Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, Gaming_Solutions написа:

Той не е комуняга

Значи не го познаваш 

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Той не е комуняга, всъщност е потребител, който много уважавам

Всъщност беше мъдоратУр ама много отдавна. И аз го уважавах по едно време ама се удриска яко комунягата. 

"Посерков от Мойсейково"  ми напомня с коментарите си за Елочка Шчукина, героиня на Илф и Петров от  "Дванадесетте стола" . Оная беше проста та скърцаше, обаче знаеше 30 думи и свободно ги използваше. Тоя нашия "учения" вожда на отбор "Амеба" не знае и толкова! :giggle1:

преди 4 минути, чичо Сашо написа:

"Посерков от Мойсейково"  ми напомня с коментарите си за Елочка Шчукина, героиня на Илф и Петров от  "Дванадесетте стола" . Оная беше проста та скърцаше, обаче знаеше 30 думи и свободно ги използваше. Тоя нашия "учения" вожда на отбор "Амеба" не знае и толкова! :giggle1:

Ристо-команисто с раздвоението на втория си профЕл "чичо Сашo" koйто канеше на по ракия, да му завидят другите комАнисти. :giggle1:

Иначе ме е блокирал:lol6:

K9Zrsun.jpg

275958808_2948699708650854_3091993215225462221_n.jpg.51eec26142368c127e5904a79cca827a.jpg

току-що, Zolin написа:

Ристо-команисто с раздвоението на втория си профЕл "чичо Сашo" koйто канеше на по ракия, да му завидят другите комАнисти. 

Слушай умнико! Аз втори профил не съм имал и нямам. Ама точно ти ли трябва да говориш за профили? Колко направи и колко ти баннаха а уменчо?

Почна с тоя https://www.kaldata.com/forums/profile/376430-pig/  и колко още смени не помня, така че ако имаш малко срам(ама нямаш) трябва да престанеш да говориш за профили. Направил си поне 20. Надмина даже Сергеев.

преди 13 минути, чичо Сашо написа:

Слушай умнико! Аз втори профил не съм имал и нямам. Ама точно ти ли трябва да говориш за профили? Колко направи и колко ти баннаха а уменчо?

Почна с тоя https://www.kaldata.com/forums/profile/376430-pig/  и колко още смени не помня, така че ако имаш малко срам(ама нямаш) трябва да престанеш да говориш за профили. Направил си поне 20. Надмина даже Сергеев.

Кое си нямал комуняга, колкото си ме блокирал а ме цитираш ? Че ти се смеят с раздвоенията които ги имаш как каниш другия си профил на по ракия. Как е в интерната поркате ли си с другия профел

преди 33 минути, цър-вул написа:

Аре аз ще ти преведа сумата като ми пратиш това за тия пари...

От temu става ли? :)

Всъщност не са ли тези, модел "Перла", струват между 1лв и 1.5лв броя., идват на същата цена като от 84-та

Прибори за хранене Перла

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 6 часа, Gaming_Solutions написа:

Даже има и правописна грешка... ама то с това "безплатно" образование

Къде?

преди 5 часа, Gaming_Solutions написа:

Имаш избор, можеш да си купиш читави от JYSK за малко над 100лв., разбира се има и много по-скъпи

А тогава не е имало избор? Били сме принудени да си купим прибори за 90лв? 

Ето какво казва Чатчо:

- Колко са стрували приборите за хранене преди 1989г?

🥄 Обикновени прибори от неръждаема стомана (произведени в България):

• Комплект за 6 човека (24 части): около 12–18 лв.

• Единичен прибор (вилица, нож, лъжица): около 0.50 – 1.50 лв.

🥄 Алуминиеви прибори (по-евтини, често за къмпинг или столове):

• Комплект: под 10 лв.

• Единичен прибор: 0.20 – 0.40 лв.

преди 8 часа, Мечо Хубавеца написа:

Нали уж воден режим вече няма?

Е, то след като се изсипа сума ти дъжд през последните седмици, остана и да има... Баси и логиката.

преди 8 часа, "Саша" написа:

Днес това ми е втори коментар, вчера май не съм отварял форма.

За кой акаунт говориш конкретно?

https://bntnews.bg/news/13-chasov-raboten-den-garciya-prie-nov-zakon-koito-razdeli-stranata-1360591news.html

Либералисти, демократи и други розови понита, Гърция люлката на демократизъма въведе 13 часов работен ден. Щом махалото или люлката се е залюля от едната страна на демократизъма, това значи че скоро ще залюлее ѝ от другата страна. Феодализъм в действие. Системата, демократизъм, се завръща в стария си образ. 

https://bntnews.bg/news/13-chasov-raboten-den-garciya-prie-nov-zakon-koito-razdeli-stranata-1360591news.html

Нека да не забравяме, че гърците се доскопосаха като влязоха в Еврозоната. После УЖ ЕС им помогна... бастисвайки им островите и пристанищата. Но, важното е, че за нас приемането на еврото ще е нещо изключително положително. Само, дето не знаем точно с какво, ама... важното е човек да е оптимист и да е с "розови очила" 24/7.

преди 8 минути, communismatic написа:

Нека да не забравяме, че гърците се доскопосаха като влязоха в Еврозоната. После УЖ ЕС им помогна... бастисвайки им островите и пристанищата. Но, важното е, че за нас приемането на еврото ще е нещо изключително положително. Само дето не знаем точно какво, ама... важното е човек да е оптимист и да е с "розови очила" 24/7.

Изкуствената държава наречена Гърция, защото таково племе гърци няма, отдавна е галеница на Западния свят. Първи нея я освободиха от османските окови, нея и Чърчил си я хариза. Байрон е дал живота си за нея(разболява се). Купува ѝ оръжия за нейните въстания. Галеница. Винаги я помпат с млрди евро. И съответно ѝ опрощават тези пари. Тя е и в зоната на богатите. Еврозоната. 

