Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 7 минути, communismatic написа:

Уау, кой го казва... 😆

Айде бе? Не думай... Аз пиша за автомобили, той ми говори за автомобилни части. Викаш същото е, нали? 😆

11% е доста сериозна цифра... 😆

Да знаеш, че Witte Automotive се е разработил из Русе. Е, не произвеждаме автомобили, ама... кво от това?! 😆

Най-важното е, че понеже Германия излиза от руската си зависимост (нали така беше? 😆), Witte ще дръпне яко и нас напред...

Така-така... 😆

Айде бе, аз пиша факти, той ми говори за мокрите си сънища.

Автомобилна индустрия – IBA

Нали говориш за индустрия, защо трябва да произвеждаме автомобили, ама то и никой не ни е спрял де. Ти защо си захванал бизнес в ресторантьорския бранш, а не произвеждаш автомобили. Всъщност като спомена Русе, Росен Даскалов се опита и продължава да опитва да произвежда автомобили. Имат спортен състезателен такъв и последните години произвеждат и електрически камиончета

Аз наистина не мога да разбера напъните ти, мислех да не влизам за пореден път и да ти падам на нивото, но ми писна да чета как икономика ни се движела от келнери

преди 15 минути, Belefor написа:

Реално си изтрих поста....има 10000000000 цифри в интернет за това какво е състоянието на автомобилната индустрия в България. Зависи кого питаш - всеки казва различни цифри... :( 

Единствения факт е , че произвеждаме части , но не автомобили ...

И?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Росен Даскалов се опита и продължава да опитва да произвежда автомобили.

Изнесе се в Румъния - не се разбраха за земята в Русе. Не искаха да му я дадат за 50 години, а само за 10. 

Явно не се разбраха за парите под масата... 

преди 2 минути, цър-вул написа:

Изнесе се в Румъния - не се разбраха за земята в Русе. 

Знам, още преди няколко години преместиха там производството, но компанията си е българска 

Разработките са тука, сглобяването е в Гюргево

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Нали говориш за индустрия, защо трябва да произвеждаме автомобили, ама то и никой не ни е спрял де.

Защо трябва да произвеждаме автомобили? Т.е. за теб е абсолютно същото като да произвеждаш автомобили и да произвеждаш автомобилни... части?! Айде така ще го обясня, надявам се да ме разбереш. Надявам се поне. Вземи един килограм стомана, тя ще струва 2 лева. Направи я на вилици и лъжици и ще струва 20 лева. Ако я направиш на часовници, обаче... вече ще струва 200 лева. Това нещо е свързано и със заплатите, които ще плащаш на служителите си и съответно и държавата ще захлеби повече. Обяснявам ти го буквално като на петокласник, щото... доста е сериозно положението очевидно.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Всъщност като спомена Русе, Росен Даскалов се опита и продължава да опитва да произвежда автомобили. Имат спортен състезателен такъв и последните години произвеждат и електрически камиончета

Брато, казвам ти сериозно иди и се метни от някой мост...

Аз наистина не мога да разбера напъните ти, мислех да не влизам за пореден път и да ти падам на нивото, но ми писна да чета как икономика ни се движела от келнери

Ти не искаш да падаш на нивото ми, щото постоянно те навирам точно там, където ти е мястото. Затова и по темата за влизането ни в еврозоната, ти ме прати, да ти чета предишните коментари. Не за друго, а защото не смееш, да си дадеш аргументите, що да влизаме там. Колкото до останалото...

Цитат

НСИ отбелязва, че през 2024 година относителният дял на аграрния сектор в добавената стойност на икономиката е 2.4%, което е с 0.5 процентни пункта по-малко спрямо 2023 година. Индустриалният сектор създава 25.8% от добавената стойност на икономиката, като не се регистрира изменение в сравнение с 2023 година. Секторът на услугите нараства до 71.8%, при 71.3% през 2023 година.

Аз като казвам, че си пишеш неща без съдържание, ти отричаш.

Ето виж си поста!

