Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

/ Даниела Горчева /
Някакви путинофилчета се гевезят и се опитват да раздават сарказъм, че видиш ли на България все Путин и все Русия й била виновна.
Естествено, че Путин и всякога проклета Русия са виновни в огромна степен.
Първо, защото след съветската окупация бе избит интелектуалният, политическият, стопанският и духовният елит на нацията, която по този начин бе лишена от естествените си лидери - хора знаещи и хора почтени, които щяха всячески да се борят срещу отнемането на свободата и демокрацията и насилственото налагане на съветската тоталитарна система в България. Това че в малка България за няма и три месеца бяха избити без съд и присъда над 30 хиляди души, изтръгнати от прегръдките на майките им, на съпругите им, на децата им и избити по ужасяващо жесток и садистичен начин, е безспорен факт.
Друг безспорен факт е т.нар. Народен съд - чудовищно престъпление, нямащо нищо общо нито със съд, нито с народа! А са изцяло поръчани и дирижирани от Москва сталинистки процеси за политическа разправа.
Телеграмите с инструкции на руски от Москва до София се пазят и там черно на бяло си пише всичко - и за убийствата без съд и присъда, и за т.нар. Народен съд.
Непознаването на фактите не ги отменя!
После, в продължение на 2 десетилетия жесток терор, препълнени с невинни хора концлагери и затвори и неспирна съветска пропаганда, с която започна промиването на мозъците на децата.
Така от 70-те години нататък започна да се променя манталитетът на българите иот здравомислещи, работливи и почтени хора със завидно образование и култура, включително демократична култура, те се превърнаха в циници, тарикати, лъжци, лицемери и мързеливци.
Че тази се вясва от време на време в България. Има най-малкото право да казва видиш ли каква е България. При едно от последните и посещения много се била възмутила, че слушала в таксито руско радио.... Да се прибира в Холандията....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 8 часа, M.Николов написа:

Това, че е от архив не е 100% гаранция за достоверност!

По принцип архивите са 100% гаранция за достоверност, проблема е, че с тях се работи изключително избираемо като за да се натъкми нещо като твърдение се използват само някои документи, а други умишлено се фалшифицират, изрязват, не показват и прочее. Примери - бол. Филма "Второто освобождение" напримери изобилства от такива примери. Книгите, в които се твърди, че бай Тошо искал, да ни прави 16-та република. Книгите относно убийството на "дисидента" Георги Марков и прочее.

преди 8 минути, communismatic написа:

По принцип архивите са 100% гаранция за достоверност, проблема е, че с тях се работи изключително избираемо като за да се натъкми нещо като твърдение се използват само някои документи, а други умишлено се фалшифицират, изрязват, не показват и прочее. Примери - бол. Филма "Второто освобождение" напримери изобилства от такива примери. Книгите, в които се твърди, че бай Тошо искал, да ни прави 16-та република. Книгите относно убийството на "дисидента" Георги Марков и прочее.

Благодаря!

Силно се надявам, че правиш разлика между книга/филм, с претенции, че се базира на официални документи и линк, директно сочещ към документ в сайта на официалния държавен архив.

Пак заповядай. Правя разлика и между човек, дето умее да борави с документи и такъв, който най-редовно пляска някакви неща УЖ с документи, а в същото време, даже не му стигат възможностите и да разбере, какво фактически се твърди в самите документи. И той не е манипулатор, просто толкова си може. Въпрос на възможности.

преди 3 минути, communismatic написа:

Пак заповядай. Правя разлика и между човек, дето умее да борави с документи и такъв, който най-редовно пляска някакви неща УЖ с документи, а в същото време, даже не му стигат възможностите и да разбере, какво фактически се твърди в самите документи. И той не е манипулатор, просто толкова си може. Въпрос на възможности.

Аз ли съм ти виновен, че ти липсват познания за организацията на социалистическата икономика?

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Аз ли съм ти виновен, че ти липсват познания за организацията на социалистическата икономика?

Виж сега. По-добре нищо повече не пиши, честно... Не виждам абсолютно никакъв смисъл, да продължаваш, да дълбаеш... Пределно е ясно, че и по тоя документ стана за кашмер. Поредното ти твърдение, дето отиде в кошчето. Над 200 пъти се въртя, накрая изръси някаква мега простотия, която се опровергава без абсолютно никакви трудности. То въпроса е да имаш поне нещо в главата си... Изобщо "СО МАТ" не е с печалба 50 милиона лева, а просто валутната печалба е толкова. Преди това мантрата беше, че "СО МАТ" хем била на самоиздръжка, хем и на държавни дотации. Даже ми написа, че "дотациите" били ключовата дума тук. Оказа се, че "дотациите" за "СО МАТ" са толкова "ключова дума", че чак няма никакви дотации, понеже няма как "СО МАТ" хем да е самоиздръжка и да е с положителен баланс, хем и да е на дотации. После ми написа, да не се вглеждам в "СО МАТ", щото той не бил важен. Странно, щото принципно спорихме за него. И т.н. В смисъл, вижда се с просто око, за какво става дума. Само за разни невменяеми не се вижда. Гледам, че ПП-ДБ фенчето яко ти се е вързало на акъла, направо кълве като шаран на гола кука.

