Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, plamen.spam написа:

...

Не е добре положението с това момче...
Жалко. На моменти беше забавен.

Да не преувеличаваме. Момчето има един единствен проблем. Късно му е за аборт.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 9 часа, parmobil написа:

Не ми говорете каква е била минималнта заплата през соц-а!

Войнишка заплата беше 1.50 лв. Знам, трудно и тежко е да го осъзнаете и преглътнете, както е трудно и тежко да асимилирате, че е лев не е бил колкото долар, но това е истината. 

Значи националната статистика лъже, когато не показва че толкова ниска минимална заплата не е имало у нас? Това ли е тезата ти?

Кво стана със "СО МАТ"? Ква е тая фирма без никакви разходи? Някой от умните, да обясни... 😆

преди 37 минути, ivottoshev написа:

Значи националната статистика лъже, когато не показва че толкова ниска минимална заплата не е имало у нас? Това ли е тезата ти?

Да попитам отново, може ли?

преди 11 часа, plamen.spam написа:

Наборниците по договор ли влизат в казармата, че им сравнявате заплатите с тези, които ги получават заради трудови правоотношения?

Много е странно, как ти питаш, а в същото време от 12-13 часа, все не виждаш въпрос зададен към теб. Чудна работа... 😆

преди 28 минути, communismatic написа:

Много е странно, как ти питаш, а в същото време от 12-13 часа, все не виждаш въпрос зададен към теб. Чудна работа... 😆

Когато потвърдиш, че документът не е фалшив, ще ти обясня.
Ако е фалшив, няма абсолютно никакъв смисъл. Няма да има нужда от обяснение.

Елементарна логика.
Толкова е елементарна, че дори ти би трябвало да я разбереш.

---

Докато го осмисляш, ще отговоря на друг твой въпрос към потребител на форума:

преди 14 часа, communismatic написа:

Как установи, че руският газ е бил по-скъп от азерският? Пак да си задам въпросчето?

Ето така:

Заседание на КЕВР от 28.10.2021 г. (публична част)
19 мин. и 58 сек. от началото на заседанието

Иван Иванов (председател на КЕВР):
- Така... Това между впрочем е изключително важно, особено предвид обстоятелството, че... съгласно и Докладът, който е изготвен от нашата комисия, цената на Азербайджанския газ е повече от четири пъти по-ниска, отколкото цената, на която ни се доставя газ от Газпром експорт. Това до голяма степен зависи, разбира се, именно от формулите, по които се изчислява тази цена и които са различни за двата доставчика...

преди 19 часа, Belefor написа:

Виж сега - така е - никой не го интересува държавата България.

Себе си ли имаш предвид? Ти сам каза:

на 2.10.2025 г. в 12:30, Belefor написа:

Но дойдоха едни 'батковци' и ми казаха - продай ни всичко което си създал или ще ти се случи нещо.... няколко седмици по късно продадох (почти без пари) и реших да емигрирам. 

преди 19 часа, Belefor написа:

Съсипаха ни производството, направиха ни консуматори и сега сме просто приставка/консуматори на западните държави/Нато/ЕС. За съжаление нямаме голям избор в тази насока. Целия свят така се моделира на полюси, че ако не си в даден 'съюз' изхвръкваш и изоставаш. България и българските политици се опитват да се 'съюзят' с ЕС, защото покрай ЕС и ние ще се развиваме. За съжаления - в момента това е по доброто решение отколкото каквото и да е друго (Русия/Брикс/Китай/Африка и т.н.)

Тоест ти си за "силна" и "твърда ръка" тип Путин или Живков? Връщане на диктатура и авторитаризъм?

Питам, че си написал "съсипаха ни производството", "за съжаление", което създава усещане за безалтернативност и катастрофичност – че всичко води към трагедия, ако не се приеме силната власт!

Но не си написал кой и как ни съсипа производството? И защо "за съжаление в момента това е по доброто решение отколкото каквото и да е друго (Русия/Брикс/Китай/Африка и т.н"?

