Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, Belefor написа:

Има една голяма разлика от социализма преди и сега демокрацията. През социализма 90% живееха сносно/добре и 10% живееха, да го нарека зле. Сега по данни на НСИ 21% са УЛТРА бедни и едва изкарват за храна,  около 20% са просто бедни и парите им стигат от заплата до заплата и около 10-11% се водят за добре живеещи.26% пенсионери са МНОГО бедни, 60% от пенсионерите са от пенсия на пенсия без никакви спестявания и около 10% пенсионери живеят добре....

Трябва да гледаш цялостната картинка за държавата , а не за точно определени индивиди....

Тези проценти са твое предположение. Нямам намерение да споря, мнението на всеки уважавам с изключение на тези които въртят палачинката само и само някой да им обърне внимание. 🙂

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, Belefor написа:

@Zolin ти си толкова дребнава и неграмотна душа , че освен постоянното -ха-ха под постовете на другите хора друго дори не можеш да измислиш!

Не- мой лични впечатления.

Комунистическите ти фамилни задължения до гроб към БКП не се броят копейке.

преди 3 минути, Zolin написа:

Според кой !? Фалшивите данни на партията. 

Копейке, знам че си фамилно комунистче. Не ти се брои мнението.

Кое точно ме прави копейка или комунист - питам за трети път! Ще продължавам да питам докато едната мозъчна клетка, която имаш даде някакво смислено обяснение!

преди 12 минути, communismatic написа:

Ти с твоите възможности, абсолютно винаги ще живееш мизерно. И не соца е виновен за това, а си виновен самият ти.

То с твоите възможности какво постигна?

преди 1 минута, Belefor написа:

А по мои лични впечатления и хората в затвора живеят добре, имат храна, легло и покрив над главите си. Всъщност на много хора свободата не им понася и като излязат от затвора искат да се върнат обратно. Не могат да се оправят на свобода

току-що, Belefor написа:

Кое точно ме прави копейка или комунист - питам за трети път! Ще продължавам да питам докато едната мозъчна клетка, която имаш даде някакво смислено обяснение!

Комуниста кое го прави комунист А комунисте от БКП

@Zolin ти си толкова дребнава и неграмотна душа , че освен постоянното -ха-ха под постовете на другите хора друго дори не можеш да измислиш!

На @Zolin баща му е бил партиен секретар. Та затова ги мрази комунистите :)

току-що, BANKATA написа:

И банките в чужбина ли продават левове по вътрешен курс?

Тъй. Обяснявам ти го на бавноразвиващ. Официалният курс при търговските сделки през 1989-та е 1:2 или 1:2,5. Това са думите на шефа на БНБ, това се потвърждава и от книгата на Даниел Вачков и Мартин Иванов относно външният ни дълг. Това е официален курс при търговските сделки. Това за което вие говорите е вътрешен курс, който е свързан с дефицитите на валута, в случаят долари. Щом има дефицит, има и нарастване на цените и прочее. Това е основно правило в пазарната икономика.

преди 2 минути, BANKATA написа:

амият факт че с моратороиум се определя курса е доататъчен за някой с две гънки мозък да прозре истината.

С мораториума се определял курса? Верно ли? Я дай да видя как става тая работа!? 

преди 3 минути, BANKATA написа:

Всички купуват на курс различен от държавния, само комунето още не може да вдене че е измислени и че с мораториум курс не се определя.

Кои са тия всички, бе, невменяем!? КОИ!? Тия дето живеят тук и искат, да се доберат до дънки и тоблерони и затова курса е висок, щото е дефицит. Аз не знам, на български ли пиша, на мандарин ли пиша... Може ли постоянно да не разбираш, какво ти се пише!??!?!??!?!??!?!?

току-що, В. Велев написа:

На @Zolin баща му е бил партиен секретар. Та затова ги мрази комунистите :)

Това ЛИ го измисли комунистке 

току-що, Gaming_Solutions написа:

А по мои лични впечатления и хората в затвора живеят добре, имат храна, легло и покрив над главите си. Всъщност на много хора свободата не им понася и като излязат от затвора искат да се върнат обратно. Не могат да се оправят на свобода

? Има закони без значение дали е демокрация или социализъм. Да не би да искаш да кажеш , че в момента няма хора по затворите?

