Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 26 минути, В. Велев написа:

Както и с другите - приватизираха ги за без пари и ги унищожиха.

Велке нали уж като комунистка си възпитана а как са те снимали само ! 

547521562_122119044266957875_8243541965072399165_n.jpg

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 58 минути, В. Велев написа:

Лъжеш кат' дрът комуниссс!

Това е за завода за антибиотици:

През последните години се инвестира в изграждане и поддържане на съвременни мощности и системи за качество. За последните 2 години са закупени нови машини за над 2 милиона лева, от тази година е в експлоатация нова мощност за производство на очни капки и течни продукти. За същия период са инвестирани и 9 милиона лева в развойна дейност, придобита е столична лаборатория за разработване на нови продукти, таблетки, капсули и очни капки. Въвеждат се и мерки за икономия на енергия. Върху покривите на производствената сграда е изградена фотоволтаична централа с мощност 800 киловата, предстои реализация на проект за фотоволтаична централа на паркинга с обща мощност 1 мегават.

Отделно от това:

2005  –  „БИОВЕТ“ АД купува от „Балканфарма-Разград“ активите за производство на активни фармацевтични субстанции
2012  –   Изградена мощност за фуражни добавки (60 млн. лв.), с която ферментационният капацитет е увеличен с 50%
2012-2020 - Реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадни води (10 млн. лв.)
2015  –  Нова мощност за производство на стерилни продукти (12 млн. лв.)
2023 – Завод за ваксини за индустриалното животновъдство (140 млн. лв.)

Колкото до "за без пари", всъщност е за по-малко пари, като вина за забавяне и намаляване на цената има правителството на Виденов.

преди 1 час, В. Велев написа:

Яко си клъвнал на соц. глупостите където се разпространяват из интернет. Ама не съм изненадан де, комунягите не се славите с интелект.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Ама не съм изненадан де, комунягите не се славите с интелект.

Нали по цял ден си пред компютъра. Провери колко предприятия и заводи от времето на социализма бяха унищожени и разграбени. Сещам се например за Булгартабак. Давай да видим колко знаеш.

"Криво седи, право лъже
        стар кадия: —
   лик-прилика са си 
      с млад месия!

Рано утром и двамата
        почват леко,
лъжат леко, а се чуе
        надалеко;

Дойде пладне, млад месия
            не почива,
  колко лъже, толкоз повеч
             зле отива:

Падне вечер, стар кадия
        не престава —
на бабите край огнище
         акъл дава;

насам, натам — унесат се
        в глас далечен;
огън гасне — той си лъже
           поувлечен!“

преди 48 минути, В. Велев написа:

Нали по цял ден си пред компютъра. Провери колко предприятия и заводи от времето на социализма бяха унищожени и разграбени. Сещам се например за Булгартабак. Давай да видим колко знаеш.

И това как променя факта че си шаран?

преди 3 минути, BANKATA написа:

И това как променя факта че си шаран?

Не можеш да разбереш за какво говори Киро? Прост си - затова. Ама като не знаеш това и ти е леко на .. главата.

преди 10 минути, В. Велев написа:

Не можеш да разбереш за какво говори Киро? Прост си - затова. Ама като не знаеш това и ти е леко на .. главата.

Какво ти говори Киро Фейка

Позволявайки си да перифразирам Нейчо Неев и неговото "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер!"... нещо което той отрича (неуспешно) да е казал... бих казал - Егати държавата, щом Кирето и е водещия политически, бизнес и къфто друг анализатор се сетите!

преди 33 минути, В. Велев написа:

То се видя кой пляка прости постове в темата.

преди 26 минути, lebel написа:

Позволявайки си да перифразирам Нейчо Неев и неговото "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер!"... нещо което той отрича (неуспешно) да е казал... бих казал - Егати държавата, щом Кирето и е водещия политически, бизнес и къфто друг анализатор се сетите!

Що бе :) Той че е олигофрен (като тоя Велев) ...олигофрен е. Ама пък е забавен с простотиите си.

преди 31 минути, teo-glavata написа:

Що бе :) Той че е олигофрен (като тоя Велев) ...олигофрен е. Ама пък е забавен с простотиите си.