преди 3 часа, plamen.spam написа:

Когато потвърдиш, че документът не е фалшив, ще ти обясня.

Интересно, как ще обясниш, при положение, че вероятно и за човек с капацитета на ПП-ДБ и Умния Джоки стана ясно, че хал-хабер нямаш, какво точно си постнал... Вероятно, не е много сигурно. 😆

преди 3 часа, plamen.spam написа:

Иван Иванов (председател на КЕВР):
- Така... Това между впрочем е изключително важно, особено предвид обстоятелството, че... съгласно и Докладът, който е изготвен от нашата комисия, цената на Азербайджанския газ е повече от четири пъти по-ниска, отколкото цената, на която ни се доставя газ от Газпром експорт. Това до голяма степен зависи, разбира се, именно от формулите, по които се изчислява тази цена и които са различни за двата доставчика...

Стига бе човек!? Кво ме направи ти!? Това е скандално направо... Как е възможно подобно нещо! Звънни на институциите, руснаците ни дерат кожите.

Председателят на КЕВР го казва това? Странно... щото статистиката на КЕВР твърди тъкмо обратното. Смисъл, да вярваме на официалните данни или на някакъв тъпунгер от КЕВР, който съвсем откровено твърди лъжи?

Данни на КЕВР:
Януари 2021 - 26,93 лв
Февруари 2021 - 30,39 лв
Март 2021 - 28,64 лв
Април 2021 - 33,19 лв
Май 2021 - 37,71 лв
Юни 2021 - 45,27 лв
Юли 2021 - 49,94 лв
Август 2021 - 57,60 лв
Септември 2021 - 69,40 лв
Октомври 2021 - 95,54 лв
Ноември 2021 - 93,19 лв
Декември 2021 - 102,33 лв

Вижда се с просто око, че от Октомври месец цените скачат. Причината е, че вероятно швабите дадоха назад от "Северен Поток 2" и Вовата им го натресе с кадраците. Другата причина е, че просто отоплителният период е започнал и търсенето се е повишило драстично. Пазарна икономика.

Тъй. 2022-ра... СВО, руските окупатори нападат украинските герои, санкциите работят, руската икономика направо е смазана, европейската е в разцвет.
Януари 2022 - 133,41 лв
Февруари 2022 - 109,88 лв
Март 2022 - 113,77 лв
Април 2022 - 142,59 лв
Юни 2022 - 141,36 лв
Юли 2022 - 186,17 лв
Август 2022 - 297,89 лв
Септември 2022 - 353,21 лв
Октомври 2022 - 233,36 лв

Ноември 2022 - 123,01 лв
Декември 2022 - 146,09 лв

Мисля, че след август месец някъде, служебното правителство започна да договаря азерският газ, който в огромната си част си е руски. Това са дори изказвания на родните умнокрасиви политици като Делян Добрев. Всичко е шест плюс. Само не виждам цените да са "четири пъти по-ниски" от руският газ, който е идвал от газопровода на "Газпром". Кирчовите танкери с втечнен газ дойдоха през юни или юли някъде... Вижда се и как скачат цените главоломно.

Януари 2023 -  179,33 лв
Февруари 2023 - 124,34 лв
Март 2023 - 106,74 лв
-----------------
После цените започват, да се нормализират, понеже помпаме яко от тях газ през тръба, който е руски, но просто го взимаме чрез тях. Взимаме и LNG през южните ни съседи... Какъв ли ще е този газ? Не знам, не знам... 😆

Но така или иначе цените са по-високи от газа идвал тук през 2021-ва. Коя е причината? Ами причината е че посредника си взима процент от цялата работа, а баламурниците вярват, че руснаците са ни извивали ръцете преди началото на СВО-то.

преди 2 часа, communismatic написа:

Интересно, как ще обясниш, при положение, че вероятно и за човек с капацитета на ПП-ДБ и Умния Джоки стана ясно, че хал-хабер нямаш, какво точно си постнал... Вероятно, не е много сигурно. 😆

Ако ти е интересно - пробвай.
Аз знам какво съм постнал и мога да го обясня, но ако документът е фалшив, няма никакъв смисъл от моите обяснения.

