Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Ти само си питаш. Обяснява ти се като на бързоизоставащ и продължаваш с нелепиците.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, parmobil написа:

Ти само си питаш. Обяснява ти се като на бързоизоставащ и продължаваш с нелепиците.

Доколкото си спомням, ти по въпросната тема направо избяга като на*ран, та по-добре недей се обажда. Остави на Пламен Умния да ти доизгради тезата... Щото и той много ги разбира нещата. Определено... 😆

преди 19 минути, communismatic написа:

Доколкото си спомням, ти по въпросната тема направо избяга като на*ран, та по-добре недей се обажда. Остави на Пламен Умния да ти доизгради тезата... Щото и той много ги разбира нещата. Определено... 😆

Къде съм избягал? Видя се, че си гола вода. Щангист пускаш не знам по какъв повод. Постоянно омесваш теми и въпроси. И се тръшкаш, че не ти се отговаря.  Казах ти - потърси помощ на друго място. 

преди 2 минути, В. Велев написа:

May be an image of 6 people and the Brandenburg Gate

Мда, сринаха го.

Видя се, че си гола вода.

Видя се, да. Затова избяга като на*ран... 😆

Къде съм избягал? Видя се, че си гола вода. Щангист пускаш не знам по какъв повод. Постоянно омесваш теми и въпроси. И се тръшкаш, че не ти се отговаря.  Казах ти - потърси помощ на друго място. 

Мда, сринаха го.

Друго не могат сегашните управници и твои приятели.

преди 55 минути, plamen.spam написа:

а от друга, в незапълване от страна на Газпром на наетите (или съвместно притежавани) обеми в хранилищата, за които не е имало клауза от типа "take-or-pay"

Тоест след като няма изискване за напълване на хранилища пак вината за това е в Газпром? Тук в Европа още по-нахални може ли да бъдем? Явно Русия е виновна и за намалените доставки на втечнен газ?

преди 1 минута, maxthon написа:

Тоест след като няма изискване за напълване на хранилища пак вината за това е в Газпром? Тук в Европа още по-нахални може ли да бъдем?

Чакай да обясни, че тоя хептен (на чист български) се обърка... Един час гледа тъпо екрана, как така "Газпром" ни извива ръцете с новият договор, а цените са по-ниски. 😆

преди 1 час, В. Велев написа:

Не е добре момчето. И в Карлуково не могат да го излекуват

Велке ти си баба соц трол, не си момче

А, да. Пак да питам - как така заплата на срочнослужещ е няколко процента от минималната в онова време? Още не съм получил отговор. Добре, че ме подсети.

преди 1 час, Сани написа:

И на какво се смееш като това е самата истина за България? Теб явно не случайно всички ти се присмиват. Има нещо!

Кои бабо сте всички комуняги

преди 6 минути, В. Велев написа:

Друго не могат сегашните управници и твои приятели.

Такива гробници само в РФ и С. Корея. При нас няма нужда.

преди 11 минути, В. Велев написа:

May be an image of 6 people and the Brandenburg Gate

Ади бабо

547464268_24138537259182723_8323232823456908472_n.jpg

преди 4 минути, communismatic написа:

А, да. Пак да питам - как така заплата на срочнослужещ е няколко процента от минималната в онова време? Още не съм получил отговор. Добре, че ме подсети.

Питай БКП и Добри Джуров!

БКП управляваха по конституция. Защо са тези несъответствия с минималната заплата, разговаряй с Баева и Сивилов!

Даде ти се стенограма от НС, в която си пише черно на бяло, че е заплата.

преди 1 минута, parmobil написа:

Питай БКП и Добри Джуров!

Да, тях да питам. Значи и по тая тема, не можеш, да отговориш. Каква изненада...

преди 35 минути, communismatic написа:

Да, де. То въпроса е, защо не го сложи в цитат и не сложи линк. Това оправдание с "пропуск", пробвай с някой на твоето равнище. По-възможно е да се върже... при мен тия не минават.

Да, бе... Трябваше да съобразя, че има и потребители, които не знаят как се търси по точен цитат.

преди 23 минути, communismatic написа:

Това предполагам, че е някакво страхотно престъпление от Владимир Путин след като блокираха сметките на руснаците? Отново умопомрачителна логическа мощ.

