Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 18 минути, "Саша" написа:

А ве ей шемет, какво значение има кой кога се включва, в коя тема? Психопат. 😆 Тръгна сметка да държи на другите. 😆

А нали може да отдели малко време и да прочете каква точно дискусия се води? Нямал време? Че да не се включва ни в клин......

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 минути, "Саша" написа:

Много ясно, като си прост и е неспособен да научиш друг език.... 

Мдааа свърши аргументацията.....

преди 1 минута, parmobil написа:

А ти? 

Ми, извинявай, ама не мога, да го напиша по-обширно. Както и да е... и без това не съм имал никакви очаквания.

преди 1 минута, communismatic написа:

Верно? Мислех, че на тираджийски...

Мислят тези които има с какво да мислят. Тези които живеят в форум и вярват, че с писането на глупости ще спасят света... 😆

току-що, "Саша" написа:

Мислят тези които има с какво да мислят. Тези които живеят в форум и вярват, че с писането на глупости ще спасят света... 😆

Себе си ли визираш? Човека с над 200 акаунта тук? Оня дето си беше снимал форума в собственият YouTube канал, та после като му го постнах... и рязко си го изтри?

току-що, communismatic написа:

Себе си ли визираш? Човека с над 200 акаунта тук? Оня дето си беше снимал форума в собственият YouTube канал, та после като му го постнах... и рязко си го изтри?

преди 4 минути, maxthon написа:

Мдааа свърши аргументацията.....

😆

Сигурен съм, че не си и оня, дето си правил акаунти за да си лайква основният и после да се хвали, че е "топ потребител на годината"... 😆😆😆

Ми, извинявай, ама не мога, да го напиша по-обширно. Както и да е... и без това не съм имал никакви очаквания.

И аз не разбрах как наби Ататюрк за локацията на армията ни ПРЕДИ възродителния процес, но доста  (40 г.) след кончината му на Ататюрк Но ти си бил там и знаеш, нали? 

Сигурен съм, че не си и оня, дето си правил акаунти за да си лайква основният и после да се хвали, че е "топ потребител на годината"... 😆😆😆

Сигурен съм, че си на падди и изпитваш болки в черния дроб. 

И аз не разбрах как наби Ататюрк за локацията на армията ни ПРЕДИ възродителния процес, но доста  (40 г.) след кончината му на Ататюрк Но ти си бил там и знаеш, нали? 

Т.е. ти не правиш връзка между едното и другото? Т.е. ти си Джокович? Тъй ли да разбирам? 

току-що, parmobil написа:

Ползват чат GPT, иначе нищо не знаят, нали виждате какви са малумници и всички стават за смях. Сега се надъхват с чатбота на койно се надяват да им даде предимство. Толкова ниско паднаха копейките. 

Т.е. ти не правиш връзка между едното и другото? Т.е. ти си Джокович? Тъй ли да разбирам? 

Аз да разбирам ли, че си нямаш хабер от БНА ? Елхово, Грудово и Звездец са заради възродителен процес? Я се стегни и поговори с хора, родени преди 1970 г.

Мислих да те попитам дали виждаш какво пише, но се досетих, че си кьорав. Трудно му е на момчето, до там я докара алкохола и липсата на личен живот. Радоста му е в форум. 😆

Аз да разбирам ли, че си нямаш хабер от БНА ? Елхово, Грудово и Звездец са заради възродителен процес? Я се стегни и поговори с хора, родени преди 1970 г.

Някой по-умен ще се включи ли? Че доста е тежко положението вече... 

😆😆😆😆

Форума е дъното на дъната... 

преди 44 минути, communismatic написа:

Т.е. се включваш в темата без изобщо да си наясно, какво точно се коментира. Каква изненада само... Аз като разправям, че с Умното Джоки сте на един акъл.

До сега да беше отговорил.

преди 7 минути, communismatic написа:

😆😆😆😆

И като е дъното какво правиш в него. Изявяваш се като едноокият в царството на слепите?

преди 14 минути, communismatic написа:

😆😆😆😆

Копаеш!

преди 7 минути, BANKATA написа:

И като е дъното какво правиш в него. Изявяваш се като едноокият в царството на слепите?

300 пъти съм писал, забавлявям се. :) 

току-що, parmobil написа:

Копаеш!