Нека си е заБАВЕН, ама да ми го дават като експерт ми идва в повече.

преди 2 минути, parmobil написа:

Нека си е заБАВЕН, ама да ми го дават като експерт ми идва в повече.

Явно нещо съм прописнал...  Кой и кога е предтавил тази грешка на природата, като експерт?

преди 14 минути, teo-glavata написа:

Явно нещо съм прописнал...  Кой и кога е предтавил тази грешка на природата, като експерт?

Ми Велев и сие постоянно се позовават на него.

Първо ми беше смешно, а сега вече ми е отегчително. Но тази ливада (Кирчо), продължават да ми я посочват като някаква "институция".

Мен не ме впечатлява толкова фактът, че куцо кьораво и сакато се е втурнало да създава изключително вдъхновяващи "мотивационни" и секви други поучителни клипове (посочващи ни недвусмислено истината за квинтесенцията на живота и пътя за нейното достигане и осмисляне), колкото това, че същите клипове, охотно и с многозначителна лаконичност (тоест в оглушителна тишина) се публикуват тук, там и на останалите места, от плашещ брой очевидно превъзхождащи ни (поне мен) във всяко едно отношение люде, които симулират, при това изключително виртуозно, добро психично здраве. 

преди 10 часа, Gaming_Solutions написа:

Би било честно да ти искам сега имена на 20 автора, получили международно признание преди 89-та, но не бих ти паднал на нивото, не ми трябва, не деля аз писателите 

Ти изобщо имаш ли понятие какви автори ми даваш в момента? Аз нарочно ти пуснах въдицата за да ми ги изброиш, понеже ми беше пределно ясно, че хал-хабер нямаш какви стойностни произведения има в днешно време. Любомир Левчев например имаш ли понятие, че е продукт на онзи строй? Даже доколкото си спомням беше и член на БКП. Виктор Пасков и Атанас Славов също. Силвия Шедлецка? И какво международно признание има пък тя? Пределно ясно е, че си налапал въдицата и си използвал Chat GPT за да "докажеш" безумното си твърдение. За Алек Попов и Ина Вълчанова съм съгласен. За Милен Русков и Георги Господинов също. Само като видях Любомир Левчев в списъка ми става ясно, колко ти обира главата от нещата, за които се опитваш, да пишеш...

преди 10 часа, Gaming_Solutions написа:

Какъв е смисъла да ти посочвам произведения, които ти не си чел и няма да прочетеш и защо изобщо пишеш за Антон Дончев.

Ти никакви произведения не можеш, да ми посочиш, защото не си чел абсолютно нищо. Тия ги разправяй на някой с твоите възможности. Ти си тотално несъстоятелен човек, такива хора четат само политкоректни "шитни"... За разлика от теб, аз не съм някакъв жалък лаладжия, дето да си плещи простотии до пръскане, колкото там да си затвърди тъпата теза.

преди 9 часа, Gaming_Solutions написа:

Той в момента даде малко накъсо и сега проучва авторите, които му дадох

Правилно, да. Любомир Левчев определено е автор, който за първи път чувам. По-лошото е, че ти наистина явно го чуваш за първи път, та затова и реши да го включиш в списъка. И не, понеже си използвал Chat GPT... не, няма такова нещо.

преди 10 часа, plamen.spam написа:

Разполагаш ли с конкретни доказателства за лъжливата фактология?

