Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 10 минути, plamen.spam написа:

... каза комплексираното милионерско синче, което изкарва предостатъчно пари и сам-самичък, ама не му стигат левчетата здравните осигуровки да си плати..

Отговори ми на въпросите, жалкарче... Стига ми бяга по тъча, гаврата ще продължи... :) 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 37 минути, communismatic написа:

Отговори ми на въпросите, жалкарче... Стига ми бяга по тъча, гаврата ще продължи... :) 

Арогантен дебил... и аз те бях питал някои неща, ама се скри в храсталаците...

на 8.11.2025 г. в 6:08, plamen.spam написа:

Ти не си ли наясно с Кодекса на труда?
Не си ли работодател?
Или с ортака ти бачкате само двамата?

... или всъщност си обикновен наемен работник?

Докато завършваше право със супер богатата ти годеница (дето семейството ѝ държи половин Русе), не сте ли учили Кодекса на труда?

преди 38 минути, plamen.spam написа:

Арогантен дебил... и аз те бях питал някои неща, ама се скри в храсталаците...

Т.е. директно си абдикираш, признавайки, че хал-хабер нямаш по темата. Не, че не го знаехме всички. Е, не всички, де. Тираджията и ПП-ДБ примерно 100% са ти се вързали на акъла.

преди 38 минути, plamen.spam написа:

или всъщност си обикновен наемен работник?

Тъй, де. Точно щото съм наясно, а ти не си, аз ти зададох въпрос за Кодекса на труда, а ти ми отговори... с въпрос. Мисля, че е пределно ясно кой е "дебил" и кой е "обикновен наемен работник". Особено след като зададох въпрос, как по-точно се взима ЗАПЛАТА, дето да е 2% от минималната в ония години. Отговор няма, няма и да има...

Баси жалкото и примитивно човече... 😆

------------
Между другото, има ли някаква тема, по която да си компетентен въобще? ПОНЕ ЕДНА ПОСОЧИ? 😆

преди 34 минути, communismatic написа:

Тъй, де. Точно щото съм наясно, а ти не си, аз ти зададох въпрос за Кодекса на труда, а ти ми отговори... с въпрос. Мисля, че е пределно ясно кой е "дебил" и кой е "обикновен наемен работник". Особено след като зададох въпрос, как по-точно се взима ЗАПЛАТА, дето да е 2% от минималната в ония години. Отговор няма, няма и да има...

Напротив. Обясних ти го много ясно още преди две седмици и всеки, с претенции да е завършил право, би трябвало да го разбере:

Понятието "минимална работна заплата" се дефинира в Кодекс на труда и се отнася за трудови правоотношения.

Наборниците са в казарма по задължение, установено съгласно други закони: "Закон за всеобщата военна служба в Народна република България", а след отмяната му по "Закон за отбраната и въоръжените сили на Република България".
Заплатата на наборниците се определя с Постановление на МС, по предложение и критерии на Министерство на отбраната.

Двете заплати нямат нищо общо една с друга.
Опитът ти да правиш релации между тях е меко казано нелеп... още повече за дипломиран юрист.

Помниш ли какъв беше въпросът ти за Кодекса на труда?
Беше ли изобщо въпрос или тропване с краче на разглезеното милионерско синче, в стил "Искам, пък!"
Това, че си поставил въпросителен знак накрая, не го прави въпрос:

на 8.11.2025 г. в 0:12, communismatic написа:

Я ми дай дефиниция на "Кодекс на труда"?

И накрая се нацупи като ти казах, че "Дефинициите се цитират, другото е за лаладжии като теб."

Всички сме свидетели и виждаме соцът какви комсомолци като Кокич е произвел.    Да е жив и здрав и още да ни весели!   

преди 1 час, plamen.spam написа:

Двете заплати нямат нищо общо една с друга.

Ааааааааааа... двете заплати нямали нищо общо помежду си. Ахааа... След няколко месеца най-накрая получихме правилният отговор. Благодаря за вниманието. Сега обясни на костовистчето, че двете заплати нямали нищо общо помежду си, щото той е манипулатор на най-примитивно ниво, а обясняваше на всички тук, че едно време в казармата се скъсвали от бачкане за два лева месечно. Щото това е внушението, което той се опита, да направи. Благодаря, че понеже си мега елементарен, най-накрая потвърди това, което и аз пишех. Месеци наред.

преди 1 час, plamen.spam написа:

накрая се нацупи като ти казах, че "Дефинициите се цитират, другото е за лаладжии като теб."

Мхм. Т.е. юристите цитират дефинициите в съдебната зала? Всичко живо е с книгите пред себе си и чете на глас? 😆

Ще ви цитирам какво е написал Петър Ангелов:

Американският астрофизик Нийл Тайсън води едно много симпатично телевизионно предаване, наречено Cosmos ! Той така вплита наука и чувство за хумор, че мога да го гледам и слушам с часове.

