Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 29 минути, чичо Сашо написа:

Ама защо се занимавате с тези промити мозъци? Не е ли ясно, че пишат каквото чуят и каквото прочетат по жълти сайтове!

Мечо пише 62 лева пенсия! Ами бяха париии! Моята първа заплата беше 40 лева и аванс 15 лева. Знае той! Мъжете се пенсионираха на 60, жените на 55 и бяха здрави и прави. Да отидеш на море ти излизаше около 80 лева! Аман от писачи на простотии!

Заплата ли ви дават да пишете простотии? Знам ли? Дядо ми се пенсионира някъде началото на 60 те с 95 лева пенсия. Стигаше та оставаше!

Още си вЕрвате в дед Мороз! Наивници! 

Atajanov_2015_Proletarii-1.jpg

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Ти да видиш! Вожда на "Амеба" се върна! Посерков от Мойсейково. А добре дошъл! :giggle1:

преди 14 минути, livret написа:

Правиш забележка на другите, ама ти се не виждаш какво пишеш! 

Цитат

И последно птедупреждение, лично към теб:

Пише се пРедупреждение главо!:giggle1:

преди 30 минути, чичо Сашо написа:

Ти да видиш! Вожда на "Амеба" се върна! Посерков от Мойсейково. А добре дошъл! :giggle1:

Правиш забележка на другите, ама ти се не виждаш какво пишеш! 

Пише се пРедупреждение главо!:giggle1:

И си е сложил цветя с пеперуТка :) Знаех си че е от меките китки :)

Бита карта сте мафиоти..... Никой не иска да се коалира с бандити.....

След "робството"1978 г по време на окупация народът ни е бил повече на висота,как да си подреди къщичката!

Трябва да минат поколения за промяна на манталитета, Дори и в чужбина децата на българите се отличават от местните,личи си вредното влияние на навици,привички......

Знаете ли на поход войниците от 1885 година как са преминали от турската до западната граница -били са в редици по трима,средният е отпочивал,докато отстрани е прикрепян,после се сменяли....никой не ги е принуждавал.....да спасят Родината си ,какво съзнание са имали?

За жалост нямаме и просветен елит,за по-малко от 80 години,престъпната комунистическа клика направи от населението ни това,което за 500 години поробителят не е направил-,да

промени

МАНТАЛИТЕТА....и наистина са направили народът ни с робско мислене....Стокхолмски синдро
м!!

Прочее,Картаген трябва да бъде победен! 

Слава на Украйна

428673641_390143203762889_6840897755768238249_n.jpg.7358e658895e75e09efdbf88f4252a95.jpg

преди 2 часа, В. Велев написа:

Глупости на търкалета.

В коя армия по света войниците правят каквото си пожелаят?

Защо лъжеш?

А за твое сведение и сега не слагат навсякъде. 

Това за колко човека от народа се отнася?

В повечето армии по света войниците стават доброволно войници. В почти всички останали страни, тези които не желаят ги наказват административно, а не ги вкарват в затвора.

Навсякъде слагат, ако си го платиш. 

Не зная. В моето обкръжение всички имат кинти. По онова време много малко бяха заможните хора.

Преди месец говорих с един мебелист. Каза ми, че от десетина години хората масово слагат по-скъпите плаващи механизми в мебелите. Позамогнаха се хората, каза... въпреки продажните ни управници. Какво ли щеше да бъде, ако не бяха продажни...

преди 2 часа, ivottoshev написа:

На скоро ми попадна статия в която пишеше че сме на първо място в Европа по смъртност от лечими болести. Сметай, баце, колко хора могат да си позволят лечение в тези модерни болници… 

Не ми се занимава да проверявам пак заради теб банковата си сметка, ама мисля че вече е около 690 пари 😃

Може, но сега хората доказано живеят повече от тогава... даже калпазаните, които нямат кинти и те живеят повече....

Някаква прогноза можеш ли да дадеш, колко още ще я получаваш? Какво казаха докторите? ;)

преди 2 часа, Сани написа:

:)

А пари да си го позволят колко имат а Хубавеца?

Искам да те видя какво ще направиш сега с тия пари? А Хубавецо?

Ако е здравно осигурен тук ще го лекуват безплатно. Ще плаща само консумативи...

