Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

May be an image of 4 people and text

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, В. Велев написа:

May be an image of 4 people and text

Пак се разработи пропагандно

Питаш "защо продължаваме, да взимаме руски газ чрез посредник"
За сега, в момента или към онзи период ме питаш?

току-що, plamen.spam написа:

Виж сега. Имай малко достойнство... Честно. 😆

преди 6 минути, В. Велев написа:

Никога няма да познаеш.

За да разлаеш кучетата. Иначе нямаше да ми пускаш снимка на тази колонка за гориво от 70-те, а да ми редиш ученически глупости за нафта по 26 ст. Сети се защо!

трафик, трафик, трафик. Нищо де, възползвай се.

преди 15 минути, plamen.spam написа:

Ми, аз не виждам, какво повече мога, да напиша по тая тема. В смисъл... дори за бавноразвиващ нещата са пределно ясни. Другото смешно е, че ти съвсем избирателно си отговаряш на едни въпроси, другите просто ги подминаваш. От тия факти, които предостави, абсолютно нито един не излезе истина. "Газпром" ни извивал ръцете, те цените в продължение на цели четиринадесет месеца са по-ниски отколкото когато не ни е извивал ръцете. После наистина се вдигат, ама дори и да е така, сега са по-високи отколкото през почти целият период на 2021-ва. За 2022-ра, там да не говорим, щото и там тотално се оплете, нямало било време, да се реагира. Глупости на търкалета, договориха се американските танкери с втечнен газ и цените тръгнаха яко надолу.
От цитатите, които постнах тук... от нещата, които долу-горе знаем, че се случват в Европа, барабар с изказвания на европейски политици, барабар с Борел и Марио Драги (някои от които ги постнах тук), става пределно ясно, че няма по-добра алтернатира от руският тръбен газ. Освен това, дори и само за нашата територия, да говорим, става ясно, че нашите толкова са о*рали нещата с цените на газа през 2022-ра, че сега са готови, да лижат обувките на руснаците, взимайки чрез посредници, само и само отново да се доберат до руският газ, за да се понижи цената на природният газ. Това е просто най-елементарната логика на ниво първи клас, вторият срок. Това не е поведение на политици, които са с извити ръце от "Газпром", а по-скоро на политици, които чинно изпълняват всичко от Брюксел и за да не ядосват шефовете тайничко и скритичко пак се добират до евтиното, но с малка надценка. Това е положението, пий си хапчетата...

преди 2 минути, parmobil написа:

Кое не излезе истина?

Ми, ако пишеш от Карлуково, не мога, да ти помогна. Прекалено много невменяеми станахте в тоя форум...

преди 6 минути, communismatic написа:

После наистина се вдигат, ама дори и да е така, сега са по-високи отколкото през почти целият период на 2021-ва.

"почти целият" или 2/3 към 1/3?

преди 8 минути, communismatic написа:

За 2022-ра, там да не говорим, щото и там тотално се оплете, нямало било време, да се реагира. Глупости на търкалета, договориха се американските танкери с втечнен газ и цените тръгнаха яко надолу.

Кога спряха доставките на газ по руския договор и кога дойде първия танкер?
Добре че ми напомни. Какво се случи след втория танкер? Хората на "твоя човек" не отказаха ли следващите?

преди 15 минути, parmobil написа:

а да ми редиш ученически глупости за нафта по 26 ст.

Точно това не бяха глупости. Веднъж да кажа истина и ти да я смяташ за глупост.

Още ми е пред очите как дърпаме със съквартиранта двете туби на количката дето ни даде хазяина. И до един трафопост бяха свряли една малка цистерна и от там ни пълнеха тубите. Факта че се отоплявахме на нафта, бедните ученици дето баща ми ми даваше 5-6 лева за цялата седмица, трябва да ти говори колко е струвала нафтата. А не да ми се подиграваш и по-важно - да ме обиждаш че лъжа.

преди 19 минути, plamen.spam написа:

"почти целият" или 2/3 към 1/3?