От него научих например, че когато гледаме слънцето, ние го виждаме там, където е било преди осем минути и половина, а не където е в момента. Това е така, защото слънчевият лъч пътува осем минути и половина, докато стигне до нас.

Същото е и със звездите – светлината им пътува до нас стотици хиляди години. Ето защо, сега, когато ги гледаме, те вече не са там, може да са някъде другаде…

Затова се питам колко поколения, колко светлинни години трябва да минат, за да разберат една голяма част от българите истината за комунизма и последствията, които остави след себе си. Да не би когато тази истина достигне до нас, светът да е вече някъде другаде…

Едно от тези трудно преодолими последствия е илюзията, че някоя друга страна, ЕС, САЩ, или някой друг спасител, мъдрец или учител може да свърши работата ни вместо нас! Дори и най-великият мъдрец на света не може да извърви и една крачка вместо нас. Сами трябва да си я извървим! Дори Св. Августин е изразил това прекрасно. Той казва : „Самият Исус Христос не може да стори нищо за много от тези, които сами не могат да направят крачката…”

Съществува и една почти непреодолима илюзия, че другите непременно трябва да ни харесват , ценят и уважават, без самите ние да се харесваме, ценим и уважаваме…

Не знам колко години трябва да минат докато светлината на истината достигне до по-голямата част от българите…

Знам само едно – Св. Августин е напълно прав като казва, че и Исус Христос не може да стори нищо за тези, които не искат да направя и една крачка дори….

И в този ред на мисли да попитам @nusho73 и @The Lone Star , който му е лайкнал поста! 

преди 2 часа, nusho73 написа:

587335430_25728337773416842_647015026289

При вас още не е дошла светлината! Вие в кой времеви период живеете? На животинското в човека ли?

А @The Lone Star , какво точно изразява с лайка си? Показва, че е на едно ниво с Нушо73 или мечтае пръста да го посети?

И пак стигаме до ролята на комунизма и какво е насърчавал.

преди 2 часа, БаалБек написа:

Още от самото начало комунизмът насърчава хората да отхвърлят традицията, да отменят моралните ограничения и да се отдадат на низки страсти, в името на революцията и „освобождението“. Според комунистическата логика социалните проблеми, породени първоначално от упадъка на човешкия морал, могат да се припишат на частната собственост. Комунизмът кара хората да вярват, че ако частната собственост стане обща, хората няма да се карат за нея. Но дори ако цялата собственост се споделя, хората пак могат да влизат в конфликти заради съпрузите си. Ето защо утопичните социалисти открито проповядват промискуитет (безразборни сексуални отношения с множество различни партньори, без наличието на трайна емоционална или обвързваща връзка) и „свободна любов“ като решение на сексуалното желание.

преди 4 минути, БаалБек написа:

А @The Lone Star , какво точно изразява с лайка си? Показва, че е на едно ниво с Нушо73 или мечтае пръста да го посети?

Това са си твои мечти. Не ми ги преписвай на мен.

преди 9 минути, communismatic написа:

Ааааааааааа... двете заплати нямали нищо общо помежду си. Ахааа... След няколко месеца най-накрая получихме правилният отговор. Благодаря за вниманието. Сега обясни на костовистчето, че двете заплати нямали нищо общо помежду си, щото той е манипулатор на най-примитивно ниво, а обясняваше на всички тук, че едно време в казармата се скъсвали от бачкане за два лева месечно. Щото това е внушението, което той се опита, да направи. Благодаря, че понеже си мега елементарен, най-накрая потвърди това, което и аз пишех. Месеци наред.

Да припомня ли на мегакъсата ти памет, че ти опонираше, че не било заплата, а джобни?

Току-що получихме дългоочакваното съгласие и потвърждение на юриста, че и наборниците са получавали заплата.

Благодаря за вниманието.

преди 12 минути, The Lone Star написа:

Това са си твои мечти. Не ми ги преписвай на мен.

Е, поне стана ясно на всички. Отрече се от мераците да те посети среден пръст, с което автоматично признаваш , че си на умственото ниво на Нушо73. Тоест, само средни пръсти, гееве и джендъри са ви в главата. Мдааа...до там води облъчването от социализма....

:popcorn2:

преди 18 минути, plamen.spam написа:

Да припомня ли на мегакъсата ти памет, че ти опонираше, че не било заплата, а джобни?

Именно, да. Няма как заплата да бъде 1% от минималната работна, че и да е 1-2 лева само. Нали точно това твърдя и аз, само дето вие сте с акъл на невестулка всичките. Именно ти потвърди, че тая заплата нямала нищо общо с работната. Т.е. кой излезе прав? Аз или вие?

