Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, Gaming_Solutions написа:

Е, във всеки случай не произвеждат ключалки 

Ми тя разликата не е особено голяма, да ти кажа. Но както и да е... В края на краищата пак стана за кашмер, което не е изненада за никой. 😆

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, communismatic написа:

Ми тя разликата не е особено голяма, да ти кажа. Но както и да е... В края на краищата пак стана за кашмер, което не е изненада за никой. 😆

Разлика няма между ключалка и сензор/датчик хахах уникален 🤡

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Много хубава информация има на този сайт. 

Скролна ли надоло да видиш, че 9.9 от 10 от всичко е за износ.

Моля поправи ме ако греша - Значи ние българите сме просто използвани за по-евтина работна ръка и 1% от всичко остава за България. 99% е за износ. От там 99% от печалбите от всичко произведено отива в чужбина?

Как точно това ни прави горди и какъв е приноса за България освен заплатите? Как това прави - "развита автомобилна индустрия в България" 

Не казвам , че е нищо , но мисля , че е малко!

току-що, Gaming_Solutions написа:

Разлика няма между ключалка и сензор/датчик хахах уникален 🤡

Абсолютно, да. По-лошото е, че още не си го и разбрал, както се вижда... 

преди 2 минути, Belefor написа:

Много хубава информация има на този сайт. 

Моля поправи ме ако греша - Значи ние българите сме просто използвани за по-евтина работна ръка и 1% от всичко остава за България. 99% е за износ. От там 99% от печалбите от всичко произведено отива в чужбина?

Как точно това ни прави горди и какъв е приноса за България освен заплатите? Как това прави - "развита автомобилна индустрия в България" 

Не казвам , че е нищо , но мисля , че е малко!

Ами инвестирай и създай нещо ти, кой трябва да го направи. Държавна компания за автомобили?

Цитат

Естествено, че продукцията е за износ

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 2 минути, communismatic написа:

Много е тежко положението тук, очевидно... 😆

Трудничко ще ти е, питай там телеграм групата

Одело и Вистеон гугулна ли ги и тях да видиш с какво се занимават

ПП. Ще изчакам, няма проблем

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Ами инвестирай и създай нещо ти, кой трябва да го направи. Държавна компания за автомобили?

Отклонихме се от темата, но да - Аз инвестирах и създадох доста неща , когато живеех в България. Но дойдоха едни 'батковци' и ми казаха - продай ни всичко което си създал или ще ти се случи нещо.... няколко седмици по късно продадох (почти без пари) и реших да емигрирам. 

Нещо да кажеш по въпроса?

Виж сега връзката към заглавието на тази тема - През социализма аз лично не съм чувал/виждал такова нещо да се е случвало на някого. Но на мен ми се случи през ДЕМОКРАЦИЯТА!

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Трудничко ще ти е, питай там телеграм групата

Одело и Вистеон гугулна ли ги и тях да видиш с какво се занимават

ПП-ДБ, ти направо чупиш всякакви антикорекорди по писане на тъпотии. Не знам, на какъв език, да ти се обясни, че ние произвеждаме авточасти, а не автомобили. В смисъл... не знам, как по-точно, може да се навърже всичко това с тъпото ти схващане, че автомобилната индустрия у нас била "много, много добре развита". Затова ти пиша, че няма особена разлика от това дали произвеждаш ключалки, кабели или сензори. Така или иначе, това няма как да напълни хазната. Пиша ти го сигурно за 2000-ен път, ама очевадно нещо не можеш, да го осмислиш.

преди 2 минути, Belefor написа:

Нещо да кажеш по въпроса?

Той по-добре да не казва нищо... 😆

преди 3 минути, Belefor написа:

През социализма аз лично не съм чувал/виждал такова нещо да се е случвало на някого.

Понеже това недоразумение намеси и соца с подигравателна нотка. През соца сме произвеждали "Булгаррено", което... честно казано е било нещо изключително като постижение за българската икономика.
250px-Bulgarrenault_closeup_vintagedept.

