Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Ае неандертал... кви 12%, ти досега въртеше мантрата, че сме изплащали само с агнешко МЕСО, после добави и водата... после месото се превърна в агнета и шилета, а сега вече само 12% били... Баси жалкото създание!? Аз чак не мога, да повярвам, за какъв жалкар става дума... 😆
1.jpg

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 26 минути, communismatic написа:

Аха, във всички останали си мега подготвен... 😆

Накрая така се оказа. Ти тъпоглаво остана на първоначалните си твърдения.

преди 27 минути, communismatic написа:

Аха, ама кога са се договорили? Това ли беше отговора ти? 😆

Първо ти казах докога със сигурност не са се договорили. И това ли не помниш?

току-що, plamen.spam написа:

Ти тъпоглаво остана на първоначалните си твърдения.

E, поне не ми се наложи, да гледам "История БГ", та да си меня мнението през пет минути и после да обяснявам на всички колко много знам. Нали? 😆

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Първо ти казах докога със сигурност не са се договорили. И това ли не помниш?

Кво си ми казал, ти хабер нямаш. Не по тая тема, ти хабер нямаш от света... Нямаш хабер от понятие, дето викаше дядо ми.

преди 1 минута, communismatic написа:

Ае неандертал... кви 12%, ти досега въртеше мантрата, че сме изплащали само с агнешко МЕСО, после добави и водата... после месото се превърна в агнета и шилета, а сега вече само 12% били... Баси жалкото създание!? Аз чак не мога, да повярвам, за какъв жалкар става дума... 😆

Тъпичкото ми то...
За 12% го пишеше още преди три седмици...

Късопаметник, и това ли не разбра?

на 28.10.2025 г. в 15:10, plamen.spam написа:

От проф. Евгения Калинова ще чуеш следното:

- Определени са 45 милиона, които трябва да се платят... което е хубаво, за разлика от Първата световна, там трябва в пари, а тук изрично е предвидено в стоки. Как се развиват нещата? Съвсем накратко - нищо не плащаме до 64-та година, категорично отказваме, за да се вземат и нашите неща предвид. Едва 64-та година има сключени спогодби - 12. Цял пакет, който урежда всичките проблеми с Гърция. Не, не... 12 спогодби - по всичките параметри подобряваме отношенията. Едната от тях е финансовата, според която Гърция се отказва от тези 45 милиона, ние се отказваме от нашите претенции към Гърция и е фиксирана сумата от 7 милиона долара, които трябва да се... много е хубаво решението... трябва да се изплатят чрез отчисления от българския износ. Това стимулира нашата търговия с Гърция, защото всяка сделка, която... от износа ни с Гърция един процент се отделя в тяхната банка и всъщност плащаме 7 милиона долара и това е в резултат на добрите отношения с Гърция, на фона на Кипърската криза. Това прави Гърция много сговорчива през шейсетте години.

И да добавя няколко уточнения, понеже в такива дискусионни предавания понякога се изпускат детайли:

1. Според чл. 3а от Спогодбата, процентът, който се отчислява за погасяване на репарациите, е различен, в зависимост от стоката:
- 12% от неявни сделки и от износа на български стоки (без машини и съоръжения);
- 20% от износа на машини и съоръжения;
- 50% от износа на машини и съоръжения поръчани от гръцката държава или от организации контролирани от гръцката държава.

2. Сумата, която се набира от тези заделяния, не може да бъде по-малко от 600 000 долара годишно, т.е. тези 7 милиона долара трябва да се изплатят за не повече от 11 години и половина.

3. Проф. Калинова пропуска да добави, че освен сумата от 7 милиона долара, в продължение на 60 (шестдесет) години трябва да подаваме към Гърция по график, при 85% обезпеченост, 186 млн.куб.м. вода годишно по река Арда (чл. 3б от същата Спогодба).

