Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Ми, добре. Що умните демократи не могат, да се справят толкова години подред с това, да осигурят една най-обикновена течаща вода за населението си? Няма пари? Ми, за "Страйкъри", "Ф16-ки", оборудване за АЕЦ, втечнен газ от САЩ и прочее веднага намериха пари, а тук все нямат? Странна работа, наистина...

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 22 минути, Zolin написа:

:lol6:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Съгласен. Това обаче не променя мнението ми за соца. В едно изречение - сиромашия и диктатура по време на която чрез труда и беднотията на хората, както и на пазара и суровините на СССР, се построи много. 

преди 5 минути, communismatic написа:

Ми, добре. Що умните демократи не могат, да се справят толкова години подред с това, да осигурят една най-обикновена течаща вода за населението си? Няма пари? Ми, за "Страйкъри", "Ф16-ки", оборудване за АЕЦ, втечнен газ от САЩ и прочее веднага намериха пари, а тук все нямат? Странна работа, наистина...

Щом като при тези негодни и продажни управляващи живеем толкова по-добре от преди, какво ли щеше да бъде, ако те бяха годни и непродажни? 

Извинявай, кво разбираш под "толкова по-добре от преди", при положение, че сума ти хора лятно време бяха без течаща вода? В смисъл... това как го свързваш с "толкова по-добре от преди"? Конкретно...

преди 1 час, Zolin написа:

Платен нереален трол. Обикновените хора взимали за по 90лв. Кога ше изтрезнеш

Ти си бил номенклатурчик. Няма от къде да знаеш каквото и да било за обикновените хора.

Кога и дали ще изтрезнея, слава богу не зависи от наследниците на бившите високопоставени комунета като теб.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ти си бил номенклатурчик. Няма от къде да знаеш каквото и да било за обикновените хора.

Кога и дали ще изтрезнея, слава богу не зависи от наследниците на бившите високопоставени комунета като теб.

Сега съм и комунист. Имаш ли спирт или си абстинентен

преди 3 часа, Zolin написа:

Бабо няма как да оправдаеш 90-те лева колкото една заплата за прибори за храна.

Необразована си др. Велева затова си в интерната.

Реалните 90лв. като платен трол те боли да ги възприемеш. И ми цитираш невярно инфо от gpt

През 1988 година в Киев си бях купил (като за спомен)  руски сребърни прибори с вилици и лъжици - за доста по-голяма сума.    Още си ги имам.  Сега вече  са доста по-скъпи.      А Кокич сякаш никога не е бил чавдарче,  пионер и комсомолец.   Съвсем много вече забравяш.   Каква буржоазия си бил ти?    Ти си утопичен комуноид като Лудото Кики  (ПростоКиро).

преди 3 минути, attj написа:

През 1988 година в Киев си бях купил (като за спомен)  руски сребърни прибори с вилици и лъжици - за доста по-голяма сума.    Още си ги имам.  Сега вече  са доста по-скъпи.      А Кокич сякаш никога не е бил чавдарче,  пионер и комсомолец.   Съвсем много вече забравяш.   Каква буржоазия си бил ти?    Ти си утопичен комуноид като Лудото Кики  (ПростоКиро).

Къде в интерната има прибори като не ви ги дават 

преди 3 минути, attj написа:

През 1988 година

Единственето ти излизане пред интерната на разходка с каишка. Запомнила си само това

преди 2 минути, Zolin написа:

Сега съм и комунист. 

Не. Сега си беден трол. Мразиш комунетата, защото не са успели да задържат властта, а с това и привилегиите ти на член на високопоставено комунистическо семейство.

преди 1 минута, Zolin написа:

Къде в интерната има прибори като не ви ги дават 

Кокич е все  в интернатите.  Навремето Горбачов стягаше СССР.    80 рубли им беше тогава минималната заплата.     В сух режим като не можеш да си купуваш водка - купуваш си прибори.  

току-що, ivottoshev написа:

Не. Сега си беден трол. Мразиш комунетата, защото не са успели да задържат властта, а с това и привилегиите ти на член на високопоставено комунистическо семейство.

