Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавно зареждане Windowsa или кабелa ?

Featured Replies

• Автор

ами не съм взел, но не е проблем да взема, а това припращяване и аз не го знам от какво е дори като влезна да играя се чува и все си мисля че е от охлажданетo на процесора, понеже така като не правя нищо си работи тихо то от край време си е така. Като сменях процесора самото вентилаторче ми се струваше хлабаво и може би като му се вдигнат оборотите и започва да се чува поне така си мисля аз.Относно захранването купувах ново, че моето гръмна при един токов удар една сутрин беше на CoolMaster сега съм с това от снимката. За захранващият кабел то имам няколко свободни не е проблем да го сменя, даже мисля че го сменях когато сложих ссд-то. Това ми е видеокартата https://desktop.bg/archive/desktop_video_cards-nvidia-GeForce_GTX_970-asus_strix_geforce_gtx_970_directcu_ii_oc_4gb  процесора е I7 3770k, дъното е ясно 

308422577_5646042015418766_3356870901977382535_n.jpg

• Отговори 52
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сериозно ли предлагаш MSI части за Asus strix видеокарта?

• Емил Костов
    Емил Костов

За всеки случай си запиши ценната информация поне на още едно място и си ползвай машината със здраве. 

• Това нещо може да стане или от залято с нещо, или от някакъв конденз. А щом кабела е в това състояние букста на диска или дъното , където е бил възан как е? Може би и тя трябва да семени(почисти).

Публикувани изображения

преди 4 минути, цър-вул написа:

Я тук по-подробно за това!

По подробно какво мисля че всеки един знае какво е SATA захранващ кабел

vcom-molex-kam-sata-191859.jpg

преди 5 минути, Ant1Lamer написа:

ами не съм взел, но не е проблем да взема, а това припращяване и аз не го знам от какво е дори като влезна да играя се чува и все си мисля че е от охлажданетo на процесора, понеже така като не правя нищо си работи тихо то от край време си е така. Като сменях процесора самото вентилаторче ми се струваше хлабаво и може би като му се вдигнат оборотите и започва да се чува поне така си мисля аз.Относно захранването купувах ново, че моето гръмна при един токов удар една сутрин беше на CoolMaster сега съм с това от снимката. За захранващият кабел то имам няколко свободни не е проблем да го сменя, даже мисля че го сменях когато сложих ссд-то. Това ми е видеокартата https://desktop.bg/archive/desktop_video_cards-nvidia-GeForce_GTX_970-asus_strix_geforce_gtx_970_directcu_ii_oc_4gb  процесора е I7 3770k, дъното е ясно 

308422577_5646042015418766_3356870901977382535_n.jpg

Едва ли това припръщяване ще е от охлаждането на процесора и то най вече от самия вентилатор. Ако мислиш че е от вентилатора, можеш да провериш, да ли буксата на вентилатора, незнам колко пина е твойта. Дали е влезнала до края в конектора. А вентилатора ако е на фтулка по скоро може да го чуеш ако започне да румоли и сам ще ти подскаже че иска смазване.

• Автор

ами в дъното е включен вентилаторът то е една малка буксичка 4 пина е, но до край е сложена ето за какво става на въпрос  влеза ли в играта и започва излеза ли и спира.А иначе това си е от край време така, но няма проблеми. Тоест проблема да е да се товари захранването ?

преди 3 минути, Ant1Lamer написа:

ами в дъното е включен вентилаторът то е една малка буксичка 4 пина е, но до край е сложена ето за какво става на въпрос  влеза ли в играта и започва излеза ли и спира.А иначе това си е от край време така, но няма проблеми. Тоест проблема да е да се товари захранването ?

Тук вече се чува румолене но на първото видео което беше качил се чуваше нещо като припръщяване. Може и аз да съм се заблудил понеже звука, на видеото, е слаб и така да ми се е чуло. Можеш да направиш следното да си отвориш вентилаторите ако са на фтулки разбирасе и да ги смажеш с масло (шевно) Или да използваш бързоборотна грес. Аз лично от много години си слагам бързооборотна грес на вентилаторите и съм доволен, и със едно смазване, на вентилатор можеш, да изкараш маса врем,е без да ти се налага да смазваш пак след известно време. Но това вече зависи в какво състояние е самия лагер който разбирасе се сменява. И ако имаш стари вентилаторчета можеш да ползваш тяхните лагери за подмяна. А самата грес ти смазва лагера много добре при което и оборотите се увеличават но това вече мисля че знаеш как и защо се вдигат оборотите.

