Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, BANKATA написа:

Видя ли ми последният пост?

Да, де. Видях го и го коментирах. Ти твърдиш, че цената е такава каквато са готови да дадат? Така ли беше? Ми обменният курс при сделките между България и Запада е 1:2 и 1:2,5? Т.е. ние излизаме прави, а вие пак сте жалки и смешни... Нали? Или греша? Щото това са точно твоите думи...

преди 2 минути, BANKATA написа:

Или пак ти приседна?

От кое да ми приседне като фактически ти постваш това което твърдим и ние, че доларите тук са дефицит и затова цената е толкова завишена при обменният курс. Което не е някаква изненада, ние го знаем и без "помощта" ти. По-важното е по-горното ти твърдение. Благодарим за помощта, Иване. Пак понеже си безкрайно умно момче, вместо да ни извадиш очите, ни изписа веждите... ;) 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Цената на една стока е такава каквато хората са готови да платят за нея. 
image.png.71fb456dc2221aa65980aa0d8483705c.png
Май не само на вътрешнотърговските сделки е струвал толкова долара [emoji4]

При централизирана икономика също важи принципа за готовност нали? Пак да ти обясня. Продаваш n на брой продукция срещу валута. Себестойността на тази продукция към получената валута е стойността , на която получаваш валутата....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 13 минути, communismatic написа:

Да, де. Видях го и го коментирах. Ти твърдиш, че цената е такава каквато са готови да дадат? Така ли беше? Ми обменният курс при сделките между България и Запада е 1:2 и 1:2,5? Т.е. ние излизаме прави, а вие пак сте жалки и смешни... Нали? Или греша? Щото това са точно твоите думи...

От кое да ми приседне като фактически ти постваш това което твърдим и ние, че доларите тук са дефицит и затова цената е толкова завишена при обменният курс. Което не е някаква изненада, ние го знаем и без "помощта" ти. По-важното е по-горното ти твърдение. Благодарим за помощта, Иване. Пак понеже си безкрайно умно момче, вместо да ни извадиш очите, ни изписа веждите... ;) 

Видял си....от трите най-дългото.

Я погледни на какъв курс са купували чужденците левове в чужбина. Че някой си Коларов се притеснява.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Я погледни на какъв курс са купували чужденците левове в чужбина.

Пич, ти тая година ще се научиш ли да вникваш малко в нещата!? 😆😆😆😆😆😆😆😆

преди 1 минута, maxthon написа:

При централизирана икономика също важи принципа за готовност нали? Пак да ти обясня. Продаваш n на брой продукция срещу валута. Себестойността на тази продукция към получената валута е стойността , на която получаваш валутата....

Себестойността на валутата е такава каквато е. Не решена с постановление, закон или каквото го кръстиш.

Затова и в чужбина са купували до три пъти повече левове отколкото биха взели в България срещу долар. Понеже това е реалната цена ня българската валута. И която отговаря горе долу на онези 10 лева от преди за долар.

преди 3 минути, communismatic написа:

Пич, ти тая година ще се научиш ли да вникваш малко в нещата!? 😆😆😆😆😆😆😆😆

Още не е късно да се запишеш в първи клас.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Още не е късно да се запишеш в първи клас.

Ми, не е късно, да. Други пък даже няма и да ги приемат там... 😆

--------------------------------
Пейтриъта за пореден път е направен тотално жалък от руснаците...
https://t.me/evriallive/8491

преди 6 минути, BANKATA написа:

Себестойността на валутата е такава каквато е. Не решена с постановление, закон или каквото го кръстиш.

За трети път ще ти го напиша белким..... Основен източник на валута е износа на дружествата. Себестойност на стоката към количеството валута е реалната стойност, на която се придобива валутата.

току-що, maxthon написа:

За трети път ще ти го напиша белким..... Основен източник на валута е износа на дружествата. Себестойност на стоката към количеството валута е реалната стойност, на която се придобива валутата.

И за тези, които не изнасят, но им трябва валута, реалният курс е "каквото ТЪРГ покаже"...