Стига бе човек!? Кво ме направи ти!? 

Това е било по време, когато си обръщал внимание само на един орган от тялото си, а с него не се мисли...

Това е скандално направо... Как е възможно подобно нещо! Звънни на институциите, руснаците ни дерат кожите.

В началото на февруари 2022 се говореше, че ще бъдат повдигнати обвинения към Николай Павлов (бившият шеф на Булгаргаз), даже имаше разпит, но когато с такива случаи се занимава Прикриватурата, нищо не се случва и работата оттече...

Председателят на КЕВР го казва това? Странно... щото статистиката на КЕВР твърди тъкмо обратното. Смисъл, да вярваме на официалните данни или на някакъв тъпунгер от КЕВР, който съвсем откровено твърди лъжи?

Не чу ли какво се говори във видеото? Председателят на КЕВР (т.нар. тъпунгер) с цитирането на доклада на комисията се изпусна, забравяйки, че заседанието все още вървеше публично. На практика оповести защитена чувствителна информация за търговските взаимоотношения с азерите. Новината бързо беше разпространена още същия ден, вкл. и от Интерфакс: В Болгарии заявили, что газ из Азербайджана в 4 раза дешевле российского
Месец по-късно, след като наяве се появиха и други факти, Николай Павлов пусна сигнал до ДАНС за изтичане на информация.

Два дена преди въпросното заседание на КЕВР, за същия порядък на цените, говори в интервю, председателят на Българската газова асоциация Пл. Павлов и той ли е тъпунгер? 
Ако ти е интересно, чуй той какво разказва:

Данни на КЕВР:
Януари 2021 - 26,93 лв
Февруари 2021 - 30,39 лв
Март 2021 - 28,64 лв
Април 2021 - 33,19 лв
Май 2021 - 37,71 лв
Юни 2021 - 45,27 лв
Юли 2021 - 49,94 лв
Август 2021 - 57,60 лв
Септември 2021 - 69,40 лв
Октомври 2021 - 95,54 лв
Ноември 2021 - 93,19 лв
Декември 2021 - 102,33 лв

Вижда се с просто око, че от Октомври месец цените скачат. Причината е, че вероятно швабите дадоха назад от "Северен Поток 2" и Вовата им го натресе с кадраците. Другата причина е, че просто отоплителният период е започнал и търсенето се е повишило драстично. Пазарна икономика.

Тъй. 2022-ра... СВО, руските окупатори нападат украинските герои, санкциите работят, руската икономика направо е смазана, европейската е в разцвет.
Януари 2022 - 133,41 лв
Март 2022 - 113,77 лв
Април 2022 - 142,59 лв
Юни 2022 - 141,36 лв
Юли 2022 - 186,17 лв
Август 2022 - 297,89 лв
Септември 2022 - 353,21 лв
Октомври 2022 - 233,36 лв

Ноември 2022 - 123,01 лв
Декември 2022 - 146,09 лв

Мисля, че след август месец някъде, служебното правителство започна да договаря азерският газ, който в огромната си част си е руски. Това са дори изказвания на родните умнокрасиви политици като Делян Добрев. Всичко е шест плюс. Само не виждам цените да са "четири пъти по-ниски" от руският газ, който е идвал от газопровода на "Газпром". Кирчовите танкери с втечнен газ дойдоха през юни или юли някъде... Вижда се и как скачат цените главоломно.

Януари 2023 -  179,33 лв
Февруари 2023 - 124,34 лв
Март 2023 - 106,74 лв
-----------------
После цените започват, да се нормализират, понеже помпаме яко от тях газ през тръба, който е руски, но просто го взимаме чрез тях. Взимаме и LNG през южните ни съседи... Какъв ли ще е този газ? Не знам, не знам... 😆

Но така или иначе цените са по-високи от газа идвал тук през 2021-ва. Коя е причината? Ами причината е че посредника си взима процент от цялата работа, а баламурниците вярват, че руснаците са ни извивали ръцете преди началото на СВО-то.

