Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Ти да не живееш като в Декамерон в някаква скрита стая, пещера от която не излизаш?

Колко пари взима един лекар според теб?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 6 минути, BANKATA написа:

Колко пари взима един лекар според теб?

Откъде да знам, не съм в България. Но щом бягат навън, има протести, сигурно към 1000 до 2000 лв? И то с много труд. Залагам на 1000 лв.

Но, е абсурд 4000 лв заплата и то мед. сестра с полувисше образование да взима в България, както твърдиш ти. Просто не ми се вярва.

преди 2 минути, communismatic написа:

Оф... Пич, айде малко по-обстойно да се подготвиш преди да влизаш в дискусия. Честно ти казвам, направо ми писвате на оная работа с тоталната ви неадекватност 24/7. Дал съм много точен пример, даже ги накарах и да проверят, щото за пореден път плещите феноменални тъпотии. Ти с нищо не си по-различен от Баалбек, Жорко, Мирко, Джоко и прочее... Направо сте си лика-прилика.

Аааа... сиреч, на тия, дето парите им са малко... да го д*хат! ОК, разбрах... 😆

Мхм. Разбираш ги нещата, определено...

Добре са нещата... 

Хайде и аз като теб. Частен ли е яз. Студена, да или не?

Ами добри са. Щото не знаеш каква мизерия беше преди.

Парите никога за нищо няма да стигат колкото и да се увелилават. Сега са около 9 млрд. Което е около 8-9% от БВП, може да видиш на кое място сме Европа.

И ти потретям че не това е причината за ниската смъртност

преди 4 минути, BANKATA написа:

Хайде и аз като теб. Частен ли е яз. Студена, да или не?

Tъй... Пак да преговорим. Върни се и отново провери за кой язовир става дума и колко е пълен. Вече така ще правя. Айде... надявам се от 20-тия опит вече да се справиш.

Ами добри са.

Добри са, да. Те цитатите точно това показват. Изключително добри са...

И ти потретям че не това е причината за ниската смъртност

Виж сега... От позицията на човек, дето даже не може, да осмисли един най-обикновен пост за едни скапани язовири, ти да ми обясняваш кое било причина за нещо е доста смешно... Ти не можеш, даже да се справиш с намирането на нещо, което аз съм писал, и то при положение, че сам се натискаше, да се включиш в дискусията.

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

Но, е абсурд 4000 лв заплата и то мед. сестра с полувисше образование да взима в България, както твърдиш ти. Просто не ми се вярва.

Ето ти точен цитат от преди няколко седмици, когато имаше протести точно по този повод...

Цитат

В момента специализантите получават около 2000 лева основна заплата, на места - и по-малко, което е недостатъчно за издръжката им и не отговаря на квалификацията им, категорични са медиците.

Цитат

Светлана Аврамова има две висши образования. В момента се преквалифицира, защото мечтата ѝ е да бъде медицинска сестра. За нея това е изключително трудна, отговорна и много интересна професия. Но за да може да го прави, докато издържа семейство с две деца и изплаща ипотека, се налага да работи на три места. "Изключително тежко е, аз имам най-много по един ден почивка в седмицата", казва тя. Едно от работните ѝ места е в централна реанимация в столична болница, където основната ѝ брутна заплата е 1400 лв.

1400 лева бруто!? Един прост мияч на чинии на Златните взима 70 лева надник дневно ПОНЕ. ПОНЕ!

преди 18 минути, communismatic написа:

Tъй... Пак да преговорим. Върни се и отново провери за кой язовир става дума и колко е пълен. Вече така ще правя. Айде... надявам се от 20-тия опит вече да се справиш.

Виж сега... От позицията на човек, дето даже не може, да осмисли един най-обикновен пост за едни скапани язовири, ти да ми обясняваш кое било причина за нещо е доста смешно... Ти не можеш, даже да се справиш с намирането на нещо, което аз съм писал, и то при положение, че сам се натискаше, да се включиш в дискусията.

Браво, от няколко хиляди язовира намерил един наполовина празен в средата на лятото. 

И кой знае дали е истина.

Помисли ли че между основна брутна заплата и получена заплата може да има голяма разлика след добавки?

преди 13 минути, communismatic написа:

Ето ти точен цитат от преди няколко седмици, когато имаше протести точно по този повод...

1400 лева бруто!? Един прост мияч на чинии на Златните взима 70 лева надник дневно ПОНЕ. ПОНЕ!

Ми, значи съм познал. :) Обстановката е трагична.

