Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Скоро света ще започне да се завръща към СОЦА!

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 56 минути, ivottoshev написа:

Ти си комуне-четирихилядник, разпространяващ пропаганда от забранени руски телевизии. 

Сипи си първак ТъпоТошеф.

преди 1 час, В. Велев написа:

Фашяга си и след мозъка на костите си. 

Пуснаха ли те или пак избяга?

Велева защо соца ти взе и малкото

преди 7 часа, communismatic написа:

По тоя въпрос изписахме една дузина страници, като правеше впечатление как ти умишлено избягваш определени въпроси... Това по повод "мазохизма". Мани майтапа, ама ако още не си вдянал, то и Господ не може, да ти помогне...

Хахахах аз съм избягвал въпроси, нищо не съм избягвал, просто не ти позволих да отклоняваш темата от спора, който ти много добре знаеше, че си загубил. Дори ти изписах 7 точки с причини защо тези излезли от употреба БТР-и нямаше да се включат в гасенето на пожарите, ти не обори нито една. Мъчеше се да се хванеш като удавник за сламка и рипаше на къде ли не, само не и по точките. За Радев, за газа, за самолетите, трябвало ли е и или не е трябвало да пращаме БТР-те, все неща, които нямат общо с това дали щяха или не да гасят пожарите

Ми, самият факт, че единственото нещо, с което го свързваме му е средният пръст... Колко пък да е "свършил"?

Кои сте вие, които го свързвате. Знаеш ли, опитите ти за манипулация са адски жалки. Мине се не мине малко време и дори да си загубил някой спор, пак почваш да пееш старата си песен с надеждата, този който те е оборил преди това да не му се занимава да пише отново същите неща. Човече, говорихме за Ицо Хазарта само преди няколко седмици и ти обясних какво е свършил, даже накрая ти се съгласи и с половин уста каза нещо от сорта на "Добре, дано е така" И сега пак ми казваш, че само с един среден пръст си го, пардон, сте го запомнили?

Последният път ми направи впечатление, че дори не си разбрал какво точно съм обяснявал. Ти не си наясно дори как функционират язовирите, седнал, да ми коментира водната криза в Плевен. Майко мила... 

Точна там блесна в пълния си блясък...

Правилно, да. Ти направо си ме затапи... използвайки Chat GPT, изброявайки писатели, които нито си ги чувал, нито нищо... 

Не, това е някаква висша форма на шизофрения. Значи, ти твърдиш, че не четеш художествена литература, но пък си сигурен, че след 89-та нямаме стойностни писатели??? В същото време очакваш от мен да ти дам списък с 20 автора, които се превеждат навън и да съм ги чел видиш ли. Брей, ти не си ли малко нагъл? И това при положение, че ти обясних, че не се интересувам особено кой, къде какви награди има и къде се превежда и дали изобщо се превежда в чужбина. Доста често и някои произведения са си за лична консумация и тях няма как чужденец да ги разбере. За мен е важно произведението да ми хареса. Обикновено каквото ми препоръчат близки и приятели след това не оставам разочарован. 

И пак не стана ясно, понеже не четеш, за теб основното мерило за качеството на творбите на съвременните автори са международните отличия (колко нелепо звучи това само :) ), за авторите преди 89-та мерилото същото ли е?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 час, Zolin написа:

Сипи си първак

Немам копейки за първак. Ще черпиш ли от твоите, четирихилядниче мило  :shy11:

преди 1 час, nikolay7v написа:

Скоро света ще започне да се завръща към СОЦА!

Така е и пророци имате в Мосейково

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Немам копейки за първак. Ще черпиш ли от твоите, четирихилядниче мило  :shy11:

Много пиеш 

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Хахахах аз съм избягвал въпроси, нищо не съм избягвал, просто не ти позволих да отклоняваш темата от спора, който ти много добре знаеше, че си загубил. Дори ти изписах 7 точки с причини защо тези излезли от употреба БТР-и нямаше да се включат в гасенето на пожарите, ти не обори нито една. Мъчеше се да се хванеш като удавник за сламка и рипаше на къде ли не, само не и по точките. За Радев, за газа, за самолетите, трябвало ли е и или не е трябвало да пращаме БТР-те, все неща, които нямат общо с това дали щяха или не да гасят пожарите

Кои сте вие, които го свързвате. Знаеш ли, опитите ти за манипулация са адски жалки. Мине се не мине малко време и дори да си загубил някой спор, пак почваш да пееш старата си песен с надеждата, този който те е оборил преди това да не му се занимава да пише отново същите неща. Човече, говорихме за Ицо Хазарта само преди няколко седмици и ти обясних какво е свършил, даже накрая ти се съгласи и с половин уста каза нещо от сорта на "Добре, дано е така" И сега пак ми казваш, че само с един среден пръст си го, пардон, сте го запомнили?

