Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

А ти продължаваш, да подлагаш на съмнение всичко това? Т.е. договора не е изгоден? Ми добре. Дай някаква идея, откъде да взимаме газ тогава? Айде, нали си много наясно с нещата. Колкото до останалото, още през април 2023-та почваме да помпаме газ от там. Та, чакам да видя, откъде да взимаме газ. Питах и ПП-ДБ гласоподавателят, ама вие двамата сте кажи-речи на един акъл...

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 минути, communismatic написа:

Дай някаква идея, откъде да взимаме газ тогава? 

Чакай сега, ама ние без газ ли сме останали? 😂

току-що, Gaming_Solutions написа:

Чакай сега, ама ние без газ ли сме останали? 😂

Някой да обясни на това недоразумение, че идеята е да взимаме газ, който да е максимално евтин. Очевадно още не го разбира...

А ти продължаваш, да подлагаш на съмнение всичко това? Т.е. договора не е изгоден? Ми добре. Дай някаква идея, откъде да взимаме газ тогава? Айде, нали си много наясно с нещата. 

Защо питаш мен? Да не би аз да съм подготвил този договор?
Когато аз си подготвям нещата, имам доста по-голяма яснота за последствията...

преди 7 минути, communismatic написа:

Колкото до останалото, още през април 2023-та почваме да помпаме газ от там.

Колко и за колко време?

Т.е. ти нямаш никаква идея, откъде да купуваме природен газ, но иначе Румен Радев е голям боклук, че е подписан този договор. ОК, разбрах... 

Някой да обясни на това недоразумение, че идеята е да взимаме газ, който да е максимално евтин. Очевадно още не го разбира...

И според теб газа от договара Боташ ни идва максимално евтин, при положение, че плащаме такса 1 млн лева на ден, това е без цената на самия газ, само таксата?

Я дай ти малко цифри, стига само си задавал въпроси, ама не като предния път с язовирите, че там беше една мъка. След няколко седмици си призна, че ти ей така си си говорил по принцип и да не гледаме какви цифри си писал 😁

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 минута, communismatic написа:

Т.е. ти нямаш никаква идея, откъде да купуваме природен газ, но иначе Румен Радев е голям боклук, че е подписан този договор. ОК, разбрах... 

Въпросът е откъде са мислели да взимат газ за тази инфраструктура, хората, които са подготвили и подписали Договора?

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

И според теб газа от договара Боташ ни идва максимално евтин, при положение, че плащаме такса 1 млн лева на ден, това е без цената на самия газ, само таксата?

Това е такса за неизползван капацитет. Тоест от това, че не сме купили газ по договора се плаща и тази такса. Която е напълно нормална. Или така наречената такса "вземи или плати".

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Тъй. Аз мисля, че обясних по какъв начин договора ще бъде изгоден, явно наистина си катеричка, щом не можеш, да го осмислиш и все още.

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Я дай ти малко цифри, стига само си задавал въпроси, ама не като предния път с язовирите, че там беше една мъка.

Мъка беше, да. Това да тръгваш да спориш за язовири, а да не ти идва на акъла, че дъждовете ги пълнят. Наистина спор с такъв титан на мисълта си е страшна мъка. Така беше, няма спор... Но поне беше забавно.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Въпросът е откъде са мислели да взимат газ за тази инфраструктура, хората, които са подготвили и подписали Договора?

Къв въпрос? Въпроса е, че ти дори нямаш идея, откъде да взимаме евтин газ. От там нататък няма какво да коментираме. Т.е. пак правя ненужни движения върху клавиатурата.

преди 2 минути, maxthon написа:

Това е такса за неизползван капацитет.

Ползваш, не ползваш преносната мрежа - таксата е една и съща.

преди 2 минути, maxthon написа:

Това е такса за неизползван капацитет. Тоест от това, че не сме купили газ по договора се плаща и тази такса. Която е напълно нормална. Или така наречената такса "вземи или плати".

Нашия още не е вдянал, милия... Имам чувството, че още е в предучилищната...

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Ползваш, не ползваш преносната мрежа - таксата е една и съща.

😆😆😆

И ПП-ДБ му дава палче нагоре... 😆😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Мъка беше, да. Това да тръгваш да спориш за язовири, а да не ти идва на акъла, че дъждовете ги пълнят. 

