Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, communismatic написа:

То ти така си желан, че кво да ти кажа... Хубаво е, че не ти минава през акъла, какво мислят болшинството от хората тук за теб... 😆

Ми не, после ще има нещо друго, което ще въртиш като мантра...

Последно? Била ли е войнишката заплата 1,50 лв?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, parmobil написа:

Последно? Била ли е войнишката заплата 1,50 лв?

Ква войнишка заплата, двама души те питат за руският газ, който бил по-скъп от азерският и това било факт. Войнишката заплата сме я нищили 30 страници вече. Поне признай, че си жалък... не, че не го знаем. Гледам, че Умно Джоки се втурна, да те брани... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Ква войнишка заплата, двама души те питат за руският газ, който бил по-скъп от азерският и това било факт. Войнишката заплата сме я нищили 30 страници вече. Поне признай, че си жалък... не, че не го знаем. Гледам, че Умно Джоки се втурна, да те брани... 😆

Руски газ няма! Има АМЕРИКАНСКИ газ.

преди 1 час, communismatic написа:

Aми току що ти го обясних, ама ти както обикновено трудно четеш с разбиране.

Първо, примерите нямат абсолютно нищо общо. През 1944-та страната е фалирала и ние тепърва се индустриализираме. През 1989-а страната пак е фалирала, ама имаме огромен държавен актив, който трябва да се приватизира и това да напълни хазната. Освен това, мисля, че вече изясних, че страната ни на практика е пробита отвсякъде. Постоянни дефицити, постоянно запълваме дупките в бюджета чрез нови заеми. Това как се нарича по-точно? 

Да, де. Ясно ми е, че много ги разбираш нещата...

Най-накрая едно комуне да си призне че '89 сме били фалирали.

Благодаря ! :wors:

преди 57 минути, В. Велев написа:

"Кредит" при социализма е много силно казано. Всички кредити теглени при социализма са по-малко само от тазгодишния кредит който се тегли.

Дали !?

току-що, BANKATA написа:

Най-накрая едно комуне да си призне че '89 сме били фалирали.

Ми това е вторият ми пореден пост в рамките на час-два, в който го пиша. Т.е. съвсем официално си призна, че зацепваш винаги от вторият път. 😆

преди 2 часа, communismatic написа:

. Мисля, че към 1985-та НРБ е имала към 2-3 милиарда долара външен дълг. Според мен, на всяка една социалистическа държава й е било нужно някакво технологично време, чрез което да си пригодят икономиката към тези промени. Което не са имали. Оттам нататък нашите тръгват, да дърпат дългове, които са изключително тежки (от западни банки) и в един даден момент нещата отиват по дяволите. Идва и мораториума на Васил Коларов и... Реално, това е единственият фалит на България, другото са просто дългови кризи.

преди 5 минути, communismatic написа:

Ми аз да съм казал, 

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми това е вторият ми пореден пост в рамките на час-два, в който го пиша. Т.е. съвсем официално си призна, че зацепваш винаги от вторият път. 😆

Какво сега ? Не си признаваш че си призна ли ?

току-що, BANKATA написа:

Какво сега ? Не си признаваш че си призна ли ?

Аз някога, да не би да съм отричал, че през 1990-та се обявява мораториум върху външният дълг? Я дай да видя къде съм отричал това?

преди 2 минути, communismatic написа:

Аз някога, да не би да съм отричал, че през 1990-та се обявява мораториум върху външният дълг? Я дай да видя къде съм отричал това?

Не разбирам защо ми се палиш ? Похвалих те за признанието и "драсна клечката".

преди 19 минути, parmobil написа:

Пак ли?

А за цената на барел какво стана? Писал ли съм за 70$ долара себестойност или ти го съчини, за да кажеш, че лъжа?

Дребни душици

Ето какво си писал:

на 1.10.2025 г. в 23:56, parmobil написа:

Поради лесен добив и преработка, при арабите барел струва в пъти по-евтино отколкото в скъпата на сърцето ви РФ. И затова, когато арабите увеличат добив и цената на барел падне под 70 $, братушките се насират. А при арабите себестойността е под 20 $ за барел.  Нали се сещаш колко могат да стискат арабите преди руснаците да се насерат?

Второ. Кой купува официално от руснаците? Или "съюзници", които ги изнудват както си искат с цените в момента или на "черно", дето е още по-зле.

Не си посочил директно себестойността на руския петрол, но иначе го сравняваш със себестойността на арабския петрол, който бил в пъти по-евтин.Доказаха ти, че всъщност руския петрол се добива на цена под и около 20 долара, така че дори и на борсата цената да падне под 70$ няма как "руснаците да се насерат".

Има ли още да се въртиш и сучеш?

преди 7 минути, communismatic написа:

Животно да беше, щеше да се откажеш. Наврял си си го сам до сливиците и смучеш! 😆

току-що, BANKATA написа:

Не разбирам защо ми се палиш ? Похвалих те за признанието и "драсна клечката".

Смяташ ли, да ми отговориш на въпроса? Дай да видя къде съм отричал някога това нещо?

