Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, plamen.spam написа:

Със сигурност не е сключването на 13-годишен заробващ договор, без клаузи за разтрогване.

Договора е заробващ, понеже Румен Радев трябваше да изпрати 20-30 мургавели, да очукат тръбата, че да влиза по-малко газ, понеже другата нямало да ни трябва.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 20 минути, communismatic написа:

Абсолютно. Аз съм в този бранш вече 16-17 години, знам много добре за какво става дума. Но честно казано... като виждам в момента какво е, сега е доста по-зле. Тогава поне беше основно с български персонал, я от Варна, я от Аксаково, я от Добрич. В момента понеже няма вече кой да работи се взимат или украинци, или узбеки, или от някоя бананова република, дето не са се къпали от кръщенето. Или от малцинството. Извинявай, ама те дори български не знаят, за ниво на сервиз и изобщо цялостно обслужване, там пък да не говорим.

И мислиш, че това е само в татковината?

преди 19 минути, communismatic написа:

Договора е заробващ, понеже Румен Радев трябваше да изпрати 20-30 мургавели, да очукат тръбата, че да влиза по-малко газ, понеже другата нямало да ни трябва.

Доколкото разбрах от вашите приказки, по-трудната част, с осигуряване на капацитета и инфраструктурата е свършена, при това само за 5 месеца (от 2.08.2022 до 3.01.2023). Останалото, т.е. осигуряване на количества газ за транзитиране е фасулска работа и би трябвало да се случи по метода "ори, мели и яж".
Не мога обаче да намеря отговор на въпроса, защо това не се случи през следващите 5 месеца (още един от същото правителство и след това още четири месеца от новото служебно, но пак със същите МП, МФ, МЕ, МИИ).

Какво попречи през тези 5 месеца да се подсигури и каквото трябва там да се транзитира?
Имаш ли обяснение?

преди 2 минути, parmobil написа:

И мислиш, че това е само в татковината?

Ми, за жалост... поради Брюкселските фактори, това се наблюдава в почти всички страни в ЕС. Нека да си припомним нещо доста интересно...

Цитат

Гърция може да загуби финансиране заради разследвани 12 случая на нарушения на правата на мигранти от европейската гранична служба "Фронтекс", съобщава "Политико", като добавя, че това може да доведе до загуба на евросредства.

Иначе... готино оправдание. Кво от това? То навсякъде е тъй...

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Какво попречи през тези 5 месеца да се подсигури и какво трябва там да се транзитира?

Кво да се транзитира по-точно, при положение, че поради американските сервитьори, които ни управляват, ние не се възползваме от договора, съответно не взимаме и максимално количество тръбен газ. Аз затова ви казвам, че хал-хабер нямате. Това е абсурдно обвинение към Радев. Няма нищо по-добро като алтернатива от тръбен газ от близка страна, и коя е най-близката страна източник на природен газ?! Радев ли е виновен, че Кирчо договори американските танкери с втечнен газ? Или понеже сме част от ЕС за да заобикаляме санкциите взимаме пак руски, но с надценка, понеже Азербайджан ни го препродава...

преди 13 минути, communismatic написа:

Ми, за жалост... поради Брюкселските фактори, това се наблюдава в почти всички страни в ЕС. Нека да си припомним нещо доста интересно...

Иначе... готино оправдание. Кво от това? То навсякъде е тъй...

Десет дни прекарах в Анталия този месец. Там не е Брюксел, нали така? Имаше индонезийци и филипинци като персонал, както и каквото се сетиш от бившите реСпублики.

Пролетта бях в Португалия и Мадейра. Същата работа, Бачкат за 800-1000 евро и пращат на роднините вкъщи. Говоря за нискоквалифицирани.

току-що, parmobil написа:

Имаше индонезийци и филипинци като персонал, както и каквото се сетиш от бившите реСпублики.

Тъй, де. Ква теза защитаваш, че пак не те разбирам? Щото и снощи пак беше много наясно с нещата, та заради това и позорно избяга както в последните 304 пъти. Каква ти е тъпата теза, дето я защитаваш?

