Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. ти още не си разбрал, че има договори, които трябва да се приключат, че да започне, да се сключват нови. Ти имаш ли завършено някакво образование? Основно имаш ли поне?

И кои договори на служебното правителство на Радев са приключили или не са приключили и защо са подписали договора с Боташ ако не са приключили предните договори

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Те не са бързали, сключили са го уж за пред Брюксел, а именно "диверсификация" и още през април са започнали, да купуват газ от там. Пак да повторя - не разбирам, каква точно теза защитаваш. Досега мантрата беше, че договора бил неизгоден, щото не го ползваме. Сега обясних, че не го ползваме, щото сме управлявани от американски леки жени. Вече новата мантра е, че не трябвало да бързат с договора. И това го твърди някакъв неуравновесен тип, дето даже не знае и откъде точно да взимаме природен газ... 😆

преди 17 минути, communismatic написа:

Те не са бързали, сключили са го уж за пред Брюксел, а именно "диверсификация" и още през април са започнали, да купуват газ от там. Пак да повторя - не разбирам, каква точно теза защитаваш. Досега мантрата беше, че договора бил неизгоден, щото не го ползваме. Сега обясних, че не го ползваме, щото сме управлявани от американски леки жени. Вече новата мантра е, че не трябвало да бързат с договора. И това го твърди някакъв неуравновесен тип, дето даже не знае и откъде точно да взимаме природен газ... 😆

Нямаш идея за какво говориш...

През м. април има 1 (една) доставка на терминал, с допълнителни 400 000 хил.щ.д. разход.
Следващата доставка е чак през октомври, пак на друг терминал и пак с подобни допълнителни разходи:

За втората доставка през октомври също е определен същия терминал, а оскъпяването е в
подобен размер, като „Булгаргаз" ЕАД посочват, че само тези два допълнителни
разхода водят до увеличаване на доставната цена на вход в българската мрежа с
0.80 лева/МВтч;

Не отговори, ти би ли сключил подобен договор?

image.png

Аз, със моето начално-незавършено - не.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Нямаш идея за какво говориш...

Да, де. Ти виждам, че имаш. Тъй обяснявам като за бавноразвиващ. Имаш договор, който трябва да те отърве от руският газ, дето бил много скъп. Идеята е уж за пред Брюксел да се играе на "диверсификация", което е потресаваща тъпотия, ама карай. Договора се подписва през януари, почва да се купува газ няколко месеца по-късно. Сега... ти понеже си безкрайно умно момче, ще напишеш тъпотията "Ми, що купува само толкова?". И аз понеже не съм на твоят акъл, ще ти отговоря - ми защото преди това има и други договори, които вече са подписани и са в сила. Доколкото разбрах, идеята е била да се осигурят терминали за LPG. И пак тук опираме до Брюкселските простотии, щото е очевадно, че ако нямаше санкции срещу Русия, нямаше изобщо да се налага, да се подписва такъв договор.

Сега вдяна ли? Щото си много умен, та... не съм много сигурен, може и да не си.

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Не отговори, ти би ли сключил подобен договор?

Т.е. отново ми задаваш същият тъп въпрос? Т.е. ти сериозно ми признаваш, че си за Карлуково?

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Той твърди, че таксата е за неизползван капаците, което не е вярно. Таксата я плащаш независимо дали ползваш или не

В случай , че използваме договора за доставка си използваме реално преносната им мрежа и си плащаме за това. От там нататък имаме клауза за минимални количества, които трябва да закупим чрез договора (този с Азърбайджан също го има) и останалия капацитет за пренос, който реално не го ползваме да си доставим газ подлежи на плащане. А сега кой е виновен, че не използваме договора?

току-що, maxthon написа:

В случай , че използваме договора за доставка си използваме реално преносната им мрежа и си плащаме за това. От там нататък имаме клауза за минимални количества, които трябва да закупим чрез договора (този с Азърбайджан също го има) и останалия капацитет за пренос, който реално не го ползваме да си доставим газ подлежи на плащане. А сега кой е виновен, че не използваме договора?

Ти не разбра... Таксата била за "неизползван капацитет"!??!?!??!?!?!?!??! 😆😆😆😆

преди 44 минути, communismatic написа:

Те не са бързали, сключили са го уж за пред Брюксел, а именно "диверсификация" и още през април са започнали, да купуват газ от там.

Къде е това "от там"?

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Дечко, пак ли се цупиш?

Не, бе. Не се цупя. Пита ме, отговорих ти, при това го направих по най-елементарният начин. Аз наистина не знам, как повече, да ти помогна. В смисъл... ти самият нямаш никаква идея, откъде да взимаме газ, но ти е голям проблем, че хората на Радев подписали договора с "Боташ". Както и да е, все тая... 