преди 3 часа, communismatic написа:

Е, поне не правя като теб. Съвсем чистосърдечно да си призная, че няма как да си защитя тезата и просто да бия отбой. Както в темата за курса лев-долар. Нали?

Щото да излъжеш е по-лесно.

преди 3 минути, communismatic написа:

Той по-добре да не казва нищо... 😆

Не не - аз сериозно искам някой да коментира (бълбукащата и нейния авер золин) Гадориите, простотиите и помията, която се случва последните 30 години!

И все пак @Gaming_Solutions се опитва да води конструктивни разговори с цел изясняване на истината, докато бълбукащата и золин пишат САМО глупости и се присмиват на всеки и всичко, което е различно от техните тези.

преди 2 минути, communismatic написа:

ПП-ДБ, ти направо чупиш всякакви антикорекорди по писане на тъпотии. Не знам, на какъв език, да ти се обясни, че ние произвеждаме авточасти, а не автомобили. 

Цитирай ме къде съм казал, че произвеждаме автомобили

В смисъл... не знам, как по-точно, може да се навърже всичко това с тъпото ти схващане, че автомобилната индустрия у нас била "много, много добре развита". Затова ти пиша, че няма особена разлика от това дали произвеждаш ключалки, кабели или сензори. Така или иначе, това няма как да напълни хазната. Пиша ти го сигурно за 2000-ен път, ама очевадно нещо не можеш, да го осмислиш.

Ама не е нужно да сглобяваш автомобили за да имаш добре развита автомобилна индустрия в страната. До сега колко пъти да ти пиша, че оборота на тези фирми в България е 11% от БВП, това какво ти говори, че не е развита индустрията?

Понеже това недоразумение намеси и соца с подигравателна нотка. През соца сме произвеждали "Булгаррено", което... честно казано е било нещо изключително като постижение за българската икономика.
250px-Bulgarrenault_closeup_vintagedept.

Забави се, очаквах по-рано да напишеш за Булгаррено. И, колко процента от БВП е бил оборота на Булгаррено 😁

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

И, колко процента от БВП е бил оборота на Булгаррено

Aми нашите тъпаци май оплескват нещата (доколкото разбрах) и се опитват автомобилите, да ги изнасят за чужбина, та затова и рано-рано се прекратява всичко това. Май са изкарали за няколко години към 5 000 - 6 000 бройки автомобили. 

Но понеже отново по най-нелеп начин тръгваш, да се подиграваш (което е доста комично предвид тежкото ти положение), все пак не е производство на кабели, ключалки и сензори, нали? Мина ли ти през акъла или пак те надцених?

Доста добре изглежда, определено...
01-%D0%91%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%

преди 10 минути, Belefor написа:

И все пак @Gaming_Solutions се опитва да води конструктивни разговори с цел изясняване на истината, докато бълбукащата и золин пишат САМО глупости и се присмиват на всеки и всичко, което е различно от техните тези.

Ти сериозно ли смяташ, че това е конструктивен разговор с цел изясняване на истината? Ми, извинявай, ама всеки средноинтелигентен човек щеше да спре, да пише тъпотии и просто да се засрами. Но той продължава да върти мантрата за "много много добре развита автомобилна индустрия".

преди 1 час, communismatic написа:

Aми нашите тъпаци май оплескват нещата (доколкото разбрах) и се опитват автомобилите, да ги изнасят за чужбина, та затова и рано-рано се прекратява всичко това. Май са изкарали за няколко години към 5 000 - 6 000 бройки автомобили. 

Но понеже отново по най-нелеп начин тръгваш, да се подиграваш (което е доста комично предвид тежкото ти положение), все пак не е производство на кабели, ключалки и сензори, нали? Мина ли ти през акъла или пак те надцених?

Доста добре изглежда, определено...
01-%D0%91%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%

Да, изглежда добре само че това на снимката е Булгаралпин, което е дело на Алпин и Булгаррено, произведени са под 100 броя, хомеопатични количества. Общо взето съизмеримо като обем със състезателните R1 на Росен Даскалов. Само, че като споменах Росен Даскалов ми каза да се метна от някой мост, сега ми даваш за пример Алпина на Рено, от който сме сглобили 60 бройки, уааа

От Булгаррено вече сме произвели около и над 6000 броя, и това ли ти е развитото автомобилостроене през соца, за толкова години комунизъм? 6000 автомобила за 3 години и цена между 6000 и 7000лв за автомобил. Ехаа, това какъв процент е от БВП?