току-що, "Саша" написа:

Животно да беше, щеше да се откажеш. Наврял си си го сам до сливиците и смучеш! 😆

Това го твърди клоуна на форума, дето след като го скъсват от гаврене си регистрира нов акаунт, та така по 235 пъти седмично... 😆

преди 9 минути, communismatic написа:

Смяташ ли, да ми отговориш на въпроса? Дай да видя къде съм отричал някога това нещо?

Защо трябва да търся нещо което най-вероятно не си казвал?

Просто ти благодарих за отговора, проблем ли е ?

Баси неблагодарника. Аз го хваля, той... Комунистическа му работа.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Просто ти благодарих за отговора, проблем ли е ?

Ми, проблем е, че 24/7 си все едно си предрусал с халюциногенни гъби. Просто трудно се води дискусия с такъв тип.

преди 36 минути, M.Николов написа:

Ето какво си писал:

Не си посочил директно себестойността на руския петрол, но иначе го сравняваш със себестойността на арабския петрол, който бил в пъти по-евтин.Доказаха ти, че всъщност руския петрол се добива на цена под и около 20 долара, така че дори и на борсата цената да падне под 70$ няма как "руснаците да се насерат".

Има ли още да се въртиш и сучеш?

И се посочи от услужливи другари колко е себестойността при арабите, нали така? Не е ли в пъти по-ниска?

По повод газ - сума ти хора обясняват ТУК и по медии, че от руското по-евтино няма. Аз като краен клиент се интересувам да е по-евтин. И се оказа, че от азерите идва по-евтин. 

Нищо не коментирате, че 2019 г. сме вкарали втечнен на далавера. Но това са други работи. Важното е да се вменява, че от РФ всичко е по-евтино.

преди 46 минути, communismatic написа:

Ние ще я нищим, докато в прав текст не признеш, че войнишката заплата по време на соц-а беше 1,50 лв.

А приказката тръгна, че се присмя как я обличали армията преди това. А аз ти казах, че нас ни обличаха с едни зимни, едни летни дрехи и едни обувки годишно. 

И се оказа, че от азерите идва по-евтин. 

Mхм... 😆

Нищо не коментирате, че 2019 г. сме вкарали втечнен на далавера.

Втечнен газ, който е по-евтин от тръбен...!? Бреееей, да му се не види! 😆

Нищо не коментирате, че 2019 г. сме вкарали втечнен на далавера.

Не се коментира, защото е било мижаво количество.

Всъщност е правен тест възможно ли въобще и как ще се получи.

преди 1 минута, parmobil написа:

Дал съм линк, момко. Питай ги!

Костовистче, ти не си наясно, даже каква е разликата между втечнен и тръбен газ, кво изобщо ти обира главата от руска зависимост, извиване на ръцете, "Газпром" и прочее!?

преди 6 минути, communismatic написа:

Костовистче, ти не си наясно, даже каква е разликата между втечнен и тръбен газ, кво изобщо ти обира главата от руска зависимост, извиване на ръцете, "Газпром" и прочее!?

Мило дете, прекрасно знам какво е руска зависимост. Прекрасно се видя година преди СВО как РФ ебаваше Европа с доставките, за да опипа почвата.

За кой ли път ти казвам, че гласувам, но не съм парламентарно представен, ленинистче.

Вече си ми скучен, но за войнишката заплата ще те питам до последно.

преди 3 минути, parmobil написа:

Мило дете, прекрасно знам какво е руска зависимост.

Естествено, че знаеш. Нали руският газ бил по-скъп от азерският... 😆

преди 3 минути, parmobil написа:

Вече си ми скучен, но за войнишката заплата ще те питам до последно

Правилно. Само така. На всеки неудобен въпрос, дето си наврян... питай. По тоя начин ще излизаш с... "достойнство". 😆

преди 27 минути, communismatic написа:

Ми, проблем е, че 24/7 си все едно си предрусал с халюциногенни гъби. Просто трудно се води дискусия с такъв тип.

С мен? И какво съм направил? Благодарих ти.

Баси гадняра съм, да благодаря на някого. Жива да не бях! 

преди 6 минути, communismatic написа:

Естествено, че знаеш. Нали руският газ бил по-скъп от азерският... 😆

Правилно. Само така. На всеки неудобен въпрос, дето си наврян... питай. По тоя начин ще излизаш с... "достойнство". 😆

Е, защо пише в статията, че азерският е по-евтин? Зщо пише, че сме вкарали втечнен през 2019 г, който пак е по- евтин от руски?

Достойно признай, че си червен ленинист.

преди 19 минути, M.Николов написа:

Не се коментира, защото е било мижаво количество.

Всъщност е правен тест възможно ли въобще и как ще се получи.

И как се е получило?  А бе вие си мислите, че танкери се разкарват като рикши на индийски пазар.

преди 1 минута, parmobil написа:

Е, защо пише в статията, че азерският е по-евтин? Зщо пише, че сме вкарали втечнен през 2019 г, който пак е по- евтин от руски?

А ти що реши, че статията трябва да отразява нещата достоверно? 😆

току-що, communismatic написа:

А ти що реши, че статията трябва да отразява нещата достоверно? 😆

А ти защо реши, че разполагаш с истината за нещата? Още не си преглътнал войнишката заплата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.