Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Това през 2022-а ли го видя, че има шанс да се случи през 2028-а?
Що не отложихме действието на договора да започне шест години по-късно? Хипотетично питам.

Откога се говори в ЕС за отказване от руския газ?

Ти кога си подписвал договор с клауза за шестгодишно отлагане на действието?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Коментирай това:
"Капацитетът за пренос на природен газ, за който „Булгаргаз" ЕАД ще плаща
всеки ден за срок от 13 години, е в размер на 53 200 МВтч. На годишна база
това се равнява на 19 418 000 МВтч, което превърнато в кубически метра се
равнява на 1 млрд. 840 млн. куб. метра природен газ, който биха могли да
пренесат. В същото време, обаче, „Булгаргаз" ЕАД имат право да внасят в
турски води до 14 карга на година, което се равнява на около 14 000 000 МВтч
или около 1 млрд. 300 млн. куб. метра природен газ. Тоест, дори и да иска,
„Булгаргаз" ЕАД не може да запълни целия наличен капацитет заради
ограничение на броя карга с втечнен природен газ, които могат да бъдат
разтоварени на турски терминали."

И капацитет трябва (и може) да се попълни само с карго втечнен газ? Друг газ в Турция няма....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Няма как да има по-голямо зло за България от тандема Бочко-Шиши. Щом предпочиташ те да те управляват - твоя воля. Недей обаче да ревеш заради този свой избор, и да ми се изкарваш "жертва"

Напредък при Бочко, а после при Бочко и Шиши има, но ако трябва да съм точен той е въпреки тях. Стандартът на живот в България продължи плавно се повишава след 2009 година въпреки кризата тогава. Може би колегата има предвид, че ако е някой друг, напредъкът ще е още по-малък. Капитализмът е хубаво нещо. Той ни дърпа напред...

преди 1 час, plamen.spam написа:

Не казва, но показва.
Първият вариант на "Национален план за въвеждане на еврото в Република България" е приет с Решение на Министерския съвет № 344 от 30.05.2022 г.
И двете служебни правителства на Радев (Донев1 и Донев2), почти цяла година нищичко не свършиха по плана.

Каква е основната функция на едно служебно правителство? И по-важното - имаш ли идея защо това му е основната функция?

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Той ни дърпа напред...

Просто, не смятам, че например Ивелин Михайлов може да бъде някаква реална алтернатива. Това е... Пак повтарям, аз съм русенлия, много добре му знам далаверите, оня пере парите на Бобоков. Друг е въпроса, че за разлика от разни псевдобизнесмени, дето превърнаха курортите ни в бетонови джунгли, той реши да инвестира в нещо наистина стойностно, което ще остане в историята. Въпреки, че не съм привърженик на разни автохтонни теории, арийски произход на българите и прочее. Ние сме славяни, колкото и да не им се иска на някои хора... Най-малкото говорим на славянски език.

Както и да е. Аз оценявам мнението му, понеже е един от много малкото тук, които имат нещо в главата. За жалост...

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Напредък при Бочко, а после при Бочко и Шиши има, но ако трябва да съм точен той е въпреки тях. Стандартът на живот в България продължи плавно се повишава след 2009 година въпреки кризата тогава. Може би колегата има предвид, че ако е някой друг, напредъкът ще е още по-малък. Капитализмът е хубаво нещо. Той ни дърпа напред...

Или си наивен или си глупав. Или не излизаш от вкъщи и не знаеш какво става в държавата.

Капитализма е хубаво нещо но в България няма капитализъм в момента. Вероятно нямаш възможност да направиш бизнес и да пробваш. Като направиш оборот за над 5-10 милиона и веднага поставено лице от НАП ще се обади на който му плаща и ще те посетят първо на добра воля да ти кажат че трябва да "делиш" с тях 30% за теб и 70% за тях. Ако ли не има 1000 начина да ти съсипят бизнеса и да те вкарат в затвора.

Та това е капитализма и свободното предприемачество в България.

Що всички така се умълчахте? ПП-ДБ? Пламене? Искам да продължа, да ви се хиля на тъпотиите...

преди 7 часа, Proshark написа:

Ти нямаш никаква представа за истината.......

Като например този символ на службата за защита на Отечеството ми!

kds.png

преди 1 час, В. Велев написа:

Или си наивен или си глупав. Или не излизаш от вкъщи и не знаеш какво става в държавата.