Ний сме в тема за социализъм. Чърчил праща танковете да потулят гражданското неподчинение.

https://duma.bg/bezgreshniyat-charchil-i-greshna-balgariya-n248740

И нещо за България.

По думите на Чърчил: "Аз познавам българите от 30 години. Те са грешен народ, който заслужава да му бъде преподаден строг урок... София трябва да бъде бомбардирана колкото се може по-скоро"...

преди 16 часа, Zolin написа:

То си пише 1985г или не можеш да четеш

Ц, не пише датата на производство. Уж можеш да четеш, ама не ти се връзва разбирането какво пише.

преди 13 часа, Gaming_Solutions написа:

Даже има и правописна грешка... ама то с това "безплатно" образование

Оня се присмива на безплатното здравеопазване при социализма, а тоя ИТ специалист се присмива на безплатното образование. Даже и в кавички го слага. Много ви е яд че сега няма такива неща. И затова сте си останали прости.

преди 19 минути, Sliderum2 написа:

Ц, не пише датата на производство. Уж можеш да четеш, ама не ти се връзва разбирането какво пише.

Бабо няма как да оправдаеш 90-те лева колкото една заплата за прибори за храна.

преди 11 минути, В. Велев написа:

Оня се присмива на безплатното здравеопазване при социализма, а тоя ИТ специалист се присмива на безплатното образование. Даже и в кавички го слага. Много ви е яд че сега няма такива неща. И затова сте си останали прости.

Необразована си др. Велева затова си в интерната.

преди 8 часа, ivottoshev написа:

Къде?

А тогава не е имало избор? Били сме принудени да си купим прибори за 90лв? 

Ето какво казва Чатчо:

- Колко са стрували приборите за хранене преди 1989г?

🥄 Обикновени прибори от неръждаема стомана (произведени в България):

• Комплект за 6 човека (24 части): около 12–18 лв.

• Единичен прибор (вилица, нож, лъжица): около 0.50 – 1.50 лв.

🥄 Алуминиеви прибори (по-евтини, често за къмпинг или столове):

• Комплект: под 10 лв.

• Единичен прибор: 0.20 – 0.40 лв.

Реалните 90лв. като платен трол те боли да ги възприемеш. И ми цитираш невярно инфо от gpt

преди 57 минути, Zolin написа:

Реалните 90лв. като платен трол те боли да ги възприемеш. И ми цитираш невярно инфо от gpt

Реални са били за номенклатурчици като твоята рода. Обикновените хора са си купували по-евтинки.

Ти за т'ва ли мразиш комунетата, защото не са успяли да се задържат на власт и привилегиите (като тези скъпи прибори), вече не можеш да си ги позволиш? Ми намери си по-доходна работа от ''служител в Тролска централа'' и може да успееш да си върнеш високият стандарт.

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Реални са били за номенклатурчици като твоята рода. Обикновените хора са си купували по-евтинки.

Ти за т'ва ли мразиш комунетата, защото не са успяли да се задържат на власт и привилегиите (като тези скъпи прибори), вече не можеш да си ги позволиш? Ми намери си по-доходна работа от ''служител в Тролска централа'' и може да успееш да си върнеш високият стандарт.

Платен нереален трол. Обикновените хора взимали за по 90лв. Кога ше изтрезнеш

преди 36 минути, ivottoshev написа:

Това че обикновенните хора не могат да си купят прибори от нераждавейка ли е представата за развитият соц.?

:lol6:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 19 минути, BANKATA написа:

Това че обикновенните хора не могат да си купят прибори от нераждавейка ли е представата за развитият соц.?

А с какво са се хранили хората през соца? С пластмасови? С ръце? Не са се хранили?

преди 8 часа, communismatic написа:

Е, то след като се изсипа сума ти дъжд през последните седмици, остана и да има... Баси и логиката.

Ти пишеш, че има хора без вода. 

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ти пишеш, че има хора без вода. 

Ми, да. След като дни наред се изля сума ти дъжд, не е ли малко смешно, да казваме вече, че нямало водна криза? Водна криза няма, щото просто дойде есента. Всичко останало са оправдания на умнокрасиви. Те много ги обичат, няма какво да се лъжем. Сигурно пак Путлер е виновен за това. Щом Атанас Атанасов видя "руски саботаж" в калпавите Ф16-ки.

преди 34 минути, BANKATA написа:

Явно не разбираш. По онова време хората сме били почти всички бедни, но нямаше  огромна разлика между тях, което ги е карало да не се чувстват бедни. Сега нещата не са така. Един има много, а друг едва свързва двата края. Реално не е бил по-добре тогава, но се е чувствал по-добре. По медиите непрекъснато говориха срещу импереализма, а в училище ни учеха колко лош е капитаизмът. Трябва да се радваш, че живееш в соц държава. Ама много да се радваш. П.П. В някои отношения даже реално са били по-добре. Държавата макар и в малък размер и след доста чакане им осигуряваше всичко. Работа, жилище, кола, почивка, че до голяма степен и жена...само децата трябваше сами да си ги направят, макар че поради липсата на ДНК тестове и това не беше съвсем сигурно. 

преди 6 минути, communismatic написа:

Ми, да. След като дни наред се изля сума ти дъжд, не е ли малко смешно, да казваме вече, че нямало водна криза? Водна криза няма, щото просто дойде есента. Всичко останало са оправдания на умнокрасиви. Те много ги обичат, няма какво да се лъжем. Сигурно пак Путлер е виновен за това. Щом Атанас Атанасов видя "руски саботаж" в калпавите Ф16-ки.

Не твърдя, че не е имало водна криза. Роден град ми е Плевен. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.