Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, Gaming_Solutions написа:

Да, но тук говорим за различни порядъци, Иво пише за хиляди, аз за милиони.

Да, единият не излиза от тях си, другият долу-горе има някаква представа за нещата. Аз до момента, наистина не помня, да си писал нещо вярно до сега. Честно... За България и внасянето на природен газ, ти даже не знаеше, че газа, който влиза тук пак е руски. Германия се била отървала от руската енергийна зависимост - пак гредЪ. Те са трета поредна година в рецесия. За БТР-ите, там колко джафка... само простотии, накрая с чиста съвест си написа, че нямало никакви проблеми, да подарим БТР-ите на Украйна. Това го твърди някакъв жълтопаветник, дето постоянно вие на умряло срещу далаверите на бай Тиквун. За язовирите, колко време не можеше, да ти мине през акъла, че те се пълнят от дъждовете и са силно зависими от сезоните. Снощи затова нарочно те настъпах, защо ти беше смешен примера с кладенците, ти първо написа, че примера бил нелогичен, после че то било много ясно, та затова ти било смешно. Даже не умееш и да си прикриваш простотията.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 11 минути, communismatic написа:

Ти понеже си един от клоуните на тоя форум, та да те питам. Имаш ли идея, как живеят хората в малките градове? Примерно в Нови Пазар, в Габрово, в Карлово и прочее?

Ти да не би да имаш?

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Чакам по-достоверна информация от твоя страна, ама не вътрешно усещане, дай да видим цифри. Аз не претендирам за достоверност на 100% статията от дира, но цифрите са в подобен порядък всяка година от различни източници.

И това показва че при социализма се е живеело по-зле?

Говорим за цялостно живеене, а не само за ходене на почивка в Гърция или бързо да си купиш автомобил.

Свързвате добрия живот само с материални облаги. Затова не можете да разберете социализма.

току-що, BANKATA написа:

Ти да не би да имаш?

Ми, имам да. За разлика от вас моят живот не е в интернет. Ти с нищо не си по-различен от тоя по-горе. И ти до момента не си написал, нито едно вярно нещо.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Рекорд: 4 200 000 българи са почивали в Гърция | trip.dir.bg

Това е от 2023 статия, за 2024 са около 3млн. За тази година още е рано за данни, все още сезона не е приключил. Естествено в цифрата влизат хора, почивали по няколко пъти в страната, но пак е внушителна

Ха-ха-ха, бахти и партенката :lol6:

От този сайт леееееекинко са прекалили. Намерих данни от Национален Статистически Институт, според които през юли 2025-та са били 157 308. Колкото и да са по-силни юни, август и септември, до 4 200 000 няма как да ги докарат :D

току-що, ivottoshev написа:

Ха-ха-ха, бахти и партенката

Аз наистина не вдявам, как може разумен човек, да вярва, че над 4 милиона българи ходили годишно на почивка в Гърция. Това е потресаваща тъпотия... ПОТРЕСАВАЩА!

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми, имам да. За разлика от вас моят живот не е в интернет. Ти с нищо не си по-различен от тоя по-горе. И ти до момента не си написал, нито едно вярно нещо.

Хайде обясни ни как живеят тези хора.

преди 4 минути, ivottoshev написа:

От този сайт леееееекинко са прекалили. Намерих данни от Национален Статистически Институт, според които през юли 2025-та са били 157 308. Колкото и да са по-силни юни, август и септември, до 4 200 000 няма как да ги докарат :D

Е то по-долу е таблицата за цялата година. За гърция е почти 2млн

Пътувания на български граждани в чужбина по месеци и по страни

преди 2 минути, BANKATA написа:

Хайде обясни ни как живеят тези хора.

Ми с ниски заплати и едва свързващи двата края. Ей така. Ти не беше ли от Дупница? Ти кво ще ми кажеш, че работиш за голяма заплата ли? Аз като ти чета постовете, басирам се, че миеш кенефи някъде. Ти не ставаш даже и за сервитьор някъде.

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Ама и твоите 200 хил. са далеч от реалността.

преди 3 минути, communismatic написа:

Аз наистина не вдявам, как може разумен човек, да вярва, че над 4 милиона българи ходили годишно на почивка в Гърция. Това е потресаваща тъпотия... ПОТРЕСАВАЩА!

пак цитираш избирателно

Радио точка си

Цитат

Естествено в цифрата влизат хора, почивали по няколко пъти в страната, но пак е внушителна

Е то по-долу е таблицата за цялата година.