ПП. Да не отваряме пък темата защо завода е затворил и кой всъщност го е затворил, че има различни спекулации, и май причината е Жигулата, как така ще продаваме капиталистически автомобили, ама ха

В момента около 100 000 души работят в автомобилната индустрия в България и издържат семейства, за това казвам, че е много добре развита автомобилната индустрия в страната. Това са над 350 фирми и 16млрд оборот

преди 1 час, Belefor написа:

Виж сега връзката към заглавието на тази тема - През социализма аз лично не съм чувал/виждал такова нещо да се е случвало на някого. Но на мен ми се случи през ДЕМОКРАЦИЯТА!

Как да видиш като нямаш частна собственост през социализма и не си бил свидетел на национализацията от комунистическата партия

преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

Да, изглежда добре само че това на снимката е Булгаралпин, което е дело на Алпин и Булгаррено, произведени са под 100 броя, хомеопатични количества. Общо взето съизмеримо като обем със състезателните R1 на Росен Даскалов. Само, че като споменах Росен Даскалов ми каза да се метна от някой мост, сега ми даваш за пример Алпина на Рено, от който сме сглобили 60 бройки, уааа

A тия предните бройки от "Булгаррено" (10 и 8), те не се броят? И Росен Даскалов, що реши, че е произвел 60 бройки... пак не става ясно, ама карай.

От Булгаррено вече сме произвели около и над 6000 броя, и това ли ти е развитото автомобилостроене през соца, за толкова години комунизъм? 6000 автомобила за 3 години и цена между 6000 и 7000лв за автомобил. Ехаа, това какъв процент е от БВП?

Т.е. неадекватното момче, което до тоя момент твърдеше, че с производството на кабели, сензори и ключалки за автомобили сме "много много добре развита автомобилна индустрия" се присмива на НРБ, че произвеждала прекалено малко бройки автомобили. Баси и наглостта... 😆

В момента около 100 000 души работят в автомобилната индустрия в България и издържат семейства, за това казвам, че е много добре развита автомобилната индустрия в страната. Това са над 350 фирми и 16млрд оборот

При всички положения автомобилната индустрия у нас е "много, много добре развита"... Аз даже съм сигурен, че ако нашите заводи тук фалират, Германия и Франция направо ще закъсат яко. 😆

преди 11 минути, communismatic написа:

A тия предните бройки от "Булгаррено" (10 и 8), те не се броят? И Росен Даскалов, що реши, че е произвел 60 бройки... пак не става ясно, ама карай.

Т.е. неадекватното момче, което до тоя момент твърдеше, че с производството на кабели, сензори и ключалки за автомобили сме "много много добре развита автомобилна индустрия" се присмива на НРБ, че произвеждала прекалено малко бройки автомобили. Баси и наглостта... 😆

При всички положения автомобилната индустрия у нас е "много, много добре развита"... Аз даже съм сигурен, че ако нашите заводи тук фалират, Германия и Франция направо ще закъсат яко. 😆

Не бе, нали сравняваме приноса към икономиката.

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Не бе, нали сравняваме приноса към икономиката.

Именно, да. Единият случай е да сглобяваш автомобил от "Рено" (и то по време на "Желязната завеса"), а другият случай е... да произвеждаш ключалки, сензори и кабели, което по твоята малоумна логика било "много, много добре развита автомобилна индустрия". Имаш ли представа, защо тогава от "Рено" са решили, да позволят на България, да им сглобява автомобилите? Сега защо нямаме такава възможност? Каква ли може да е причината? Много странно, наистина...

Дроновете направо смазват прехваленият "Пейтриът", оказа се, че вече и балистичните ракети им еб*ват майката...