Имам комшия в единия апартамент, който живее с такава пенсия. Получава и енергийни...Не се оплаква. Стигат ми парите казва...Не пие, не пуши, по жени не ходи...да си с малко пари има и позитиви. ;)

преди 2 часа, цър-вул написа:

И тогава имаше модерни болници - Военна б-ца, Правитествена, Александровска. 

Така е, лежал съм в първата като войник, понеже симулирах за отпуска...само че платна на херниите не слагаха, а мен новобранецът симулант, не хванаха. :) 

преди 41 минути, livret написа:

След "робството"1978 г по време на окупация народът ни е бил повече на висота,как да си подреди къщичката!

Трябва да минат поколения за промяна на манталитета, Дори и в чужбина децата на българите се отличават от местните,личи си вредното влияние на навици,привички......

Знаете ли на поход войниците от 1885 година как са преминали от турската до западната граница -били са в редици по трима,средният е отпочивал,докато отстрани е прикрепян,после се сменяли....никой не ги е принуждавал.....да спасят Родината си ,какво съзнание са имали?

За жалост нямаме и просветен елит,за по-малко от 80 години,престъпната комунистическа клика направи от населението ни това,което за 500 години поробителят не е направил-,да

промени

МАНТАЛИТЕТА....и наистина са направили народът ни с робско мислене....Стокхолмски синдро
м!!

Слава на Украйна

428673641_390143203762889_6840897755768238249_n.jpg.7358e658895e75e09efdbf88f4252a95.jpg

Туй го зная, а знаеш коя песен е написана тогава?   Тия украинци дано измрат по-бързо, че да свърши войната. Сега са ги наВъзили в Покровск, а като падне той на войната й се вижда края...

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

Може, но сега хората доказано живеят повече от тогава... даже калпазаните, които нямат кинти и те живеят 

Това никой не го оспорва. Само че защо прогреса при нас очевАдно настъпва с такива бавни темпове? Защо сме на опашката по смъртност от лечими болести?

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

Някаква прогноза можеш ли да дадеш, колко още ще я получаваш? Какво казаха докторите? ;)

Мога, ама дали ще ти хареса перспективата… Докторите дават гаранция на клапата ми 20години. Демек след десетина годинки отивам на нова операция (този път ще е ''безкръвна''). Ти гледай да си жив и здрав и след това, че иначе пенсията ми ще трябва да плащат твоите деца и внуци.

пп: През тела ми е сложно да качвам снимка, но като се прибера ще ти докладвам за кво точно са отишли данъците ти 😃

преди 13 минути, ivottoshev написа:

Това никой не го оспорва. Само че защо прогреса при нас очевАдно настъпва с такива бавни темпове? Защо сме на опашката по смъртност от лечими болести?

Мога, ама дали ще ти хареса перспективата… Докторите дават гаранция на клапата ми 20години. Демек след десетина годинки отивам на нова операция (този път ще е ''безкръвна''). Ти гледай да си жив и здрав и след това, че иначе пенсията ми ще трябва да плащат твоите деца и внуци.

пп: През тела ми е сложно да качвам снимка, но като се прибера ще ти докладвам за кво точно са отишли данъците ти 😃

Защото управляващите ни не са само продажни, но и продажни калпазани. Защото народът в голямата си част е прост и не се грижи за здравето си.

Клапата си е клапа, тя не получава пенсия....За теб какво казаха? Има ли надежда за догодина? 

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Клапата си е клапа, тя не получава пенсия....За теб какво казаха? Има ли надежда за догодина? 

Не надежда, а гаранция има за поне още десетина годинки. Ти какво не разбра?

Относно пенсията ми - ето за какво са отишли днес част от данъците ти:

IMG_20250726_030001.thumb.jpg.f41fb91a30d30202cd0bd993472a6039.jpg

Я!?!!!

преди 16 часа, livret написа:

И последно птедупреждение, лично към теб:

Пише се пРедупреждение. Научи първо правописа,грешката ти не е случайна,просто толкова си можеш явно! :lol6:

преди 15 часа, чичо Сашо написа:

Какъв е тоя?

преди 19 часа, Сани написа:

За всичко това комунизма ли ви е виновен?

Да.

Ако не се беше случил злокобният 09.09, с тази територия, ресурси, местоположение и климат, щяхме да сме на нивото на Чехия минимум.

Уж би следвало да се сетиш, че ако си разстреляш интелектуалците, финансистите, офицерите, писателите, даскалите, лекарите и поповете и дадеш властта на ратаи и овчари, те чака проблем, дори с финансовите инжекции на СССР.