преди 13 минути, communismatic написа:

Кво да се транзитира по-точно, при положение, че поради американските сервитьори, които ни управляват, ние не се възползваме от договора, съответно не взимаме и максимално количество тръбен газ. Аз затова ви казвам, че хал-хабер нямате. Това е абсурдно обвинение към Радев. Няма нищо по-добро като алтернатива от тръбен газ от близка страна, и коя е най-близката страна източник на природен газ?! Радев ли е виновен, че Кирчо договори американските танкери с втечнен газ? Или понеже сме част от ЕС за да заобикаляме санкциите взимаме пак руски, но с надценка, понеже Азербайджан ни го препродава...

Чекай, чекай малко... 
Нали Договорът е готин, но проблемът е, че не се използва?
Подготвен е и сключен за 5 месеца. Лично на мен ми се струва за правилно, паралелно с подготовката на договора за инфраструктура, да се подготвят и договори за количества газ, които да започнат да се транзитират от първия ден.

Леко (или по-скоро доста) тъпо изглежда, да подготвиш и сключиш договор за ползване на нещо и след това 5 месеца самият ти да не го ползваш, но да плащаш... Не си ли съгласен?

преди 41 минути, communismatic написа:

Абсолютно. Аз съм в този бранш вече 16-17 години, знам много добре за какво става дума. Но честно казано... като виждам в момента какво е, сега е доста по-зле. Тогава поне беше основно с български персонал, я от Варна, я от Аксаково, я от Добрич. В момента понеже няма вече кой да работи се взимат или украинци, или узбеки, или от някоя бананова република, дето не са се къпали от кръщенето. Или от малцинството. Извинявай, ама те дори български не знаят, за ниво на сервиз и изобщо цялостно обслужване, там пък да не говорим.

Това че българи са работили нискоквалифицаран труд изобщо не е повод за гордост.

Подготвен е и сключен за 5 месеца. Лично на мен ми се струва за правилно, паралелно с подготовката на договора за инфраструктура, да се подготвят и договори за количества газ, които да започнат да се транзитират от първия ден.

Кво да транзитира като през това време помпаме и друг газ? Ти нормален ли си ве? Ти да не си мислиш, че тия договори се сключваш ей така, все едно си на кафенце в парка и играете карти с братовчедите ти? Взимаме втечнен газ освен това... 

Баси неандерталците в тоя форум...

преди 2 минути, BANKATA написа:

Това че българи са работили нискоквалифицаран труд изобщо не е повод за гордост.

Че кой се гордее, умен Ванко? Казвам, че за разлика от теб, много добре знам, за какво става въпрос... Не приказвам глупости, колкото там да се намирам на приказка.

преди 5 минути, communismatic написа:

Тъй, де. Ква теза защитаваш, че пак не те разбирам? Щото и снощи пак беше много наясно с нещата, та заради това и позорно избяга както в последните 304 пъти. Каква ти е тъпата теза, дето я защитаваш?

Казвам ти, че не е Брюксел. 

От какво избягах?

И защо пак си избираш какво да извадиш от думите ми?

току-що, communismatic написа:

Кво да транзитира като през това време помпаме и друг газ? Ти нормален ли си ве? Ти да не си мислиш, че тия договори се сключваш ей така, все едно си на кафенце в парка и играете карти с братовчедите ти? Взимаме втечнен газ освен това... 

Баси неандерталците в тоя форум...

Ми за чий тогава е сключен този договор, ако предварително е било ясно, че няма да има за какво да се ползва в обозримо бъдеще? 

преди 1 минута, parmobil написа:

Казвам ти, че не е Брюксел.

Къв Брюксел, питам те, каква теза защитаваш... Нали се включи в темата за туризма? Ква е тъпата теза, дето я защитаваш.

преди 1 минута, parmobil написа:

От какво избягах?

Е, как? Нали било ФАКТ, че руският газ бил по-скъп от азерският? Е, къв факт е като официалните данни сочат точно обратното? Т.е. за пореден път твърдиш нещо, дето не е истина. И после естествено се направи на приятно разсеян, както винаги.

