Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

image.png.fdcb042d09895ee49381b3ce8f691181.png

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 4 минути, В. Велев написа:

Ами така трябва и да бъде. Украинците плащат. А за загубите.......нормални счетоводни трикове

image.thumb.png.01d019b99d029bb9092bc3b4849a9e24.png

Демокрацията доведе само до съсипия. А при социализма се строеше и се изграждаше...

преди 5 минути, В. Велев написа:

Демокрацията доведе само до съсипия. А при социализма се строеше и се изграждаше...

Пак ли да показвам къде служех и какво заеба(хте) БКП и БНА?

May be an image of textMay be an image of map and text that says 'КъМ ПАРТИЯТА ND Води ме, Партийо, води ме nod cooüme бойки знамена! Свети с червеното си име чрез хилядите имена! Във своята сурова строгост mu нежна като майка си. Аз всичко бих mu дал да мога да бъда mboù достоен син. Xp. Padescku'

May be an image of 3 people and text

May be an illustration of text that says 'F 十十 Mabgapremo труда ooura, на помому пърбо се притила mes Помагам радост най-голяма на татко, баба и на мама ту взема кърпа, ту метлата, пълна лейка за цветята. И пиленцата храня аз, и масата редя завчас, до късно не лежа в леглото, защото игрите и труда обичам, чавдарче вече се наричам. Леда Милева'

May be an image of text

May be an image of text

May be an image of text that says 'លាាាត Чавдарчито учтиво поздравява, mo възрастните хора уважава Всичко днес e ваше дело, работливи работ xopa; самолета литнал смело надалеч в простора; новият завод в полето, моя дОм обичан и училището, дето с тоЛкоз радост тичам Затова сега минавам с уважение край Й вас и навред ви поздравявам с чиста обич аз! Гаоргн Авгарски'

May be an image of text that says 'Чабдарчито e примерно 6 кли и бъв клас, mo пални: Пионер uge стана аз CEP-T Ax, как желая пионер да стана и да получа връзката мечтана, че тя e къс от знамето червено, с юнашка кръв в борбата напоено. Да бъдеш пионер e чест голяма, как да заслужа тая чест И a3 Ще бъда примерен, ще слушам мама и ще ce трудя в къщи и във клас. Лъчезар Станчев'

преди 2 минути, parmobil написа:

Към парията!!!

Още ли ще отричаш, че чавдарчета, пионерчета и комсомол не са били към БКП?

Винаги си към някой. И сега е така. Но сега се разрушава и краде, а при социализма се строеше и създаваше. Някои крадяха само по навик. Нафтата беше дето се вика без пари, ама друго е да си откраднеш.

Но въпроса е че поне се мъчиха да възпитават децата на добродетели. 

преди 7 минути, В. Велев написа:

Винаги си към някой. И сега е така. Но сега се разрушава и краде, а при социализма се строеше и създаваше. Някои крадяха само по навик. Нафтата беше дето се вика без пари, ама друго е да си откраднеш.

Но въпроса е че поне се мъчиха да възпитават децата на добродетели. 

Че нали поколението, което беше възпитано в онези добродетели създаде следващото?

Нещо ти издиша логиката.

преди 5 минути, parmobil написа:

Че нали поколението, което беше възпитано в онези добродетели създаде следващото?

Нещо ти издиша логиката.

Доброто поколение създаде комфорт и свобода на следващото поколение, изгради им база.  Комфортът и луксът заварен от това поколение създава това поколение. Което превръща времената в отново трудни и пак войни. А войни са нужни. А за да има война трябва да има такова поколение. Лигаво, зло и тъпо.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Доброто поколение създаде комфорт и свобода на следващото поколение, изгради им база.

....и ти замина за Германия....🤣🤣🤣🤣

преди 3 минути, БаалБек написа:

....и ти замина за Германия....🤣🤣🤣🤣

Ми, заминах. Какво да правя в Бойколандия?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Сега си близо до Кая и Урсула.    Браво!

преди 18 минути, parmobil написа:

Нещо ти издиша логиката.

Ама ти не прочете ли за какви добродетели става дума? Те за съжаление не се изграждат бързо, лесно и за едно поколение. Навярно знаеш, че бързо се руши, но бавно се гради.

преди 14 минути, В. Велев написа:

Ама ти не прочете ли за какви добродетели става дума? Те за съжаление не се изграждат бързо, лесно и за едно поколение. Навярно знаеш, че бързо се руши, но бавно се гради.

Особено когато се руши съзнанието!

По-кротко... смирено, с поколенията. И добродетелите. Примерно. Поколението футболисти, станали 4-ти в света 1994, е родено и изградено през социализма. Дотук добре (макар че в случая  се насложиха и други благоприятни за успеха фактори). Същото поколение, родено и изградено през социализма, и станало 4-то в света, след тоя успех дойде на власт и управлява известно време (меко казано) футбола в страната (бих казал, че и в момента управлява... к'вото там остана за управление... мноо важно, че го няма Боби). Известно време. Време, което стигна на въпросното поколение, за да oнoдимaмaта на целия бг-футбол за поне 50 години напред! Ц е л и я!  От детско-юношеския - до ветераните. И са, не знам (но подозирам) как сме с добродетелите, но... нaнaй футбол. За поколения напред.

преди 1 час, В. Велев написа:

Абе смотан, ти провери ли какъв е статута на този имот? Знаеш ли колко години вече се влачат съдебните процеьури м/у собствениците и общинатс? Кой ще инвестира няколко милиона € в имот с неясна собственост?

Някои крадяха само по навик.

А бе, май не беше само до навик. Крадеше се на всички нива. Кой до каквото може да се докопа.

на 20.06.2025 г. в 22:00, plamen.spam написа:

Един от най-големите парадокси на социализЪма - никъде не се продаваха свободно винкел и електроди, обаче беше пълно с остъклени тераси.

преди 57 минути, АСПЕКТ написа:

ГЕРБ са 80% бивши комунисти!!

519630678-1272731357559442-5375825504691

преди 13 минути, teo-glavata написа:

И защо трябва да паднр от власт? Какво не ви харесва?

Ми, че немци управляват България. Сложили някаква марионетка Борисов и си правят бизнеса. 200.gif

преди 28 минути, teo-glavata написа:

И защо трябва да паднр от власт? Какво не ви харесва?

Е, унас правото е правото на простия. Аз съм прост и вие сте прости, та затова се разбираме.

Всъщност за банкянският хитрьо това е тактика. Като казва за себе си, че е "прост", той си знае, че никак не е прост, но пък "признанието" му е ключ към емоцията на простия отсреща. Та той направо е гениален в манипулациите. А от другата страна стоят наистина простовати хора, които само това искат - някой да ги "разбере" на примитивното им ниво.

Ама не сме сами! Някъде ги има и на "високо,високо" ниво!!!:beat:

ice_screenshot_20241201-201617.png.342f98b29c6e7e5bb73ef76c4577fcff.png

Че за 45 г. едно поколение ли е?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.