Абсолютно, да. За Солженицин даже и спорихме по тая тема, бях ти постнал официалната статистика от преброяванията в СССР по години. От там само може да си дадем сметка, колко жалки са твърденията в книгата му за ГУЛАГ. Населението на СССР през цялото време от властването на Йосиф Висарионович Сталин расте, и то расте с много. Мисля, че беше "напред" с около 52-53 милиона за целият му период. При това... включваме и 26-28 милиона избити по времето на Великата отечествена война. Толкова лесно се оборва тая лъжа, че няма накъде. Принципно, да... има много хора, които са репресирани от сталинският режим, но Солженицин хвърля едни цифри буквално "на ангро". Без никакви доказателства... Сталин е бил изключително голяма фигура, всичко останало са жалки измишльотини. Хваща една държава, която все още обработва на дървено рало и я оставя с атомна бомба и световен герой, електрифицирана, индустриализирана, дори военно напреднала. Това не се получава с някакъв прост диктатор, дето само да разстрелва хората. Общо-взето успява, да се обгради с доста кадърни хора, които са били професионалисти в работата си. Примерно, повечето хора свързват Лаврентий Берия с изнасилването на разни "девачки", но всъщност той е бил изключително силен в работата си, организирайки доста сериозно съветските служби. Как се получава така, че краде атомната бомба от САЩ само за няколко години? Това не се получава с ръководене на НКВД от непрофесионалисти. Говорим само за неща, които са факти, а не за пропагандни измишльотини, които се уповават на лаладжии, които не четат документи.
Относно глупостите на полковник Резун, тук проблема му е, че той, както и Солженицин не се уповават на абсолютно никакви документални доказателства. Техниката е на границата с Германия, понеже "отбранителната линия Сталин" (надали изобщо си я чувал) ще се мести. Абсолютен факт е, че когато Вермахта нахлува на територията на СССР среща една армия, която просто е тотално неподготвена. Принципно, тя няма и как да е подготвена, понеже през 30-те и 40-те години РККА е в непрестанна реорганизация, която е и причината за краха във войната с Финландия. Даже краха още повече засилва промените там, доста от командващите са сменени, нещата в РККА търпят непрестанни промени. Т.нар. "бързоходни" танкове (за която Резун пише) са една серия, която Сталин успява, да докопа от един американски инженер, който се казва Джон Уолтър Кристи. Идеята е, да се вземат тия танкове, за да може съветските инженери, да разберат как функционира това чудо на техниката наречено "танк". И на базата на тия танкове (М1931), които се маскират като трактори (понеже има ембарго) съветските инженери започват да конструират чудовището Т34.
Относно самата война и простотиите на Резун и Солженицин... калта и снега са еднакви и за немците, и за руснаците. Ленд-лийза от САЩ е когато вече Третият Райх е на колене и само помага на СССР по-бързо да приключи с тях. Вижда се с просто око, кога помощта от САЩ се "отключва" за СССР, след Сталинград, след Курск, след Москва... Освен това, доста премълчаван факт е, че цяла Европа открито си работи за Адолф Хитлер - петролните ресурси си ги набавя от Румъния, хранителните припаси си ги набавя от България и Украйна, прилапват и чехословашката военна индустрия, отделно от това унгарската, австрийската и италианската икономика яко изнасят за тях. Силно засегнатите линии на доставки са изключително тежки и са дело на партизанските съединения (което между другото е идея на самият Сталин), които през цялото време дишат яко във врата на швабите. Буквално вършат рейдове по 1000 километра, от територията на генералгубернантството до Плоещ. От началото на 1942 г. вторият отдел на четвърто управление на НКВД под ръководството на Павел Судоплатов е под тяхно ръководство, а по-късно направо си имат и централен щаб.

преди 1 час, communismatic написа:

Ти изобщо имаш ли понятие какви автори ми даваш в момента? Аз нарочно ти пуснах въдицата за да ми ги изброиш, понеже ми беше пределно ясно, че хал-хабер нямаш какви стойностни произведения има в днешно време. Любомир Левчев например имаш ли понятие, че е продукт на онзи строй? Даже доколкото си спомням беше и член на БКП. Виктор Пасков и Атанас Славов също. Силвия Шедлецка? И какво международно признание има пък тя? 

Не съм ползвал chatgpt, а ползвах добрия стар Google и това бяха първите 20 български автора които ми излязоха и които се превеждат в чужбина след 89-та, нали това искаше. Мога още толкова да ти намеря. Повечето не съм ги и чувал не знам какви произведения имат и не знам дали са стойностни, само че това е твоята теза. Да има признание в чужбина, колко налудничаво звучи само. Аз чета книги основно ако са ми препоръчани от приятели, след като я прочета, мога да кажа дали е стойностна или не, толкова е просто. Само че ти нищо не четеш и ти личи, а излагацията ти с Георги Господинов беше епична. Вече ще ти пускам само негови цитати от интервюта, явно и двамата сме му фенове, ей така да ти направя густото

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

на 11.09.2025 г. в 23:25, communismatic написа:

Форумният психодиспансер пак се е активирал. Някой може ли да ми каже читав български автор, който да е издал нещо наистина стойностно от 1989-а насам... Примерно, Георги Господинов ми идва на ум, ама за други не се сещам. Така... Искам сега да ми кажете, дали има по-велики автори от съвет... пардон... от руските? Щото за абсолютно всеки човек с две мозъчни гънки е пределно ясно, че по-велика литература от руската няма. Справка - Толстой, Достоевски, Чехов, Пушкин, Гогол... А грешка... той Гогол беше украинец. Само не знам, той дали е имал хабер, че е украинец, ама това са бели кахъри.