преди 44 минути, communismatic написа:

Т.е. най-умното момиче на форума няма никаква идея, колко е процентното съотношение в ония години..

Процентно съотношение спрямо какво? С кого ще сравниш? До сега да беше дал, но ще се изложиш и за това си пишеш общи приказки.

С две думи, пак те затапих и няма с какво да се аргументираш и да ме обориш.

преди 47 минути, communismatic написа:

Следващият път ми дай снимка на някакъв негър с ланец за да докажеш, че в Сомалия се живее прекрасно.

Пробвай се да видя! :hush:

И тук ще удариш на камък. 

току-що, БаалБек написа:

Процентно съотношение спрямо какво?

Ми, спрямо останалото население. Мисля, че беше пределно ясно и за третокласник. Явно не е било...

преди 1 минута, БаалБек написа:

С две думи, пак те затапих и няма с какво да се аргументираш и да ме обориш.

Да, де... личи си. Щом чрез снимка на хора с палта си стигнала до извода, че през 30-те години у нас е имало як просперитет. Направо си е затапка... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Защо трябва да произвеждаме автомобили? Т.е. за теб е абсолютно същото като да произвеждаш автомобили и да произвеждаш автомобилни... части?! Айде така ще го обясня, надявам се да ме разбереш. Надявам се поне. Вземи един килограм стомана, тя ще струва 2 лева. Направи я на вилици и лъжици и ще струва 20 лева. Ако я направиш на часовници, обаче... вече ще струва 200 лева. Това нещо е свързано и със заплатите, които ще плащаш на служителите си и съответно и държавата ще захлеби повече. Обяснявам ти го буквално като на петокласник, щото... доста е сериозно положението очевидно.

Хайде да не ми говориш на мене баш за автомобилната индустрия.

Говорим за индустрия, написах много ясно, че автомобилната индустрия е много добре развита в страната, като оборота на фирмите е около 11% от БВП.

Пак ще те питам, защо правиш бургери, а не автомобили?

Брато, казвам ти сериозно иди и се метни от някой мост...

Ти не искаш да падаш на нивото ми, щото постоянно те навирам точно там, където ти е мястото. Затова и по темата за влизането ни в еврозоната, ти ме прати, да ти чета предишните коментари. Не за друго, а защото не смееш, да си дадеш аргументите, що да влизаме там. Колкото до останалото...

Цитат

НСИ отбелязва, че през 2024 година относителният дял на аграрния сектор в добавената стойност на икономиката е 2.4%, което е с 0.5 процентни пункта по-малко спрямо 2023 година. Индустриалният сектор създава 25.8% от добавената стойност на икономиката, като не се регистрира изменение в сравнение с 2023 година. Секторът на услугите нараства до 71.8%, при 71.3% през 2023 година.

Изобщо наясно ли си какво включва сектора на услугите? 

Знаеш ли, че IT сектора е част от услугите, т.е разработването на софтуер влиза в сектора на услугите, знаеш ли, че България може да се нарече нещо като IT хъб?

Не знаеш, от къде да знаеш, ти правиш краварски бургери

преди 9 минути, Gaming_Solutions написа:

Хайде да не ми говориш на мене баш за автомобилната индустрия.

Да, де. Личи си, че яко ги разбираш нещата... Щом ми даде за пример някакви компании, дето произвеждат авточасти, а не автомобили и ми разправяш, че автомобилната индустрия била яко развита. 😆😆😆

Говорим за индустрия, написах много ясно, че автомобилната индустрия е много добре развита в страната, като оборота на фирмите е около 11% от БВП.

Да, де. Само, че 11% от БВП на страна, дето е на последно място по доходи и БВП, и в същото време не произвеждаш автомобили, а само части... това не е повод за хвалби. Хубаво е малко да влезеш тая година в час. Прочети ми пак това, което съм написал за стоманата и часовниците. 

Пак ще те питам, защо правиш бургери, а не автомобили?