Ок, явно няма да отговориш, не съм се и съмнявал. А това за дъждовете защо продължаваш да го казваш или си на принципа, че една лъжа като се повтори 100 пъти ще стане истина. Пак ли да почвам да те цитирам какви глупости надроби и какво аз съм те питал реално, а? Искаш ли? Много добре знам как се пълнят язовирите и кога е сухия сезон. Точно за това те питах защо есента са пълни, а не се изпускат умишлено, след като са били опасни. А не защо по принцип има повече вода есента, мале мале колко си зле

преди 23 минути, communismatic написа:

Колкото до останалото, още през април 2023-та почваме да помпаме газ от там.

И платихме още 400 000 .щ.д., защото според Договора:

„БОТАШ" има право да посочи друг терминал в Турция, различен от Сарос или в
Европа, на който „Булгаргаз" ЕАД да достави танкера с втечнения природен газ,
като доставката на европейски терминал не може да бъде отказвана без
причина от „Булгаргаз" ЕАД. Разходите за едно такова пренасочване остават за
сметка на „Булгаргаз" ЕАД. По данни на „Булгаргаз" ЕАД първата доставка по
Споразумението е осъществена през месец април 2023 г. на терминала Мармара
Ереглиси, което води до оскъпяване на port charges c 400 хил. долара. 

Източник: Доклад за дейността на Временната комисия към 49-то Народно събрание по повод Споразумението между „Булгаргаз" ЕАД и турската енергийна компания „БОТАШ", подписано на 3 януари 2023 г. в гр. София.

Нашия още не е вдянал, милия... Имам чувството, че още е в предучилищната...

😆😆😆

И ПП-ДБ му дава палче нагоре... 😆😆

Оооо, ама вие твърдите, че това е такса, която плащаме, защото не ползваме хахаха мъка голяма е с вас

Ок, явно няма да отговориш, не съм се и съмнявал

На кое да отговоря? Ти твърдеше, че Радев бил руска марионетка. Ти дори не си наясно какъв е фактически договора с "Боташ", какво повече да коментирам? Ти направо си опасен за семейството си. Тотално неадекватен тип...

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Точно за това те питах защо есента са пълни, а не се изпускат умишлено, след като са били опасни. А не защо по принцип има повече вода есента, мале мале колко си зле

Извинявай, не беше ли ти човека, дето ми се присмиваше на примера с кладенеца? А, човеко, дето ги разбира нещата?

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Оооо, ама вие твърдите, че това е такса, която плащаме, защото не ползваме хахаха мъка голяма е с вас

Ми, ти ако не си разбрал, за какво точно се плаща това, значи си още по-умен, отколкото те мислим...

На кое да отговоря? Ти твърдеше, че Радев бил руска марионетка. Ти дори не си наясно какъв е фактически договора с "Боташ", какво повече да коментирам? Ти направо си опасен за семейството си. Тотално неадекватен тип...

Извинявай, не беше ли ти човека, дето ми се присмиваше на примера с кладенеца? А, човеко, дето ги разбира нещата?

Ми, ти ако не си разбрал, за какво точно се плаща това, значи си още по-умен, отколкото те мислим...

За кладенеца се смях, защото ми обясняваш очевадни неща, а въпроса е защо язовирите са пълни есента, при положение, че е опасно да са пълни над 30%. За боташ, ползваш не ползваш, таксата си я плащаш, кое не разбра?

Иначе да, и на децата в ясно, че зеления чорап е руска марионетка. Митрофанова му е казала да подписва каквото му даде Ердоган за да си пробутват руския газ, а Ердоган се възползва и му го нахака четвъртит с този заробващ договор. Лошото е, че целия български народ го плащаме сега.

За кладенеца се смях, защото ми обясняваш очевадни неща, а въпроса е защо язовирите са пълни есента, при положение, че е опасно да са пълни над 30%.

Смя се, щото нямаше никаква идея, че и язовирите и кладенците се пълнят от едно и също място. Просто толкова си можеш, аз от много време съм ти го писал. Още като беше с другият акаунт. Ти си просто потресаващо неадекватно парче. Аз наистина не разбирам, как успяваш, да си включиш компютъра. Вероятно търсиш помощ от 20-30 човека.

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

За боташ, ползваш не ползваш, таксата си я плащаш, кое не разбра?

Да, де. То що не я ползваме, нали това се опитваме да ти обясним с maxthon, ама виждаме, че много бързо си схванал всичко. 

