Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 19 минути, В. Велев написа:

Ама лошото е че ги слагат върху плодородна земя, вместо на нея да се сеят и произвеждат плодове и зеленчуци. Ти ядеш ли ток?

Слагат се там, където имат най висок КПД. Плодовете ги има в магазина. 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, teo-glavata написа:

Глупости! Явно теоритичната електротехника не е застъпена в Немската образователна система. 

Никакъв, ама не зависи от тебе. Това са много пари (а и работни места). Такива са директивите на ЕС

Такива може да са директивите ама Великият Фараон Ивелин не дава да се строят вятърни перки.

преди 45 минути, В. Велев написа:

Ама лошото е че ги слагат върху плодородна земя, вместо на нея да се сеят и произвеждат плодове и зеленчуци. Ти ядеш ли ток?

Плодородната земя е такава, само когато се обработва!

Ти колко декара обработваш?

преди 3 минути, ined написа:

Такива може да са директивите ама Великият Фараон Ивелин не дава да се строят вятърни перки.

Фсраона, както каза г-н Пеевски, за сега е обикновен, но на този етап полезен ИДИОТ.

преди 50 минути, В. Велев написа:

Колко декара заема един ветрогенератор?

преди 11 минути, BANKATA написа:

Колко декара заема един ветрогенератор?

Зависи от доста фактори, но една кула заема макс. 60х60 метра. Е, има и отстояния заради турболенциите, но като цяло не е много. Освен това, при ветро, го няма негативния ефект на свърх загряване на почвения алой

преди 1 час, В. Велев написа:

Тия прости австрийци, как така ги слагат върху плодородни земи, които продължават да се обработват?

image.png

преди 9 часа, БаалБек написа:

Лошо управление на водните ресурси, защото всичко е държавно или общинско, с изключение може би на София. Там загубите са най-малко.

Кво!? Ти имаш ли представа колко от язовирите са частни в момента? 😆
Примерно, я провери язовир "Студена" (поне това ще е по силите ти), дето Валя Ахчиева прави разследващо предаване и къде се източи язовира, на кой е собственост... 😆

преди 9 часа, БаалБек написа:

Много малко ВиК дружества и язовири са частни ( и те са с най-малко загуби - факт). Държавата и общините са лош собственик. Доказателство - фалита на социализма.

Майко Мари... 😆😆😆😆

преди 19 часа, Т.Христов написа:

Трябваше да кажеш на ма*цепродавеца и-

Имаше 100% сигурност - за 35 години в моя квартал имаше само едно убийство и то от ревност. И че от началото на приватизацията при мангала са изнесени над 200млрд. лева, а са постъпили в бюджета не повече от 20.

Много се критикува бандитската приватизация и с право, но никой не критикува бандитската национализация през 1947 г. и отнемане правото на гражданите да имат частна собственост. П.П. Не бъркай частната собственост с личната. По онова време частната собственост беше забранена, а личната разрешена макар и ограничена. 

Бандитската приватизация е следствие на бандитската национализация. 

преди 9 часа, communismatic написа:

Кво!? Ти имаш ли представа колко от язовирите са частни в момента? 😆
Примерно, я провери язовир "Студена" (поне това ще е по силите ти), дето Валя Ахчиева прави разследващо предаване и къде се източи язовира, на кой е собственост... 😆

Язовир "Студена" е публична държавна собственост, обаче ...

Правиш ли разлика, между собственост на язовира и права за ползване на водата- източване през ВЕЦ?

преди 11 часа, plamen.spam написа:

Тия прости австрийци, как така ги слагат върху плодородни земи, които продължават да се обработват?

image.png

Доколко се вижда, това е направен парк за вятърни мелници. Не е за селскостопански цели.

преди 12 часа, communismatic написа:

Ти имаш ли представа колко от язовирите са частни в момента?

Колко са язовирите в България? Колко са частни и кои?

Ще отговориш ли или пак ще избягаш, защото нищо не знаеш и искаш само да ти отговарят, а ти само да питаш?

преди 39 минути, БаалБек написа:

Ще отговориш ли или пак ще избягаш, защото нищо не знаеш и искаш само да ти отговарят, а ти само да питаш?

Ми немалка част от тях са частни. И не мога, да разбера, защо аз трябва да отговарям, при положение, че ти за пореден път твърдиш някакви неща, от които нямаш никаква представа и после с цялата си наглост, държиш сметка, че отново те гаврят поради собствената ти невменяемост. 

преди 3 часа, jhoro написа:

Правиш ли разлика, между собственост на язовира и права за ползване на водата- източване през ВЕЦ?

Жорко, ти като момче от ромски произход, би трябвало да си наясно, че в тия кътчета на България ДПС коли и беси. Или са частни - на ДПС фирми, или се стопанисват от общините (сиреч пак на тях). А от твърдения, че "държавата е лош стопанин", направо рева от смях... То ще кажеш, че частните язовири са направо еталон за правилно функциониране. Абсолютно всички язовири са оставени на произвола на съдбата, понеже е очевадно, че трудно ще се открадне от тях.

Понеже и двамата твърдите абсолютни фантасмагории, ще ви дам пример, щото за разлика от вас, аз не дърдоря глупости, щото си нямам друга работа. Искам да проверите язовир "Съединение", дали е частен и на колко процента е пълен.

преди 1 час, БаалБек написа:

Ще ти отговори ама друг път.

Ми, отговорил съм. Дал съм и пример за да оборя малоумната й теза. Не бягам от отговори като вас, че после с цялата си наглост, да ми държите сметка, що аз не съм отговарял. Нали? Или греша? Кво стана с тъпото ти твърдение за здравеопазването, между другото? И там избЕга позорно?