Да, де.. На 28-ми си постнал статията от Евгения Калинова, явно след като си гледал "История БГ". Аз ти постнах тъпотиите, които си писал два дни по-рано... С тия евтини номерца... пробвай с някой на твоят акъл. Абсолютен факт е, че по въпросната тема си сменяше тезата през 10 минути. И е абсолютен факт, че изобщо нямаш никакво понятие от нея, просто понеже много ти е болна тема (очевадно), та реши все пак и да изгледаш някакво предаване, колкото там да напишеш нещо. И то дори 100% е копирано, ти нямаш акъл, че да разбереш нещо, което дори и да е обяснено от Евгения Калинова по най-опростен начин. Ти абсолютно доказано не можеш, да мислиш... та вероятно просто си го цитирал или изкопирал. Въпрос на капацитет.

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, де.. На 28-ми си постнал статията от Евгения Калинова, явно след като си гледал "История БГ". Аз ти постнах тъпотиите, които си писал два дни по-рано... С тия евтини номерца... пробвай с някой на твоят акъл. Абсолютен факт е, че по въпросната тема си сменяше тезата през 10 минути. И е абсолютен факт, че изобщо нямаш никакво понятие от нея, просто понеже много ти е болна тема (очевадно), та реши все пак и да изгледаш някакво предаване, колкото там да напишеш нещо. И то дори 100% е копирано, ти нямаш акъл, че да разбереш нещо, което дори и да е обяснено от Евгения Калинова по най-опростен начин. Ти абсолютно доказано не можеш, да мислиш... та вероятно просто си го цитирал или изкопирал. Въпрос на капацитет.

Глупако,
Калинова изобщо не споменава какви са процентите и схемата на отчисленията, нито в предаването, нито в книгите.
А в статията с интервюто, твърди, че процентът на отчисления е 7%, така че и на нейните твърдение не може да се разчита на 100%

Затова в поста ми има линк към Спогодбата и съм резюмирал основното в нея.

А в статията с интервюто, твърди, че процентът на отчисления е 7%, така че и на нейните твърдение не може да се разчита на 100%

Аха, сега се оказа, че и на Евгения Калинова не може, да се вярва. Мантрата пак е друга вече... Ми, то крайно време беше. Бяха минали... 20 минути. 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Аха, сега се оказа, че и на Евгения Калинова не може, да се вярва. Мантрата пак е друга вече... Ми, то крайно време беше. Бяха минали... 20 минути. 😆

Ако искаш ѝ вярвай за 7-те процента.
Аз предпочитам да вярвам на Спогодбата.

Що аз трябва да й вярвам, нали ти я намеси в темата? Брато, ти пиеш ли си хапчетата? 😆😆😆😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Що аз трябва да й вярвам, нали ти я намеси в темата? Брато, ти пиеш ли си хапчетата? 😆😆😆😆

Е нали е в челните места на списъка с авторитетите ти.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Е нали е в челните места на списъка с авторитетите ти.

Аз много добре знам кои са авторитетите, знам и кой е болен тип, дето през 10 минути си мени тезата, понеже е болен тип. Питам те, що ми цитираш Евгения Калинова при положение, че се оказа, че и тя не говорила верни неща? Ти изобщо ще спреш ли, да се излагаш тая година?

преди 4 часа, Flashback написа:

Вие двамцата загубеняци въобще не се усещате, че прекрасно описахте сегашната действителност в България, при която непрестанно увеличаващата се държавна администрация (при намаляващо население) вече получава по-високи заплати от заетите в частния сектор, които изработват заплатите на същите тези мързеливи чантаджии и некадърни калинки. 

Свeтльо Иванов, водещ на "120 минути" днес идеално обобщи ситуацията в мафиотска България:

И кой поддържа тези "мързеливи чантаджии и некадърни калинки."? Сина на ...., внука на ....., охраната на ..... .

Драмата на България е, че тук соца никога не си е тръгвал. Той остана, маскиран като "демокрация", а отрочетата на бившия червен елит днес тровят отрочетата на редящите се по опашки за мляко.

