Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нетърпима болка в гърлото

mako1

Препоръчан отговор

Здравейте. Преди три дни установих, че съм болен от Ковид. На първия ден имах лека болка в гърлото. На втория болката стана два пъти по силна. Снощи болката се усили толкова много, че едвам преглъщам собствената си слюнка. Боли при преглъщане. Та ако знаете, някакъв цяр МОЛЯ споделете... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, mako1 написа:

Та ако знаете, някакъв цяр МОЛЯ споделете... 

Сироп за кашлица.
И бебетата знаят, само ти единствен не знаеш. :no-no:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, mako1 написа:

Здравейте. Преди три дни установих, че съм болен от Ковид. На първия ден имах лека болка в гърлото. На втория болката стана два пъти по силна. Снощи болката се усили толкова много, че едвам преглъщам собствената си слюнка. Боли при преглъщане. Та ако знаете, някакъв цяр МОЛЯ споделете... 

Трахизан при болки в гърлото х20 таблетки Engelhard Arzneimittel (sopharmacy.bg)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, adersa написа:

Лукчетата оправят проблема ;)

те точно тези имат най-голям ефект

https://apteka.framar.bg/02002677/бонбони-лукчета-билкови-90-гр-

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, mako1 написа:

Не ми е ясно как разбра, че си болен от Ковид. Има доста болести, при които има болки в гърлото - например ангина. Отиди на лекар да ти види гърлото и стига правете глупости. И не ми е ясно що си седял 3 дена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Емил Костов написа:

например ангина

аз също залагам на ангина ... вземи мерки да не стане гнойна ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, adersa написа:

Лукчетата оправят проблема ;)

Знаеш ли как се смуче лукче като боли гърлото или едвам преглъщаш. Ей за бой си значи :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо не яж нищо люто и горещо. Второ върви на лекар. УНГ. Трето, както чета, моля се да не е гнойна ангина.  Пий повече течности.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

днес сутринта ходих при личния лекар. Прегледаха ме и ми предписаха някакъв спрей, който няма особен ефект. Иначе си направих два теста за ковид вкъщи и бяха положителни.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, mako1 написа:

днес сутринта ходих при личния лекар. Прегледаха ме и ми предписаха някакъв спрей, който няма особен ефект. Иначе си направих два теста за ковид вкъщи и бяха положителни.  

Естествено, че ще бъдат положителни. Вече се доказа тяхната фалшивост. Така е по-лесно, че се краде от здравната каса. Поне докторът каза ли ти имаш ли възпалено или зачервено гърло. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Естествено, че ще бъдат положителни. Вече се доказа тяхната фалшивост. Така е по-лесно, че се краде от здравната каса. Поне докторът каза ли ти имаш ли възпалено или зачервено гърло. 

Каза че имам възпаление и каза, че било характерно за ковид. Каза че не вижда нужда, но ако искам може да пия и антибиотик

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, mako1 написа:

Каза че имам възпаление и каза, че било характерно за ковид. Каза че не вижда нужда, но ако искам може да пия и антибиотик

image.thumb.png.91e6fe28dcaed1adcfb2b25c2a893086.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

но ако искам може да пия и антибиотик

антибиотика в случая е за да не се получат усложнения и е задължително да идеш на лекар който да изпише точния антибиотик
не е ако искаш
винаги се получават усложнения

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, mako1 написа:

Ковид е вирус, а антибиотикът е за срещу бактерии. Освен, ако нямаш бактериална инфекция, тогава ти трябва антибиотик. Ако болките са причинени от вирус, няма смисъл от антибиотици.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, АСПЕКТ написа:

Ковид е вирус, а антибиотикът е за срещу бактерии. Освен, ако нямаш бактериална инфекция, тогава ти трябва антибиотик. Ако болките са причинени от вирус, няма смисъл от антибиотици.

Със сигурност не е Ковид. Те след малко ще кажат, че ако си си порязал ръката пак си болен от тая глупост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бля бля бля и ни един не е дал точното лекарство :

Отиваш до магазина...

...чакай щом си с ковид значи пращаш някой до магазина да ти вземе едно патронче мастика, Повтарям МАСТИКА, не узо или друга подобна измишльотина(Може и по-голямо шише твой си е избора), обаче трябва да е топла от рафта а не от хладилник на кристали и пакетче сода за хляб.