Мойто момче, аз ако искам... мога да си живея в Добрич и да участвам в производството на пастьоризатори и бъркачи за шоколад и прочее. Ама не искам. Искам да си бъда независим и да си живея живота. Не смятам, че трябва да ти влизам в обяснителен режим точно пък на теб. Ти си на едно равнище с катеричките и невестулките. Щом ми даваш за пример Росен Даскалов, кво има да коментираме повече... 

Изобщо наясно ли си какво включва сектора на услугите?

Тъй, де? Кво включва? Ресторантьорство, хотелиерство, казина, недвижими имоти. Точно заради това и България е на последно място по доходи. 

Знаеш ли, че IT сектора е част от услугите, т.е разработването на софтуер влиза в сектора на услугите, знаеш ли, че България може да се нарече нещо като IT хъб?

Ти пак не правиш разлика между услуга и производство на компютри. Брато, ти наистина ще излезеш бавноразвиващ... Заклевам се! 😆😆😆

Не знаеш, от къде да знаеш, ти правиш краварски бургери

Е, виждаме, че ти знаеш... Определено си доста наясно с нещата. 😆

преди 13 минути, communismatic написа:

Да, де. Личи си, че яко ги разбираш нещата... Щом ми даде за пример някакви компании, дето произвеждат авточасти, а не автомобили и ми разправяш, че автомобилната индустрия била яко развита. 😆😆😆

Да, де. Само, че 11% от БВП на страна, дето е на последно място по доходи и БВП, и в същото време не произвеждаш автомобили, а само части... това не е повод за хвалби. Хубаво е малко да влезеш тая година в час. Прочети ми пак това, което съм написал за стоманата и часовниците. 

Мойто момче, аз ако искам... мога да си живея в Добрич и да участвам в производството на пастьоризатори и бъркачи за шоколад и прочее. Ама не искам. Искам да си бъда независим и да си живея живота. Не смятам, че трябва да ти влизам в обяснителен режим точно пък на теб. Ти си на едно равнище с катеричките и невестулките. Щом ми даваш за пример Росен Даскалов, кво има да коментираме повече... 

Тъй, де? Кво включва? Ресторантьорство, хотелиерство, казина, недвижими имоти. Точно заради това и България е на последно място по доходи. 

Ти пак не правиш разлика между услуга и производство на компютри. Брато, ти наистина ще излезеш бавноразвиващ... Заклевам се! 😆😆😆

Ей така правят.... слагат ха-ха емотикон когато няма какво да кажат по темата и ги избива на смях....

преди 6 минути, Belefor написа:

Ей така правят.... слагат ха-ха емотикон когато няма какво да кажат по темата и ги избива на смях....

Не, това момче просто е зомбирано от това четене на "Свободна Европа". Щом не прави разлика между производство на автомобили и на автомобилни части, кво има да коментираме. Единият завод ще вкара в хазната 600 милиона лева, а другият 100 милиона лева. Това се отразява и на цялостното състояние на държавата, на заплатите и прочее... Оня ден ви постнах как се е процедирало с "Кремиковци" по времето на Иван Костов. Ми, ето защо сме на тоя хал.

Тиквата и Просто Киро дълго време въртяха мантрата, че щяло да има заводи на VW и на някакви електромобили на наша територия. Що не дойдоха тук? Къв е проблема? Ниски заплати... Ми, проблема е, че няма кой да работи в тях. Просто умното и кадърното население от България просто се изнесе. Това е положението.

преди 1 час, communismatic написа:

Аз те питам, в каква връзка го питаш това? 1989-а и промените? Т.е. тогава държавата е дръпнала напред? Това ли е поредната тъпа теза, която се опитваш, да прокараш? 😆

Защото говориш за конвертируемост.
За да избегнем недоразумения и "безумщини", предпочитам да сме наясно с периодите, в които българският лев е бил свободно конвертируем.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Защото говориш за конвертируемост.
За да избегнем недоразумения и "безумщини", предпочитам да сме наясно с периодите, в които българският лев е бил свободно конвертируем.

