Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, communismatic написа:

Айде бе! Долари можеш да си купиш по всяко време през соца!? Ти да видиш... 😆

Говорим за държавата, не за обикновенният гражданин. За тях е ясно че кучета ги яли.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, BANKATA написа:

Кой те излъга бре човек?

Ми след като доларите са дефицит тук, не е ли доста логично?! Ти малоумен ли си, бе, брат!? Може ли още да не си вдянал и една и съща тъпотия, да ме питаш по 200 пъти!? Казвам ти, иди се лекувай... има модерна апаратура, медицината вече е напреднала...

току-що, BANKATA написа:

Говорим за държавата, не за обикновенният гражданин. За тях е ясно че кучета ги яли.

Да, де. Те търговските сделки се правят от държавата. Пак доста добър автогол си вкара... Типично. 😆

преди 6 минути, plamen.spam написа:

И че това е реалният пазарен курс.

Реалния пазарен курс е този, който държавата плаща за валутата. Това е цената, която струва всяка една валута.

преди 8 минути, communismatic написа:

Айде бе! Долари можеш да си купиш по всяко време през соца!? Ти да видиш... 😆

Sled 1982-тa //от тогава са спомените ми/ нямаше никакви проблеми - нито да си купиш гущери, нито да си ги вземеш, без да купуваш

преди 3 минути, communismatic написа:

Ми след като доларите са дефицит тук, не е ли доста логично?! Ти малоумен ли си, бе, брат!? Може ли още да не си вдянал и една и съща тъпотия, да ме питаш по 200 пъти!? Казвам ти, иди се лекувай... има модерна апаратура, медицината вече е напреднала...

Да, де. Те търговските сделки се правят от държавата. Пак доста добър автогол си вкара... Типично. 😆

Той лева ако беше силен долара щеше да е евтин. Кой ако не държавата трябва да осигури долари. Тя и затова купува по нереален курс, за да печели. Купува долари на 2.6 и ги продава на 10 лева. Пладнешки обир, да не повярваш.

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Sled 1982-тa //от тогава са спомените ми/ нямаше никакви проблеми - нито да си купиш гущери, нито да си ги вземеш, без да купуваш

Тук става въпрос за държавата, че не е купувала долари.

преди 5 минути, maxthon написа:

Реалния пазарен курс е този, който държавата плаща за валутата. Това е цената, която струва всяка една валута.

Предприятията купувачи на търговете нали са държавни?

преди 2 минути, BANKATA написа:

Той лева ако беше силен долара щеше да е евтин

Ами в интерес на истината, той май наистина е бил силен. Щом до средата на 80-те е бил 1,50 някъде и после след като Рейгън идва на власт са го вдигнали на 2 и 2,50... Значи наистина е бил силен. Аз самият си признавам, че смятах, че към 1989-а курса е бил 1:3. Оказва се, че не е така. Курса е 1:3 чак след промените.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Тя и затова купува по нереален курс, за да печели.

Ааааа... той курса бил НЕРЕАЛЕН. Благодарим, то и ние това твърдим...

Тук става въпрос за държавата, че не е купувала долари.

Кво ме интересува държавата ти? В кореком искаха доларчета, а дънки имаше само там

току-що, plamen.spam написа:

Предприятията купувачи на търговете нали са държавни?

Е те купуват на вътрешен пазар. Това ли е цената на придобиване на валутата от държавата?

Ами в интерес на истината, той май наистина е бил силен. Щом до средата на 80-те е бил 1,50 някъде и после след като Рейгън идва на власт са го вдигнали на 2 и 2,50... Значи наистина е бил силен. Аз самият си признавам, че смятах, че към 1989-а курса е бил 1:3. Оказва се, че не е така. Курса е 1:3 чак след промените.

По времето на Виденов беше най-силен :lol6:

Ааааа... той курса бил НЕРЕАЛЕН. Благодарим, то и ние това твърдим...

Къде и кога ?

По времето на Виденов беше най-силен

Ми ОК, ама Виденов няма вина за това. А и освен това е доста жалко, да изместваш темата. Нека да се придържаме към нея, виждаме, че на вас с Пламен вече ви е доста тежко, тотално се оплетохте в тъпотиите си.