Капитализма е хубаво нещо но в България няма капитализъм в момента. Вероятно нямаш възможност да направиш бизнес и да пробваш. Като направиш оборот за над 5-10 милиона и веднага поставено лице от НАП ще се обади на който му плаща и ще те посетят първо на добра воля да ти кажат че трябва да "делиш" с тях 30% за теб и 70% за тях. Ако ли не има 1000 начина да ти съсипят бизнеса и да те вкарат в затвора.

Та това е капитализма и свободното предприемачество в България.

И наивен, и глупав, и не излизам от вкъщи, щото социалните ми носят яденето...       :) Кога съм казвал, че написаното от теб не е вярно? Само че сега голяма част от обществото живее много по-добре отколкото при соца, накратко казано хората се позамогнаха. Не че са богати, но живеят човешки, могат да си позволят неща, които тогава баха немислими. Помниш ли как през февруари 1991 г изведнъж магазините се напълниха със стоки, които никога не е имало в България? Всъщност имаше ги само в Кореком. Да, бяха скъпи, но ги имаше. Ей това е капитализмът. Добър е, но не е за всеки. Има и такива, които живеят трудно, други направо си мизеруват... П.п. Дори и изроденият капитализъм като нашият е по-добър от соца. 

преди 1 час, communismatic написа:

Що всички така се умълчахте? ПП-ДБ? Пламене? Искам да продължа, да ви се хиля на тъпотиите...

Абе комунист, с теб ли ще се занимавам. България е на полуфинал

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

България е на полуфинал

И освен това сме на полуфинал срещу Чехия, вместо срещу някой от колосите в другият полуфинал - Италия или Полша.

А кого бихме? Кого бихме? Ми бихме кравитееееее :linedance:

Ще се полива тази вечер :D

преди 17 минути, Gaming_Solutions написа:

Абе комунист, с теб ли ще се занимавам.

Mи не знам, до сега изглеждаше, че с мен се "занимаваш", изведнъж спря да се "занимаваш". Както и да е... Явно гаврата няма да продължи.

преди 14 минути, ivottoshev написа:

И освен това сме на полуфинал срещу Чехия, вместо с колосите Италия или Полша. А кого бихме? Кого бихме? Ми бихме кравитееееее :linedance:

Ще се полива тази вечер :D

Те чехите не са по-слаби от краварите

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Те чехите не са по-слаби от краварите

Ма не са Полша или Италия. Сега ще е една идея по-лесно влизането във финала. 

Чао дéца. Отивам да поливам. После ще видя какви сте ги надробили :cheers:

преди 10 часа, Proshark написа:

Какво да стопля бре,кашата която забърка Костов ли?Кой правеше срещи с главния прокурор в морето от страх-премиера ли?

Продължаваш с амнезията.

Питах при кой премиер беше масовата приватизация и боновите книжки. Провери, ще почакам.

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

И наивен, и глупав, и не излизам от вкъщи, щото социалните ми носят яденето...       :) Кога съм казвал, че написаното от теб не е вярно? Само че сега голяма част от обществото живее много по-добре отколкото при соца, накратко казано хората се позамогнаха. Не че са богати, но живеят човешки, могат да си позволят неща, които тогава баха немислими. Помниш ли как през февруари 1991 г изведнъж магазините се напълниха със стоки, които никога не е имало в България? Всъщност имаше ги само в Кореком. Да, бяха скъпи, но ги имаше. Ей това е капитализмът. Добър е, но не е за всеки. Има и такива, които живеят трудно, други направо си мизеруват... П.п. Дори и изроденият капитализъм като нашият е по-добър от соца. 

Не съм искал да те обидя. Просто съжалявам. 

При социализма хората имаха пари, но ги нямаше тия стоки които има сега за да си ги купят. Сега има много стоки (корекомски тогава) но малко могат да си ги купят. Казват сега можело да се пътува, имало банани, пълно с коли за които не се чака 15 години, ама перверзията е че ти позволяват да пътуваш, пълно е със стоки, ама нямаш пари. Сега Тео-главата пак ще се обади че той има и аз не го интересувам. Разбра ли?

току-що, В. Велев написа:

Не съм искал да те обидя. Просто съжалявам. 

При социализма хората имаха пари, но ги нямаше тия стоки които има сега за да си ги купят. Сега има много стоки (корекомски тогава) но малко могат да си ги купят. Казват сега можело да се пътува, имало банани, пълно с коли за които не се чака 15 години, ама перверзията е че ти позволяват да пътуваш, пълно е със стоки, ама нямаш пари. Сега Тео-главата пак ще се обади че той има и аз не го интересувам. Разбра ли?