Да, де... само дето темата, която именно ти подхвана, нямаше нищо общо със свободното конвертиране, а с малоумната теза, че един долар е струвал десет лева през 1989-а година. Естествено, даже не беше и наясно с фактите около това, което се опитваше, да прокараш като теза... но това не е изненада за абсолютно никой.

преди 1 минута, communismatic написа:

Да, де... само дето темата, която именно ти подхвана, нямаше нищо общо със свободното конвертиране, а с малоумната теза, че един долар е струвал десет лева през 1989-а година. Естествено, даже не беше и наясно с фактите около това, което се опитваше, да прокараш като теза... но това не е изненада за абсолютно никой.

Каква е разликата между "свободно конвертиране" и административно определен курс?
Каква е приликата между "свободно конвертиране" и пазарно (на търг) достигнат обменен курс?

току-що, plamen.spam написа:

Каква е разликата между "свободно конвертиране" и административно определен курс?
Каква е приликата между "свободно конвертиране" и пазарно (на търг) достигнат обменен курс?

Да, де. Мисля, че вече обяснихме, че доларите у нас са били дефицит и затова са били на този курс. Но пак да преговорим - това няма абсолютно нищо общо с обменният курс, защото е важно, когато се правят сделки между България и Франция (примерно), какъв ще бъде тогава курса. Това показва стойността на нашите стоки, на нашата държава и прочее. И то по времето на "Желязната завеса". Това вече сме го писали над 200 пъти. Гледам, че почваш да сменяш мантрата. Оня ден бяхте стигнали до извода, че кюфтетата от "Магура" са определяли курса, сега вече почваме да въртим мантрата за "свободно конвертиране"... 😆

Да, де. Само, че 11% от БВП на страна, дето е на последно място по доходи и БВП и в същото време не произвеждаш автомобили, а само части... това не е повод за хвалби. Хубаво е малко да влезеш тая година в час. Прочети ми пак това, което съм написал за стоманата и часовниците. 

Колко пъти да ти напиша, че не е нужно да произвеждаш автомобили за да имаш добре развита автомобилна индустрия. Тези 11% са си 11% и точно това показват. Иначе да, няма лошо и "черпаците" във вашия сектор да излязат на светло и да спрете да им плащате половината и повече под масата за да се напълни хазната ама е на, толкова им стига акъла на нашите "предприемачи"

Мойто момче, аз ако искам... мога да си живея в Добрич и да участвам в производството на пастьоризатори и бъркачи за шоколад и прочее. Ама не искам. Искам да си бъда независим и да си живея живота. Не смятам, че трябва да ти влизам в обяснителен режим точно пък на теб.

Пич, никой не го интересува това, въпроса защо не произвеждаш автомобили беше риторичен

Тъй де, включва и разработването на софтуер

преди 1 час, Belefor написа:

... или отиват на обяд, или имат по-важна работа да спорят с радиото...

Всъщност от теб не очаквах да му паднеш на нивото

преди 58 минути, communismatic написа:

Не, това момче просто е зомбирано от това четене на "Свободна Европа". Щом не прави разлика между производство на автомобили и на автомобилни части, кво има да коментираме. Единият завод ще вкара в хазната 600 милиона лева, а другият 100 милиона лева. Това се отразява и на цялостното състояние на държавата, на заплатите и прочее... Оня ден ви постнах как се е процедирало с "Кремиковци" по времето на Иван Костов. Ми, ето защо сме на тоя хал.

Тиквата и Просто Киро дълго време въртяха мантрата, че щяло да има заводи на VW и на някакви електромобили на наша територия. Що не дойдоха тук? Къв е проблема? Ниски заплати... Ми, проблема е, че няма кой да работи в тях. Просто умното и кадърното население от България просто се изнесе. Това е положението.

ооо любимото ми, като свършат доводите си измисляме такива. Как точно стигна до извода, че не правя разлика между производство на автомобили и на части за автомобили? 😁

Кой завод ще вкара 600 милиона и кой вкарва 100 милиона или пак си пишеш цифри ей така, "по принцип" както се беше изразил.

