Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 22 часа, teo-glavata написа:

Мързи ме да пошс от тел пофтобно  но едно ще ти ксжа:

Моя син ще реши като нсеърши е1 дали иска бг документи, които ома по праео. Роден е в бг, но зссега е гражданим на САЩ. Така искам АЗ!

Научи го да обича България.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Автор: Христо Христов

Докато по света правят открития, в България БКП създава лагери!!!

През 1959 г., когато на световния пазар излиза първата копирна машина Xerox 914, когато на панаир за играчки в САЩ за първи път е показана куклата Барби, същата година когато японската електронна компания „Сони“ пуска първия транзисторен телевизор, а автомобилният производител „Волво” въвежда триточковия колан за безопасност, променил автомобилния свят завинаги, в Народна Република България Политбюро на ЦК на БКП тайно създава лагер, в който издевателствата и убийствата без съд и присъда са ежедневие.

По това време в социалистическия лагер трудови лагери съществуват единствено в СССР, където създадената от Сталин система на трудови лагери (ГУЛаг, Главно Управление на изправително-трудови Лагери) действа с пълна сила.

През септември 1959 г. 166 души от току що закритото трудово-възпитателно общежитие (ТВО) в Белене са прехвърлени в няколко изоставени бараки до каменна кариера край Ловеч (от 1961 г. женската част е преместена край с. Скравена, Ботевградско). През следващите три години това място се превръща място, което дава основание да се правят аналогии с нацистките лагери на смъртта. През него минават над 1500 души. Със садистична методичност са смачкани хиляди човешки живота, разбити са стотици семейства, а 151 въдворени никога не се връщат.

Партийната върхушка десетилетия наред крие истината за убийствата. Те стават известни едва след промените през 1989 г. Когато през март 1990 г. Прокуратурата на въоръжените сили арестува отговорника за лагерите край Ловеч и Скравена ген. Мирчо Спасов – един от най-доверените хора на Тодор Живков и дългогодишен зам.-министър на вътрешните работи, той прави признанието:

„От днешно време преценявам, че беше нереално да се изпращат в лагера лица без присъди, но по това време не мислех така. Ние – Политбюро на ЦК на БКП и нашето министерство силно копирахме съветските другари, техния опит. През 1959 г. бях най-младият зам.-министър в МВР и ме натовариха да отговарям и създам лагера край Ловеч. Заповедта ми беше предадена от министъра Георги Цанков”.

И какво се случва след 29 години?

Обръщане към капитализма! И защо са били всички тези лагери и убийства?

Заседание на ЦК на БКП 22 декември 1988г.

dec1988.png

dec1988-1.png

преди 42 минути, В. Велев написа:

Защо да го уча? Има късмета да си избира. Като роден в бг има право и на бг гражданство. Като навърши пълнолетие, т.е. 21 г. ще си реши сам българско, USA или Хрватско да има. А може и трите

преди 13 минути, teo-glavata написа:
преди 59 минути, В. Велев написа:

Защо да го уча?

Защото му е Родина. Знаеш ли колко е лошо човек да няма Родина? И да се скита по света немил-недраг...

преди 31 минути, В. Велев написа:

Защото му е Родина. Знаеш ли колко е лошо човек да няма Родина? И да се скита по света немил-недраг...

Когато в т.нар. родина, ти пляснат 8 г ефективсна, ще те питам, кое какво е.

"СТРАШНА ТРАГЕДИЯ: 36 майки и деца се давят в автобус! (СНИМКИ)
Черната река била жадна за трупове, лодкар спасява мнозина.

"36 майки и деца загинаха на връщане от почивка на Българското Черноморие преди 53 години.
Били са във ведомствената станция на голямото предприятие ДСО „Автопром“ в Ахтопол. Последният им ден от почивката е 28 юли 1972 г., когато поемат обратно към София, но така и не пристигат.
....
Тогава, за разлика от наши дни, мостът все още не е обезопасен с парапети и мантинела.
Те са поставени едва след трагедията."

https://telegraph.bg/telegraphplus/novini/strashna-tragediia-36-majki-i-deca-se-daviat-v-avtobus-chernata-reka-bila-zhadna-za-trupove-lodkar-spasiava-mnozina-snimki-463268

Автор: Злопаметен

А помните ли ДСО „Родопа“?...