Напукай се с спирт троле ставаш все по интересен :drunk:

току-що, attj написа:

Кокич е все  в интернатите.  Навремето Горбачов стягаше СССР.    80 рубли им беше тогава минималната заплата.     В сух режим като не можеш да си купуваш водка - купуваш си прибори.  

ПаК ти диктуват извънземните в интерната на голямото ухо

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

В едно изречение - сиромашия и диктатура по време на която чрез труда и беднотията на хората, както и на пазара и суровините на СССР, се построи много.

Всичко е много когато си невеж.

Просто съм бил там.  Как да го разясняваш на Кокич - дето все Мосейково му е в ума?  

преди 13 минути, attj написа:

Просто съм бил там.

Защо пак си забравил ? И сега си там в интерната това е дома ти. Всеки ден ти го напомням, май ти е време за Кобзон

преди 10 минути, Zolin написа:

май ти е време за Кобзон

В Мосейково все за това ли си говорите?   Стига лъга.   Кокич няма как да стигне чак до там.   Освен виртуално.  

преди 55 минути, Zolin написа:

Не приемам заповеди от бивши номенклатурчици.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Комсомолецът Кокич не е успял да стигне до номенклатурчик.    Затова соцът му е много много крив.   Типичен вагабонтин като в песента на Нада от 1972 година.         

преди 20 часа, Мечо Хубавеца написа:

Сега не плащаш нищо за това, че ти строят в двора и те обезщетяват с 30 до 40% от площта на обектите в сградата.

Ще ме свържеш ли с тази фирма?😄

преди 6 часа, Zolin написа:

Бабо няма как да оправдаеш 90-те лева колкото една заплата за прибори за храна.

Необразована си др. Велева затова си в интерната.

Реалните 90лв. като платен трол те боли да ги възприемеш. И ми цитираш невярно инфо от gpt

Д'артаняни, кой е изпълнителят на пряк свободният удар и кога е мача (очевадно играем срещу Франция)? На мен ми прилича на Стойчо Младенов!?
2848094.jpg?size=51473

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Соц Чехъл си. 

преди 3 часа, attj написа:

В Мосейково все за това ли си говорите?   Стига лъга.   Кокич няма как да стигне чак до там.   Освен виртуално.  

Имаш изкаран билет за Кобзон пенсионер славянин 

преди 5 часа, BANKATA написа:

Това че обикновенните хора не могат да си купят прибори от нераждавейка ли е представата за развитият соц.?

Ти да не си имал комплект прибори от пластмаса? Щото да не се нараниш и стаята с меки стени. Хихихи.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Щото да не се нараниш и стаята с меки стени.

Как си знаеш стаята комунисте Слидерум

Той Иван е направо уникален, владее способността, да пише страшни тъпотии по всички теми...

преди 6 минути, Zolin написа:

Соц Чехъл си. 

Имаш изкаран билет за Кобзон пенсионер славянин 

Трол такъв,кажи нещо различно.Или каквото знаеш това си баеш,Кобзон,Мосейково, Магарета и други простотии.

преди 8 минути, nusho73 написа:

Трол такъв,кажи нещо различно.Или каквото знаеш това си баеш,Кобзон,Мосейково, Магарета и други простотии.

Нуша соц тролке кажи за магарето нахрани ли го 

преди 4 часа, Zolin написа:

ПаК ти диктуват извънземните в интерната на голямото ухо

Всичко е много когато си невеж.

Над 2000 язовира, АЕЦ, инфрасруктура, една камара заводи, които работеха неефетивно в голямата си част, но бяха построени. Не съм писал че се построи много и всичко е било качествено.  Научи се да четеш. 

преди 2 часа, M.Николов написа:

Ще ме свържеш ли с тази фирма?😄

Не е нужно. Всички дават поне 30% в големите градове. Дори и 25% да са, пак е много по-изгодно отколкото един-два апартамента с доплащане...

на 16.10.2025 г. в 19:29, plamen.spam написа:

Вярно ли се оказа?

А въпросът ми?
На 14 години и почти 8 месеца какво точно жалеше за социализЪма? 
Сигурно нещо хубаво за теб е секнало?

Не е бил инвалид през соца. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.