преди 10 минути, plamen.spam написа:

И платихме още 400 000 .щ.д., защото според Договора:

Не разбрах, откъде да внасяме природен газ? Конкретен отговор на конкретен въпрос? Досега разбрахме, че Радев е много лош, сключен е тоя договор от неговите хора и т.н. Ама в същото време, ти нямаш никакво понятие, откъде да взимаме газ? Т.е. ти не защитаваш никаква теза, а си пишеш тъпотиите, колкото там да те унижават. Ясно, разбрах...

преди 3 минути, communismatic написа:

Смя се, щото нямаше никаква идея, че и язовирите и кладенците се пълнят от едно и също място. Просто толкова си можеш, аз от много време съм ти го писал. Още като беше с другият акаунт. Ти си просто потресаващо неадекватно парче. Аз наистина не разбирам, как успяваш, да си включиш компютъра. Вероятно търсиш помощ от 20-30 човека.

Да, де. То що не я ползваме, нали това се опитваме да ти обясним с maxthon, ама виждаме, че много бързо си схванал всичко. 

Смях се, защото Примера ти с кладенеца няма нищо общо с поставения от мен въпрос. Неадекватен пример от неадекватен човек. Кой ми е бил другия акаунт

Какво обяснявате с @maxthon?

Той твърди, че таксата е за неизползван капаците, което не е вярно. Таксата я плащаш независимо дали ползваш или не

Смях се, защото Примера ти с кладенеца няма нищо общо с поставения от мен въпрос.

Аха, досега се беше смял, понеже това били "очевадни неща", сега вече ново двайсе... 😆

Неадекватен пример от неадекватен човек.

Естествено, че примера е "неадекватен", то се иска да имаш нещо над раменете, че да го разбереш.

Кой ми е бил другия акаунт

Имаше един, дето се пишеше Госта, абсолютно съм убеден, че си ти. И двамата имате абсолютно еднакти тези, тотално нелогични, тотално зомбирани от четене на "Свободна Европа".

преди 1 минута, communismatic написа:

Аха, досега се беше смял, понеже това били "очевадни неща", сега вече ново двайсе... 😆

Имаше един, дето се пишеше Госта, абсолютно съм убеден, че си ти. И двамата имате абсолютно еднакти тези, тотално нелогични, тотално зомбирани от четене на "Свободна Европа".

Мултиакаунтинга е забранен. Можеш да ме докладваш, това лесно може да се провери. Нали си абсолютно убеден?

По тоя въпрос вече сме писали, то ако беше забранен... Джокович щеше да е изгърмял още преди 5 години и 8 месеца.

Казах ти, докладвай ме, питай някой администратор, модератор или когото искаш. Аз не ползвам VPN (освен ако не пиша от офиса) и не си крия IP-то. 

преди 18 минути, communismatic написа:

Не разбрах, откъде да внасяме природен газ? Конкретен отговор на конкретен въпрос? Досега разбрахме, че Радев е много лош, сключен е тоя договор от неговите хора и т.н. Ама в същото време, ти нямаш никакво понятие, откъде да взимаме газ? Т.е. ти не защитаваш никаква теза, а си пишеш тъпотиите, колкото там да те унижават. Ясно, разбрах...

А бе май и Росен Христов не е имал никаква идея откъде да внася, щом за десетте месеца само веднъж е ползван капацитета.

...или... oh,wait, разчитали са, че ще могат да прекарат ребрандиран в Турция руски газ, ама номера не е станал, нали?
...или... Надявали са се СВО бързо да приключи с успех за Агресора, санкциЙте да паднат и цялата природа да зачурулика от щастие. Познах ли? 

току-що, plamen.spam написа:

А бе май и Росен Христов не е имал никаква идея откъде да внася, щом за десетте месеца само веднъж е ползван капацитета.

Т.е. ти още не си разбрал, че има договори, които трябва да се приключат, че да започне, да се сключват нови. Ти имаш ли завършено някакво образование? Основно имаш ли поне?

току-що, communismatic написа:

Т.е. ти още не си разбрал, че има договори, които трябва да се приключат, че да започне, да се сключват нови. Ти имаш ли завършено някакво образование? Основно имаш ли поне?

Ми пак да питам тогава... За чий бързаха да сключат договора, като предварително е било ясно, че само ще плащаме, без да ползваме?

Ти би ли сключил такъв договор?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.