Разбира се, че помните. Това е любимото ви време, когато кренвиршът съдържаше „месо“, колкото веган бургер — само че без идеология. Вие не искате храна – искате да върнете миража на евтината илюзия, че всичко е било хубаво, само защото не сте знаели какво ви липсва.

Да, да, „нямаше оцветители“ – ама то и цветове почти нямаше. Нямаше и консерванти, защото саламът така или иначе се разваляше още преди да стигне до магазина. А за „месото“ – ако имаше грам истинско, то се е изгубило по трасето между кланницата и петгодишния план.

Но хайде, разкажете пак за опашките, в които баба ви се е редила 4 часа за кренвирш, в който реалният животински принос е бил кокал, мука и малко носталгия. И как сте „ядяли истинска храна“ – с вкус на амбалаж и консистенция на мокър кашон.

Това не е носталгия. Това е доброволен отказ от памет. Това е евтина соц-фентъзи романтика за хора, които днес биха си снимали филията с мас и надпис: "organic."

Съжалявам, но „Родопа“ не беше кулинарен рай. Беше метафора на недоимъка, в която се влагаха 80% химия и 20% съжаление, че пак сме изтеглили късата клечка на историята.

преди 1 час, БаалБек написа:

Да, да, „нямаше оцветители“ – ама то и цветове почти нямаше. Нямаше и консерванти, защото саламът така или иначе се разваляше още преди да стигне до магазина. А за „месото“ – ако имаше грам истинско, то се е изгубило по трасето между кланницата и петгодишния план.

:laughing5:

преди 16 часа, БаалБек написа:

Автор: Христо Христов

Докато по света правят открития, в България БКП създава лагери!!!

През 1959 г., когато на световния пазар излиза първата копирна машина Xerox 914, когато на панаир за играчки в САЩ за първи път е показана куклата Барби, същата година когато японската електронна компания „Сони“ пуска първия транзисторен телевизор, а автомобилният производител „Волво” въвежда триточковия колан за безопасност, променил автомобилния свят завинаги, в Народна Република България Политбюро на ЦК на БКП тайно създава лагер, в който издевателствата и убийствата без съд и присъда са ежедневие.

...

Лъжеш като дрът мангал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Смяташ че хората не помнят!!!!!!!!!!!!

1. Лагерите са създадени са с Наредба-закон за създаване на трудововъзпитателни общежития от 20 декември 1944 г., приета от правителството на Кимон Георгиев!

2. На Априлския Пленум 1956г. Т. Живков разкритикува системата на лагерите и нарежда тяхното закриване! Остава само Белене!

ЛЪЖЕЦ! И май*цепродавец!

преди 12 минути, Т.Христов написа:

2. На Априлския Пленум 1956г. Т. Живков разкритикува системата на лагерите и нарежда тяхното закриване! Остава само Белене!

ЛЪЖЕЦ!
Лъжеш като комунист!

А ловешкия "Слънчев бряг"?
А лагерът в Скравена?

В кръвта ви ли е да ви избива на лъжа?

преди 1 минута, Staff. написа:

Вкус? 😂

Салам "Камчия" с чесън.... мноооого чесън и сланина.... или Родопски гаден салам, то друг нямаше май, кучешката радост и кренвришите са по-късно. :vomit:

Явно вашите не са могли да си позволят "Сервилат" или "Бургас".Жалко, много си изпуснал.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Явно вашите не са могли да си позволят "Сервилат" или "Бургас".Жалко, много си изпуснал.

Сервилат салам си е с уникален вкус. Няма вече такъв.