Малоумний, посочи, къде съм казал, че това е престъпление? Изброих ти причините, а тази е една от тях.
Спечели ли Газпром от това? О, да... спечели огромен спад в печалбите. През 2023 г. записа загуба за първи път от близо 25 години. След това през 2024-а. Тази година отново ще е така.

преди 17 минути, communismatic написа:

Т.е. цените през 2020-та са от старият договор, който е по-изгоден за България, но цените тогава в някои месеци са по-високи от тия през 2021-ва, когато "виждаме дървото"!? 

Плиткоумний, когато имаш истинска борса, естествено че е по-добре да си обвързан с борсовите цени.
Въпросът е спорен, когато половината борса се държи от един доставчик, който освен това вече управлява/притежава голям процент от собствения ти капацитет за съхранение.

С ръста на цените от април 2021 г. нататък, много добре се видя, до какво може да доведе това влияние върху пазара.
Не съм 100% сигурен, но мисля, че от ЕС страните, единствено Унгария запази схемата на ценообразуване по стария си договор, което и спомогна за най-ниските доставни цени.

През 2022 г. нито имаше време да се реагира, нито имаше откъде и как да се достави голямо количество друг газ. Ако при нас цената надхвърли 350 лв./MWh, то на борсата надхвърли същия порядък, но в евро.
Мога пак да го кажа, че това е горчив урок за ЕС и се надявам, заради взетите мерки за диверсификация, никога повече да не се случи.

преди 17 минути, communismatic написа:

Нещо доста избирателно отговаряме пак... 

Има забрана за покупка на какъвто и да е газ с рубли. За руски газ - все още няма.

току-що, plamen.spam написа:

Да, бе... Трябваше да съобразя, че има и потребители, които не знаят как се търси по точен цитат.

Така е, да. А аз трябваше да се съобразя, че има доста жалки типове, които за да се направят на много знаещи, просто решават, да си изкопират някаква статия от някакъв сайт, без дори да си дадат сметка, че някой по-умен от тях, може просто да провери и да ги хване "по бели гащи". Нали? :) 

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Малоумний, посочи, къде съм казал, че това е престъпление? Изброих ти причините, а тази е една от тях.

Да, то ти само такъв бисер не си писал неска. Извинявай, моя грешка... 😆

преди 2 минути, plamen.spam написа:

През 2023 г. записа загуба за първи път от близо 25 години. След това през 2024-а. Тази година отново ще е така.

Мхм. А кой спечели от всичко това? Умни ми приятелю? Коя държава конкретно в Европа спечели от това? Дай да прочета?

преди 2 минути, plamen.spam написа:

С ръста на цените от април 2021 г. нататък, много добре се видя, до какво може да доведе това влияние върху пазара.

Тъй. Нека да проследим "умната" ти логика. "Газпром" ни "извива ръцете" (парафразирам) с новият договор, а в същото време цените са по-ниски? Как става тая работа? Що ми пропусна питанката? Значи през януари, февруари и март 2020-та са 44,04 лева, а до краят на 2020-та не са минали повече от 27 лева. Това са ти девет месеца с по-ниски цени. През 2021-ва до май месец не са повече от 37,71 лева. Фактически повече от година (14 месеца по-конкретно) имаш по-ниски цени и твърдиш, че те ни извивали ръцете, щото от май месец цените почват да се покачват? Ти сериозен ли си? 😆

преди 6 минути, plamen.spam написа:

През 2022 г. нито имаше време да се реагира, нито имаше откъде и как да се достави голямо количество друг газ. Ако при нас цената надхвърли 350 лв./MWh, то на борсата надхвърли същия порядък, но в евро.

Е, Кирчо реагира светкавично, виждаме цената каква е след като договори "евтините" танкери с втечнен газ...

преди 7 минути, plamen.spam написа:

Има забрана за покупка на какъвто и да е газ с рубли. За руски газ - все още няма.

Извинявай, г-н неадекватен, можеш ли, да ми отговориш, защо продължаваме, да взимаме руски газ чрез посредник, при положение, че руснаците ни извиват ръцете? Ако искаш, да дам и други цитати? Може наистина, да не си разбрал, все още? 😆

преди 9 минути, communismatic написа:

Извинявай, г-н неадекватен, можеш ли, да ми отговориш, защо продължаваме, да взимаме руски газ чрез посредник, при положение, че руснаците ни извиват ръцете? Ако искаш, да дам и други цитати? Може наистина, да не си разбрал, все още? 😆

Гледам, че си наясно...
Я изброй доставчиците на руски газ и количествата, ако може и цените, разбира се.