Не, това е някаква висша форма на шизофрения. Значи, ти твърдиш, че не четеш художествена литература, но пък си сигурен, че след 89-та нямаме стойностни писатели??? В същото време очакваш от мен да ти дам списък с 20 автора, които се превеждат навън и да съм ги чел видиш ли. Брей, ти не си ли малко нагъл? И това при положение, че ти обясних, че не се интересувам особено кой, къде какви награди има и къде се превежда и дали изобщо се превежда в чужбина. Доста често и някои произведения са си за лична консумация и тях няма как чужденец да ги разбере. За мен е важно произведението да ми хареса. Обикновено каквото ми препоръчат близки и приятели след това не оставам разочарован. 

И пак не стана ясно, понеже не четеш, за теб основното мерило за качеството на творбите на съвременните автори са международните отличия (колко нелепо звучи това само :) ), за авторите преди 89-та мерилото същото ли е?

Не върви ли търговията?

Хахахах аз съм избягвал въпроси, нищо не съм избягвал, просто не ти позволих да отклоняваш темата от спора, който ти много добре знаеше, че си загубил.

Верно? Ми, я ми обясни тогава... как така украинците са "модернизирали" въпросните БТР-и, а ние не можем, да ги модернизираме и да ги използваме за гасене на пожари? БТР-ите били неподходящи, понеже двигателите им се запалвали. Много интересно наистина, щото ВСУ ще ги използват срещу Искандери и Ланцети. Много точен отговор искам по този въпрос. Нали не избягваш неудобните...

Мъчеше се да се хванеш като удавник за сламка и рипаше на къде ли не, само не и по точките.

Така е, да. Аз разчитах на простотиите на "Фактчек" за да НЕ се хвана като удавник за сламка. Та... чакам си отговора по-горе... Гаврата пак ще е с пълна сила.

Човече, говорихме за Ицо Хазарта само преди няколко седмици и ти обясних какво е свършил, даже накрая ти се съгласи и с половин уста каза нещо от сорта на "Добре, дано е така"

Именно, да. Аз изобщо не вярвам и на една дума от теб. Реших да проверя, той в подкаста на Тото сам започна да говори по тая тема (децата от домовете). Това ли е свършил? Завел дечицата на "Макдоналдс"? Какво обществено полезно дело свърши за 4-5 години работа в НС и после в Европарламента? Същински натискач на бутон. Тоя човек дори висше образование няма. Как изобщо е в НС е "тъмна Индия"?!

Да, де. Я кажи какво разбра от обяснението ми? :)

Значи, ти твърдиш, че не четеш художествена литература, но пък си сигурен, че след 89-та нямаме стойностни писатели???

Да, ти даже го и доказа... Нарочно ти хвърлих въдицата за 20-те автора, ти веднага я налапа. Ти за Любомир Левчев не си чувал, кво има да коментираме повече...

За мен е важно произведението да ми хареса.

Т.е. щом на теб произведението ти хареса, съответно имаме и стойностни автори!? ОК, разбрах... Виж сега... Той и Мишо Шамара в песните си сравни белото с белият цвят на българското знаме, щом на 20 умствени инвалиди им харесва тая тъпня, значи и той е "стойностен" автор. Чудовищна логика...

Доколкото си спомням това, че всичко е субективно беше именно твое мнение, а не мое. И да, точно така... Въпреки, че в ония години е било абсолютно невъзможно, да се "пробие" Желязната завеса. Естествено, ако не се казваш Георги Марков и не пишеш глупости срещу собствената си държава.

преди 10 минути, communismatic написа:

Ми, я ми обясни тогава... как така украинците са "модернизирали" въпросните БТР-и, а ние не можем, да ги модернизираме и да ги използваме за гасене на пожари?

ZЗащото, тези тенекии не са проектирани за гасене н пожари. За тези цели си има специализирана техника, произведена в САЩ

преди 12 минути, communismatic написа:

щото ВСУ ще ги използват срещу Искандери и Ланцети.