преди 34 минути, АСПЕКТ написа:

Откъде да знам, не съм в България. Но щом бягат навън, има протести, сигурно към 1000 до 2000 лв? И то с много труд. Залагам на 1000 лв.

От 2 до 3-4000 стигат.

преди 20 минути, BANKATA написа:

Браво, от няколко хиляди язовира намерил един наполовина празен в средата на лятото. 

Брей, ти от два часа и половина най-накрая намери правилният отговор. Поздравления... Тъй, сега стигаме и до основната тема. Как стигнахте до извода, че държавата е "лош стопанин", при положение, че с частните язовири е абсолютно същата работа. Бих се радвал да ми отговориш на въпроса...

преди 21 минути, BANKATA написа:

Помисли ли че между основна брутна заплата и получена заплата може да има голяма разлика след добавки?

Аха, то имало и добавки. Викаш... стават към 4000-5000 лева. 

Много бързо ти тече мисълта... Определено.

преди 19 минути, АСПЕКТ написа:

Обстановката е трагична.

Трагично е мисленето на такива като Иван. То там нещата направо са потресаващи...

преди 3 минути, communismatic написа:

Брей, ти от два часа и половина най-накрая намери правилният отговор. Поздравления... Тъй, сега стигаме и до основната тема. Как стигнахте до извода, че държавата е "лош стопанин", при положение, че с частните язовири е абсолютно същата работа. Бих се радвал да ми отговориш на въпроса...

Аха, то имало и добавки. Викаш... стават към 4000-5000 лева. 

Много бързо ти тече мисълта... Определено.

Трагично е мисленето на такива като Иван. То там нещата направо са потресаващи...

Не с частнитЕ, а с един частен. С такава "голяма" представителна извадка ставаш пак за смях.

ПП: аз поне имам някаква мисъл.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Не с частнитЕ, а с един частен.

Ама той не е един, ве, аланкоолу... Ти да не си мислиш, че частниците си поддържат язовирите "на ниво". Не случайно му обяснявах на съфорумеца от цигански произход, че дали ще са общински или частни няма абсолютно никакво значение, при положение, че държавата дето я няма никаква, тя установява контрола над тия язовири. Ако частника е тотален безхаберник, нали органите трябва да го санкционират. Мислиш ли, че това се случва... И понеже за пореден път, нямаш абсолютно никакво понятие по темата, защо смяташ, че намесвам точно язовир "Съединение", дето е частен язовир и е пълен наполовина? Ми, щото търговищките села най-редовно са от най-засегнатите, затова... Опитвай се малко, да си напънеш мозъка. Доколкото е възможно. Щото накрая ще се окаже, че правя само ненужни движения върху клавиатурата.

преди 6 минути, BANKATA написа:

аз поне имам някаква мисъл.

Да, де. Виждаме... Всички виждаме... Кво стана с оборудването? Що се налага аз да пращам СМС-и по време на коледните празници, че да купувам апаратура за болницата в Пловдив?

преди 2 часа, communismatic написа:

. Жорко, ти като момче  ..

Дотук си изкара една почерпка!

Пикльо, който е по-малък от децата ми - да ми каже "момче"!!!

преди 1 минута, jhoro написа:

Дотук си изкара една почерпка!

Пикльо, който е по-малък от децата ми - да ми каже "момче"!!!

А значи си долу-горе на годините на баща ми? Е, значи... няма надежда за теб. 😆

току-що, communismatic написа:

Ама той не е един, ве, аланкоолу... Ти да не си мислиш, че частниците си поддържат язовирите "на ниво". Не случайно му обяснявах на съфорумеца от цигански произход, че дали ще са общински или частни няма абсолютно никакво значение, при положение, че държавата дето я няма никаква, тя установява контрола над тия язовири. Ако частника е тотален безхаберник, нали органите трябва да го санкционират. Мислиш ли, че това се случва... И понеже за пореден път, нямаш абсолютно никакво понятие по темата, защо смяташ, че намесвам точно язовир "Съединение", дето е частен язовир и е пълен наполовина? Ми, щото търговищките села най-редовно са от най-засегнатите, затова... Опитвай се малко, да си напънеш мозъка. Доколкото е възможно. Щото накрая ще се окаже, че правя само ненужни движения върху клавиатурата.

Да, де. Виждаме... Всички виждаме... Кво стана с оборудването? Що се налага аз да пращам СМС-и по време на коледните празници, че да купувам апаратура за болницата в Пловдив?

Аз знам че не е един. Ама само с един пример ли? Хайде малко по сериозно.

Пращаш СМС-и защото сме 21-и век. В 20 век не беше така и се оправяха хората кой както намери за добре.