преди 6 часа, communismatic написа:

То това е ясно, на мен друго ми направи впечатление. Как всичко живо ходи на почивка в Гърция или Турция.

Какво разбираш под "всичко живо"? Колко уикенда има задръствания по границата с Гърция (които винаги се отразяват по всички телевизии) три, четири, десет? Да сметнем. Примерно 5000 автомобила по десет уикенда (смятам че цифрата е надценена, но се тая) с по четири човека в автомобил, по моите сметки прави 200 000 човека (не семейства, не коли, а общ брой хора) на сезон. Е, това някак си не ми се връзва с "всичко живо". Да, когато телевизиите ти дават задръстванията на границата, може и да си извадиш грешно впечатление че цяла България е тръгнала на почивка, но за 200 000 от 6 000 000 въобще не можеш да кажеш че е "всичко живо", щото останалите 5 800 000 не са си позволили да пътуват.

пп: Да, знам че сред дестинациите има и "Турция" и тн, но колко ли пък да се повишава общият брой?

пп 2: Ако са ми грешни сметките, моля някой да ме поправи :shy11:

преди 7 часа, plamen.spam написа:

Със сигурност не е сключването на 13-годишен заробващ договор, без клаузи за разтрогване.

Басимус, вие сте изписали десетнайсе страници, докато човек успее да изпие няколко питиета в чест на волейболната победа над кравите. Както и да е, няма да ви чета всичките писаници, но имам въпрос. Не целя да се заяждам, искам от теб "другата гледна точка", щото от БаалБукащата простотии, Дзверо и Ванката  и сие бих получил само опорки...

Та: При условие, че отказваме да плащаме за руската газ, какви са ни били алтернативите, освен "Боташ"?

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Какво разбираш под "всичко живо"? Колко уикенда има задръствания по границата с Гърция (които винаги се отразяват по всички телевизии) три, четири, десет? Да сметнем. Примерно 5000 автомобила по десет уикенда (смятам че цифрата е надценена, но се тая) с по четири човека в автомобил, по моите сметки прави 200 000 човека (не семейства, не коли, а общ брой хора) на сезон. Е, това някак си не ми се връзва с "всичко живо". Да, когато телевизиите ти дават задръстванията на границата, може и да си извадиш грешно впечатление че цяла България е тръгнала на почивка, но за 200 000 от 6 000 000 въобще не можеш да кажеш че е "всичко живо", щото останалите 5 800 000 не са си позволили да пътуват.

пп: Да, знам че сред дестинациите има и "Турция" и тн, но колко ли пък да се повишава общият брой?

Задръствания по границата с Гърция вече няма. Да живее Шенген!

ПП: не знаех че само уикендите пътуват хората.

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Рекорд: 4 200 000 българи са почивали в Гърция | trip.dir.bg

Това е от 2023 статия, за 2024 са около 3млн. За тази година още е рано за данни, все още сезона не е приключил. Естествено в цифрата влизат хора, почивали по няколко пъти в страната, но пак е внушителна

Хайде сега да открием разликите. Първо твърдиш, че:

преди 11 часа, maxthon написа:

Това е такса за неизползван капацитет. Тоест от това, че не сме купили газ по договора се плаща и тази такса. Която е напълно нормална. Или така наречената такса "вземи или плати".

Вземи или плати... т.е ако вземем няма да плащаме 1млн на ден такса според теб?

преди 9 часа, maxthon написа:

Сега последно какво стана? Май ползваш не ползваш, таксата от 1млн. лева на ден си я плащаш (ако можеш де, Булгартрансгас не може)

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Е, това някак си не ми се връзва с "всичко живо".

Под "всичко живо" визирам, че българите предпочитат да почиват в чужбина, а не тук, понеже както по-горе съм го писал... туризма ни е на адски примитивно ниво. Не се хващам за цифрите, говоря по принцип...

А тая статия е пълен абсурд. Това е толкова нелепо като твърдение, че няма накъде... Доближава се до тъпотиите на Дзвяра, че повечето българи ходили на почивка над 10 пъти годишно. Той явно бърка работата с ТИР-а с почивка.

Цитат

В Гърция от началото на годината до октомври включително са почивали 4 200 000 българи, сочи проучване на Института за анализи към Туристическата камара ИНСЕТЕ.

преди 8 минути, communismatic написа:

Под "всичко живо" визирам, че българите предпочитат да почиват в чужбина, а не тук, понеже както по-горе съм го писал... туризма ни е на адски примитивно ниво. Не се хващам за цифрите, говоря по принцип...

А тая статия е пълен абсурд. Това е толкова нелепо като твърдение, че няма накъде... Доближава се до тъпотиите на Дзвяра, че повечето българи ходили на почивка над 10 пъти годишно. Той явно бърка работата с ТИР-а с почивка.