В главата ти е абсолютна каша... Нито хронологията ти е вярна, нито си запознат с детайлите, а плиткоумното им тълкуване е, меко казано, нелепо.
Да кажеш, че няма откъде да научиш, ама то подробно ти е разяснено. Ако не си го разбрал - това е друго.

преди 51 минути, plamen.spam написа:

Ако ти е интересно - пробвай.

Пробвам, да. Кажи ми, каква е истината относно всичко това? Искам, да черпя вода от извора...

преди 51 минути, plamen.spam написа:

Нито хронологията ти е вярна, нито си запознат с детайлите, а плиткоумното им тълкуване е, меко казано, нелепо.

Естествено, че е нелепо. Едното е някакво изказване на някакъв малоумник, а другото е официалната информация, която няма нищо общо с твърдението ти, а даже е и точно обратното. Иначе... доста е забавно, ти да ми кажеш, на мен, че в главата ми било "абсолютна каша". Това го твърди жалкарят, дето е постнал над 200 фейкове и нито едно от тях не доказа, че е вярно. Включително и това. 😆

преди 53 минути, plamen.spam написа:

В началото на февруари 2022 се говореше, че ще бъдат повдигнати обвинения към Николай Павлов (бившият шеф на Булгаргаз), даже имаше разпит, но когато с такива случаи се занимава Прикриватурата, нищо не се случва и работата оттече...

Ще подвигат обвинения на Павлов, понеже преди СВО-то газа е бил по-евтин от сега. Логическа мощ... 😆

преди 13 минути, communismatic написа:

Естествено, че е нелепо. Едното е някакво изказване на някакъв малоумник, а другото е официалната информация, която няма нищо общо с твърдението ти, а даже е и точно обратното. Иначе... доста е забавно, ти да ми кажеш, на мен, че в главата ми било "абсолютна каша". Това го твърди жалкарят, дето е постнал над 200 фейкове и нито едно от тях не доказа, че е вярно. Включително и това. 😆

бая хора са ти го казвали

преди 2 минути, BANKATA написа:

Е, важното е, че вие сте доста наясно с нещата... 😆
Кажи за въпросният документ? Каква е истината там? Пламен очевадно нищо не знае, поне ти си дай своето обяснение.

преди 4 минути, communismatic написа:

Е, важното е, че вие сте доста наясно с нещата... 😆
Кажи за въпросният документ? Каква е истината там? Пламен очевадно нищо не знае, поне ти си дай своето обяснение.

Не, просто ти си тъп.

преди 14 минути, BANKATA написа:
преди 28 минути, communismatic написа:

Ама защо спорите с червена стена ? Тя мозък няма.  :) 

преди 8 минути, parmobil написа:

Няма с какво повече тук да ти помогнем. Потърси специалисти.

Е, то по-големи специалисти от вас има ли? Нали именно ти развиваше въпросната теза за скъпият руски газ? Нещо статистиката сочи точно обратното...

преди 8 минути, BANKATA написа:

Не, просто ти си тъп.

ОК, ти като си умен, обясни ми. Нали си супер наясно с нещата.

преди 2 минути, miro20 написа:

Тя мозък няма.

Това е единственият българин, който за далаверата с Ф16-ките вини Румен Радев, който беше против, да се купуват. 😆

Само не разбрах от темата че последно много спам , връщаме ли завода за ЦД-та и компютрите Правец,  както и соц системата когато путлю ни превземе ?

:giggle1:

преди 5 минути, communismatic написа:
преди 7 минути, miro20 написа:

Тя мозък няма.

Това е единственият българин, който за далаверата с Ф16-ките вини Румен Радев, който беше против, да се купуват. 😆

Моля ??? Я ме цитирай конкретно и точно, че много глупости си говорел, не съм следил всичките ти простотии . Благодаря предварително .

преди 7 минути, miro20 написа:

Я ме цитирай конкретно и точно, че много глупости си говорел, не съм следил всичките ти простотии . Благодаря предварително .

Извинявай, ти помниш ли си тъпотиите, дето ги ръсиш през пет секунди? Примери - бол.
Това аз ли съм го писал?

