Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Много бързо влезе в режим отчаяние.
Още един пък никой не е длъжен да ти доказва твоите глупости. Това си е изцяло твоя роля. Особено след онези "реалните" курсове. Които в крайна сметка след серия спорове се оказаха съвсем други....
П.С. Забавление има, а не отчаяние.
Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, maxthon написа:

Още един пък никой не е длъжен да ти доказва твоите глупости. Това си е изцяло твоя роля. Особено след онези "реалните" курсове. Които в крайна сметка след серия спорове се оказаха съвсем други....
П.С. Забавление има, а не отчаяние.

Защо така бе Бъди? Час, два дискусия и хукна. Много ти е паднало нивото. 

Защо така бе Бъди? Час, два дискусия и хукна. Много ти е паднало нивото. 
Дискусия предполага наличие на аргументи от двете страни. След като ти написаха какъв е реалния курс, по който постъпва валута в страната, ти още ли си останал с впечатлението, че си участвал в дискусия?

преди 37 минути, maxthon написа:

Разгеле ето я и реалната цена на придобиване на валутата.....
1:10? На Луково лято....

Хайде пак погледни, какво си ме питал и какво съм отговорил...

Имаш КУПУВАЧ и ПРОДАВАЧ
Питаш ме: "Каква е цената, на която е придобита валутата от продавачите на този търг?", т.е. колко му струва на ПРОДАВАЧА тази валута, преди да реши да я продаде. Казах от какво зависи. Може да е 5 лв./$, може да е 3 лв./$, може да са 47 стотинки.

За КУПУВАЧА, реалната цена на придобиване, е тази, която заплаща на търга.

за 1988 г.: 2,52 лв. < 1,00$ < 16,00 лв. - отчет на БНБ за 1988 г., стр. 79
за 1989 г.: 7,99 лв. < 1,00$ < 15,10 лв.

преди 13 минути, BANKATA написа:

Както казва един корифей на калдата Бъди: "щом аз съм го намерил значи и ти можеш да го намериш." :)

Аз вчера ходих до Юпитер, имам снимки във фейсбук с техния император, въри да ги потърсиш.

преди 9 минути, plamen.spam написа:

Хайде пак погледни,

Колкото пъти и да гледам нещата няма да се променят. Цената на придобиване на валутата в централизирана икономина е точно в момента, когато за първи път постъпва в нея. След това вече говорим за вътрешен пазар.

Милена Славова: Ясно е, че баба Пенка няма да стане по-богата с еврото

..............

"- Ти винаги имаш позиция и по актуалните политическите въпроси...
- Да, макар че каквото и да правим си остава глас в пустиня - не можем да оправим нищо. Виждам и какви бяха реакциите след интервюто ми при Георги Любенов - критикуват ме защо съм харесвала Тръмп и Путин - нямам ли право на собствено мнение, аз не ги заяждам за тяхното! Харесвах Тръмп, още преди Байдън да вземе властта по фалшив начин. Като съм говорила с мои приятели в Америка, те ми казваха, че Тръмп е дигнал бизнеса там и всички са били много добре по време на първия му мандат. Като дойде Байдън и дори хора, които изкарваха милиони бяха пред фалит! Ясно е какво се случва на световната сцена, у нас пък трябваше да се оправдавам, че имам две български знамена на къщата си!!! Когато качих снимка със знамената във фейса, тогава всеки развяваше европейското знаме и започнаха да ме нападат, а аз им казах: “Хора, да си гледаме нашето, стига сте лизали ... на този и онзи, никой няма да ви направи услуга за сините очи! Истината е, че никой чужденец не милее за друга държава, защо да дойде тук и да ни помага?! Всеки, който има интерес към България, явно има някаква цел и облага от това."

- Странно ли ти е, че има хора, които са в такава еуфория, че се разделяме с българския лев заради еврото?
- Това е продажно мислене за мен, на хора, които са консуматори и не ги интересува историята ни. Толкова души са загинали, за да я пазят и да я има България! Като влезе еврото, какво ще стане по-добро за нормалния българин?! Защо зорлем да финансираш Франция с огромните дългове? Преди ми се смееха във фейса за подобни думи, а сега вече излязоха фактите и започнаха да разбират за какво става въпрос. Баламосват ги, но тези хора трябва да прозрат нещата и да четат повече. Всичките ми приятели, които живеят в чужбина са на моето мнение. Имам приятел грък, чийто баща е с три ферибота и ми е казвал, че след еврото техните били във финансова криза, а аз се чудех как така, защото с брат ми сме израснали в един апартамент от 55 квадрата, заедно с родителите ни, а той и семейството му с трите огромни ферибота да са в криза! Да, но там наистина е била тежка ситуацията, дори не им даваха да теглят много пари на ден...