• Автор

Да ами на втулки е този на процесора, а може ли без да го свалям да го смажа, че той върви със целият охладител с радиаторчето, иначе имам масло да

преди 1 минута, Ant1Lamer написа:

Да ами на втулки е този на процесора, а може ли без да го свалям да го смажа, иначе имам масло да

Неможеш да го смажеш без да махнеш втулката. Самата фтулка е пластмасова има ги в цвят бяли, има и черни, поне при мен на някои от вентилаторите ми са с тези цветове. Но цветат на фтулката не е важен. А самафтулка за да я махнеш можеш да използваш игла с която да си помогнеш, за махането, на фтулката. А също така ако самия вентилатор има гумено капаче на фтулката можеш да го махнеш и да не ти се наложи да махаш фтулката и да капнеш малко масло.

Какъв е този звук сякаш някой си форсира колата на място? Кога за последно си чистил охладителите на видеокартата и процесора? Покажи вътре в кутията какво е положението.

• Автор

Всъщност сега отворих кутията и намерих къде е проблема единият вентилатор на видеокартата. Понеже се пускат когато започне да се товари, иначе с Aida64 докато играя съм и гледал температурата макс 55 градуса стига 60

Да натиска, да не натискаш - лагера е заминал, без подмяна няма да се оправи. Проблема е, че едва ли у нас има такива, най-вероятно ще трябва да поръчаш от официалния сервиз или някъде по чуждите сайтове - алиекспрес и подобни.

95MM FD9015U12S 5Pin Fan For ASUS STRIX GTX 970 980 780 TI R9 380 FD10015H12S | eBay

Евентуално може и да потърсиш перки със същия размер и параметри.

преди 4 минути, Ant1Lamer написа:

Сериозно ли предлагаш MSI части за Asus strix видеокарта?

• Автор
преди 14 минути, Raze написа:

Сериозно ли предлагаш MSI части за Asus strix видеокарта?

Ами не разбирам, ще видя ще пробвам да сваля вентилаторите и да му капна малко масълце ако може, докато намеря резервни, пък дано да се оправи, а относно зареждането сега отивам да купя нов сата кабел

• Автор

Смених кабела пръснах с контактен спрей и в дъното и в ссд-то малко по - добре е и вече ако  започне да бави пак така ще сменя Windowsa

преди 1 минута, Ant1Lamer написа:

Смених кабела пръснах с контактен спрей и в дъното и в ссд-то малко по - добре е и вече ако  започне да бави пак така ще сменя Windowsa

Понеже не следя темата, направи ли тест на SSD диска. Да не се окаже, че и той е проблемен?

• Автор

Ами не съм правил,  пипнах малко и   вентилаторите на видеото сега спря да скрибулици сякаш опираше в корпуса самата перка, защото като ги завъртя на ръка докато беше изключен си се въртяха нормално с  инерция и то доста добра и нямаше да се чува това и то доста силно ги въртях.

преди 3 минути, Ant1Lamer написа:

Ами не съм правил,  пипнах малко и   вентилаторите на видеото сега спря да скрибулици сякаш опираше в корпуса самата перка, защото като ги завъртя на ръка докато беше изключен си се въртяха нормално с  инерция и то доста добра и нямаше да се чува това и то доста силно ги въртях.

:lol6:как така скрибуцат?! Ако има проблем с вентилаторите се сменят. Може да се пробва да се отворят и смажат, но това е временна мярка. И виж къде държиш машината. Не може да я чистиш и да има такъв конденз и окисляване!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Untitled.jpg

Истеглих тука нещо и само го отворих и това ми показва иначе ссд-то е купувано декември тоест няма и година

И диска е тръгнал да заминава. Дали проблема се е появил от кабела или е дефектирал не се знае, но не разчитай особено на него. Наблюдавай лошите сектори CRC error count и първия атрибут, ако продължават да се увеличават, готви се да вземеш нов диск. Ако е гаранционен, може да пробваш да направиш рекламация пред продавача.

• Автор

в гаранция е декември е замина ами не знам сега както си играх и заби това пък за пръв път го прави 2-3 пъти ми забива и ми даваше все едно няма диск май не бях вкарал хубаво кабела ли ще видя сега, ами защо показва това 98% или да не го гледам

• Автор

Сега всичко е точно и не е забивало, а относно програмата изчетох доста за нея, съдейки по четенето всичко е точно и няма проблеми по ссд-то и е добре

Щом така мислиш, дано да си прав, но според данните аз виждам друго. Направи един тест на четене на целия диск, да видим дали всичко е нормално. Може да пробваш с 'hard disk sentinel'.

• Автор

Пробвах с друга програма като не карам докъдето изкара пък като му дойде времето ако е в гаранция правим рекламация ако не ще вземем нов, но както казах до момента от както е взет никакви проблеми не съм имал

Untitled.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.