Пиеш 50 грама, след някой и друг час пак и вечерта преди лягане пак.

Междувременно не по-рано от половин час след като си пил мастика, вземаш пакетчето сода и заминаваш с него в банята :

Мокриш един пръст(за педпочитане средния), поръсваш го обилно със сода и намазваш дълбоко гърлото(Бъркаш толкова дълбоко че да ти докара спазъм за повръщане), мажеш хубаво от всички страни със содата и после правиш гаргара с хладка вода докато не остане сода по гърлото(Може и с чай или друго топло нещо), това ще почисти налепите.

И все пак имай напредвид че щом си с вирусна инфекция ще трябва и доктор. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Bubbles написа:

Бля бля бля и ни един не е дал точното лекарство :

Отиваш до магазина...

...чакай щом си с ковид значи пращаш някой до магазина да ти вземе едно патронче мастика, Повтарям МАСТИКА, не узо или друга подобна измишльотина(Може и по-голямо шише твой си е избора), обаче трябва да е топла от рафта а не от хладилник на кристали и пакетче сода за хляб.

Пиеш 50 грама, след някой и друг час пак и вечерта преди лягане пак.

Междувременно не по-рано от половин час след като си пил мастика, вземаш пакетчето сода и заминаваш с него в банята :

Мокриш един пръст(за педпочитане средния), поръзваш го обилно със сода и намазваш дълбоко гърлото(Бъркаш толкова дълбоко че да ти докара спазъм за повръщане), мажеш хубаво от всички стеани със содата и после правиш гаргара с хладка вода докато не остане сода по гърлото(Може и с чай или друго тоопло нещо), това ше почисти налепите.

И все пак имай напредвид че щом си с вирусна инфекция ще трябва и доктор. :)

Изписаният спрей прави същата работа. Въпросът е дали има ангина или не, защото болката може да е от лимфен възел, зъб, слюнчеста жлеза (с последното един познат много зор видя).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Изписаният спрей прави същата работа. Въпросът е дали има ангина или не, защото болката може да е от лимфен възел, зъб, слюнчеста жлеза (с последното един познат много зор видя).

Ако има температура значи най вероятно има и ангина, тогава трябва антибиотик.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, mr. 5r0ff написа:

аз също залагам на ангина ... вземи мерки да не стане гнойна ...

Ще му направят седалката на решето и ще се оправи...
Брей, колко дипломирани лекари, упс баячки, имало у хорумо.
Те, докторите, дет' са учили 7 години и практикували още поне два пъти по толкова и са огледали пациента, често не знаят каква е причината, вие по две приказки на кръст я установихте.
Калине, отваряй спешен виртуален кабинет и карай на половин такса...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Bubbles написа:

Ако има температура значи най вероятно има и ангина, тогава трябва антибиотик.

Не казва такова нещо. Само че го боли гърлото, а и не е задължително при силен организъм да има температура :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При болки в гърлото и кашлица в началото малко сода с мед или чаша хладка вода с ицеден лимон и сода! Ако нещата не се подобрят за денонощие - лекар !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, овню написа:

те точно тези имат най-голям ефект

https://apteka.framar.bg/02002677/бонбони-лукчета-билкови-90-гр-

тези изглеждат интересни не съм ги пробвал до сега . Взимал съм от по силните на ден по 2 бонбона в устата и съм като нов и след това 1 2 аналгина и готово не ми тряят сиропи и други подобни работи .За всеки случай автора да пробва прахчета .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Ще му направят седалката на решето и ще се оправи...
Брей, колко дипломирани лекари, упс баячки, имало у хорумо.
Те, докторите, дет' са учили 7 години и практикували още поне два пъти по толкова и са огледали пациента, често не знаят каква е причината, вие по две приказки на кръст я установихте.
Калине, отваряй спешен виртуален кабинет и карай на половин такса...

И ний сме били болни и ний знаеме. И мен са ми боляли сливиците. Имал съм и гнойна ангина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, adersa написа:

тези изглеждат интересни не съм ги пробвал до сега

има ги във всички хранителни магазини и се купуват масово...точно тия зелените
да, случва се да свършват бързо и трябва да изчакаш следващо зареждане на магазина
има и други видове на същата фирма, но не са толкова ефективни

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...