Цитат

Москва е успяла да модернизира част от балистичните си ракети така, че да намалява ефективността на украинската противовъздушна отбрана, съобщи Financial Times в четвъртък, позовавайки се на украински и западни източници.

преди 1 час, Belefor написа:

Значи ние българите сме просто използвани за по-евтина работна ръка и 1% от всичко остава за България. 99% е за износ.

Ние сме огромен пазар, но гадните западняци ни дават само един процент. Колко е гадно да изнасяш продукция, а? Вместо само един процент да продаваш в България, а другото на склад, да чака и залежава, като при социализма.

преди 2 часа, Belefor написа:

От там 99% от печалбите от всичко произведено отива в чужбина?

И сега следва да го докажеш. Иначе излиза, че лъжеш и манипулираш!

преди 2 часа, Belefor написа:

Но на мен ми се случи през ДЕМОКРАЦИЯТА!

Тя демокрацията е виновна за всичко! Дори за индустриалното развитието на обществото!

А нашата псевдо демокрация я направиха комунистите и изгониха кадърните.

Дано правиш разлика!

И не мога да разбера, защо все още има потребители, които защитават един умрял социализъм.

Създаден дефектен от болни хора. Няма как да съществува и това се видя. Мъртъв е, умря!

Капитализма е, като хората. Боледува, оздравява и продължава да живее. Подмладява се, променя се, но си остава.

Както посочи един потребител - социализма е виц!

преди 41 минути, communismatic написа:

Именно, да. Единият случай е да сглобяваш автомобил от "Рено" (и то по време на "Желязната завеса"), а другият случай е... да произвеждаш ключалки, сензори и кабели, което по твоята малоумна логика било "много, много добре развита автомобилна индустрия".

Именно де, какъв е бил приноса към икономиката това, че 3 години сме сглобявали автомобили за Рено с инвестиция за милиони? 

Цитат

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Именно де, какъв е бил приноса към икономиката това, че 3 години сме сглобявали автомобили за Рено с инвестиция за милиони? 

Ми, той приноса е щял да бъде по-голям, просто нашите управляващи най-вероятно бастисват този проект. Но той е изключително постижение за българската икономика, така или иначе. Кога друг път сме произвеждали автомобили тук? Ония на Ганчев? Или 60-те на Даскалов? Иначе, доста по-успешен е проекта за електрокарите и мотокарите например. Аз пак не разбирам, кво се опитваш, да постигнеш с това изместване от темата? Сравняваш сглобяването на автомобили с ултра успешното производство у нас на кабели и ключалки? Ти чак до там не беше падал? Що не ми отговори на въпроса, що Рено решават, да ни дадат, да им сглобяваме автомобилите? Нещо пак пропусна, да ми отговориш? Взе да ти става навик... ;) 

преди 10 минути, communismatic написа:

Ми, той приноса е щял да бъде по-голям, просто нашите управляващи най-вероятно бастисват този проект. Доста по-успешен е проекта за електрокарите и мотокарите например. Аз пак не разбирам, кво се опитваш, да постигнеш с това изместване от темата? Сравняваш сглобяването на автомобили с ултра успешното производство у нас на кабели и ключалки? Ти чак до там не беше падал? Що не ми отговори на въпроса, ... ;) 

Аааа ако баба беше мъжка щеше да е с дръжка.

Какво изместване на темата, ти се разписа за Булгаррено и аз продължавам с тях

Цитат

що Рено решават, да ни дадат, да им сглобяваме автомобилите? Нещо пак пропусна, да ми отговориш? Взе да ти става навик

Защото им е било икономически изгодно да го направят.

Защо сега няколко стотин фирми в автоиндустрията инвестират в България? Същата причина

Сиреч, било им е изгодно, да инвестират в производството тук на кабели, а не на автомобили. Интересно, да не би причината да е, че просто държавата ни е на тоя хал, че да нямаме хора за нещо по-сериозно от... производство на кабели. Странно... Едно време явно не е било така. 

Кокич няма 100 Евро и протестира след соца  - нямало да се пере и да се къпе.  Може да бъде изображение с нагревател за вода и пералня на самообслужване 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.