преди 1 минута, communismatic написа:

Че кой се гордее, умен Ванко? Казвам, че за разлика от теб, много добре знам, за какво става въпрос... Не приказвам глупости, колкото там да се намирам на приказка.

Ти, ти недоволстваш че вече почти няма обслужващ български персонал, не аз.

Миналата година бях обаслужван от узбеки и украинци на родното черноморие и не мога да кажа че дори са по-вежливи от българите.

Ми за чий тогава е сключен този договор, ако предварително е било ясно, че няма да има за какво да се ползва в обозримо бъдеще? 

Договора е сключен за нас, за нашето благо, понеже както над 200 пъти съм ти писал, няма по-добра алтернатива от тръбен газ от близка страна. Ако искаш запиши си го някъде, щото гледам, че пак много ги разбираш нещата. Втечненият газ е изключително скъпо удоволствие. Реекспорта на газ вече е отделна тема, която е свързана с договорки и т.н. И не разбирам, как по-точно се очаква ние да договорим още тогава реекспорта на газ, при положение, че дори в момента не взимаме газ по тая тръба в пълният капацитет. Т.е. ние за себе си не можем да гарантираме нищо, а да гарантираме вече дори и реекспорт. Това е смехотворно.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ти, ти недоволстваш че вече почти няма обслужващ български персонал, не аз.

Иване, вниквай малко в нещата. Вниквай, че цял живот ще миеш кенефи на автогарата в Дупница. Обяснил съм, от какво съм недоволен. Ако и това не си разбрал, вземи си един пистолет и се застреляй. Ще ти пратя пари по Еконт, не се тревожи. Знам, че нямаш.

Къв Брюксел, питам те, каква теза защитаваш... Нали се включи в темата за туризма? Ква е тъпата теза, дето я защитаваш.

Е, как? Нали било ФАКТ, че руският газ бил по-скъп от азерският? Е, къв факт е като официалните данни сочат точно обратното? Т.е. за пореден път твърдиш нещо, дето не е истина. И после естествено се направи на приятно разсеян, както винаги.

Брюксел!!! Ти го написа.

А за азерското гориво и maxthon потвърди. А plamen.spam ти обясни с клечки и глина.

преди 6 минути, communismatic написа:

Договора е сключен за нас, за нашето благо, понеже както над 200 пъти съм ти писал, няма по-добра алтернатива от тръбен газ от близка страна. Ако искаш запиши си го някъде, щото гледам, че пак много ги разбираш нещата. Втечненият газ е изключително скъпо удоволствие. Реекспорта на газ вече е отделна тема, която е свързана с договорки и т.н. И не разбирам, как по-точно се очаква ние да договорим още тогава реекспорта на газ, при положение, че дори в момента не взимаме газ по тая тръба в пълният капацитет. Т.е. ние за себе си не можем да гарантираме нищо, а да гарантираме вече дори и реекспорт. Това е смехотворно.

Ти ще наемеш ли, например луксозен апартамент за 13 години напред, без възможност за разтрогване, без преди това да започнеш паралелно да търсиш начин за ефективното му ползване?
Този договор за твое благо ли ще бъде, докато плащаш, без да го ползваш?
Донев2 колко е използвал "апартамента" и какво спечели?

преди 2 минути, parmobil написа:

Брюксел!!! Ти го написа.

Извинявай, темата не беше ли за туризма? Къв Брюксел, кви пет лева... Бахти недостойното и жалко човече, може ли постоянно да бягаш от темите и да си избираш на кои въпроси, да отговаряш!? Брат, ти да не миеш чинии някъде?! 😆

преди 3 минути, parmobil написа:

А за азерското гориво и maxthon потвърди

Къв maxthon, аз теб те питам. Дай ми данни, къде азерския газ е бил по-евтин. Искам точни данни, докажи, че не споря с катеричка... Искам да те видя, как се гърчиш просто... щото очевадно нямаш никаква идея какво точно твърдиш. Няма проблем, пак смени темата... ;) 

Този договор за твое благо ли ще бъде, докато плащаш, без да го ползваш?