90% от пациентите не са и отваряли книга тук...

Тази велика руска литература не е създадена по време на соца. 

преди 9 часа, communismatic написа:

бях ти постнал официалната статистика от преброяванията в СССР по години. От там само може да си дадем сметка, колко жалки са твърденията в книгата му за ГУЛАГ. Населението на СССР през цялото време от властването на Йосиф Висарионович Сталин расте, и то расте с много. Мисля, че беше "напред" с около 52-53 милиона за целият му период. При това... включваме и 26-28 милиона избити по времето на Великата отечествена война.

Това ли беше конкретното доказателството за лъжливата фактология???
Впечатлен съм!

Техниката е на границата с Германия, понеже "отбранителната линия Сталин" (надали изобщо си я чувал) ще се мести. Абсолютен факт е, че когато Вермахта нахлува на територията на СССР среща една армия, която просто е тотално неподготвена. 

И кой, ако не ръководителят на Партията, държавата и армията е виновен за това?
Не е ли по-правилно да кажем, че заради "имперските" си амбиции (окупацията на Прибалтика, анексирането на Буковина и войната с Финландия), другарят Джугашвили, само в една война 1939-1940 година е допринесъл за огромно количество загуби?

• 126 875 загинали или изчезнали
  • 188 671 ранени
  • 5572 пленени
  • 3543 танка
  • 261 – 515 самолета

Принципно, тя няма и как да е подготвена, понеже през 30-те и 40-те години РККА е в непрестанна реорганизация, която е и причината за краха във войната с Финландия. Даже краха още повече засилва промените там, доста от командващите са сменени, нещата в РККА търпят непрестанни промени.

Защо по-голямата част от т.нар. реорганизации, не ги наречем направо "чистки" на командния състав, особено по висшите нива?
Ако подробно се разгледат данните за периода и начина, по който РККА се формира и готви за войната, няма ли шанс, сам да стигнеш до извода, че Сталин реално не очаква сблъсък с Германия през 1941-ва година, нито сам се готви за такъв сценарий?

Знаеш ли, че в рамките на месец, от 22 май до 22 юни 1941 г., войските от западната част на немско-съветската граница (посред Полша) нарастват от 250 хил. до 3,5 млн.? Другарят Джугашвили защо го е проспал това време?

Ленд-лийза от САЩ е когато вече Третият Райх е на колене и само помага на СССР по-бързо да приключи с тях. Вижда се с просто око, кога помощта от САЩ се "отключва" за СССР, след Сталинград, след Курск, след Москва...

ЛЪЖЕШ повече и от "дрът комуниссс"!

Знаеш ли, че СССР е включен в програмата ленд-лийз в края на октомври 1941 г., а по това време немската армия все още не е стигнала до Москва?
В двата вагона книги няма ли информация, че Сталинград е юли 1942 - февруари 1943, че сериозното обръщане на посоката започва чак през ноември 1942 г., че Курск е юли-август 1943 г.?

Чувал ли си, че още през юни 1941 г., дни след нападението, Лондон изпраща първия конвой с помощи за СССР по арктическя морски път до Мурманск? През септември са докарани 40 изтребителя “Хоукър Хърикейн” и 55 механици и пилоти, които да окажат незабавна помощ на пристанището и да обучат съветските пилоти.
Не знаеш ли, че повечето от танковете Т-34 са произвеждани с английска стомана?

Не знаеш ли, че танковите, авиационните и другите военни заводи до лятото на 1942 г. работят само с американски и английски материали?

преди 8 часа, Gaming_Solutions написа:

Повечето не съм ги и чувал не знам какви произведения имат и не знам дали са стойностни, само че това е твоята теза.