Разликата е, че все пак сега има шанс, ако си можещ, да изкарваш добри пари, които мързеливеца в твоята фирма не вижда.

преди 21 минути, communismatic написа:

Аз много добре знам кои са авторитетите, знам и кой е болен тип, дето през 10 минути си мени тезата, понеже е болен тип. Питам те, що ми цитираш Евгения Калинова при положение, че се оказа, че и тя не говорила верни неща? Ти изобщо ще спреш ли, да се излагаш тая година?

Неверните неща са дребни детайли (точният процент).
Основното е, че по репарациите към Гърция се споразумяваме чак през 1964 г. и това го потвърждава още един професор:

image.png

Той пък не говори за отчисления, а за изплащане в натура. 
При съвпадение в основното при професорите и разминаване в детайлите, нямаше как да постна каквото и да е, докато не си изясня всички подробности.

Аха, неверните неща са дребни детайли, да. Дали е агнешко месо, дали са агнета и шилета, дали изобщо е изплащано с агнета, дали са толкова проценти, дали е изплащано до 1964-та, това са все дребни детайли. Но важното е, че ме опровергаваш... ОК, разбрах... Цитира Евгения Калинова, сега се оказа, че тая нищо не разбирала. 😆

Карлуково, елате да си приберете пациента, че е много тежко положението...

преди 4 минути, communismatic написа:

Аха, неверните неща са дребни детайли, да. Дали е агнешко месо, дали са агнета и шилета, дали изобщо е изплащано с агнета, дали са толкова проценти, дали е изплащано до 1964-та, това са все дребни детайли. Но важното е, че ме опровергаваш... ОК, разбрах... 

Кое от нещата, които ти твърдеше по тази тема се оказа вярно?
За изхранването на РККА през 1949-1950 ли? За репарациите към Югославия ли? Или за птици, яйца, добитък, тютюн... каквото се сетиш?

преди 4 минути, communismatic написа:

Цитира Евгения Калинова, сега се оказа, че тая нищо не разбирала. 😆

Преди малко постна скрийншот, който ще повторя: Много си черно-бял... или 0%, или 100%.

Аз пиша за разминаване в детайлите, ти го квалифицираш като "тая нищо не разбирала".
Ами ако е било техническа грешка?

Кое от нещата, които ти твърдеше по тази тема се оказа вярно?

Ми, например, че само дебил може да смята, че сме плащали репарациите с една или две стоки. Кой твърдеше тая тъпотия, между другото? Аз или ти? И съвсем сериозно... по-добре недей писа повече нищо. В смисъл... толкова много се омаза в момента, че по-добре направо вземи се скрий някъде. Баси жалкото човече...

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Много си черно-бял... или 0%, или 100%.

Не съм черно-бял, просто ти се подигравам на акъла. Ти от малцинството ли си, между другото? Щото почнах да се съмнявам...

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Ами ако е било техническа грешка?

Аха, сега пък имало и техническа грешка. Брато, метни се направо от някой небостъргач... Честно! 😆

преди 5 минути, communismatic написа:

Ми, например, че само дебил може да смята, че сме плащали репарациите с една или две стоки. Кой твърдеше тая тъпотия, между другото? Аз или ти? И съвсем сериозно... по-добре недей писа повече нищо. В смисъл... толкова много се омаза в момента, че по-добре направо вземи се скрий някъде. Баси жалкото човече...

Да де, отчисления от износ на агнета и пораснали агнета... И вода... Много вода.

преди 8 минути, communismatic написа:

Аха, сега пък имало и техническа грешка.

Разглеждам възможни причини за разминаването. 