Сигурно авторите на проучването не се хващат за цифрите, говорят по принцип 🤡

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Сигурно авторите на проучването не се хващат за цифрите, говорят по принцип 🤡

Ми, виж сега. Така ще го обясня. Самият факт, че вярваш на тая смехория, говори красноречиво за това колко ти обира главата от нещата по принцип. Кви 4,2 милиона души, ти да не си на лепило? В България в момента сме има-няма 6 милиона души, от които имаш 1 милион ма... роми. Пенсионерите са и те към 1,5 милиона, и то без да броим тия дето са пенсионери по болест. Ти можеш ли да смяташ? Щото до момента разбрахме, че си тотално некомпетентен по теми, дето се изисква вникване в нещата, елементарна логика и прочее... поне да смяташ можеш ли? 

Цитат

Хората над 65 години нарастват до 1,53 млн., или 23,8% от населението на страната, показват данните на НСИ. Делът на жените на възраст над 65 години е 27,7%, а на мъжете - 19,5%. Тази разлика се дължи на по-високата смъртност сред мъжете и като следствие от нея - на по-ниската средна продължителност на живота при тях, посочват от НСИ.

Аз като ви обяснявам, че 80% от хората тук изобщо не излизат на вън... 

преди 2 минути, communismatic написа:

Ми, виж сега. Така ще го обясня. Самият факт, че вярваш на тая смехория, говори красноречиво за това колко ти обира главата от нещата по принцип. Кви 4,2 милиона души, ти да не си на лепило? В България в момента сме има-няма 6 милиона души, от които имаш 1 милион ма... роми. Пенсионерите са и те към 1,5 милиона, и то без да броим тия дето са пенсионери по болест. Ти можеш ли да смяташ? Щото до момента разбрахме, че си тотално некомпетентен по теми, дето се изисква вникване в нещата, елементарна логика и прочее... поне да смяташ можеш ли? 

Аз като ви обяснявам, че 80% от хората тук изобщо не излизат на вън... 

Ти прочете ли какво съм писал

Цитат

Естествено в цифрата влизат хора, почивали по няколко пъти в страната, но пак е внушителна

Ако имаш други данни с по-достоверна информация за почивалите в Гърция през 2023г. моля сподели.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Естествено в цифрата влизат хора, почивали по няколко пъти в страната, но пак е внушителна

Т.е. ако те са почивали по няколко пъти, значи статистиката долу-горе се вързва? 😆

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Ако имаш други данни с по-достоверна информация за почивалите в Гърция през 2023г. моля сподели.

По-достоверна от тази информация, надали има. Тя е от най-достоверните...

Ти понеже си един от клоуните на тоя форум, та да те питам. Имаш ли идея, как живеят хората в малките градове? Примерно в Нови Пазар, в Габрово, в Карлово и прочее?

Цитат

Румъния и България са на първо и второ място в нова класация на на статистическата служба към Европейската комисия "Евростат" „Процент на хората, които не могат да си позволят да прекарат една седмица годишно извън дома си на почивка“, съобщи БГНЕС.

преди 2 минути, communismatic написа:

Т.е. ако те са почивали по няколко пъти, значи статистиката долу-горе се вързва? 😆

Чакам по-достоверна информация от твоя страна, ама не вътрешно усещане, дай да видим цифри. Аз не претендирам за достоверност на 100% статията от дира, но цифрите са в подобен порядък всяка година от различни източници.

току-що, Gaming_Solutions написа:

Чакам по-достоверна информация от твоя страна, ама не вътрешно усещане, дай да видим цифри. Аз не претендирам за достоверност на 100% статията от дира, но цифрите са в подобен порядък всяка година от различни източници.

Аааа... вече не претендирал за достоверност. Ясно... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Аааа... вече не претендирал за достоверност. Ясно... 😆

Да, но тук говорим за различни порядъци, Иво пише за хиляди, аз за милиони.

преди 59 минути, Gaming_Solutions написа:

Рекорд: 4 200 000 българи са почивали в Гърция | trip.dir.bg

Това е от 2023 статия, за 2024 са около 3млн. За тази година още е рано за данни, все още сезона не е приключил. Естествено в цифрата влизат хора, почивали по няколко пъти в страната, но пак е внушителна

Хайде сега да открием разликите. Първо твърдиш, че:

Вземи или плати... т.е ако вземем няма да плащаме 1млн на ден такса според теб?

Сега последно какво стана? Май ползваш не ползваш, таксата от 1млн. лева на ден си я плащаш (ако можеш де, Булгартрансгас не може)

За тази година срещнах 120 хил. само за юни месец.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.