преди 7 минути, communismatic написа:

Ми, отговорил съм. Дал съм и пример за да оборя малоумната й теза. Не бягам от отговори като вас, че после с цялата си наглост, да ми държите сметка, що аз не съм отговарял. Нали? Или греша? Кво стана с тъпото ти твърдение за здравеопазването, между другото? И там избЕга позорно?

Така с общи приказки и аз мога. Да има частни язовири ама са твърде малко.

ПП: за здравеопазването си отговорил едно единствено незнам.

Да има частни язовири ама са твърде малко.

И като са толкова, стопанисват ли се правилно? Ай, като искаш, да дискутираме и тази тема. Гледам, че много си компетентен и там. Стопанисват ли се правилно частните язовири?

за здравеопазването си отговорил едно единствено незнам.

Тъй ли? Доколкото си спомням те питах, как навърза тъпата си теория, че здравеопазването ни е "на ниво" с факта, че сме на последно място по бюджет от целият Европейски съюз. Отговор нямам вече 3-4 дни, няма и да имам. Естествено имаме задаване на малоумни въпроси по 30-40 пъти, но то това не е изненада. Ти толкова можеш просто. Няма как да очаквам от един човек, който е мияч на чинии, да стане ядрен инженер.

преди 57 минути, communismatic написа:

И като са толкова, стопанисват ли се правилно? Ай, като искаш, да дискутираме и тази тема. Гледам, че много си компетентен и там. Стопанисват ли се правилно частните язовири?

Тъй ли? Доколкото си спомням те питах, как навърза тъпата си теория, че здравеопазването ни е "на ниво" с факта, че сме на последно място по бюджет от целият Европейски съюз. Отговор нямам вече 3-4 дни, няма и да имам. Естествено имаме задаване на малоумни въпроси по 30-40 пъти, но то това не е изненада. Ти толкова можеш просто. Няма как да очаквам от един човек, който е мияч на чинии, да стане ядрен инженер.

Да. Кой не се стопанисва правилно?

ПП: да здравеопазването ни е на наиво.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Кой не се стопанисва правилно?

Обяснил съм кой, по-горе вече съм дал пример. Ти май пак се включваш в тема тотално неподготвен... Не е изненада, пак да повторя.

преди 2 минути, BANKATA написа:

да здравеопазването ни е на наиво.

Верно? Няма ли криза на кадри навсякъде? Има ли модерна апаратура, достъпна здравна помощ навсякъде... Високи ли са заплатите на лекарите и ако "да", що тогава всичко живо бяга навън? Много се радвам, че сам се навираш между шамарите. Това твоето е същински мазохизъм.

преди 4 минути, communismatic написа:

Обяснил съм кой, по-горе вече съм дал пример. Ти май пак се включваш в тема тотално неподготвен... Не е изненада, пак да повторя.

Верно? Няма ли криза на кадри навсякъде? Има ли модерна апаратура, достъпна здравна помощ навсякъде... Високи ли са заплатите на лекарите и ако "да", що тогава всичко живо бяга навън? Много се радвам, че сам се навираш между шамарите. Това твоето е същински мазохизъм.

Не, пак лъжеш, даде един пример за който пак те хванаха в лъжа.

На лекарите заплатите са високи. Все пак живеем в свободна страна и всеки е свободен да бачка където си иска.

Проблем с материалната база има на места където няма пациенти, което е нормално.

преди 5 минути, BANKATA написа:

На лекарите заплатите са високи. Все пак живеем в свободна страна и всеки е свободен да бачка където си иска.

Проблем с материалната база има на места където няма пациенти, което е нормално.

Ти да не живееш като в Декамерон в някаква вила, скрита стая, пещера от която не излизаш, че дрънкаш такива простотии?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Оф... Пич, айде малко по-обстойно да се подготвиш преди да влизаш в дискусия. Честно ти казвам, направо ми писвате на оная работа с тоталната ви неадекватност 24/7. Дал съм много точен пример, даже ги накарах и да проверят, щото за пореден път плещите феноменални тъпотии. Ти с нищо не си по-различен от Баалбек, Жорко, Мирко, Джоко и прочее... Направо сте си лика-прилика.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Все пак живеем в свободна страна и всеки е свободен да бачка където си иска.

Аааа... сиреч, на тия, дето парите им са малко... да го д*хат! ОК, разбрах... 😆

преди 3 минути, BANKATA написа:

Мхм. Разбираш ги нещата, определено...

Цитат

Баща на болно от рядко заболяване дете събира пари, но не за лечение, а за медицинска апаратура за болница „Свети Георги” в Пловдив.

Цитат

Почти два пъти намалял броят на медицинските сестри в България през последните 30 години. Това е най-дефицитната професия в здравната система. Наред с нея, дефицитни и са и други лекарски специалности, а една от причините е, че след завършване, младите лекари заминават да специализират навън.

Цитат

Клиниката по детски болести към Университетската болница в Плевен отново ще разчита на помощ от Българската Коледа. Досега благодарение на дарителската инициатива лечебното заведение е получило ехограф, дефибрилатор и монитори, които позволиха интензивното отделение да бъде стандартизирано по всички европейски критерии. Сектора по неврология, обаче все още не разполага със съвременна медицинска апаратура.

Цитат

Разказ на зрител, лежал в болница с COVID-19. Пациентът сигнализира за липса на достатъчно кислородни апарати в преобразуваната COVID болница "Св. Мина" в Пловдив

Цитат

Над 600 деца с церебрална парализа, които се лекуват в Клиниката по рехабилитация към университетската болница в Пловдив, се нуждаят от апаратура, която да им помогне да проходят самостоятелно. 
Болницата няма пари, за да закупи скъпата медицинска техника. Шанс дава благотворителната инициатива “Българската Коледа“, която тази година успя да събере над 2 милиона лева.

Добре са нещата... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.