Отдавна не го бях гледал... Доста добър политически анализ на една изключително интелигентна жена, реален дисидент от ония години. Намесва страшно много теми - Харвардските боклуци, НПО-тата на Сорос, дисидентското движение от ония години и прочее... Като писах онзи пост за "безгръбначните" ни управляващи, та се сетих за Копринка Червенкова, понеже точно тя използва този израз. :) 

преди 7 часа, Мери) написа:

Аз пък съм поласкана, че смята, че мога  да карам цял Тир. :)  

Дъщеря ми щеше да падне от смях под масата, като й казах като каква ме виждат някои хора. 🤣

:lol6: Голям психопат е..... 🤭 Някакви тирове го преследват денонощно. Един господ само знае, кой го е лъгал. 

Правилно, да. Ти не пишеш от 2000 акаунта едновременно. Странно, що всеки тук е останал с подобно впечатление.

преди 1 час, communismatic написа:

Правилно, да. Ти не пишеш от 2000 акаунта едновременно. Странно, що всеки тук е останал с подобно впечатление.

Парите от посолството, явно не свършват. 

преди 9 часа, Sliderum2 написа:

Парите от посолството, явно не свършват. 

Kви пари? Кой ще дава пари на тираджията? Те трябва да са доста закъсали... Тоя даже не може и да даде някакво най-елементарно обяснение, защо го иска това евро... Как ще чакаш на тоя, да громи руската пропаганда!? 😆

преди 21 минути, communismatic написа:

Kви пари? Кой ще дава пари на тираджията? Те трябва да са доста закъсали... Тоя даже не може и да даде някакво най-елементарно обяснение, защо го иска това евро... Как ще чакаш на тоя, да громи руската пропаганда!? 😆

От краварското посолство. Разширяването на робите на сащ в посока на Русия, е разширяване на сащ в посока на Русия. Затова прилапаха други бивши СССР републики и посягат на украйна. А ессрзоната гарантира по-трудно, или невъзможно откопчаване от хватката. Разбира се, тия придобивки донесоха на есср и сащ разнообразни облаги, освен геополитическата.

преди 29 минути, Sliderum2 написа:

От краварското посолство.

Te могат да дават пари на основните медии (онлайн, радио, телевизия, вестници), които да поддържат тяхната пропаганда. Ама да дават пари на някакви тотално невменяеми хора... това изобщо не го вярвам, пиша го най-отговорно. Това просто са едни адски умни хора, които нямат никаква идея, защо живеят. Огромна част от медиите, които ни заливат с помия... просто са на хранилка при "Отворено общество" или "Америка за България", и това си личи от километри. При тях няма никаква наченка за "право на отговор", за "всички гледни точки" и прочее. Гледната точка е само една, и тя е антируска, антикомунистическа, прозападна и прочее. Примерно... "Фактчек" там огромна част от публикациите са абсолютни тинтири-минтири и общо-взето само дебилите могат, да повярват на тая медиина тоалетна хартия. Веднага ще дам пример с пропагандата за "клането" в Буча, понеже там се писаха няколко статии по тоя въпрос. Първото и основното нещо е, че в Украйна след Буча никъде нямаше Буча, т.е. руската армия наистина се стреми доколкото е възможно, да пази цивилните, при своите атаки. Нападение с 450-500 дрона, а загиналите са трима!? Винаги се дават за пример тия разрушени крепости като Бахмут/Артьомовск, Авдеевка и Часов Яр, как можело руснаците така да сринат населеното място до основи. Е, добре, де... след като от другата страна има съпротива, която се крие във въпросните постройки, те как по-точно да ги ликвидират? По какъв начин? Второ... Сутринта излиза кмета на Буча и казва, че града е прогонил руските окупатори. Няколко часа по-късно се оказва, че имало геноцид, само дето той не е и разбрал. Трето... кмета казва 400 избити (казвам някакво произволно число), разследващите там казват 350 избити, Владимир Зеленски казва, че били 500? Колко са последно? Трето, какво се случи със списъците на загиналите? Щото точно във "Фактчек" пишат, че от украинското министерство и ООН са пратили списъци с тия, които са били избити от руската армия? Лавров и Захариева 300 пъти ги искаха въпросните списъци. И къде са тия списъци? Защо никой не ги публикува? Ми, просто защото избитите са или от руската армия (понеже някои от тях са с бели превръзки) или просто някой се е престорил на убит. Препоръчвам разследването на Анатолий Шарий (анти Зеленски и анти Путин журналист, който беше прогонен от Украйна), долу-горе ще ви станат ясни нещата. Негови публикации, негови разследвания и прочее, доведоха до доста интересни факти около Буча. Примерно, че в момента, в Чехия се съдят наемници от украинска страна, които са участвали в инсценировката в Буча и са вършели зулуми там. Няма как да не прибавя и мега малоумната теза за "отвлечените" деца от Владимир Путин. Така и не разбрах, колко фактически са "отвлечени", щото имаше умни момчета от тоя форум, които говориха за 700 000. Интересно как се отвличат 700 000 деца!?

