Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 9 минути, Zolin написа:

Нуша щи изпратя билет за Русия. Тука си не нужна

Защо целият форум се ебава с теб?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Дай още троле съветски :giggle1: Цяла нощ на спирт :giggle1:

преди 5 минути, Zolin написа:

Нямаш копейки да се изпратиш в Русия. 

Копейки не, но с евро съм бъкан . Нали съм в Ес,направо цъфтим с клоуните на България. Имаме много 240 и като сложа и теб.

преди 6 минути, nusho73 написа:

Копейки не, но с евро съм бъкан . Нали съм в Ес,направо цъфтим с клоуните на България. Имаме много 240 и като сложа и теб.

Пиянките комунисти от селата не ви броят. 

преди 12 часа, M.Николов написа:

Тъй де, ама нещо цифрите от двата ти източника се разминават.😄

Как ще обясниш разминаването?Аз лично приемам единствено данните от годишника за достоверни.

Ми... И двата случая "контрата" е в комунистите.
Или в Политбюро комунистите се лъжат един друг (документът е стенограма от пленума), при това пред актуалния вожд, или официалната статистика лъже?

И все пак, едното е за пред трудещото се народонаселение, а другото за "вътрешна консумация".
Ето, комунето например, не вярва на днешния НСИ.

Не знам, не знам... 

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Коле не видяхме желание от ваша страна да отидете там толкова години 

преди 44 минути, plamen.spam написа:

Или в Политбюро комунистите се лъжат един друг (документът е стенограма от пленума), при това пред актуалния вожд, или официалната статистика лъже?

Добре, бе. Ти обясни, защо в краят на социалистическият период, управляван от "прости" хора (по твои думи) има такъв огромен ръст на производството на яйца, и то при положение, че вече не сме селскостопанска страна? Какво ти е обяснението? Ти си човек, който много ги разбира нещата...

преди 44 минути, plamen.spam написа:

Че то разумен човек, може ли да вярва на НСИ? Щото... не знам, дали знаеш... ама Politico дори писаха по тоя повод? Не знам, имаш ли понятие, нямаш ли...

на 24.10.2025 г. в 10:32, communismatic написа:

Да, сигурен съм, че два дни няма да влизаш изобщо тук. То това ако стане, вероятно ще си си прерязал вените... около 230 пъти. Наистина не разбирам, кой се опитваш, да заблуждаваш, ама карай...

Не е с всичкия си това момче. 😆 Много му е трудно на пича да асимилира, че съществуват нормални хора. Друго си е форума, игрите и социабния живот в интернет. Това е нещо като сянката на пушека, красива е но в същото време е фалшива реалност от която няма полза. Как да кажа на психопат, че виртуалната реалност е въображаема измислица създадена от хора, които нямат смелост да живеят в истинския свят. Там, където думите болят, решенията имат последици и не можеш просто да се лог-аутнеш, когато не ти харесва. Виртуалната реалност е рай за слабите и място, където може да си герой без да рискуваш нищо. 😆 Истинският живот обаче не се играе на ниво рестарт. Там падаш, ставаш, плащаш цената и растеш. А психопатът няма да го разбере, защото той не търси истина, той търси контрол. 😆 И колкото повече живее в измисления си свят, толкова по-малък става в реалния! 😆😆😆😆

Изключително забавно е как тип, който е известен тук като "палячото на форума", говори за "реалност", "измислен свят", "психопат" и... най-важното... "нормални хора". От няколко седмици насам се е фокусирал, да обвинява всеки друг в собствените си проблеми. Това е НЕболният тип, който си беше снимал форума в собственият YouTube канал, та понеже го осмях, понеже... то си е смешно, та реши, да си го изтрие след половин час.

Все тая, де... Така или иначе скоро пак ще се правят нови акаунти... ;) 

преди 5 часа, plamen.spam написа:

Ми... И двата случая "контрата" е в комунистите.

И все пак, едното е за пред трудещото се народонаселение, а другото за "вътрешна консумация".

Не знам, не знам... 

Само че фактите говорят друго, яйцата се увеличават през 1951г. тоест глупавите комунисти са решили проблема и са постигнали положителен резултат.

А пленумите са точно за това, да се обсъждат проблеми и да се намират решения за тях.

Или смяташ, че и петлите са почнали да снасят?😄

преди 23 часа, communismatic написа:

беше стигнал до чудовищното умозаключение, че причината не е в тежкото завещание от монархията, а от комунистите, дето били некадърни. Така ли беше?

Можеш ли сам да прочетеш в документа, колко пъти си признават, че грешката е тяхна или да ти изкарам подчертани цитати?

преди 5 часа, communismatic написа:

Добре, бе. Ти обясни, защо в краят на социалистическият период, управляван от "прости" хора (по твои думи (ЛЪЖЕШ!)) има такъв огромен ръст на производството на яйца, и то при положение, че вече не сме селскостопанска страна? Какво ти е обяснението? Ти си човек, който много ги разбира нещата...