преди 19 минути, plamen.spam написа:

Току-що получихме дългоочакваното съгласие и потвърждение на юриста, че и наборниците са получавали заплата.

Съгласие не си получавал, а тъкмо обратното. Това, че нямаш акъл за две стотинки... и не си разбрал написаното от мен, не е моя вината.

преди 6 минути, БаалБек написа:

Е, поне стана ясно на всички. Отрече се от мераците да те посети среден пръст, с което автоматично признаваш , че си на умственото ниво на Нушо73. Тоест, само средни пръсти, гееве и джендъри са ви в главата. Мдааа...до там води облъчването от социализма....

:popcorn2:

Стана само ясно, че менопаузата те тресе...

преди 7 минути, communismatic написа:

Именно, да. Няма как заплата да бъде 1% от минималната работна, че и да е 1-2 лева само. Нали точно това твърдя и аз, само дето вие сте с акъл на невестулка всичките. Именно ти потвърди, че тая заплата нямала нищо общо с работната. Т.е. кой излезе прав? Аз или вие?

Съгласие не си получавал, а тъкмо обратното. Това, че нямаш акъл за две стотинки... и не си разбрал написаното от мен, не е моя вината.

Пишман-юристе, какво пише на официалните документи като този?

image.png

преди 4 часа, communismatic написа:

Ааааааааааа... двете заплати нямали нищо общо помежду си. Ахааа... След няколко месеца най-накрая получихме правилният отговор. Благодаря за вниманието. Сега обясни на костовистчето, че двете заплати нямали нищо общо помежду си, щото той е манипулатор на най-примитивно ниво, а обясняваше на всички тук, че едно време в казармата се скъсвали от бачкане за два лева месечно.

1.50 лв. на редник.

Не са моя работа твоите девиации, но определено трябва да потърсиш помощ. Не знам за колко голЕм и начетен се имаш, но определено предизвикваш смях с умотворенията си и "неудобните" въпросчета. Интересно е обаче, че само избирателно цитираш и почти не отговаряш, а само си питаш. И maxthon e със същите похвати. Раздробявате пост на срички и сглобявате каквото ви хареса.

А това, че си арогантен простак, който си позволява обидни квалификации, ще го отдадем на лошо възпитание, за което други са виновни. Но все още можеш да вземеш мерки за култивирането си. Човек се учи докато е жив.

преди 20 часа, nikssi написа:

Вече съм го направил. 

Какво стана? Местя диалога в тази тема за да не пречим на потребителите в темата за войната. Кажи какво стана, щях да рева според теб, а май, май аз съм единствения потребител, който пише от един профил, нали? 😆 Казвай до къде стигна разседването защото от много време твърдят, че аз съм правил по 200 профила на седмица и съм пишел едновременно от 200 000 профила, вярно ли е или не? Не виждам да им изтрити профили или такива с ВЕЧЕН БАН, каквото беше условието. Който потребител пише от повече от един профил, ДА МУ СЕ НАЛОЖИ ВЕЧЕН БАН? 🤔 Казвай, че взе да ми омръзва от лъжите, които някои потребители пишат? Отговори ми защо разрешавате от един профил да пишат много потребители, да обиждат тези, които с нищо не са го заслужили и да се гаврят/нарушават масово/системно/ежедневно правилата, без да вземете отношение? Това нормално ли е?

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 11 минути, "Саша" написа:

Кажи какво стана, щях да рева според теб, а май, май аз съм единствения потребител, който пише от един профил, нали? 

Дзверо, ти дори и когато си се раждал не си бил само с един "профил". Най-вероятно още тогава са били повече "акаунтите" в черепухата ти :D 

Това ли е начинат да се защитят потребителите за който администратора Калин говореше? Това ли е плана да се развива сайта? Като се разрешава на някои потребители СИСТЕМНО ДА НАРУШАВАТ ПРАВИЛАТА, като обиждат и се заяждат с малкото сотанали други? Като се ЛЪЖЕ И ВНУШАВАТ НЕВЕРНИ НЕЩА? Къде са тези тираджии? Къде са 200 000-те профила от които уж аз пиша? Имате ли отговор или ще продължите да мишкувате все едно нищо не е станало? Ще продължите ли да разрешавате най-позорно на няколко нещастници да нарушават правилата ви и да обиждат безнаказано другите малко останали потребители, без причина, само защото им е кеф и знаят, че няма кой да им направи забележка дори? До там ли я докарахме Калине? 

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 23 минути, "Саша" написа:

Къде са тези тираджии? Къде са 200 000-те профила от които уж аз пиша? 

Това че използваш ВПН и всеки път си с различно ИП, не означава че още с вторият си пост от новият профил не си проличава кой пише. Е, може би имаш и нормални профили (макар че се съмнявам), но в повечето ти акаунти, провокациите ти изкачат като пъпка на челото и веднага става ясно за кого точно иде реч.