Май аз питах пръв? Ти твърдиш, че договора бил неизгоден? Как по-точно е неизгоден, при положение, че в продължение на 14 месеца имаме по-ниски цени, отколкото преди договора? Продължаваш, да затъваш в собствената си несъстоятелност. Направо си правя гавра с труп в момента... 😆

преди 19 минути, plamen.spam написа:

Кога спряха доставките на газ по руския договор и кога дойде първия танкер?

Извинявай, това какво значение има с факта, че цените през 2022-ра са яко нагоре през почти целият период? Що за малоумен въпрос задаваш, по дяволите? 

Цитат

Януари 2022 - 133,41 лв
Февруари 2022 - 109,88 лв
Март 2022 - 113,77 лв
Април 2022 - 142,59 лв
Юни 2022 - 141,36 лв
Юли 2022 - 186,17 лв
Август 2022 - 297,89 лв
Септември 2022 - 353,21 лв
Октомври 2022 - 233,36 лв

Ноември 2022 - 123,01 лв
Декември 2022 - 146,09 лв

Цитат

Данни на КЕВР:
Януари 2021 - 26,93 лв
Февруари 2021 - 30,39 лв
Март 2021 - 28,64 лв
Април 2021 - 33,19 лв
Май 2021 - 37,71 лв
Юни 2021 - 45,27 лв
Юли 2021 - 49,94 лв
Август 2021 - 57,60 лв
Септември 2021 - 69,40 лв
Октомври 2021 - 95,54 лв
Ноември 2021 - 93,19 лв
Декември 2021 - 102,33 лв

Само да вметна, че това (по логиката на Пламен Умния) е годината, в която руснаците ни извиват ръцете. 😆
Но както се вижда с просто око... цените са по-ниски, отколкото когато те вече не ни извиват ръцете. Доста добра логическа мощ! Пламен е човека-специалист по всички теми. Той има 100% успеваемост - нито едно от твърденията не му е излязло истина. Както и да е... От есента на 2021-ва цените почват да поскъпват, вероятно идеята е да се пуска вече "Северен Поток 2", после Путлер направо им наби средният пръст на швабите. Както и да е. Сега Германия вече не взима газ от "Газпром" (поне не и официално), но е важното, че те напълно се диверсифицираха от лошият диктаторски газ на Вовата.

------------
Между другото, много ми е чудно, как ще докаже, че азерския газ е бил "четири пъти по-евтин" от руският, щото темата на спора беше точно тая. В смисъл... от написаното до момента, излиза точно обратното... 😆

преди 8 минути, В. Велев написа:

Точно това не бяха глупости. Веднъж да кажа истина и ти да я смяташ за глупост.

Още ми е пред очите как дърпаме със съквартиранта двете туби на количката дето ни даде хазяина. И до един трафопост бяха свряли една малка цистерна и от там ни пълнеха тубите. Факта че се отоплявахме на нафта, бедните ученици дето баща ми ми даваше 5-6 лева за цялата седмица, трябва да ти говори колко е струвала нафтата. А не да ми се подиграваш и по-важно - да ме обиждаш че лъжа.

Виж си пак снимката! Каква е цената за литър? Още преди това написах, че ти правя услуга, но ти не разбра, защото си зает да си пускаш глупостите и да ни активираш.

преди 3 минути, communismatic написа:

Но както се вижда с просто око... цените са по-ниски, отколкото когато те вече не ни извиват ръцете. Доста добра логическа мощ! Пламен е човека-специалист по всички теми. Той има 100% успеваемост - нито едно от твърденията не му е излязло истина. Както и да е...

Обърна ли внимание, че от юни нататък, цената е по-висока от цената през януари-март 2020? Изгодно?
Средната цена за 2021 г. е над 55 лв./MWh. На простото ти око това му изглежда Изгодно?

Манипулаторе, септември 2021 защо не е в цвят? През последните 6 месеца цената е по-ниска.

преди 8 минути, communismatic написа:

Извинявай, това какво значение има с факта, че цените през 2022-ра са яко нагоре през почти целият период? Що за малоумен въпрос задаваш, по дяволите? 

Имаше ли как веднага да се компенсира спирането на доставките по договор?
Домързяло те е да напишеш цената за май 2022.