11% от БВП, толкова е оборота на фирмите, които оперират в България. Ако беше 5%, но имаме по-малко фирми и една, която произвежда автомобили, но няма пазар за тях, но да се бием в гърдите Булгар, Булгар по-добре ли щеше да бъде? 

Това с VW беше по времето на тиквата преди ковид и пропадна, защото им искаха пари под масата. Решиха след това да е в Турция, но удари ковид и пропадна май и там.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

току-що, Gaming_Solutions написа:

Колко пъти да ти напиша, че не е нужно да произвеждаш автомобили за да имаш добре развита автомобилна индустрия. Тези 11% са си 11% и точно това показват.

ПП-ДБ, честно казано... ти каквото и да напишеш вече... в смисъл, по-добре не пиши нищо повече. 😆

Иначе да, няма лошо и "черпаците" във вашия сектор да излязат на светло и да спрете да им плащате половината и повече под масата за да се напълни хазната ама е на, толкова им стига акъла на нашите "предприемачи"

Ми, доста от тях не искат, да пълнят гушите на политиците за които гласуваш. Нали самият ти написа, че си напълно наясно, че гласуваш за партия, която е корумпирана? Или греша? Ми, тогава, защо имаш нахалството и да ги критикуваш? ;) 

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Пич, никой не го интересува това, въпроса защо не произвеждаш автомобили беше риторичен

Ми ОК, тогава, ти що не произвеждаш автомобили? Гледам, че си много наясно с нещата... Къв е проблема?

Тъй де, включва и разработването на софтуер

Да? И? Пак да преговорим - България е на последно място по доходи и на последно място по БВП на глава от населението. Оттам нататък няма какво да коментираме повече. Виж пак някоя тъпа статия от "Свободна Европа", че да напишеш още нещо.

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Всъщност от теб не очаквах да му паднеш на нивото

Уоу... 😆

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Кой завод ще вкара 600 милиона и кой вкарва 100 милиона или пак си пишеш цифри ей така, "по принцип" както се беше изразил.

Говоря по принцип, изключително умни ми приятелю... Баси неадекватният тип! Аз направо ще се самозастрелям! 😆😆😆😆😆

Ако беше 5%, но имаме по-малко фирми и една, която произвежда автомобили, но няма пазар за тях, но да се бием в гърдите Булгар, Булгар по-добре ли щеше да бъде? 

По-добре щеше да бъде, ако се вкарваха повече пари в бюджета и заплатите бяха по-високи. Отново задаваш едни и същи тъпи въпроси без ГРАМ да вникваш в нещата, които ти пиша.

Това с VW беше по времето на тиквата преди ковид и пропадна, защото им искаха пари под масата. Решиха след това да е в Турция, но удари ковид и пропадна май и там.

Мхм. Тоя е много наясно с нещата... Ти да не си от ДАНС? 😆😆😆

Решиха след това да е в Турция, но удари ковид и пропадна май и там.

Кво стана с Кирчовите електрички? Той е много честно и свястно момче, винаги поздравява. Сигурно някой комунист му е пречил и не е станала сделката?

ПП-ДБ, честно казано... ти каквото и да напишеш вече... в смисъл, по-добре не пиши нищо повече. 😆

Ми, доста от тях не искат, да пълнят гушите на политиците за които гласуваш. Нали самият ти написа, че си напълно наясно, че гласуваш за партия, която е корумпирана? Или греша? Ми, тогава, защо имаш нахалството и да ги критикуваш? ;) 

Аха, свършиха ни доводите за пропадналата ни автомобилната индустрия и вече ще си говорим общи приказки за политика, демек сменяме темата?

И не, казах ти, че гласувам за партия, която се бори с корупцията. Ти ще гласуваш ли за Радев, за когото влизането в еврозоната ще донесе просперитет за страната :)

Ми ОК, тогава, ти що не произвеждаш автомобили? Гледам, че си много наясно с нещата... Къв е проблема?