Олигофренът козината си мени, но нрава не  :no-no:

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Олигофренът козината си мени, но нрава не

Kaza индианеца. От кое племе си

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Това че използваш ВПН и всеки път си с различно ИП, не означава че още с вторият си пост от новият профил не си проличава кой пише. Е, може би имаш и нормални профили (макар че се съмнявам), но в повечето ти акаунти, провокациите ти изкачат като пъпка на челото и веднага става ясно за кого точно иде реч.

Олигофренът козината си мени, но нрава не  :no-no:

Не виждам доказателство, че пиша от 200 000 профила и правя по 200 профила на седмица? 😆 Също и че съм тираджия? 😆 Защо така? 😆

преди 3 минути, "Саша" написа:

Не виждам доказателство, че пиша от 200 000 профила и правя по 200 профила на седмица? 😆 Също и че съм тираджия? 😆 Защо така? 😆

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Това че използваш ВПН и всеки път си с различно ИП, не означава че още с вторият си пост от новият профил не си проличава кой пише.

преди 8 часа, plamen.spam написа:

Пишман-юристе, какво пише на официалните документи като този?

Мисля, че вече обясних, че това не са заплати, а са нещо като джобни пари. Няма заплата, която да бъде 1,50 лева. Не знам, разбра ли, не разбра ли... Колко е заплатата през 1992-ра година, примерно? 2,50 лева? Тъй... Що не виете на умряло срещу тая заплата тогава? Щото не ви се връзва с малоумните схващания.

Между другото, адски забавно е как по темата за яйцата, след като за пореден път беше наврян там, където ти е мястото... рязко спря да отговаряш и подхвана съвсем нова мантра. Няма по-жалко и елементарно създание от теб...

преди 3 часа, parmobil написа:

Не знам за колко голЕм и начетен се имаш, но определено предизвикваш смях с умотворенията си и "неудобните" въпросчета.

Мда. Личи си... та затова и от една година някъде, не смееш, да отговаряш на моите въпроси, щото все аз не съм отговарял на твоите. И много странно... и при други хора пак не отговаряш на сума ти такива. Ще рече някой, че просто си елементарен и нямаш акъл за пет стотинки, та затова и не можеш, да отговориш. Нали? :) 

преди 3 часа, parmobil написа:

Интересно е обаче, че само избирателно цитираш и почти не отговаряш, а само си питаш.

Жалкото костовистче се възмущава, че някой не отговаря на въпросите му? И това ли доживях? Баси и наглостта... Между другото, кво стана със "сериозните проблеми" в Русия? И там нещо рязко спря, да отговаряш? Малко като с "Нефтохим" и Иван Костов, "химията" на Иван Абаджиев и още една дузина неудобни въпроси, които ти бъркат по задните части. 😆

преди 2 часа, "Саша" написа:

Кажи какво стана, щях да рева според теб, а май, май аз съм единствения потребител, който пише от един профил, нали?

Мхм. Само ти пишеш от един профил... 😆

преди 3 часа, "Саша" написа:

Казвай, че взе да ми омръзва от лъжите, които някои потребители пишат? Отговори ми защо разрешавате от един профил да пишат много потребители, да обиждат тези, които с нищо не са го заслужили и да се гаврят/нарушават масово/системно/ежедневно правилата, без да вземете отношение? Това нормално ли е?

Мен визира... Много ме мрази тираджията... 😆

преди 1 час, "Саша" написа:

Къде са тези тираджии?

Ти кое не разбра, че на никой не му пука, ти какво работиш? Проблема е, че отговаряш все едно си един нискоинтелигентен тираджия, т.е. човек дето не е прочел и една книга през живота си.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Това че използваш ВПН и всеки път си с различно ИП, не означава че още с вторият си пост от новият профил не си проличава кой пише.

Напиши му го още 200 пъти, може и да разбере. Ама се съмнявам...

преди 16 минути, communismatic написа:

Няма по-жалко и елементарно създание от теб...

Става ми жал за майка ти.
Да възпитаваш хорските дечица, а по-малкото ти синче да стане толкова комплексиран и арогантен дебил...
Язък за професионалните умения на женицата.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Става ми жал за майка ти.
Да възпитаваш хорските дечица, а по-малкото ти синче да стане толкова комплексиран и арогантен дебил...
Язък за професионалните умения на женицата.

Кажи, що не виете на умряло, че след падането на соца заплатата на срочнослужещите е кажи-речи пак толкова? Кво ми бягаш само по тъча... По темата за яйцата, нали беше много компетентен? И там рязко спря, да пишеш... 

Има ли изобщо някаква тема, по която да си компетентен? Футбол примерно? Миене на прозорци?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.