За трепане на расснаци, може и да стават

преди 24 минути, communismatic написа:

Въпреки, че в ония години е било абсолютно невъзможно, да се "пробие" Желязната завеса. Естествено, ако не се казваш Георги Марков и не пишеш глупости срещу собствената си държава.

Богомил Райнов как се разхождаше където си поиска?

О, забравих, че ти четеш САМО историческочервена литература.

преди 1 минута, parmobil написа:

Богомил Райнов как се разхождаше където си поиска?

О, забравих, че ти четеш САМО историческочервена литература.

Богомил Райнов се е "разхождал"? До брега на Дунава ли? Кво разбираш под понятието "пробиване на Желязната завеса", когато говорим за автори? Изгарям от любопитство...

преди 1 минута, communismatic написа:

Богомил Райнов се е "разхождал"? До брега на Дунава ли? Кво разбираш под понятието "пробиване на Желязната завеса", когато говорим за автори? Изгарям от любопитство...

Ти не знаеш кой е даже.

току-що, parmobil написа:

Ти не знаеш кой е даже.

Така е, да. Хвана ме. (иронична емотиконка) За първи път го чувам. Той Gaming_Solutions ме запозна и с Левчев, и него го чувах за първи път.
Я кажи какво имаш предвид под "разхождане"? Щото очевадно хал-хабер нямаш, какви простотии пишеш, ама карай... Аз обяснявам, че е невъзможно да се "пробие" Желязната завеса чрез писане (сиреч награди, преводи и прочее), оня съвсем сериозно разбрал, че не можеш, да излезеш от там и да си пиеш кафето на центъра на Виена.

Направо потресаващо ниско ниво в тоя форум...

преди 7 минути, communismatic написа:

Така е, да. Хвана ме. (иронична емотиконка) За първи път го чувам. Той Gaming_Solutions ме запозна и с Левчев, и него го чувах за първи път.
Я кажи какво имаш предвид под "разхождане"? Щото очевадно хал-хабер нямаш, какви простотии пишеш, ама карай... Аз обяснявам, че е невъзможно да се "пробие" Желязната завеса чрез писане (сиреч награди, преводи и прочее), оня съвсем сериозно разбрал, че не можеш, да излезеш от там и да си пиеш кафето на центъра на Виена.

До тук разбрахме, че не четеш художествена литература и поради това единствения признак по който можеш да определиш дали един автор е стойностен е по международното признание и награди. Твърдиш, че след 89-та нямаме стойностни автори за разлика от преди това, но те пък не са могли да пробият желязната завеса... и ти все така не четеш художествена литература. WTF, и по какъв признак определи тогава стойностните автори преди 89-та, как ги сравни с тези след. Изобщо знаеш ли какво им е било на авторите и изобщо какво означава цензурата за хората на изкуството въобще.

ПП. На предния ти пост ще отговоря утре, че пиша на бързо от телефона, да не си помисли, че ще те оставя за БТР-ТЕ, там ще те газя до последно с тях

току-що, Gaming_Solutions написа:

Изобщо знаеш ли какво им е било на авторите и изобщо какво означава цензурата за хората на изкуството въобще.

Цензурата е била различна през различните епохи на социализма. Ама ти откъде да ги знаеш тия неща... То в "Свободна Европа" не го пишат това.

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Твърдиш, че след 89-та нямаме стойностни автори за разлика от преди това, но те пък не са могли да пробият желязната завеса... и ти все така не четеш художествена литература. WTF, и по какъв признак определи тогава стойностните автори преди 89-та, как ги сравни с тези след.

Момчето е за много тежки медикаменти очевадно... 😆

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

На предния ти пост ще отговоря утре, че пиша на бързо от телефона, да не си помисли, че ще те оставя за БТР-ТЕ, там ще те газя до последно с тях

Супер, изгарям от любопитство. Ама не само за БТР-ите. Искам на всички въпроси да ми отговориш. Щото много искам, да ме "газиш"... Голямо "газене" беше и предния път, направо едвам се съвзех от "газенето"... 😆

Направо е на ниво предучилищна гимназия, миличкия...

преди 3 минути, communismatic написа:

Момчето е за много тежки медикаменти очевадно... 😆

.. 😆

Обясни де, не си измъквай така😁

преди 28 минути, communismatic написа:

И как всеки път, когато твърдиш, че си "над нивото", винаги имаш време да пишеш в него.

Интересно, защо ли изместваш зададената тема "По-добър ли е социализма"?