На всички стана ясно, че хич те няма и в аритметиката, и в статистиката, но ако обещаеш да внимаваш, ще ти го обясня подробно:

1. Използваме данни само от официалната статистика (Николов, нали така трябва?);
  2. Нека не е "близо четири", а да прецизираме на 3,66 пъти увеличението на произведените през 1989 г., спрямо 1939 г. яйца, защото 2726 млн. / 744 млн. = 3.66;
  3. Да сравним средната носливост на една кокошка през съответните години (по данни от официалната статистика): 1939 -> 73 бр./год. и 1989 -> 173 бр./год.;
  4. Да пресметнем приблизителния брой на кокошките носачки през съответните години: 1939 -> 744/73 = 10,192 млн. и 1989 -> 2726/173 = 15,757 млн.;
  5. За 45 години социализъм, броят на кокошките носачки е увеличен с 54,6% в сравнение с 1939 г. (лично на мен, това увеличение не ми изглежда толкова грандиозно);
  6. Най-големият темп в увеличаването броя на носачките е до 1965 г., когато постигнатата бройка е 14,786 млн. През следващите години темпът на нарастване е или много малък, или отрицателен;
  7. Най-голям брой кокошки-носачки е имало през 1980 -> 17,638 млн.;
  8. Постигнатото увеличение на средната носливост на една кокошка с 2,37 (173/73=2,37) пъти се дължи на научни резултати и методи (подобрени породи, фуражи, хранителни добавки, медикаменти), нещо което се е правило и продължава да се прави навсякъде по света. За сравнение, през 1996 г. средната носливост е била 185 бр./год., а в Бургаска област, през предходната 1995 г. е била 213 бр./год. 
    В днешно време май е нормално да е над 300 бр./год., а някъде споменават и за над 500 бр./год.

Изводи:

1. Увеличението от 3,66 пъти в производството на яйца за 45 години социализъм се дължи на комбинацията от увеличаване на  средната носливост на кокошките носачки с 2,37 пъти и увеличаване на броя кокошки-носачки с 1,544 пъти;
  2. Увеличението на броя на кокошките-носачки се дължи най-вече на окрупняване и изграждане на модерни птицеферми;
  3. Незнаещи, неможещи и тъпи, но честни (ето това са моите думи) комунисти в управлението е имало предимно в началото на периода. След това са взети мерки (но не от глупавите, нито от тъпите), почерпен е челен опит, откраднати са технологии и знания, започнати са собствени изследвания и разработки;
  4. Увеличението в производството на яйца с 3,66 пъти за 45 години, трудно може да се нарече "впечатляващо постижение"!

Прочети го няколко пъти и ако пак имаш въпроси - насреща съм.

преди 38 минути, M.Николов написа:

Само че фактите говорят друго, яйцата се увеличават през 1951г. тоест глупавите комунисти са решили проблема и са постигнали положителен резултат.

А пленумите са точно за това, да се обсъждат проблеми и да се намират решения за тях.

Или смяташ, че и петлите са почнали да снасят?😄

Тц. Не са го решили глупавите, а малкото които са имали акъл и са взели съответните мерки.
Пленумът е през втората половина на февруари и до края на годината има доста време, а аз май споменах, че "производството на яйца е със сравнително по-лесно възстановяване". Най-малкото, което се изисква е да не колиш поголовно носачки и тогава има шанс да запазиш производството.

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Тц. Не са го решили глупавите, а малкото които са имали акъл и са взели съответните мерки.

Ааа, имало и такива с акъл!

И то явно и достатъчно власт и влияние, че да си наложат мнението.

Аз бях останал с впечатлението, че всички комунисти били глупави и с основно образование.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Ааа, имало и такива с акъл!

И то явно и достатъчно власт и влияние, че да си наложат мнението.

Аз бях останал с впечатлението, че всички комунисти били глупави и с основно образование.

По себе си и по обкръжението ти ли съдиш?

преди 7 минути, plamen.spam написа:

Можеш ли сам да прочетеш в документа, колко пъти си признават, че грешката е тяхна или да ти изкарам подчертани цитати?

Ти ще спреш ли тая година, да пишеш тъпотии? Документа, който постваш не казва абсолютно нищо. Има критика от едната и от другата страна? И? Какво от това? Важното е, дали в края на краищата това е довело до позитивен ефект. Отговорът е, че това е довело до такъв, а разни умни момчета като теб размахват документи, които изобщо не разбират. Нали? Щото не случайно беше подчертал точно оня пасаж за петлите, понеже искрено вярваше, че БКП е карало петлите, да снасят яйца.

преди 9 минути, plamen.spam написа:

На всички стана ясно, че хич те няма и в аритметиката, и в статистиката, но ако обещаеш да внимаваш, ще ти го обясня подробно:

Да, ти си по-наясно от мен, вижда се. Така беше и за "СО МАТ", и за ХИВ позитивните в руската армия, и за превалутирането... Там все беше много наясно. Нали? :) 

преди 11 минути, plamen.spam написа:

Увеличението в производството на яйца с 3,66 пъти за 45 години, трудно може да се нарече "впечатляващо постижение"!