преди 34 минути, communismatic написа:

Отговорът се крие в този въпрос: Наборниците по трудов договор ли влизат в казармата?

току-що, plamen.spam написа:

Гледам, че си наясно...
Я изброй доставчиците на руски газ и количествата, ако може и цените, разбира се.

Що реши, да ми пропуснеш питанките по-горе? Щото пак си жалък, нали? 😆

Иначе... почваме с Делян Добрев.

Цитат

На пресконференция на ГЕРБ Делян Добрев обясни, че за юли България е трябвало да купува газ по 86 евро. "Купуваме от една компания WIEE, който е румънска, но всъщност е дъщерна на "Газпром". До последния ден на кабинета на "Промяната" България купува от въпросната фирма на 110 евро. От "Газпром" Швейцария една част от парите отиват в офшорките. Няма друго обяснение, защо не купуваме по-евтин газ от "Газпром", а ще купуваш по-скъпо от румънския "Газпром". Взимаме от дъщерна компания, а не от компанията-майка. Кой печели от цялата тази схема? Явно тези с офшорките", каза Добрев и показа схема на плащанията. "Кой печели 28% разлика?! Сутринта Антоанета Цонева видя връзка между действията на ГЕРБ и действията на служебния кабинет. Не сме били критикували достатъчно служебния кабинет. Аз пък виждам много голяма връзка между "Демократична България" и служебния кабинет. Защо? Защото искат да купуват газ от "Газпром". Фактурите са пред вас - ще видите хоризонталната структура как всичко отива в "Газпром". И забележете периода на тези фактури - от 1 юли до 31 юли. Те бяха на власт до 2 август и са взимали тези комисионни до последния ден... Това е толкова скандално, че не може да е от незнаене, неопитност, неучене и т.н.", заяви още Добрев. "От това печели "Промяната", печели и "Газпром". Защото той не взема 86 евро, вероятно взима повече, защото защо ще се включи в тази схема, ако няма кяр от това. Губещият е българското общество - то губи 28% - разликата между 110 и 86 евро", заяви Делян Добрев.

Продължаваме с председателят на КЕВР...

Цитат

"Булгаргаз" са купили руски газ чрез посредник и ни го препродават с 20 евро по-скъпо и това може да се докаже с документи. Това заяви пред "Денят започва" председателят на КЕВР Иван Иванов.

Идва и ГЕРБерът Георг Георгиев...

Цитат

Страната ни продължава да получава руски газ, но на по-висока цена. Това заяви Георг Георгиев от ГЕРБ в ефира на „Събуди се" по Нова тв.
„Преди сделките са се осъществявали по пътя от „Газпром” към „Булгаргаз”, но в следващия момент, когато от ПП уж започнаха да апелират, че са ни диверсифицирали от „Газпром” – отново имаме 100 % руски газ към България. Вече през швейцарския, през румънския посредник”, поясни той. И допълни, че страната ни получава пари за преноса на синьото гориво.

Биков...

Цитат

Не знаем на каква цена купуваме в момента природния газ. Идват само откъслечни информации, включително тази, че преди няколко дни е закупен руски газ от "Газпром“ през неговия посредник "Винтерсхал“. Това заяви за БГНЕС депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Същата теза по-рано бе лансирана и от неговия колега Делян Добрев.

Кирчо...

Цитат

За твърденията, че купуваме руски газ, но през посредници, Петков реши да цитира Асен Василев, че договорът с „Газпром“ не е спрян. „Когато аз отидох да преговарям,  не съм го правил с посредници на „Газпром“, а с най-голямата газова компания.  „Булгаргаз“ продължи да купува от свободните пазари и видяхте, че газът не спря за никого“, заяви още Петков и уточни, че какво идвало от гръцките доставчици, той не можел да знае и дали молекулата е руска. И после добави: "Но, да, газа,  който взимаме от Гърция, е руски".

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев...

Цитат

За Велев ситуацията изглежда така: Отказваме се от руския газ, за да го купуваме от посредници с 30% по-скъпо.

Пилотчето /руският шпионин според ПП-ДБ фенчето, понеже искал референдум/

Цитат

Руски газ продължава да се внася у нас чрез суапови сделки и посредници. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпроси и след речта си пред форума на сп. "Икономист", който се провежда в София.

Има и още... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.