Т.е. ти сам си признаваш, че не си ги чувал, ама решаваш просто така да ги добавиш в списъка, подигравайки ми се, че аз съм ги търсил из интернет. ОК, разбрах... 😆

преди 27 минути, plamen.spam написа:

Това ли беше конкретното доказателството за лъжливата фактология?

Т.е. при 40 милиона жертви в лагерите в ГУЛАГ имаш още 50 милиона естествен прираст? 90 милиона е нарастнало населението на СССР? Ти пиеш ли си хапчетата? Изобщо вникна ли в нещата, за които аз пиша...

преди 28 минути, plamen.spam написа:

И кой, ако не ръководителят на Партията, държавата и армията е виновен за това?

Ама ти що си мислиш, че той абсолютно може да дърпа конците навсякъде из необятната шир на СССР? Той да не е Господ Бог?

преди 29 минути, plamen.spam написа:

Не е ли по-правилно да кажем, че заради "имперските" си амбиции (окупацията на Прибалтика, анексирането на Буковина и войната с Финландия), другарят Джугашвили, само в една война 1939-1940 година е допринесъл за огромно количество загуби?

Ми не... Най-малкото при окупацията на Бесарабия и Северна Буковина, там не виждаме особено много загуби. За войната с финландците вече съм писал.

преди 33 минути, plamen.spam написа:

Защо по-голямата част от т.нар. реорганизации, не ги наречем направо "чистки" на командния състав, особено по висшите нива?

Под реорганизация не се разбират само "чистки"...

преди 33 минути, plamen.spam написа:

Ако подробно се разгледат данните за периода и начина, по който РККА се формира и готви за войната, няма ли шанс, сам да стигнеш до извода, че Сталин реално не очаква сблъсък с Германия през 1941-ва година, нито сам се готви за такъв сценарий?

Той че не очаква е факт, ама аз ти зададох въпроса, това с какво по-точно го прави виновен? Щото ти даже ми изтъкна като причина и че той бил сключил пакта "Рибентроп-Молотов" и по тоя начин имал вече и обща граница с швабите. Не знам, дали си наясно с глупостите, които пишеш... Едва ли.

преди 35 минути, plamen.spam написа:

Другарят Джугашвили защо го е проспал това време?

Защото той много добре знае, че РККА не е подготвена за голяма война и инструктира всички по границата, да избягват всякакви наченки на напрежение с немците. Между другото, ти поддържаш ли тезата на Резун?

преди 36 минути, plamen.spam написа:

Знаеш ли, че СССР е включен в програмата ленд-лийз в края на октомври 1941 г., а по това време немската армия все още не е стигнала до Москва?
В двата вагона книги няма ли информация, че Сталинград е юли 1942 - февруари 1943, че сериозното обръщане на посоката започва чак през ноември 1942 г., че Курск е юли-август 1943 г.?

Имаш ли идея, в процентно съотношение, колко е ленд-лийза преди Сталинград, Курск и Москва и после? Кога се отключва? Айде, нали твърдиш, че "лъжа"? Дай да видим...

преди 37 минути, plamen.spam написа:

Не знаеш ли, че повечето от танковете Т-34 са произвеждани с английска стомана?

Верно? Кога се появяват танковете Т34 на фронта, че да се твърди, че "повечето" били с английска стомана?

преди 2 минути, communismatic написа:

Т.е. ти сам си признаваш, че не си ги чувал, ама решаваш просто така да ги добавиш в списъка, подигравайки ми се, че аз съм ги търсил из интернет. ОК, разбрах... 

Ама аз не съм твърдял обратното, ти искаше списък на 20 български автора, които се превеждат в чужбина, не аз, не мен подобна информация не ми трябва. Аз никога не съм се интересувал кой е превеждан, какви признания има и тн., съответно няма как да имам подобни енциклопедични знания. Казах ти, аз мога да твърдя за едно произведение, че е стойностно ако го прочета и ми хареса. Ти си на обратния полюс. Чул недочул нещо по телевизията за Георги Господинов, когато беше хайпа по "Времеубежище" и го причисли към стойностните съвременни автори (не че не е разбира се) без дори да си чел нещо негово, без даже да си се интересувал изобщо за какво пише, за какво се бори. Съответно това те постави в много комична ситуация.