преди 9 минути, BANKATA написа:

Затова и в чужбина са купували до три пъти повече левове отколкото биха взели в България срещу долар.

Тоест още твърдения без покритие?

преди 7 минути, communismatic написа:

Ми, не е късно, да. Други пък даже няма и да ги приемат там... 😆

--------------------------------
Пейтриъта за пореден път е направен тотално жалък от руснаците...
https://t.me/evriallive/8491

Пак ли зспецна и се чудиш как да се измъкнеш? :crying10:

току-що, BANKATA написа:

Пак ли зспецна и се чудиш как да се измъкнеш?

С кое да съм "запецнал"? То целият китайски народ разбра, че реалната стойност на лева спрямо долара се измерва в превалутирането по време на търговските сделки между България и западните държави. Само Иван и Пламен не го разбраха. Тия дето за "запецнали" е ясно кои са, всеки случай не съм аз.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

И за тези, които не изнасят, но им трябва валута, реалният курс е "каквото ТЪРГ покаже"...

Пак говорим за вътрешен пазар между държавни предприятия. Каква е цената, на която е придобита валутата от продавачите на този търг?

току-що, BANKATA написа:

Така е, шефа на БНБ е човек без покритие, но Бъди от калдата е.

Ще го цитираш ли ако обичаш?

Имало обмен 1:10 по време на превалутирането тук? Уау? Какво откритие! Ако има дефицит на нефт и природен газ тук, няма ли цената да се качи? А, човеко, дето УЖ, може да мисли? 😆

Пак говорим за вътрешен пазар между държавни предприятия. Каква е цената, на която е придобита валутата от продавачите на този търг?

Ще го цитираш ли ако обичаш?

Сероозно ли?

Само преди няколко минути ми отговори на неговият цитат.

Сероозно ли?
Само преди няколко минути ми отговори на неговият цитат.
Не видях цитат с името на Шефа на БНБ... Айде пак да го цитираш? Този пък както трябва. С името и източника на информацията.

Каква е цената, на която е придобита валутата от продавачите на този търг?

За всяко предприятие е различна, в зависимост от себестойността на изнесената стока, реализираната печалба и отчислените към държавата данъци.
Но за купувачите е ясно колко са платили.

За всяко предприятие е различна, в зависимост от себестойността на изнесената стока, реализираната печалба и отчислените към държавата данъци.
Но за купувачите е ясно колко са платили.
Разгеле ето я и реалната цена на придобиване на валутата.....
1:10? На Луково лято....

преди 11 минути, maxthon написа:

Не видях цитат с името на Шефа на БНБ... Айде пак да го цитираш? Този пък както трябва. С името и източника на информацията.

Намираш Том 3 на БНБ и цитата е вътре.

Но винаги може да се измъкнеш с някое глупаво оправдание като комунето.

Намираш Том 3 на БНБ и цитата е вътре.
Но винаги може да се измъкнеш с някое глупаво оправдание като комунето.
Ясно пак ме пращаш аз да ти търся глупостите, които говориш.

преди 4 минути, maxthon написа:

Ясно пак ме пращаш аз да ти търся глупостите, които говориш.

Дал съм ти снимка и ти казах къде се намират. А за оправданията....като и очаквах.

Дал съм ти снимка и ти казах къде се намират. А за оправданията....като и очаквах.
Няма спор, че си дал снимка. На нея пише нещо без източник.... И разбира се аз се оказва, че трябва да търся и да ти доказвам глупостите....

преди 2 минути, maxthon написа:

Няма спор, че си дал снимка. На нея пише нещо без източник.... И разбира се аз се оказва, че трябва да търся и да ти доказвам глупостите....

Както казва един корифей на калдата Бъди: "щом аз съм го намерил значи и ти можеш да го намериш." :)

Както казва един корифей на калдата Бъди: "щом аз съм го намерил значи и ти можеш да го намериш." [emoji4]
Че никой не е длъжен да ти доказва глупостите.... А в крайна сметка реалната цена на доларчето и спамърчето я изпплю....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.