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми ОК, ама Виденов няма вина за това. А и освен това е доста жалко, да изместваш темата. Нека да се придържаме към нея, виждаме, че на вас с Пламен вече ви е доста тежко, тотално се оплетохте в тъпотиите си.

Ама ще успееш ли да предоставиш някакви аргументи или както до сега аз ще представям аргументи, а вие общи приказки?

преди 44 минути, plamen.spam написа:

Нали тази валута после ще се изнася навън? Тя затова се купува. 
Какво като е вътрешен пазар, нали цената се променя. 

В примера, който дадох за телевизорите, няма ли значение на какъв курс ще са изтъргувани доларите, с които ще купят кинескопите?

Това е върха на сладоледа!:lol6:

Според теб колко струва един долар навън и как се определя стойността му?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ама ще успееш ли да предоставиш някакви аргументи или както до сега аз ще представям аргументи, а вие общи приказки?

Аз аргументите съм ги представил, ти даже и ми ги и потвърди. Фактически чрез "аргумента", че курса се определял чрез себестойността на стоките, които Запада предлагал, ти на практика потвърди думите ми. Аз наистина няма какво повече да добавя. Нали сме на една позиция? 😆

току-що, M.Николов написа:

Това е върха на сладоледа!

Не, особено забавно е как реалният курс не е тоя, за който ние взимаме доларите от Запада, а реалният курс бил някакъв вътрешен търг на БНБ. Това направо беше потресаващо умозаключение... 😆

преди 9 минути, communismatic написа:

Това изобщо не е верно. Дооста преди промените на черно беше 1:3.

Аз аргументите съм ги представил, ти даже и ми ги и потвърди. Фактически чрез "аргумента", че курса се определял чрез себестойността на стоките, които Запада предлагал, ти на практика потвърди думите ми. Аз наистина няма какво повече да добавя. Нали сме на една позиция? 😆

Не, особено забавно е как реалният курс не е тоя, за който ние взимаме доларите от Запада, а реалният курс бил някакъв вътрешен търг на БНБ. Това направо беше потресаващо умозаключение... 😆

Реалния курс беше на "Магурата" в София, на "Делфинчето" във Варна и т.н

преди 2 минути, parmobil написа:

Дооста преди промените на черно беше 1:3.

А на черно били 1:3. Още един велик мислител от форума... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Като не можеж да четеш с разбиране често ти се случва да четеш едно, а да разбираш друго. 

преди 2 минути, communismatic написа:

Там е ясно, но това тук е недостижимо.

Виждаш ли ако доларът в България е закупен за 10лв, това автоматично променяло и цената му и навън!:laughing5:

А на черно били 1:3. Още един велик мислител от форума... 😆

А ти си мислиш, че отиваш в банката и казваш дайте ми 1000 $?

току-що, parmobil написа:

Ми не, всъщност твърдя точно обратното, ама както обикновено ти хал-хабер си нямаш... Нищо, остави. Мислене от теб... трудна работа. 😆

преди 2 минути, BANKATA написа:

Като не можеж да четеш с разбиране често ти се случва да четеш едно, а да разбираш друго. 

Да, на това ще се дължи... 😆

преди 4 минути, parmobil написа:

Няма как да стане тази работа при условие, че с определени изрично изключения беше забранено притежаването на чужда валута от населението.

току-що, BANKATA написа:

Колко ?

Различно - според сумата, според допълнителните услуги.... 88-ма беше м/у 5 и 7 лв за гущер, според сезона. Ако обаче трябва и да купя дънките или касетофона от Кореком за синчето/дъщерята....стигаше до 1:15 (все пак и в Корекома трябва да "почерпиш").

току-що, communismatic написа:

Ми не, всъщност твърдя точно обратното, ама както обикновено ти хал-хабер си нямаш... Нищо, остави. Мислене от теб... трудна работа. 😆

Да, на това ще се дължи... 😆

За теб е трудна работа. Точно на черно беше истински курса. Затова на почит бяха тираджии, пилоти, стюардеси и моряци. Защото внасяха и продаваха.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.