Кво да копая като ти не можеш, даже да намериш причинно-следствените връзки, и то след като написах еб*си пространният пост по тая тема. Кво да коментирам повече!?

преди 8 часа, BANKATA написа:

И аз на твой гръб. 😉

Mда. А успя ли, да разбереш, каква ми е позицията относно "Възродителният процес" или?

559556423_10242069754426765_428161615814

Сривът на ГЕРБ е отдавна планиран.
Създаден като платформа на българската олигархия за усвояване на еврофондовете - приемлива за ЕС алтернатива на СДС-ДСБ - той логично започва да напуска сцената, изпълнил своята задача.
Имаше няколко ключови моменти в този процес.
Първият бе през 2013 г, когато нашата олигархия реши, че може и без Борисов. И го сготви първо със сметките за ток през февруари, а след това с аферата Костинброд.
Но еврофондовете и Южен Поток бяха спрени от ЕК и се наложи връщането на Борисов във властта - при тайни за обществото условия, които позволяваха на ДПС реално да управлява зад кадър. Това проличаваше винаги в решителни моменти, свързани с разграбването на КТБ (2014), със съдебната реформа (2015), изборът на Радев (2016) и патриотарските партии за партньор (2017), Турски поток (2018-2019) - където защитата на руските и на ДПС интереси винаги бяха с приоритет. Това включваше и допускането на човек като Гешев за главен прокурор, чиято смяна нямаше как да се случи, ако не бяха под заплаха еврофондовете и явен конфликт с Европейската Комисия. Защото вече имаше условие за парите - съдебната реформа.
А спомняте си - ГЕРБ има смисъл само доколкото може да е лице в Европа, защото нашата олигархия, особено в условия на войната в Украйна и спрените руски енергийни откати към нея - не можеше без еврофондовете.
Съдбоносният избор на Борисов бе през март 2024 г, когато трябваше да избере:
Или ротацията на Сглобката според очакванията и влиянието на ключовите европейски държави и САЩ. Или… Пеевски/Русия. И той избра Пеевски. Ако може да се нарече това избор.
Последва ясна западна реакция - вече договорената (Борисов дори се похвали в ефир) Габриел за зам шеф на НАТО бе пренебрегната от Марк Рюте, който избра македонка на поста. Само след месец последва второ унижение - пак Габриел бе пренебрегната при избора на десет вицепрезиденти на ЕНП от общо 12 кандидати!
Освен всичко друго, Борисов не можа да спре чрез ЕНП постоянното обсъждане на състоянието на правовата държава в България. И натиска от АЛДЕ върху лично Фон Дер Лайен при серията вотове на недоверие. Под подобен натиск бе изключена партията на Орбан от ЕНП и на Фицо от ПЕС. С други думи, неговата тежест в Европа - поводът за създаването на ГЕРБ - все повече намалява.
Междувременно бе прекършена още една ключова връзка на България с Европа - превратът в ДПС от Пеевски и изгонването й от европейското либерално семейство.
И така, след като стана зависим от САЩ и Великобритания за Магнитски, Пеевски не може вече да разчита на Борисов и на Европа. И така започна отново процесът на раздяла на нашата олигархия с Борисов - постепенно, за да бъде сварена качествено жабата.
Ахилесовата пета на Пеевски - финансирането на неговата държава - засега става през бюджета и поемането на нов дълг, за което му трябва ГЕРБ. Но в еврозоната ще се освободи огромен ресурс към банките, както и ще стане по-лесно тяхното финансиране.
Изборите в Пазарджик показаха не само новия modus operandi на българската държава - след нагласена съдебна система, медии, служби и на практика всички институции - вече и самите избори не допускат “изненади”. А подготовката за резултата става от няколко социологически агенции. Които “познават” резултата, който - чрез “мотивирания електорат”, МВР, изборни комисии и Информационно обслужване - трябва да се получи. По план - и ДПС-НН скоро като първа политическа сила.
Но реално - видяхме и как ГЕРБ винаги има 25% независимо какви ги върши. До момента, докато изборната му машина бе експроприирана от Пеевски. И остана реалният им автентичен вот без мобилизация - 6%.
Новината за края на ГЕРБ всъщност действително е много лоша - защото, парадоксално, докато бе първа сила, това означаваше, че нашата олигархия не може без Европа.
Е, сега вече не изглежда така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.