Аз съм в бранша, добре де, не баш, но проектирам автокранове, жена ми пък беше над 10 години също дизайн инженер в една от големите компании в страната в аутомотив, та така

преди 10 минути, communismatic написа:

Да? И? Пак да преговорим - България е на последно място по доходи и на последно място по БВП на глава от населението. Оттам нататък няма какво да коментираме повече. Виж пак някоя тъпа статия от "Свободна Европа", че да напишеш още нещо.

На последно място къде, в света, в ЕС? Има значение

Говоря по принцип, изключително умни ми приятелю... Баси неадекватният тип! Аз направо ще се самозастрелям! 😆😆😆😆😆

По-добре щеше да бъде, ако се вкарваха повече пари в бюджета и заплатите бяха по-високи. Отново задаваш едни и същи тъпи въпроси без ГРАМ да вникваш в нещата, които ти пиша.

Тебе те знам, че говориш по принцип, хубаво е да се напомня обаче

Ще отговориш ли кое е по-добре?

Цитат

Ако беше 5%, но имаме по-малко фирми и една, която произвежда автомобили, но няма пазар за тях, но да се бием в гърдите Булгар, Булгар по-добре ли щеше да бъде? 

Мхм. Тоя е много наясно с нещата... Ти да не си от ДАНС? 😆😆😆

Кво стана с Кирчовите електрички? Той е много честно и свястно момче, винаги поздравява. Сигурно някой комунист му е пречил и не е станала сделката?

Не съм от ДАНС, но имам повече поглед върху индустрията от теб

Какво стана с Кирчовите електрички, не съм се интересувал?

Аха, свършиха ни доводите за пропадналата ни автомобилната индустрия и вече ще си говорим общи приказки за политика, демек сменяме темата?

Кви доводи са ни свършили, ти нормален ли си ве? Казвам ти, по-добре не пиши повече абсолютно нищо, понеже единственото, което правиш е да се излагаш. Наистина не вдявам, това твое високо самочувствие, от какво е породено. Ти си на едно ниво... айде, да кажем... малко по-добре от Джокович. И двамата сте направо промити по калъп. Обясних ти всичко, даже и ти дадох пример като за бавноразвиващ. Кво повече да направя!?

И не, казах ти, че гласувам за партия, която се бори с корупцията.

Т.е. тя се бори с корупцията, като е част от самите корупционни схеми? ОК, разбрах...

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Ти ще гласуваш ли за Радев, за когото влизането в еврозоната ще донесе просперитет за страната

Да, вече обясних и защо. В смисъл... толкова ниско си паднал, че правиш сравнение между едното и другото ли? Аз между другото... не разбрах, Радев е руска марионетка, понеже иска народа, да се пита, дали да влезе в Еврозоната и то при положение, че той самият е "за" приемането на еврото? Т.е. Кирчо е голям демократ и не е руска марионетка, понеже не желае, народа да се пита? Така ли излиза?

Аз съм в бранша, добре де, не баш, но проектирам автокранове, жена ми пък беше над 10 години също дизайн инженер в една от големите компании в страната в аутомотив, та така

Мхм. И в същото време не правиш разлика между производство на автомобили и на авточасти и за теб е кажи-речи едно и също. 100% си голям професионалист в работата си...

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

На последно място къде, в света, в ЕС? Има значение

Има, да. Нали 4,2 милиона българи ходили в Гърция... Пак според твоите изчисления и стъкмистики.

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Ще отговориш ли кое е по-добре?

Извинявай, ти бавноразвиващ ли си? Прочете ли ми коментара и ПОРЕДНОТО обяснение каква е разликата между едното и другото. Нашето производство е с ниска добавена стойност, това е и причината, да сме на последно място по абсолютно всички класации, разбирай икономически, образователни, здравеопазване и прочее. Просто защото хазната е кажи-речи празна. Ние теглим нови кредити за да изплащаме старите, за каква икономика ми говорите изобщо?!