- Казват, че с еврото едва ли не всичко ще се оправи и влизаме в “Клуба на богатите”...
- В “Клуба на богатите” - това ми изглежда като да се отъркаш у някой известен и изведнъж да станеш и ти, или да влезеш в ресторант, като нямаш и пет стотинки, само да погледнеш и да си излезеш. Смешно е. Ясно е, че баба Пенка няма да стане по-богата - напротив, даже може да є забранят и кокошките да си гледа... Това със забраната за ракията също беше голяма простотия. Интересно защо после я отмениха, може би защото иначе щеше да настане истински бунт - да му вземеш на българина и последната чашка ракийка - дотам стигнаха! Теглим милиарди дългове и след това ще взимаме пари от ракията и казаните... Нека хората си отворят очите и видят за какво става на въпрос! 

- Обидно ли ти е, когато наричат хората, които държат на лева - “стадо”, или “копейки”?
- Това са пълни глупости, защото това са хора, които се интересуват, четат и имат собствено мнение. Има и други, които са като коне с капаци. Мен също ме наричаха така - смешно ми е, защото тези обиди идват от супер късогледи хора! Мои приятели англичани, с които си говорим за ситуацията и те са на страната на Путин - и тях ли ще нарекат “копейки”?! Аз не съм за никой, просто харесвам някои неща, които правят Тръмп и Путин, но не съм кон с капаци и казвам: “Той тук сбърка, не трябваше така да прави!” Трябва да се обсъждат тези неща и като сме на различни мнения да говорим с факти. Днес си мислех, че всички искат евтини лекарства и безплатно лечение - това е присъщо за соца, а нали никой не ще соц! Идете в Америка - там, ако не си си платил осигуровките, кога ще имаш безплатно лечение - няма да те погледнат! Путин бил лош, но за някои неща е добре да вземем най-хубавото от всеки строй- например безплатното лечение и евтините лекарства, а не да те суровакат и хем да плащаш осигуровки, хем скъпо лечение! Преди Норвегия се водеше социалдемократична държава и си спомням, че когато тук беше соца - ние децата отивахме с 20 стотинки за храна в училище, а в Норвегия в детските градини и училищата ядяха безплатно! Добре, ние сме соц, а те какво са?! Днес, като кажеш - искаме безплатна храна в училище, ти казват, че безплатните неща са соц! Аз искам за децата да има безплатна храна, а за възрастните хора да има безплатни карти за транспорта, като се пенсионират - защо тук нямаме такива, както е в “гадния капитализъм”? Тук прилагаме всичко най-гадно, вместо да взимаме най-хубавото от държавите! У нас всичко е объркано.

преди 10 минути, maxthon написа:

Дискусия предполага наличие на аргументи от двете страни. След като ти написаха какъв е реалния курс, по който постъпва валута в страната, ти още ли си останал с впечатлението, че си участвал в дискусия?

Разбира се че да, участвах в дискусия с дървен филосов.

Аз му показвам факти, той отговаря какво му казва кристалното кълбо.

преди 4 минути, maxthon написа:

Колкото пъти и да гледам нещата няма да се променят. Цената на придобиване на валутата в централизирана икономина е точно в момента, когато за първи път постъпва в нея.

Бъди, и чат бота е неспособен да ти помогне

преди 6 минути, BANKATA написа:

Аз му показвам факти

Факт е, че си дал данни от вътрешния пазар за валута? Пазар за валута на централизирана икономика. Това ли е реалната цена на придобиване на валутата? Определено не. Цената на придобиване вече я написаха каква е. Не е тази, която си показал....

преди 8 минути, BANKATA написа:

Бъди, и чат бота е неспособен да ти помогне

Вероятно ще може да покажеш и още един факт, с който да се обосновеш за тези думи?

преди 3 минути, maxthon написа:

Факт е, че си дал данни от вътрешния пазар за валута? Пазар за валута на централизирана икономика. Това ли е реалната цена на придобиване на валутата? Определено не. Цената на придобиване вече я написаха каква е. Не е тази, която си показал....