Балбучка

тая шматка Горчева чеп за зеле не става - нека си пляка от Холандия - но тука да не се меша

преди 1 минута, kiro 2025 написа:

Балбучка

тая шматка Горчева чеп за зеле не става - нека си пляка от Холандия - но тука да не се меша

Kирка форумен-трол-пенсионер, кой те брои за нещо

преди 38 минути, kiro 2025 написа:

Горчева на исторически теми е толкова некомпетентна, че даже е смешно, да й се коментират тъпотиите. Особено за царчето, колко глупости изприказва.

преди 1 час, communismatic написа:

И на теб то се случва.

току-що, BANKATA написа:

Май, май, всеки път като пубкикуваш нещо.

Кво стана с отговора на въпроса ми? Пак нещо не го видя май?

преди 10 часа, communismatic написа:

Ми, твърдиш, че съм манипулирал за децата от Донбас, а в същото време дори нямаш никакво понятие какви са отношенията между Източната и Западната част на Украйна, нали това разискваме. Опитай се малко да се фокусираш. Пи ли си хапчето тая сутрин?

преди 1 час, communismatic написа:

Кво стана с отговора на въпроса ми? Пак нещо не го видя май?

Видях го. Ама чакам да ми отговориш на моя.

преди 29 минути, BANKATA написа:

Aха, добре... 😆

преди 31 минути, BANKATA написа:

Като децата сте.... Толкова ли няма как да се води една културна, цивилизована комуникация? Примерно: Въпрос, отговор, контравъпрос и пак отговор.

преди 6 минути, maxthon написа:

Като децата сте.... Толкова ли няма как да се води една културна, цивилизована комуникация? Примерно: Въпрос, отговор, контравъпрос и пак отговор.

На комумето му иска, ама няма желание.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Ми искам мнение от теб за децата от Донбас, ама както си личи... ти дори хабер нямаш от отношенията между Източната и Западната част на Украйна. Щом нямаш хабер, кво виеш на умряло срещу руснаците. Това ми беше въпроса. Но... ясно е, че отговор няма да има. Толкова си можеш просто.

преди 6 минути, communismatic написа:

Ми искам мнение от теб за децата от Донбас, ама както си личи... ти дори хабер нямаш от отношенията между Източната и Западната част на Украйна. Щом нямаш хабер, кво виеш на умряло срещу руснаците. Това ми беше въпроса. Но... ясно е, че отговор няма да има. Толкова си можеш просто.

Отношенията са сложни. Нали така. 

преди 2 минути, BANKATA написа:

Отношенията са сложни. Нали така. 

Да. Можеш да спреш подигравателно да го пишеш по 30 пъти, понеже от човек, дето даже няма понятие, че са изгаряли живи хора в Одеса звучи доста жалко. Но то имаше разлика между военни и протестиращи, нали така? Едните умрели вероятно кървят повече от другите.

преди 1 минута, communismatic написа:

Да. Можеш да спреш подигравателно да го пишеш по 30 пъти, понеже от човек, дето даже няма понятие, че са изгаряли живи хора в Одеса звучи доста жалко. Но то имаше разлика между военни и протестиращи, нали така? Едните умрели вероятно кървят повече от другите.

Исках, ама нямах желание.

ПП: не е ли малко нагло човек който на ден по няколко пъти ме прави чистач и мияч да ме моли да спра подиграветолното си отношение към него?

Исках, ама нямах желание.

Да, де. То се вижда. Няма нужда да го пишеш, аз не съм на твоя акъл. ;) 

не е ли малко нагло човек който на ден по няколко пъти ме прави чистач и мияч да ме моли да спра подиграветолното си отношение към него?

Ми не знам, по другите теми се правиш на голям разбирач ала-бала... тук умишлено не искаш, да отговориш просто защото нищо не знаеш. Пак да преговорим - аз не съм на твоят акъл. Пробвай тия евтини измъквания с някой друг. Факт е, че даже нямаше хабер, че украинската сган са вършили зверства преди началото на СВО-то. Т.е. цялата ти настървеност към руснаците е плод не на лицемерие (щото ти си такъв, ама по други въпроси), а просто на най-обикновена некомпетентност. Толкова си можеш просто, писал съм ти го доста пъти.

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, де. То се вижда. Няма нужда да го пишеш, аз не съм на твоя акъл. ;) 

Ми не знам, по другите теми се правиш на голям разбирач ала-бала... тук умишлено не искаш, да отговориш просто защото нищо не знаеш. Пак да преговорим - аз не съм на твоят акъл. Пробвай тия евтини измъквания с някой друг. Факт е, че даже нямаше хабер, че украинската сган са вършили зверства преди началото на СВО-то. Т.е. цялата ти настървеност към руснаците е плод не на лицемерие (щото ти си такъв, ама по други въпроси), а просто на най-обикновена некомпетентност. Толкова си можеш просто, писал съм ти го доста пъти.

Да не у**ре циганката където те хвалеше?

преди 36 минути, BANKATA написа:

На комунето ако потърся да не се окаже, че е задал въпрос към въпроса и след това да реве като малко дете, че не му е отговорено?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.