Пламене, дай ми доводи, защо азерският газ е по-евтин? Това е темата на спора. Давай да видя, с кое цената на азерския газ е по-евтина от руският? Точна статистика, точни количества газ и прочее. Не ме занимавай с душевните ти проблеми.

преди 2 минути, parmobil написа:

Виж си пак снимката! Каква е цената за литър? Още преди това написах, че ти правя услуга, но ти не разбра, защото си зает да си пускаш глупостите и да ни активираш.

Не мога да те разбера за какво говориш? Снимката е за цената на бензина. Аз ти казах за цената на нафтата. Айде може да не е била 24 стотинки ама не се захващай за запетайката. Затова ти казвам да разбереш колко е била евтина тогава нафтата щом бедните ученици сме се топлили с нея.

преди 7 минути, plamen.spam написа:

Средната цена за 2021 г. е над 55 лв./MWh. На простото ти око това му изглежда Изгодно?

Това сега го видях. Новата мантра вече е "средната цена"!? Досега "Газпром" ни извиваше ръцете, това не хвана дикиш, сега вече почнахме да нищим "средната цена"... 😆😆😆😆

Тоя направо е уникален, заклевам се... 😆😆😆

преди 3 минути, В. Велев написа:

Не мога да те разбера за какво говориш? Снимката е за цената на бензина. Аз ти казах за цената на нафтата. Айде може да не е била 24 стотинки ама не се захващай за запетайката. Затова ти казвам да разбереш колко е била евтина тогава нафтата щом бедните ученици сме се топлили с нея.

Божеее, нямаше акцизи, нямаше био-добаваки и т.н.  Но явно са забравили да ти го спуснат. Няма да ти подсказвам повече за цената на нафтата.

преди 2 минути, communismatic написа:

Това сега го видях. Новата мантра вече е "средната цена"!? Досега "Газпром" ни извиваше ръцете, това не хвана дикиш, сега вече почнахме да нищим "средната цена"... 😆😆😆😆

Тоя направо е уникален, заклевам се... 😆😆😆

т.е. от януари 2021 до декември - почти четири пъти повишение. Изгодно?

току-що, plamen.spam написа:

т.е. от януари 2021 до декември - почти четири пъти повишение. Изгодно?

Нещо пак не ми видя въпросчето по-горе, що така? Що тъй избирателно отговаряш само на въпроси, на които ти отърва? Нали уж си мега компетентен по всички теми? 😆

преди 51 минути, communismatic написа:

Пламене, дай ми доводи, защо азерският газ е по-евтин? Това е темата на спора. Давай да видя, с кое цената на азерския газ е по-евтина от руският? Точна статистика, точни количества газ и прочее. 

Ти сериозно ли ме питаш неща, за които ДАНС беше сезиран 🤦‍♂️

Председателят на КЕВР се изпусна за разликата в цената към съответния месец (края на октомври 2021) и повече дума не продума за това. Но това поне остана за историята.
На КЕВР им е предоставено копие от договора в края на 2020 или началото на 2021. Изх. номер от Булгаргаз е № ТТ-106/30.12.2020 г. (Източник)
Кое те кара да мислиш, че председателят не знае цената?

image.png

преди 5 часа, plamen.spam написа:

Ти ни отговори за който период решиш. 

Кажи защо изобщо сме взимали, сега взимаме, или еди кога си сме взимали руски газ чрез посредник. 

пп: надявам се да не поемаш по пътя на отричането и да почнеш да твърдиш, че черното е бяло, и такова нещо въобще няма :)

преди 5 часа, communismatic написа:

лошият диктаторски газ на Вовата.

азерския газ

Амааа, знае ли се по какво съдим кой газ е диктаторски, тоталитарен и незнамсикакъвси още :speak: 

Азерабайджанският газ демократичен ли е? По принцип питам.

Не за друго, ама в Азербайджан шеф-диригент от 1993-та е Хайдар Алиев, който умира 2003-та и от тогава до сега Президент е... синът му Илхан Алиев, който назначава за вицепрезидент... жена си Мехрибан Алиева? Това тоталитарно и диктаторско ли е, или понеже Алиеви са от нашите "кучи синове", за тях ще си пасуваме и няма да сме чак толкоз придирчиви?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.