Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows 10, Microsoft Surface Rt1

Featured Replies

Здравейте, 

Имам Microsoft Surface RT1 с инсталиран windows 8.1. Характеристиките ги качвам като снимка.

Искам да инсталирам windows 10, защото не съм доволен от Windows RT 8.1. Не можеш да инсталираш софтуери, които са извън Microsoft Store. Дава грешката: " This app can't run on your PC. To find apps for this PC, open the Windows Store.", при опит за инсталиране например на Google Chrome.

Изгледах много видеа за инсталиране на ОС, по без успех. Пробвах различни подварианти на Windows 10. Моля ако някой се е сблъсквал с такъв таблет да ми помогне, ще съм много благодарен.

IMG_20221001_155321.jpg

IMG_20221001_155530.jpg

На тая машина няма как да работи 10. Слаби са и параметрите. Просто Майкрософт се изложиха с техните таблети и телефони с windows и който ги има се е набутал.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 25 минути, Petar02 написа:

Здравейте, 

Имам Microsoft Surface RT1 с инсталиран windows 8.1. Характеристиките ги качвам като снимка.

Искам да инсталирам windows 10, защото не съм доволен от Windows RT 8.1. Не можеш да инсталираш софтуери, които са извън Microsoft Store. Дава грешката: " This app can't run on your PC. To find apps for this PC, open the Windows Store.", при опит за инсталиране например на Google Chrome.

Изгледах много видеа за инсталиране на ОС, по без успех. Пробвах различни подварианти на Windows 10. Моля ако някой се е сблъсквал с такъв таблет да ми помогне, ще съм много благодарен.

Windows 8.1 RT е ARM базирана ОС ,която не поддържа Win32 софтуер, хардуера е слаб за пълна версия на Windows ОС.

• Автор

А идея как мога да премахна тази досадна грешка при опит за инсталиране на софтуер, който не е от Microsoft Store? 

току-що, Petar02 написа:

А идея как мога да премахна тази досадна грешка при опит за инсталиране на софтуер, който не е от Microsoft Store? 

Не може да се премахне ,писах в горния си пост защо.

На тая щуротия не може ли да се качи някакъв Линукс? Примерно Убунту?

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Windows 8.1 RT е ARM базирана ОС ,която не поддържа Win32 софтуер, хардуера в слаб за пълна версия на Windows ОС.

Е значи една ARM дистрибуция ще стане

преди 2 минути, petie1 написа:

Може да се опита с ARM базирани дистрибуции ,но с драйверите след това не знам...

преди 3 минути, petie1 написа:

Е значи една ARM дистрибуция ще стане

Никакъв шанс за драйвери и прочие :)

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Може да се опита с ARM базирани дистрибуции ,но с драйверите след това не знам...

Е не подценявай Линукс

току-що, petie1 написа:

Е не подценявай Линукс

Не подценявам никога Линукс. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Никакъв шанс за драйвери и прочие :)

А добре, може да опита то сега има Линукс дистрота баш за такива джадки

преди 3 минути, petie1 написа:

Е не подценявай Линукс

Не го подценявам Линукс ,но като начало ще изгрее проблем с драйвера за тъчскрина ,след него с wlan ,може би с видео /аудио драйвер и т.н. Пък и освен ОС е нужен и софтуер...

току-що, petie1 написа:

А добре, може да опита то сега има Линукс дистрота баш за такива джадки

И като загубиш достъп до тъчскрина и си дотам. AAUUXX ме е изпреварил даже. За съжаление избираш едно кошче и с таблета се прави баскетболна "кука".

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Не го подценявам Линукс ,но като начало ще изгрее проблем с драйвера за тъчскрина ,след него с wlan ,може би с видео /аудио драйвер и т.н. Пък и освен ОС е нужен и софтуер...

Ами гледам подкарват го на баш на такива щуротии явно не е толкоз трудно

току-що, Емил Костов написа:

И като загубиш достъп до тъчскрина и си дотам. AAUUXX ме е изпреварил даже. За съжаление избираш едно кошче и с таблета се прави баскетболна "кука".

Е нищо не му пречи да опита щом е за коша

преди 37 минути, Petar02 написа:

при опит за инсталиране например на Google Chrome

ами има ли версия за ARM32?

• Автор
преди 9 минути, plamen_petrov_80 написа:

А за какво реално искате да ползвате този таблет?

Или какъв е конкретния проблем (изключвайки споменатия Google Chrome)?

Искам да го ползвам за сърфиране в социалните мрежи, word, excel. Нямам намерение да го мъча с някакви тежки програми. През Microsoft Store е много зле направено, има игри и някакви приложения, които не ме устройват. 

преди 3 минути, Petar02 написа:

През Microsoft Store е много зле направено, има игри и някакви приложения, които не ме устройват.

а в магазина има ли браузър Edge, който е хром базиран

• Автор
преди 3 минути, овню написа:

а в магазина има ли браузър Edge, който е хром базиран

Има само Internet Explorer, не ми дава да инсталирам Edge. 

преди 13 минути, Petar02 написа:

Искам да го ползвам за сърфиране в социалните мрежи, word, excel. Нямам намерение да го мъча с някакви тежки програми. През Microsoft Store е много зле направено, има игри и някакви приложения, които не ме устройват. 

За Word и Excel не знам как ще го използваш. А с тези 2 giga оперативна памет просто забрави за сърфиране в интернет или социални мрежи. 

преди 15 минути, Petar02 написа:

Има само Internet Explorer, не ми дава да инсталирам Edge. 

вероятно си със стара архитектура на ARM, която поддържа само 32 бита
а аз виждам че  новите версии на десетката  за ARM архитектура са само 64-битови
пък и RAM е твърде малко за такава версия

преди 2 минути, цър-вул написа:

Мамайкоо! Е сега наистина бих засилил тоя таблет в стената.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Но преди да направи всичко това автора трябва да прочете:

Цитат

Alexenferman, Google, Microsoft, XDA Developers, are not responsible for any damages or bricks made to your device. Please do some research if you have any concerns about this installation, the leaked Windows 10 build, features and downsides. You are choosing to make these modifications, you should blame yourself for any mistakes you make. Once installed, the partition 4 of the drive (i.e. C:) will be completely wiped. Make sure you backed up all of your data to another drive or on a computer.

Do not install Windows 10 unless you have followed very carefully the tutorial and have Secureboot disabled! Not disabling Secureboot properly might lead to a unrecoverable soft bricked device as reported by some members.

току-що, AAUUXX написа:

Но преди да направи всичко това автора трябва да прочете:

Да живее баскетболът в домашни условия! ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.