?

Нима сега , когато се прибираш от третата работа в 23.00ч. в къщи и се чудиш от къде да намериш пари за университета на детето - е по-добре?

Нима сега - когато след 15г. труд напускаш и разбереш, че собственика те е осигурявал на минимални кинти - и то само 5г. - е по-добре?

Нима сега - когато собственика фалира ... или просто те изхвърли - оставаш на другата сутрин без доходи ... а си на 55г. и никой не те иска - е по-добре?

Алоооо, мога да напиша още 17страници ... но - ми кажи - по-добре ли е? Или просто - не знаеш за какво говориш?!!!

Тези факти са така, но имам контра въпрос на всеки от зададените от  Вас:

Кой Ви кара насила да работите повече, не е ли това лино решение?

Кой Ви кара да работите повече за да се прибирате в 23.00ч. и пари не се намират, а се изкарват - има студентски заеми и стипендии, а ако е кадърн и със заложби детето и фирми!

Защо сега разбирате , че така са Ви осигурявали? Нямате ли договор, не се ли интересувате как са Ви осигуроеките през годините?

Има "Борса", преквалификация и т.н. Не мислите ли че всеки трябва да се стреми през целия си живот да учи, надгражда знания и умения за да е конкурентен на пазара на труда?

Не на последно място всеки управлява жиявота си, а не да чака някой друг или  е длъжен някой друг!

преди 7 часа, dimy написа:

Ама ти - сериозно ли?

И какво, искаш да кажеш, че при комунизма си печелил повече, пък си работил по-малко ли?

Тогава всички, освен някои комунистически величия, бяха еднакво бедни. 

Тези екстри, които ползваш сега, никога не си ги ползвал тогава. Затова сега разходите ти са повече.

Демокрацията ти дава свобода както и да работиш повече, така и да се развиваш повече. Също ти дава свобода да печелиш колкото можеш повече, както и да купуваш имоти, коли, да пътуваш и посещаваш различни дестинации, за които при комунизма, дори не би могъл да мечтаеш.

Комунизмът като режим е харесван от мързеливите и завистливите. 

преди 12 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Тези факти са така, но имам контра въпрос на всеки от зададените от  Вас:

Кой Ви кара насила да работите повече, не е ли това лино решение?

Кой Ви кара да работите повече за да се прибирате в 23.00ч. и пари не се намират, а се изкарват - има студентски заеми и стипендии, а ако е кадърн и със заложби детето и фирми!

Защо сега разбирате , че така са Ви осигурявали? Нямате ли договор, не се ли интересувате как са Ви осигуроеките през годините?

Има "Борса", преквалификация и т.н. Не мислите ли че всеки трябва да се стреми през целия си живот да учи, надгражда знания и умения за да е конкурентен на пазара на труда?

Не на последно място всеки управлява жиявота си, а не да чака някой друг или  е длъжен някой друг!

Джони, извинявай , ама говориш глупости... кой ни кара да работим на 3 места, кой ни кара да се прибираме в 23ч. ....

Джони - това са глупости, дори не стават за коментар!

Извинявай, че ти го казвам така ... леко завоалирано, де.

преди 6 минути, dimy написа:

Джони, извинявай , ама говориш глупости... кой ни кара да работим на 3 места, кой ни кара да се прибираме в 23ч. ....

Джони - това са глупости, дори не стават за коментар!

Извинявай, че ти го казвам така ... леко завоалирано, де.

Е ми за пример ще дам мен! Мога да работя и втора и трета работа.Но мисля не всичко е пари в този живот! Аз предпочитам да имам време за семейството, за почивка, за прители и познати за релакс, защото вярвам, че това води и до крепко здраве. Да , доходите макар никога да не стигат, мисля водя скромен, но нормален живот. Но борбата е постоянна за заемането на работно място и то такова средно платено.

Преди сегашната ми работа съм бил за по няколко месеца до година на няколко места, но не си изпълняваха условията, които самите фирми са поставили в договора. Още малко и правя 20 години в институцията в която работя сега и съм минал през 3-4 съкращения. В две от тях бях единствен , който оставиха. Това вероятно се дължи на това, че не останах назад в знанията си и постоянно надграждах знанията си /познанията си/ в кобинация с инициативнист, креативност, упоритост и поемане на отговорност - нямаше през годините неизпълнена задача на 100% в срок.

Винаги съм се интересувал, как съм осигурен, вторият ми осигурителен стълб в какво състояние е и т.н.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.