Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с видеокарта Sapphire RX480

Featured Replies

• Автор
току-що, Orgasmatron написа:

От 460 до 590-всички имат такива проблеми.Рано или късно се появява.

Решение-няма.

А ясно ли е дали е софтуерен или хардуерен проблема? Отразява ли се по някакъв начин на живота на видеокартата? 

току-що, Raze написа:

Ще го покаже ако има такова, ще го видиш като пик в графиката, както ти казах, като избереш gpu. Оставяш да работи на заден план и като се завъртят вентилаторите гледаш какво става.

Да, разбрах, благодаря!

преди 3 минути, svetlio_7557 написа:

А ясно ли е дали е софтуерен или хардуерен проблема? Отразява ли се по някакъв начин на живота на видеокартата? 

Софтуерен.И с никакви програми,не се оправя.

Знам за една-втора година,си бачка безпроблемно.Само върти постоянно(и е малко шумна).

• Автор
преди 2 минути, Orgasmatron написа:

Знам за една-втора година,си бачка безпроблемно.Само върти постоянно(и е малко шумна).

Ясно, при мен поне не върти постоянно, но все пак е дразнещо... вече два часа от както го рестартирах, не ги е завъртала тая гад.

Остави го за 10-20 минути без да пипаш нищо да видим.

преди 13 минути, Orgasmatron написа:

Съмнявам се да е така. Zero fan опцията активирана ли е? Температурите какви са когато се върти? Каква крива на вентилаторите си настроил?

преди 27 минути, svetlio_7557 написа:

Аз съм с последния ъпдейт от 23.08.22 но явно ще се чака нов евентуално...

То не пречи точно последния да прави тоя проблем.

• Автор
току-що, plmen88 написа:

То не пречи точно последния да прави тоя проблем.

Да, но пък преди да ъпдейтна го правеше и със стария който беше от не знам си кой месец, 21-ва година. (Вероятно инсталиран автоматично, когато преинсталирах Windows).

Ако не намериш решение пробвай с префлашване на биоса на видеото с по-нова версия.

• Автор
преди 1 минута, plmen88 написа:

Ако не намериш решение пробвай с префлашване на биоса на видеото с по-нова версия.

Звучи ми рисковано, но ако не се оправи ще го имам предвид. Как мога да проверя дали е префлашван някога биоса, че уж я взех "като нова, неизползвана" тая карта (в последствие се оказа, че е Refurbished) ама знам ли...

преди 37 минути, svetlio_7557 написа:

Звучи ми рисковано, но ако не се оправи ще го имам предвид. Как мога да проверя дали е префлашван някога биоса, че уж я взех "като нова, неизползвана" тая карта (в последствие се оказа, че е Refurbished) ама знам ли...

...

преди 5 часа, plmen88 написа:

И на мен ми прилича на проблем с vBIOS. Чисто информативно:
https://www.techpowerup.com/vgabios/?manufacturer=Sapphire&model=RX+480
https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

Трябва много да внимаваш каква версия на vBIOS сваляш!!! Трябва да знаеш точните данни на своята карта.

преди 7 часа, svetlio_7557 написа:

Сега като се замисля, тоя номер го правеше когато включа компютъра, не винаги, но го правеше. Пускам го, светват вентилаторите и логото на видеокартата, развърта вентилаторите на максимална скорост за секунда и тогава изгрява логото на Gigabyte. 

В началото си помислих, че просто си прави някакви тестове, както каза Емил Костов и не обърнах особено внимание, но сега взе да го прави и докато е пуснат вече компютъра или поне сега го забелязвам.

Има си дъна, които го правят това нещо. Просто проверяват системата. 

• Автор
преди 10 часа, Емил Костов написа:

Има си дъна, които го правят това нещо. Просто проверяват системата. 

Не го прави на всяко включване

• Автор

Вече два дена не се беше появявал проблема, но преди малко го направи два пъти почти веднага един след друг. Прикачих снимка от Process Hacker Overview. Струва ми се, че няма нищо нередно, това е някакъв процес от Windows. Screenshot_2022-10-13-18-41-57-829_com_miui.gallery.thumb.jpg.20b1d91ef11e1a0a0d8393c672f5692b.jpg

• Автор
току-що, Raze написа:

Гледай в GPU дали нещо не товари видеокартата, процесора няма какво да го гледаш.

Къде е това? Има само CPU, Memory и I/O

• Автор
току-що, Raze написа:

Да не си изтеглил някоя стара версия?

wL13O5T.png

Не, просто не съм инсталирал всичко. 

Направи ми впечатление, че не навсякъде показва процеса, смисъл на места пише само проценти. Така ли трябва да бъде? 

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

В крайна сметка си реших проблема, като изключих опцията за "заспиване" в Windows. Повече не съм имал такива проблеми.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.