Вероятно ще може да покажеш и още един факт, с който да се обосновеш за тези думи?

Показах ти и от външния.

Показах ти и от външния.
Показа снимка с текст без източник. Пак да попитам каква е цената на придобиване на валутата за една централизирана (изцяло държавна собственост) икономика? При всички случаи не е тази, която показа. А именно цена на вътрешен пазар.

преди 5 минути, maxthon написа:

Показа снимка с текст без източник. Пак да попитам каква е цената на придобиване на валутата за една централизирана (изцяло държавна собственост) икономика? При всички случаи не е тази, която показа. А именно цена на вътрешен пазар.

Това че на теб не ти изнася и си търсиш оправдание не значи че не съм се аргументирал. 

И двата документа които показах(от вътрешният и от външният пазар) са с близки по стойност курсове. Говори ли ти нещо този факт?

Това че на теб не ти изнася и си търсиш оправдание не значи че не съм се аргументирал. 
И двата документа които показах(от вътрешният и от външният пазар) са с близки по стойност курсове. Говори ли ти нещо този факт?
Аргументация предполага източник. Такъв няма. Същевременно с това прочете на каква цена валутата влиза в икономиката тогава. Това е и реалната цена.

преди 49 минути, maxthon написа:

Колкото пъти и да гледам нещата няма да се променят. Цената на придобиване на валутата в централизирана икономина е точно в момента, когато за първи път постъпва в нея. След това вече говорим за вътрешен пазар.

След търга ПРОДАВАЧЪТ ще плати ли данък върху допълнително реализираната печалба?

преди 13 минути, maxthon написа:

Аргументация предполага източник. Такъв няма. Същевременно с това прочете на каква цена валутата влиза в икономиката тогава. Това е и реалната цена.

Аз ти го посочих.

След търга ПРОДАВАЧЪТ ще плати ли данък върху допълнително реализираната печалба?
Май търсехме цена на придобиване на валутата? Сега с излишни въпроси ли ще отклоняваш темата? Май търсената цена я открихме... Или не.

Аз ти го посочих.
Не си посочил. Изпрати ме аз да го търся.

Не си посочил. Изпрати ме аз да го търся.

Това какво е?

Посочване на източника!

Май търсехме цена на придобиване на валутата? Сега с излишни въпроси ли ще отклоняваш темата? Май търсената цена я открихме... Или не.

За мен не е излишен. Опитвам се да си изясня някои неща.
Нямам икономическо образование.
То няма и как да имам, нали според комунето, образованието ми е на ниво начално-незавършено.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Това какво е?

Посочване на източника!

Изпращаш ме аз да търся доказателство за глупостите ти.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Нямам икономическо образование

И въпреки това стигна до това какъв е реалния курс по, който се е купувала валутата влизаща в икономиката. Тоест точно това, което търсим.

преди 2 минути, maxthon написа:

Изпращаш ме аз да търся доказателство за глупостите ти.

И въпреки това стигна до това какъв е реалния курс по, който се е купувала валутата влизаща в икономиката. Тоест точно това, което търсим.

Аз не карам никого да ги търси. 

Аз не карам никого да ги търси. 

Иди намери том 3 и чети.... Определено не караш никого....

преди 14 минути, plamen.spam написа:

То няма и как да имам, нали според комунето, образованието ми е на ниво начално-незавършено.

Именно, да. Ти го доказа и с последните твърдения. За пореден път размахваш нещо, което нямаш никакво понятие какво е. А Иван даже и потвърди нашата теза, но виждам, че продължава да подскача на амбразурата.

преди 18 минути, maxthon написа:

Иди намери том 3 и чети.... Определено не караш никого....

Нали мрънкаше че не е посочен източника. Ето посчил съм го.

Ако съм го чел на хартия? Тогава сигурно ще искаш и да ти го сканирам.

Нали мрънкаше че не е посочен източника. Ето посчил съм го.
Ако съм го чел на хартия? Тогава сигурно ще искаш и да ти го сканирам.
Източник не си посочил. Изпрати ме да си го търся сам.

преди 2 минути, maxthon написа:

Източник не си посочил. Изпрати ме да си го търся сам.

Ето ти източник:

https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/p_history_archives_doc5-3_bg.pdf

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.