преди 3 минути, Staff. написа:

Нашите, бог да ги прости всички можеха да си позволят всичко, майка беше доктор, баща ми накрая го направиха директор на предприятие и падна комунизма. Бабата партиен секретар, дядо ми фронтовак от ВСВ, а другият ми дядо домакин на ТКЗС-то в село. Чувала с парите го е държал зад вратата покрит с персийски губер и никой не е знаел колко пари има в него. Бащата един ден му е казал, дай да вземем някой лев, никой няма да разбере? Този ден го помни до последният си ден защото татко му, тоест дядо ми е извадил ловната пушка и е заредил пред него след което вдигнал заредената пушка срещу главата му с думите, ако те чуя още веднъш да изречеш тези думи или помислиш за кражба на държавни пари, ще те застрелям! :getout:

Комунисти сър, не ме питайте защо ги мразя! :mad:

Всичко ще си кажете. Комунета. 

току-що, Staff. написа:

Това съм го казвал много пъти, че баба ми ни топеше на партията.... :mad:

Дядо от село също беше заклет комунист.... :mad:

Майка ми, сестра и, баща ми, аз сме патили много заради тях и мразя от дъното на душата си комунистите и всичко свързано с тях. Да топиш собствените си деца пред партията само заради делото.... отврат!

Заминавай да отваряш вируси в твоя раздел.... плякарник! 😁

Род комунета. Плякарници сър. 

преди 30 минути, Staff. написа:

Този ден го помни до последният си ден защото татко му, тоест дядо ми е извадил ловната пушка и е заредил пред него след което вдигнал заредената пушка срещу главата му с думите, ако те чуя още веднъш да изречеш тези думи или помислиш за кражба на държавни пари, ще те застрелям! 

Усещаш ли разликата?

Явно не разбираш за какво ти се говори.

Тогава хората са имали чест!

Какво е казал дядо ти?

" ако те чуя още веднъш да изречеш тези думи или помислиш за кражба на държавни пари, ще те застрелям!"

преди 2 часа, Т.Христов написа:

Лъжеш като дрът мангал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Смяташ че хората не помнят!!!!!!!!!!!!

Отричаш документите ли? Обявяваш Живков за лъжец и стенограмите и протоколите, които са писани и старателно водени от ЦК на БКП?

:popcorn2:

И тези документи ли са лъжа? :newspaper:

BKP1980-1.png

BKP1980-2.png

BKP1980-3.png

BKP1980-4.png

преди 22 часа, teo-glavata написа:

Когато в т.нар. родина, ти пляснат 8 г ефективсна, ще те питам, кое какво е.

Ама това може навсякъде да се случи.

Какво е виновен народа и държавата? И сега могат да ти скалъпят несъществуващо обвинение.

преди 11 минути, В. Велев написа:

Ама това може навсякъде да се случи.

Какво е виновен народа и държавата? И сега могат да ти скалъпят несъществуващо обвинение.

Сега не могат. Държавата...даже и се кефя. Лежах точно 61 дена, после вСтрасбург ....същата дуржава, реално ми плати къщата, барабар с 2 дка парцел.Аз, доволен. С 3:1 водя на тази държава

на 1.09.2024 г. в 10:14, JohnTRIVOLTA написа:

Вярно ли е че само неудачниците желаят "соц" и само такива изпитват носталгия по него? :magnifier:

Да, вярно е! Справка: Велев и Т.Христов...:diving:

преди 21 часа, БаалБек написа:

Отричаш документите ли? Обявяваш Живков за лъжец и стенограмите и протоколите, които са писани и старателно водени от ЦК на БКП?

:popcorn2:

И тези документи ли са лъжа? :newspaper:

BKP1980-1.png

BKP1980-2.png

BKP1980-3.png

BKP1980-4.png

Мънкираш ма*йцепродавецо! Моя апостроф беше за лагерите! Ти тук ми подчертаваш разни други работи!

ма*йцепродавец

преди 1 час, Т.Христов написа:

Моя апостроф беше за лагерите!

Наричаш лъжата ти апостроф?

Защо не отговори за ловешкия "Слънчев бряг" и за Скравена?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.