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Чул недочул нещо по телевизията за Георги Господинов, когато беше хайпа по "Времеубежище" и го причисли към стойностните съвременни автори (не че не е разбира се) без дори да си чел нещо негово, без даже да си се интересувал изобщо за какво пише, за какво се бори.

ПП-ДБ гласоподавател, аз причислих Георги Господинов към "стойностните" автори, понеже ми е известно, че е кадърен и съответно е получил международно признание. За разлика от теб, аз не съм някакво теле, дето все едно живее в консерва и не излиза от краварските парцали като "Дойче Веле", "Свободна Европа", "Дневник" и прочее... Когато напишеш "чул-недочул", хубаво е и да си наясно с тъпотиите, дето твърдиш. А тоя списък по-горе, за пореден път демонстрира тоталната ти неадекватност. Тя е общо-взето по всички теми, не е само по тая. Затова ми стана адски смешно, когато тръгна, да ми се подиграваш (изключително нелепо), че съм проверявал авторите, какви били, що били. Все едно ти си някакъв корифей в световната литература. Тъкмо да взема, да ти повярвам... Ти Левчев не си чувал, кво има да коментираме повече...

преди 18 минути, communismatic написа:

ПП-ДБ гласоподавател, аз причислих Георги Господинов към "стойностните" автори, понеже ми е известно, че е кадърен и съответно е получил международно признание. За разлика от теб, аз не съм някакво теле, дето все едно живее в консерва и не излиза от краварските парцали като "Дойче Веле", "Свободна Европа", "Дневник" и прочее... Когато напишеш "чул-недочул", хубаво е и да си наясно с тъпотиите, дето твърдиш. А тоя списък по-горе, за пореден път демонстрира тоталната ти неадекватност. Тя е общо-взето по всички теми, не е само по тая. Затова ми стана адски смешно, когато тръгна, да ми се подиграваш (изключително нелепо), че съм проверявал авторите, какви били, що били. Все едно ти си някакъв корифей в световната литература. Тъкмо да взема, да ти повярвам... Ти Левчев не си чувал, кво има да коментираме повече...

Кое е глупост бе, ти ако беше запознат малко от малко с Георги Господинов, не само творчеството му, щеше да го заклеймиш, а го даваш за пример за стойностен автор, е ама вече е късно да се отметнеш де, много добре се получи

Защо толкова българи харесват Путин: Господинов пред ДВ

Виж колко хубаво го е казал, от любимото ти място хаха

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 12 часа, lebel написа:

преди 11 часа, lebel написа:

Мен не ме впечатлява толкова фактът, че куцо кьораво и сакато се е втурнало да създава изключително вдъхновяващи "мотивационни" и секви други поучителни клипове (посочващи ни недвусмислено истината за квинтесенцията на живота и пътя за нейното достигане и осмисляне), колкото това, че същите клипове, охотно и с многозначителна лаконичност (тоест в оглушителна тишина) се публикуват тук, там и на останалите места, от плашещ брой очевидно превъзхождащи ни (поне мен) във всяко едно отношение люде, които симулират, при това изключително виртуозно, добро психично здраве. 

Ти уж си против комунистите, а действаш като тях. Какво имам предвид: "Миньор е моя татко, миньор ще стана и аз..."

Значи щом родителите на Киро Брейка не са журналисти и той да не се занимава с това?

Много грешиш когато не виждаш съдържанието на клипа, а кой го говори. Щом мразиш човека дори да ти казва истини, които и ти можеш да видиш около себе си, то не му вярваш. Само заради човека. Това за мен е глупаво.

Конкретно в клипа се говори за безразборното изсичане на горите и че след това не се залесяват отново. И отделно свързвайки го с това, което м/у другото показва че Киро Брейка е доста умен човек, се пита може ли мошеник и фараон както обвиняват Ивелин Михайлов да сади гора, за да защити цяло село от порои и наводнение. И се задава риторичния въпрос свързан и с тая тема за социализма: Защо лошите социалисти са засели дървета, за да предпазят конкретното село, а сега са ги отсекли, продали и на никой не му пука за селото?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.