преди 1 минута, BANKATA написа:

То с твоите възможности какво постигна?

Ми, самият факт, че си плащам данъците и спазвам законите, имам прекрасно семейство, бизнес... Хубав живот! Всичко ми е шест плюс! :) 

преди 1 минута, Zolin написа:

Комуниста кое го прави комунист А комунисте от БКП

Ами ти слагаш епитети - ти обясни, аз не разбирам, затова питам.

току-що, Belefor написа:

Ами ти слагаш епитети - ти обясни, аз не разбирам, затова питам.

Срамно е признанието да си комунист, налЕ ? Много комуняги са като тебе

преди 2 минути, В. Велев написа:

Не съм го измислил. Архивите говорят...

За баща ти говорят

преди 1 минута, Zolin написа:

Срамно е признанието да си комунист, налЕ ? Много комуняги са като тебе

Защо да е срамно? Това е само в твоята плоска глава :)

? Има закони без значение дали е демокрация или социализъм. Да не би да искаш да кажеш , че в момента няма хора по затворите?

Ти май не ме разбра, всъщност какво ме питаш? Къде твърдя, че няма хора по затворите?

Не симпатизирам нито на БКП нито на БСП и т.н. производни.

Да кажеш, че аз съм комуняга е да кажеш все едно , че водата е червена и небето е зелено.

Продължавай да се излагаш като слагаш ха-ха след постовете. Това те прави много умен. Кръгла нула си!

преди 1 минута, В. Велев написа:

Защо да е срамно? Това е само в твоята плоска глава :)

Питай колегата си бабо, защо не знаеш към кой да се обърнеш ? Много ли ти е напреднала староста

Да кажеш, че аз съм комуняга е да кажеш все едно , че водата е червена и небето е зелено.

Продължавай да се излагаш като слагаш ха-ха след постовете. Това те прави много умен. Кръгла нула си!

Какво му се връзваш. Тоя пак са го изтървали от Карлуково.

Офф.... Защо има хора по затворите? Защото не спазват законите? Затворниците имат ограничени права? Имаше затворници през социализма има затворници и сега?

Ти какво точно ме питаш?

Комунягата не бил комуняга. Колко много болни има по света комуняги.

преди 27 минути, communismatic написа:

Виж сега. След като сам призна, че това било "уличен" курс, мисля, че няма смисъл, да постваш вече каквото и да било...

То бива да си зле, ама две числа да не можеш да различиш...

Повтарям:
- до 15,10 лв. за долар през 1989 г. - реален пазарен по държавно-фирмените търгове;
- до 20-25 лв. за долар - реален уличен.

на 3.10.2025 г. в 14:00, plamen.spam написа:

По отношение реалният уличен курс, няма начин правителството да не е информирано.

Докладна записка лично до Министър-председателя:

image.png

Източник:

https://isda.archives.government.bg:84/JpgPublicHandler.ashx?Gid=2608456

Лоша работа, щом даже оборотът в Кореком е спаднал със 17.4%... За малко да фалират без време най-хубавата верига от магазини.

току-що, В. Велев написа:

Какво му се връзваш. Тоя пак са го изтървали от Карлуково.

Защо си вързана комунистке за БКП

преди 6 минути, communismatic написа:

Тъй. Обяснявам ти го на бавноразвиващ. Официалният курс при търговските сделки през 1989-та е 1:2 или 1:2,5. Това са думите на шефа на БНБ, това се потвърждава и от книгата на Даниел Вачков и Мартин Иванов относно външният ни дълг. Това е официален курс при търговските сделки. Това за което вие говорите е вътрешен курс, който е свързан с дефицитите на валута, в случаят долари. Щом има дефицит, има и нарастване на цените и прочее. Това е основно правило в пазарната икономика.

С мораториума се определял курса? Верно ли? Я дай да видя как става тая работа!? 

Кои са тия всички, бе, невменяем!? КОИ!? Тия дето живеят тук и искат, да се доберат до дънки и тоблерони и затова курса е висок, щото е дефицит. Аз не знам, на български ли пиша, на мандарин ли пиша... Може ли постоянно да не разбираш, какво ти се пише!??!?!??!?!??!?!?

преди 7 минути, communismatic написа:

Коларов лъже ли че чужденците купуват при 2-3 пъти по-изгоден курс левове в чужбина бре?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.