"ПЪТУВАНИЯ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ В ЧУЖБИНА ПРЕЗ 2024 Г. ПО СТРАНИ И МЕСЕЦИ"

Т.е. ТИР-аджиите и сутеньорите, и те са почиващи? 😆😆😆😆

току-що, communismatic написа:

Ми с ниски заплати и едва свързващи двата края. Ей така. Ти не беше ли от Дупница? Ти кво ще ми кажеш, че работиш за голяма заплата ли? Аз като ти чета постовете, басирам се, че миеш кенефи някъде. Ти не ставаш даже и за сервитьор някъде.

Да бях. И си прав, за сервитьор не ставам. 

И в Дупница едва свързващи двата края се юрнаха по гръцко.

току-що, BANKATA написа:

И в Дупница едва свързващи двата края се юрнаха по гръцко.

Мхм. Сигурен съм, че и ти можеш, да си позволиш почивка в Гърция. Да не си ТИР-аджия като Джокович? Щото двамата сте долу-горе на един акъл...

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Е то по-долу е таблицата за цялата година. За гърция е почти 2млн

Пътувания на български граждани в чужбина по месеци и по страни

Браво. Това обаче са общият брой българи пътували до Гърция, а не почиващи в Гърция. И от моят линк се вижда че за юли са общият брой е бил 261 661, но от тях бизнес пътуванията са 51 770 а в графата "други" попадат 52 583. 

ПП-ДБ, определено днес си във върхова форма... Щом не правиш разлика между пътуващи и почиващи... 😆😆😆😆😆😆😆

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Браво. Това обаче са общият брой българи пътували до Гърция, а не почиващи в Гърция. И от моят линк се вижда че за юли са общият брой е бил 261 661, но от тях бизнес пътуванията са 51 770 а в графата "други" попадат 52 583. 

Да, и статистиката на НСИ, не оборва мнението ти за 200 000?

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Какво разбираш под "всичко живо"? Колко уикенда има задръствания по границата с Гърция (които винаги се отразяват по всички телевизии) три, четири, десет? Да сметнем. Примерно 5000 автомобила по десет уикенда (смятам че цифрата е надценена, но се тая) с по четири човека в автомобил, по моите сметки прави 200 000 човека (не семейства, не коли, а общ брой хора) на сезон. Е, това някак си не ми се връзва с "всичко живо". Да, когато телевизиите ти дават задръстванията на границата, може и да си извадиш грешно впечатление че цяла България е тръгнала на почивка, но за 200 000 от 6 000 000 въобще не можеш да кажеш че е "всичко живо", щото останалите 5 800 000 не са си позволили да пътуват.

пп: Да, знам че сред дестинациите има и "Турция" и тн, но колко ли пък да се повишава общият брой?

пп 2: Ако са ми грешни сметките, моля някой да ме поправи :shy11:

преди 10 минути, communismatic написа:

Мхм. Сигурен съм, че и ти можеш, да си позволиш почивка в Гърция. Да не си ТИР-аджия като Джокович? Щото двамата сте долу-горе на един акъл...

По това ли определяш един човек, дали може са си позволи почивка в чужбина и какво работи.

Хич не се усещаш колко си еФтин.

преди 3 минути, BANKATA написа:

По това ли определяш един човек, дали може са си позволи почивка в чужбина и какво работи.

Не, просто ти се подигравам.

Да, и статистиката на НСИ, не оборва мнението ти за 200 000?

Не съм претендирал за точност. Сам си болднал последният абзац от поста ми. Така като ги смятам, щом за юли са били 150 000, общо за сезона стават 6-700 000. Грубо казано, около 10% от българите са си позволили почивка в Гърция. Останалите 90% - кучета ги яли

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Не съм претендирал за точност. Сам си болднал последният абзац от поста ми. Така като ги смятам, щом за юли са били 150 000, общо за сезона стават 6-700 000. Грубо казано, около 10% от българите са си позволили почивка в Гърция. Останалите 90% - кучета ги яли

Е хубаво, аз не претендирам, че искам да ти натрия носа. Писал си 200 000, помоли някой да те поправи ако грешиш и аз откликнах. И не говорим за сезона, говорим за годината. Хората ходят на почивки и извън сезона

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Е хубаво, аз не претендирам, че искам да ти натрия носа. Писал си 200 000, помоли някой да те поправи ако грешиш и аз откликнах. И не говорим за сезона, говорим за годината. Хората ходят на почивки и извън сезона

Да, де. То тук ключовото е как стигна до извода за ония 4,2 милиона почиващи (не пътуващи) в Гърция? Това нас ни интересува... ;) 

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Малко ли е?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.