на 10.05.2025 г. в 15:00, miro20 написа:

Въпроса въобще не е в детайлите, а кой инициира скандала. И  колко лицемерно мухльото льотчик се възпени че "някои политикани" били говорели за предателство и всякакви спекулации по случая  , бла бла бла, а всъщност визира себе си

А това?

на 1.05.2025 г. в 11:44, miro20 написа:

В съседната тема цитирах какви са насоките за тези "дефекти" .

за съжаление , мухльото рублен радеффф не удостои с присъствието си посрещането на самолета, но с удоволствие се впусна в плюенето и новите "проблеми" .

Тотална рашистка антибългарска пионка .

А това?

на 10.05.2025 г. в 15:00, miro20 написа:

Това винаги акцентирам - че гузно го нмаше когато посрещахме с церемонии толкова важен за историята на ВВС , момент по приемане на Ф16 , и как се възползва от абсолютно всяка бурмичка, кутийка, платчица, за да генерира скандал унизявайки именно усилията ни да сме що годе в крак с натовските стандарти и да имаме адекватна защита.

И да даде храна на такива като вас да плюят как нищо не става от тези самолети , бла бла бла

преди 44 минути, communismatic написа:

Пробвам, да. Кажи ми, каква е истината относно всичко това? Искам, да черпя вода от извора...

Документът фалшив ли е?

преди 44 минути, communismatic написа:

Иначе... доста е забавно, ти да ми кажеш, на мен, че в главата ми било "абсолютна каша".

Какво общо има СВО с цената на газа през януари и февруари 2022?

преди 3 часа, communismatic написа:

Януари 2022 - 133,41 лв

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Документът фалшив ли е?

Ми идея нямам, ти даже не си постнал и източник, към какво точно се отнася и т.н. Вероятно е истински, но няма никаква връзка с това, което ти твърдиш. И пак да повторя - не разбирам, защо аз трябва да отговарям на въпрос, при положение, че въпроса за нулевите разходи към теб беше зададен много по-рано. Ама както обикновено, ти буквално и идея си нямаш, какви тъпотии ръсиш. Та, затова и задаваш едни и същи малоумни въпроси до втръсване. Баси жалкото човече. Бетер, Джокович си.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Какво общо има СВО с цената на газа през януари и февруари 2022?

Цената на газа за януари и февруари вече съм я обяснил защо е такава. Извинявай, ама не се намирам в Карлуково, няма да ти преповтарям нещо по 300 пъти само щото си на едно равнище с невестулките от вашият зоопарк.

преди 8 минути, communismatic написа:

Ми идея нямам, ти даже не си постнал и източник, към какво точно се отнася и т.н. Вероятно е истински, но няма никаква връзка с това, което ти твърдиш. И пак да повторя - не разбирам, защо аз трябва да отговарям на въпрос, при положение, че въпроса за нулевите разходи към теб беше зададен много по-рано. Ама както обикновено, ти буквално и идея си нямаш, какви тъпотии ръсиш. Та, затова и задаваш едни и същи малоумни въпроси до втръсване. Баси жалкото човече. Бетер, Джокович си.

Плиткоумен късопаметнико, източникът беше посочен поне пет пъти.

преди 8 минути, communismatic написа:

Цената на газа за януари и февруари вече съм я обяснил защо е такава. Извинявай, ама не се намирам в Карлуково, няма да ти преповтарям нещо по 300 пъти само щото си на едно равнище с невестулките от вашият зоопарк.

Защо написа СВО преди януари и февруари 2022 г.?

преди 14 минути, plamen.spam написа:

Плиткоумен късопаметнико, източникът беше посочен поне пет пъти.

Т.е. отново няма да получа отговор.. 😆

преди 14 минути, plamen.spam написа:

Защо написа СВО преди януари и февруари 2022 г.?

Верно? Трябваше да го напиша за теб още по-елементарно. Явно е било доста сложно за разбиране. Приемам критиката, положението ти е доста тежко, не се съобразих навреме. 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.