Абе то и аз имам, но ме интересува хората в България да живеят добре. Не е в мой интерес да има много бедняци и в негов не е. Масово хората почиват в Турция и Гърция от години, имат по два автомобила и два апартамента. В хипермаркетите пълнят количките с продукти. Тия хора са заможни. 

преди 17 минути, Мечо Хубавеца написа:

Абе то и аз имам, но ме интересува хората в България да живеят добре. Не е в мой интерес да има много бедняци и в негов не е. Масово хората почиват в Турция и Гърция от години, имат по два автомобила и два апартамента. В хипермаркетите пълнят количките с продукти. Тия хора са заможни. 

Намери из нета колко са бедните в България. Казват че всеки пети е под прага на бедността. Около 1 600 000 човека.

Чувал ли си за работещи бедни?

А това:

преди 19 минути, Мечо Хубавеца написа:

Масово хората почиват в Турция и Гърция от години, имат по два автомобила и два апартамента.

ми прилича като глупостите които ръсят по телевизията като казват, че парите в банките по депозити нараствали, но не казват, че броя на депозитите не нарастват. Все на едни и същи хора са.

преди 7 минути, В. Велев написа:

Намери из нета колко са бедните в България. Казват че всеки пети е под прага на бедността. Около 1 600 000 човека.

А това:

ми прилича като глупостите които ръсят по телевизията като казват, че парите в банките по депозити нараствали, но не казват, че броя на депозитите не нарастват. Все на едни и същи хора са.

Като ходя в БГ на разходка/почивка повечето ми приятели ми обясняват , че за да отидат на почивка за 1-2 седмици някъде трябва да работят на втора работа или някви далаверки да врътнат!

То това е ясно, на мен друго ми направи впечатление. Как всичко живо ходи на почивка в Гърция или Турция. Това по повод дитирамбите на ВАНКАТА и Баалбек, че курортите ни помпали яко оборот през последните години. Аз от една година някъде им обяснявам, че туризма у нас е на адски примитивно равнище. Изобщо не виждам никаква логика, кой чужденец с пари ще дойде тук да почива. Цяла Варна си изсипва л*йната в морето, сервитьорите ни са основно чуждестранна измет, дето смърди на кереч от един километър.

преди 16 минути, В. Велев написа:

А това:

Работещи бедни има във всички държави в ЕС и като процент не са много по-малък от нашите.  Тъй че туй е нормално.                             Ами да, едни и същи са, но никак не са малко. Преди почти нямаше такива.

преди 20 минути, В. Велев написа:

Малцинствата винаги са били проблемни.

преди 4 минути, communismatic написа:

То това е ясно, на мен друго ми направи впечатление. Как всичко живо ходи на почивка в Гърция или Турция. Това по повод дитирамбите на ВАНКАТА и Баалбек, че курортите ни помпали яко оборот през последните години. Аз от една година някъде им обяснявам, че туризма у нас е на адски примитивно равнище. Изобщо не виждам никаква логика, кой чужденец с пари ще дойде тук да почива. Цяла Варна си изсипва л*йната в морето, сервитьорите ни са основно чуждестранна измет, дето смърди на кереч от един километър.

Аз ще ти кажа , защото ми обясниха каква е тактиката за Гърция или Турция. Ходят там или със закупени ALL INCLUSIVE (с всичко включено) пакети или си вземат ядене и пиене от къщи и отиват 1-2 вечери навън на ресторант.... да спестят някое евро. Даже вода и сандвичи си носят от  къщи! Както много пъти съм казвал - махнете от статистиката на България София, Пловдив и Варна и ще се окаже, че останалото население ......кучета и котки ядат!

Абсолютно. Аз съм в този бранш вече 16-17 години, знам много добре за какво става дума. Но честно казано... като виждам в момента какво е, сега е доста по-зле. Тогава поне беше основно с български персонал, я от Варна, я от Аксаково, я от Добрич. В момента понеже няма вече кой да работи се взимат или украинци, или узбеки, или от някоя бананова република, дето не са се къпали от кръщенето. Или от малцинството. Извинявай, ама те дори български не знаят, за ниво на сервиз и изобщо цялостно обслужване, там пък да не говорим.

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Каква е основната функция на едно служебно правителство?

Със сигурност не е сключването на 13-годишен заробващ договор, без клаузи за разтрогване.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.