Е, да, но нашите кухи червени тикви нямаха чак толкова разсъдък.

преди 31 минути, kaldata1 написа:

Уж би следвало да се сетиш, че ако си разстреляш интелектуалците, финансистите, офицерите, писателите, даскалите, лекарите и поповете и дадеш властта на ратаи и овчари,

И ти смяташ, че ратаите и овчарите са по-глупави от интелектуалците, финансистите, офицерите, писателите, даскалите, лекарите и поповете? Много си прост!

преди 44 минути, kaldata1 написа:

Уж би следвало да се сетиш, че ако си разстреляш интелектуалците, финансистите, офицерите, писателите, даскалите, лекарите и поповете и дадеш властта на ратаи и овчари, те чака проблем, дори с финансовите инжекции на СССР.

Общо разстреляните от народния съд са 2730 човека.

https://www.bta.bg/bg/ot-arhivite/825336-predi-80-godini-na-1-fevruari-1945-g-sa-proizneseni-prisadite-na-narodniya-sad

преди 26 минути, чичо Сашо написа:

Абе тоя колко профила има?

Ако броиш такива, с които да не е ставал за смях - тогава отговорът е: "нито един" :)

преди 35 минути, BANKATA написа:

Написа човека който ползва бот да му пише постовете. :lol6:

Шимпанзето пак нещо не е разбрало.

Ама, какво да го правиш - шимпанзе!😄

преди 18 часа, livret написа:

промени

м!!

Слава на Украйна

Обединени в омразата

27 юли 2016 г.  ·

"Със значителен интерес наблюдавам левичарите около мен как изобщо не крият чувствата си за 11 септември. Познавам някои от тях от години и след падането на съветската империя, те с горчивина ми казаха, че „алтернативата на капитализма” вече е изчезнала. Голям брой от левичарите се изолираха в скръбна, намръщена самота.

И тогава дойде 11 септември 2001г.

За един ден тези хора като по чудо се преобразиха. Очите им отново ярко заблестяха, душите им излязоха от дълбок сън. Никога не съм ги виждал толкова радостно възбудени, щастливи, пълни с надежда, готови за ново славно и революционно бъдеще. Без съмнение 11 септември за тях беше лично отмъщение и оправдание.

Невинните хора, които скачаха към смъртта си от кулите, не предизвикаха съчувствие в левичарите. За тях американски пътнически самолети, врязващи се в американски здания, пълни с хора, беше проява на висша справедливост. За познатите ми левичари джихадисткият терор обещаваше успех там, където комунистите се провалиха – да унищожат самата капиталистическа система. Те постоянно повтаряха: „Америка сама си е виновна за 11 септември”.

Тезата им беше проста: когато Америка кърви, винаги трябва да се обвиняват жертвите, никога извършителите. Точно това е същността на дявола ги накара да го сторят – основна тема на лявата вяра. Ето как левичарите се солидаризираха с мюсюлманите, които танцуваха от радост по улиците след 11 септември - любима снимка за спомен на световната левица".

Джейми Глазов, "Обединени в омразата"

Комунета,да виждате някакво сходство с омразата ви към демократичният Запад?    Новият ви идол-кремълският диктатор-убиец.... 

Между другото ислямския джихад е иницииран от фашизмът и комунизмът- в Средните векове той не съществува!

И пак..."

за по-малко от 80 години,престъпната комунистическа клика направи от населението ни това,което за 500 години поробителят не е направил-,да

промени

м!!

Всички които плюят по миналото , плюят в устите на майките и бащите си. И пикаят на трудът им . Но сега се правят на баровци в апартаментите и къщите купени от родителите им.

преди 7 минути, livret написа:

Между другото ислямския джихад е иницииран от фашизмът и комунизмът- в Средните векове той не съществува!

Пляк , пляк ... дрън , дрън та пляс.

Поправи се бе, виновен е Путин ве! Плякарници ... 

преди 11 минути, Joss Bomon написа:

... и комунистите! 

Ами 80% от младите са като тая. Без грам мозък!

Абе с каква чешмяна вода бе? Вода от цепнат маркуч! 

Вместо да псуваш някой, пожелай му това да му е в къщата! Пази божжжеее!

Какво знаете вие? Та дори и смъртта е руска измислица. Не е истина колко "умни" могат да станат някои индивиди, когато мозъчето им е промито от пропагандата:

https://www.facebook.com/reel/1003195788368619

:lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.