Има обяснение. Защото нямаш до момента нито един аргумент, с който да обориш тези, които твърдят, че "социализЪма е едно недоносче".

Абсолютно никакъв. И затова скачаш от като паленце по всякакви други теми, но не и да сравняваш социализма с днес!!!

Смешко!

преди 1 час, communismatic написа:

Верно? Ми, я ми обясни тогава... как така украинците са "модернизирали" въпросните БТР-и, а ние не можем, да ги модернизираме и да ги използваме за гасене на пожари? БТР-ите били неподходящи, понеже двигателите им се запалвали. Много интересно наистина, щото ВСУ ще ги използват срещу Искандери и Ланцети. Много точен отговор искам по този въпрос. Нали не избягваш неудобните...

Пожари може да се гасят и с пожарни. БТР-те по-добре да трепат ватенки.

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Обясни де, не си измъквай така😁

Не се измъквам, просто се шашкам, че има хора, които не вдяват, че българските писатели могат да получават международно признание и без одобрението на Запада. Това не е измъкване, просто е реакция към акъла на някои съфорумци. Примерно, Йордан Радичков и Багряна са номинирани за Нобелова награда за литература. Радичков доколкото си спомням имаше и Хердерова награда. За Антон Дончев и "Време разделно" и на колко езика е преведен този шедьовър, там пък да не говорим. Това е положението...

преди 5 минути, БаалБек написа:

И как всеки път, когато твърдиш, че си "над нивото", винаги имаш време да пишеш в него.

Ми, щото се хиля на хора с твоят акъл. Това е основната причина. Аз влизам тук за да ви се смея. Просто е потресаващо нивото...

преди 2 минути, BANKATA написа:

Пожари може да се гасят и с пожарни. БТР-те по-добре да трепат ватенки.

Да, де. Виждаме че и пожарни имаме достатъчно. Странно, що масово хората се оплакват, че държавата не се справя с гасенето на пожарите. Утре определено ще е много забавно. ПП-ДБ гласоподавателят определено ще реве доста... Само не вдявам, що сам се навира между шамарите.

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, де. Виждаме че и пожарни имаме достатъчно. Странно, що масово хората се оплакват, че държавата не се справя с гасенето на пожарите. Утре определено ще е много забавно. ПП-ДБ гласоподавателят определено ще реве доста... Само не вдявам, що сам се навира между шамарите.

Еми има, медиите са свободни, много и ги отразяват. 

току-що, BANKATA написа:

Еми има, медиите са свободни, много и ги отразяват. 

Свободни са медиите, да. Що не дадоха думата на руската посланичка щом са свободни? :) 

току-що, communismatic написа:

Свободни са медиите, да. Що не дадоха думата на руската посланичка щом са свободни? :) 

Защото не заслужава.

Защото не заслужава.

Така, да. И едно време западните политици не заслужаваха, да бъдат чути. Добро обяснение. Типично от ония твоите... умните.

току-що, communismatic написа:

Така, да. И едно време западните политици не заслужаваха, да бъдат чути. Добро обяснение. Типично от ония твоите... умните.

Типчно за теб да сравняваш фашистите от Русия с демокрацията от запада. Не може да се дава поле за изява на едни фашисти по националната телевизия на една демократична държава която да бъде използвана за пропаганда.

преди 9 минути, communismatic написа:

Ми, щото се хиля на хора с твоят акъл. Това е основната причина. Аз влизам тук за да ви се смея. Просто е потресаващо нивото...

Доста смело самопризнание! Радвам се, че поне някой намира радост в живота си – макар и на такова… потресаващо ниско ниво.

Но забравяш "аргументите" си в полза на соца, защото липсват. ОК! Благодаря!

Типчно за теб да сравняваш фашистите от Русия с демокрацията от запада. Не може да се дава поле за изява на едни фашисти по националната телевизия на една демократична държава която да бъде използвана за пропаганда.

Да, бе. Те и едновремешните "фашисти" разсъждаваха по същият начин. Ти си антикомунист, колкото баба ми е от Зимбабве... Антикомунист само като му отърва, през останалото време няма никакви проблеми, да забранява... както комунистите забраняваха. Нали? :) 

преди 2 минути, БаалБек написа:

Доста смело самопризнание!

Кво самопризнание, аз говоря за твоят акъл... Ти отново шашкаш с тоталното си неумение, да четеш с разбиране. Даже не схващаш и като ти се подиграват.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.