Колко е населението в селата, Умен Уменов от село Уменово?

преди 11 минути, plamen.spam написа:

Прочети го няколко пъти и ако пак имаш въпроси - насреща съм.

Ти винаги си насреща, да обираш позитивите от умната си глава.

преди 4 минути, M.Николов написа:

По вашите думи, тролчо.😄

Ти гледай само колко време го е писал това. Абсолютно болен мозък...

преди 3 минути, communismatic написа:

Ти ще спреш ли тая година, да пишеш тъпотии? Документа, който постваш не казва абсолютно нищо. Има критика от едната и от другата страна? И? Какво от това? Важното е, дали в края на краищата това е довело до позитивен ефект. Отговорът е, че това е довело до такъв, а разни умни момчета като теб размахват документи, които изобщо не разбират. Нали? Щото не случайно беше подчертал точно оня пасаж за петлите, понеже искрено вярваше, че БКП е карало петлите, да снасят яйца.

Да, ти си по-наясно от мен, вижда се. Така беше и за "СО МАТ", и за ХИВ позитивните в руската армия, и за превалутирането... Там все беше много наясно. Нали? :) 

Ти винаги си насреща, да обираш позитивите от умната си глава.

Харесва ми когато гнидата се пукне и от нея цъфне една гола въшка на челото..... 😆😆😆  Николов, съгласен ли си? 😆 

току-що, "Саша" написа:

Харесва ми когато гнидата се пукне и от нея цъфне една гола въшка на челото.

На мен пък ми харесва един нискоинтелигентен турски тираджия, дето е гласоподавател на ГЕРБ, да ръси акъл във форума на Калдата. Доставя ми огромно удоволствие, да му чета малоумщините. Винаги ми е било забавно, да гледам сеира, на хора с акъл на плеймейтка...

преди 6 минути, communismatic написа:

На мен пък ми харесва един нискоинтелигентен турски тираджия, дето е гласоподавател на ГЕРБ, да ръси акъл във форума на Калдата. Доставя ми огромно удоволствие, да му чета малоумщините. Винаги ми е било забавно, да гледам сеира, на хора с акъл на плеймейтка...

Сериозно? 😆😆😆😆😆 Алкохола не прощава. 😉 Разбирам, че е гадно когато някой разбута кошера на шайката орки и ги унижава. Свиквайте копейки, така е навсякъде във вашето БИВШО царство виртуално интернет. 😆 

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

току-що, "Саша" написа:

Разбирам, че е гадно когато някой разбута кошера на шайката орки и ги унижава.

Ти ли унижаваш, бе, форумно нищожество? Ти дето 80% от хората тук, те смятат за петгодишно дете. Ти си най-унижаваният тук... 😆😆😆😆😆

току-що, communismatic написа:

Ти ли унижаваш, бе, форумно нищожество? Ти дето 80% от хората тук, те смятат за петгодишно дете. Ти си най-унижаваният тук... 😆😆😆😆😆

Гърч нещастници..... 😆😆😆 Скоро и в интернет няма да посмеете от срам да пишете.... 😆😆 Не напразно се криете зад общ профил.... и въпреки това, пак греда. 😆😆 Що така? Явно нама да празнуваме победа на парад! 😆

преди 7 минути, "Саша" написа:

Харесва ми когато гнидата се пукне и от нея цъфне една гола въшка на челото..... 😆😆😆  Николов, съгласен ли си? 😆 

Не знам.Не съм запознат с въпроса.Никога не съм имал нито гниди, нито въшки.

Ти, дето си се къпал на двора в корито(по твои думи), може и да си запознат с поведението на гниди и въшки от собствен опит.

преди 7 минути, M.Николов написа:

По вашите думи, тролчо.😄

Нещо по фактологията в дългия пост ще коментираш ли или ще го играеш трол?

преди 7 минути, communismatic написа:

Ти ще спреш ли тая година, да пишеш тъпотии? Документа, който постваш не казва абсолютно нищо. Има критика от едната и от другата страна?

През 1951 г., на пленум на Политбюро, коя е едната и коя е другата страна?

преди 7 минути, communismatic написа:

И? Какво от това?

А... нищо... Това, че две поредни години има срив в някой отрасъл на икономиката е абсолютно нищо. Пролетариатът и селяните са корави хора и даже окото им няма да мигне от негативните последици за народонаселението. Ще го преживеят и ще бъдат още по-силни за следващата битка.
Чувал ли си го този призив от лозунг в птицеферма: „Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите!”

преди 12 минути, communismatic написа:

Дечко, част от птицекомбинатите даже не са в селата или не разчитат само на селско население за работа в тях.

преди 2 минути, "Саша" написа:

Скоро и в интернет няма да посмеете от срам да пишете.

Това звучи много забавно от човек, дето си изтри сума ти акаунти...

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не знам.Не съм запознат с въпроса.Никога не съм имал нито гниди, нито въшки.

Ти, дето си се къпал на двора в корито(по твои думи), може и да си запознат с поведението на гниди и въшки от собствен опит.

Николов, харесва ми как сам се унижаваш! 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.