Не съм от ДАНС, но имам повече поглед върху индустрията от теб

Да, де. Личи си. 😆

Какво стана с Кирчовите електрички, не съм се интересувал?

Странно... Нали уж си привърженик на ПП-ДБ? Той Кирчо Умния, колко пъти хвърля в пространството тоя мега успех за българската индустрия... Накрая пак гредЪ! Коя ли ще да е причината? Ама жалко, че ти не си се интересувал, та не мога, да те питам...😆

преди 2 часа, communismatic написа:

Ми, спрямо останалото население. Мисля, че беше пределно ясно и за третокласник. Явно не е било...

И как успя да ме обориш? Данни? Само общи приказки. Това ти е естествения начин на писане, защото малко да влезеш в конкретика и излагацията ти лъсва. 😂😂😂

Навсякъде в Европа, след първата световна война и преди втората световна война е имало земеделско население, работническа класа, градска дребна буржоазия и много богати! Съвсем естествен път на развитие.

Докато, твоите любими и на "неутралния" @Belefor комунисти, не идват с ватенките и зануляват всичко. 

И после пискате какво е построил (лично) пастира бай Тошо. СмеХ...

Били сме като овце затворени в кошара, без право на избор.

преди 4 минути, БаалБек написа:

Навсякъде в Европа, след първата световна война и преди втората световна война е имало земеделско население, работническа класа, градска дребна буржоазия и много богати! Съвсем естествен път на развитие.

Извинявай, ти не постна ли тая статистика от Bodil.bg?
1939-1.jpg
Ми, много странно... Щото данните са от "Ангус Мадисън" (така пише в статията), а тук не виждам нещо подобно...
1.jpg
Та... ти ли точно ще ми говориш за дезинформация и оборване...? 😆

И това твоето:

преди 6 минути, communismatic написа:

1939-1.jpg
Ми, много странно... Щото данните са от "Ангус Мадисън" (така пише в статията), а тук не виждам нещо подобно...
1.jpg
Та... ти ли точно ще ми говориш за дезинформация и оборване...? 😆

Какво общо има с написаното от теб:

преди 2 часа, communismatic написа:

Ми, спрямо останалото население. Мисля, че беше пределно ясно и за третокласник.

Пак се доказа в негативен план! 😂😂

Пишеш едно, правиш опит да обориш друго, после постваш трето..Даже и цитираш нещо, което не съм поствала.

преди 11 минути, communismatic написа:

Но...толкова са ти възможностите. Лъсна ти "нивото"...отново!

току-що, БаалБек написа:

Какво общо има с написаното от теб:

Mи ОК, какво е съотношението градско към селско население през 1944-та? Щом искаш да дискутираш с мен подобна тема... Заповядай. Колко е работническата класа? Колко е неиндустриалният износ на България? :) 

преди 7 минути, БаалБек написа:

Лъсна ти "нивото"...отново!

Кво ниво ми лъсна, ти даже не си наясно откъде са черпили статистиката... 😆

Хайдеее...премина от писане за едно нещо, прхвърли се на второ, скочи на трето и сега на четвърто:

преди 15 минути, communismatic написа:

какво е съотношението градско към селско население през 1944-та?

А всичко започна от теб с това:

преди 14 часа, communismatic написа:

Колко процента от българите в ония години са така? Имаш ли понятие?

Нямаш си и грам понятие какво питаш, защо питаш, за кой период питаш....?😂😂😂

Но иначе дискутирал бил...СмеХ....

Трагично е това момче.....

Успешно лечение.....:hush:

преди 1 минута, БаалБек написа:

Трагично е това момче.....

По-трагично е, когато едно безкрайно умно момиче се опитва да нищи икономическите показатели на страната ни до идването на "лошите" комунисти и не може, да зацепи, какво общо има икономическият просперитет, заплатите, бедността с градското население, износа и работническата класа... Ама кво ли съм тръгнал, да дискутирам сериозни теми с едно форумно недоразумение.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.