преди 8 минути, communismatic написа:

Te могат да дават пари на основните медии (онлайн, радио, телевизия, вестници), които да поддържат тяхната пропаганда. Ама да дават пари на някакви тотално невменяеми хора... това изобщо не го вярвам, пиша го най-отговорно. Това просто са едни адски умни хора, които нямат никаква идея, защо живеят. Огромна част от медиите, които ни заливат с помия... просто са на хранилка при "Отворено общество" или "Америка за България", и това си личи от километри. При тях няма никаква наченка за "право на отговор", за "всички гледни точки" и прочее. Гледната точка е само една, и тя е антируска, антикомунистическа, прозападна и прочее. Примерно... "Фактчек" там огромна част от публикациите са абсолютни тинтири-минтири и общо-взето само дебилите могат, да повярват на тая медиина тоалетна хартия. Веднага ще дам пример с пропагандата за "клането" в Буча, понеже там се писаха няколко статии по тоя въпрос. Първото и основното нещо е, че в Украйна след Буча никъде нямаше Буча, т.е. руската армия наистина се стреми доколкото е възможно, да пази цивилните, при своите атаки. Нападение с 450-500 дрона, а загиналите са трима!? Винаги се дават за пример тия разрушени крепости като Бахмут/Артьомовск, Авдеевка и Часов Яр, как можело руснаците така да сринат населеното място до основи. Е, добре, де... след като от другата страна има съпротива, която се крие във въпросните постройки, те как по-точно да ги ликвидират? По какъв начин? Второ... Сутринта излиза кмета на Буча и казва, че града е прогонил руските окупатори. Няколко часа по-късно се оказва, че имало геноцид, само дето той не е и разбрал. Трето... кмета казва 400 избити (казвам някакво произволно число), разследващите там казват 350 избити, Владимир Зеленски казва, че били 500? Колко са последно? Трето, какво се случи със списъците на загиналите? Щото точно във "Фактчек" пишат, че от украинското министерство и ООН са пратили списъци с тия, които са били избити от руската армия? Лавров и Захариева 300 пъти ги искаха въпросните списъци. И къде са тия списъци? Защо никой не ги публикува? Ми, просто защото избитите са или от руската армия (понеже някои от тях са с бели превръзки) или просто някой се е престорил на убит. Препоръчвам разследването на Анатолий Шарий (анти Зеленски и анти Путин журналист, който беше прогонен от Украйна), долу-горе ще ви станат ясни нещата. Негови публикации, негови разследвания и прочее, доведоха до доста интересни факти около Буча. Примерно, че в момента, в Чехия се съдят наемници от украинска страна, които са участвали в инсценировката в Буча и са вършели зулуми там. Няма как да не прибавя и мега малоумната теза за "отвлечените" деца от Владимир Путин. Така и не разбрах, колко фактически са "отвлечени", щото имаше умни момчета от тоя форум, които говориха за 700 000. Интересно как се отвличат 700 000 деца!?

Това е тема за социализма а не за войната.....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.