Парите за здравеопазване, образование и всичко останало никога няма да стигнат. Има едни пари които трябва да се разпределят за лекари, даскали, полицаи и т.н.

Утре полицаите и учителите ще искат увеличение ще скочиш и в тяхна подкрепа.

После пък ще рипнеш защо държавата изтеглила кредит.

Добре, де. Само не вдявам, това как кореспондира с тъпото ти твърдение, че здравеопазването ни било "на ниво"? Това те питам вече 4-ти ден? Значи, заплатите са ниски, всичко живо се юрва да протестира... апаратура няма, бюджета ни е най-ниският в целият ЕС, но в същото време "здравеопазването ни е на ниво". Искам да ми обясниш много точно... щото до момента, освен, да се излагаш, друго не правиш...

преди 4 минути, communismatic написа:

Добре, де. Само не вдявам, това как кореспондира с тъпото ти твърдение, че здравеопазването ни било "на ниво"? Това те питам вече 4-ти ден? Значи, заплатите са ниски, всичко живо се юрва да протестира... апаратура няма, бюджета ни е най-ниският в целият ЕС, но в същото време "здравеопазването ни е на ниво". Искам да ми обясниш много точно... щото до момента, освен, да се излагаш, друго не правиш...

Аз пък не разбирам защо нивото на здравеопазването го обвързваш с пари?

Ами най-малкото защото апаратура, заплати, превозни средства дори, всичко това струва пари... Колкото по-малък е бюджета толкова по-малки са и възможностите на здравният министър, да поддържа системата. То е толкова просто, че чак е елементарно...

преди 2 минути, communismatic написа:

Добре, де. Само не вдявам ...

Когато си глупав - за нищо няма да вденеш!

преди 3 минути, communismatic написа:

здравеопазването ни било "на ниво"?

Значи, заплатите са ниски, ...

Винаги при обобщаване - както тук казваш "здравеопазванеТО" - води до грешни изводи!

Няколко пъти показаха специализанти, който твърди- "2000 лева чисто са малко!"

Лекари специалисти - след специализация- получават в пъти повече 

Ми, 2000 лева да не би да са много пари... За теб във "Факултето", може и да са много пари, ние говорим за хора, дето не вечерят хляб с кренвирши и лютеница "Дерони".

И как повече пари ще накара хората да ходят по-често на лекар за да ни се вдигне здравната култура?

Ти не стъпвай с години при лекар пък после обвинявай здравната система.

Ти кое не разбра, че едното няма нищо общо с другото!? Българите може да не си правят профилактични прегледи и пак системата да ни е скапана. Да не говорим, че една от причините българите, да не ходят на лекар е точно защото лекарите вече никой не ги възприема насериозно. Аз самият рядко ходя при личният лекар... Не виждам, за какво да ходя при настинка например, при положение, че ще ми предпише нещо, което преспокойно мога да отида до кварталната аптека и да си го купя сам-самичък. 

преди 9 минути, BANKATA написа:

И как повече пари ще накара хората да ходят по-често на лекар за да ни се вдигне здравната култура?

Ти не стъпвай с години при лекар пък после обвинявай здравната система.

Ако живееш здравословно може и с години да не ходиш при лекар. 

Освен това трябва физическото възпитание поне до 5-ти клас да е всеки ден по 1-2 часа. Престъпно е деца в първи клас да са с кариеси и високо кръвно. И стриктен контрол на лафките около училищата. Нагъват само пържени картофи и енергийни напитки.

Изобщо сегашната демократична държава въобще не се грижи за подрастващото поколение, т.е. за бъдещето на България.

А при социализма не беше така. Лекари, зъболекари и столове в училищата. И физическо всеки ден + утринна гимнастика.

Тооно защото всички мислим като теб и после от къде този диабет, инфаркт и т.н.

преди 6 минути, В. Велев написа:

Може, ама каква е гаранцията?

преди 1 час, В. Велев написа:

Освен това трябва физическото възпитание поне до 5-ти клас да е всеки ден по 1-2 часа. Престъпно е деца в първи клас да са с кариеси и високо кръвно. И стриктен контрол на лафките около училищата. Нагъват само пържени картофи и енергийни напитки.

Изобщо сегашната демократична държава въобще не се грижи за подрастващото поколение, т.е. за бъдещето на България.

А при социализма не беше така. Лекари, зъболекари и столове в училищата. И физическо всеки ден + утринна гимнастика.

Е, защо като ни водеха под строй при зъболекар в училише имаше кариеси?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.