Кой е виновен, че не се използва, ве, индианецооооооооооооооооо!? КОЙ?! Радев ли е виновен или американските келнери? Ти малоумен ли си ве, брат!? МАЛОУМЕН ЛИ СИ!? Питаш ме едни и същи тъпотии по 400 пъти неска? Не отговорих ли на тоя въпрос вече!?

преди 5 минути, communismatic написа:

Иване, вниквай малко в нещата. Вниквай, че цял живот ще миеш кенефи на автогарата в Дупница. Обяснил съм, от какво съм недоволен. Ако и това не си разбрал, вземи си един пистолет и се застреляй. Ще ти пратя пари по Еконт, не се тревожи. Знам, че нямаш.

Май не знаеш какви ги пишеш. Да обясни, че не е било като едно време когато нископлатената работа се е вършела от българи, налЕ ?

току-що, BANKATA написа:

Да обясни, че не е било като едно време когато нископлатената работа се е вършела от българи, налЕ ?

Да? И? Това какво ти говори в пълната с акъл глава?

преди 3 минути, communismatic написа:

Кой е виновен, че не се използва, ве, индианецооооооооооооооооо!? КОЙ?! Радев ли е виновен или американските келнери? Ти малоумен ли си ве, брат!? МАЛОУМЕН ЛИ СИ!? Питаш ме едни и същи тъпотии по 400 пъти неска? Не отговорих ли на тоя въпрос вече!?

Донев2?

Ако знаеш, че на теб ще ти пречат да ползваш апартамента, ще сключиш ли договора?

Да? И? Това какво ти говори в пълната с акъл глава?

Че за теб е гордост, че някога българите са бачкали подобна работа, а сега не.

Това че си гьон и не можеш да видиш положителното в този факт си е твой проблем.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Донев2?

Къв Донев, кви пет лева? Пак те питам... Ти да не си мислиш, че договорите се сключват от днес за утре?

току-що, BANKATA написа:

Че за теб е гордост, че някога българите са бачкали подобна работа, а сега не

😆😆😆😆😆😆

Къв Донев, кви пет лева? Пак те питам... Ти да не си мислиш, че договорите се сключват от днес за утре?

С Боташ се сключи за 5 месеца.

Донев1 + Донев2 = 10 месеца 
Два пъти повече време.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

С Боташ се сключи за 5 месеца.

За пет месеца, да. А договорите за природен газ? Те за колко месеца се сключват? Щото гледам, че много ги разбираш нещата, та да ми се изясни и на мен. Ти изобщо нямаш никаква идея, каква точно тъпотия твърдиш. Досега мантрата беше, че договора бил неизгоден. Сега новата мантра е, че той трябвало да доизглади нещата още тогава, че да почнем и да притикваме остатъците от природен газ, които получаваме. Ама не ти минава през акъла, че договори за купуване на LNG има и преди "Боташ". Това нещо естествено го пропускаме, щото си много умен... 

преди 2 минути, communismatic написа:

За пет месеца, да. А договорите за природен газ? Те за колко месеца се сключват? Щото гледам, че много ги разбираш нещата, та да ми се изясни и на мен. Ти изобщо нямаш никаква идея, каква точно тъпотия твърдиш. 

За 10 месеца все е трябвало да започнат някакви преговори с потенциални доставчици. Има ли следа за такива?

преди 4 минути, communismatic написа:

Досега мантрата беше, че договора бил неизгоден. Сега новата мантра е, че той трябвало да доизглади нещата още тогава, че да почнем и да притикваме остатъците от природен газ, които получаваме. Ама не ти минава през акъла, че договори за купуване на LNG има и преди "Боташ". Това нещо естествено го пропускаме, щото си много умен... 

Не, бе...
Опитвам се да разбера, защо ако е бил толкова готин тоя Договор, хората, които са отговорни за сключването му, не са направили нищо за подсигуряване на използването му?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.