Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, БаалБек написа:

Не тези двамата книгата им не е ли издадена с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“?

Ми, щом дори и те твърдят това... Ти как мислиш? И изобщо мислиш ли? 😆

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 12 минути, communismatic написа:

Ми, щом дори и те твърдят това... Ти как мислиш? И изобщо мислиш ли? 😆

Подигравам ти се. Положението ти е много сложно и изисква да си концентриран, но за жалост не успяваш....

giphy.gif

преди 2 минути, БаалБек написа:

Подигравам ти се. Положението ти е много сложно и изисква да си концентриран, но за жалост не успяваш....

giphy.gif

Сега да те видим къде ще си търсиш работа:

May be an image of 2 people and text that says 'Тръмп Взе Сорос nog прицел: започват разследвания на "Отворено общество" 29.09.25 г., 18:03 ч. 635'

ЕТО ТОВА Е НАЙ-ВАЖНАТА НОВИНА - стартира демонтажът на Дълбоката държава на Сорос, прогресивизма, джендъризма, анархизма, глобализма и ултралевичарството.
Министерството на правосъдието на САЩ е възложило на шестима федерални прокурори да открият наказателно производство срещу Сорос, сина му и пипалата на "отвореното общество".
Потенциалните обвинения са рекет, измама, подкрепа за тероризма.
Надявам се, че последното включва и разследване на "цветните революции" и насилственият "износ на демокрация", които отровиха идеите за национална държава и национален суверенитет.
Включително и у нас - още от инсинуираното "всенародно въстание" срещу Жан Виденов, единствен дръзнал да се опъне на соросите и да преустанови държавното финансиране на фондациите му, договорено от Луканов/Лилов/Желев и марионетните продажни партии БСП и СДС.
"Великият" бунт на Костов и футболните агитки от 10 януари 1997 г. бе платен от Сорос, разкешил на ултраси и мутри да опустошат парламента. Пак Сорос, чрез борсови спекулации, девалвира лева и провокира чудовищната инфлация.
Сега наследниците на Сорос и българските му мекерета доубиват гордия българския лев; стимулират нова инфлационна вълна - това е положението. В плен сме на същото зло.
Еврозоната е поредната Виденова зима, поредният Ньой, поредното предателство.
Демонтажът на Сорос означава и демонтаж на соросоидното, проукраинско и антибългарско правителство, предвождано от стипендианти на "Отворено общество", "Америка за България" и Националния демократически институт като Томислав Дончев, Гроздан Караджов, Даниел Митов, Георг Георгиев, Деница Сачева, Росен Желязков.
Означава демонтаж на файтонните соросоидни партийки "Да, България" и ДСБ, на цялата грантоядна жълтопаветна гмеж Костовисти от Седмия ден и прилежащите й медии БТВ, Нова, "Капитал" барабар с Индиеца, Цветанка и Лора Танка...
Означава демонтаж и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който онзи ден си призна, че в ухото му дудне не друг, а най-бруталният разбойник и обирджия на публичен ресурс от времето на прехода Иван Костов.
"Костов ми каза да посетя един завод в Самоков", похвали се Борисов и демаскира истинското лице на ченгеджийско-мафиотското задкулисие, което тегне като проклятие над живота ни вече повече от 30 години, брандирано с етикета "евроатлантически ценности".
току-що, БаалБек написа:

giphy.gif

Ти освен да постваш опорки доставени отгоре и да се подиграваш друго не можеш. Без собствен акъл - толкова!

току-що, БаалБек написа:

Подигравам ти се.

Не е ли обратното? 😆
Между другото, как се съставя статистиката за корупция на глава от населението? Щото продължава, да ме интересува живо? 

преди 5 часа, БаалБек написа:

А спрямо глава от населението, №1 по корупция е Руската Федерация.

😆😆😆😆😆😆😆

преди 56 минути, communismatic написа:

Близо два пъти повече? 18 000 при 5 000 камиона и 26 000 при 78 000 камиона и разликата е "близо два пъти"? Верно? Щото 18х2=36-26=10, а 26-18=8. Фактически те са по-близо до "равни", отколкото до "близо два пъти". Или не смятам правилно? Дай да видя западните оценки за тая могъща империя в логистиката? Питам за 20-ти път сигурно...

18 хил. при незнайно колко камиона, не си измисляй.

Пак ли с този глупав номер ще се опиташ? Като нямаш акъл за нещо умно ще мъчиш старите тъпи номера, най-лесно е така.

Я погледни пика '80 и пика '22-'23, май е почти 2 пъти 

ПП: фактически, нефактически разликата която си посочил е 50% повече. Близко било, малко било.

Оправдания на отчаяно комуне.

току-що, BANKATA написа:

Аха, сега информацията била неясна. Ми в чуждестранните публикации се твърди даже за 4500 камиона, а не за 5000 камиона. Т.е. още по-зле. Не знам - избери си една от двете цифри. 😆

преди 2 минути, BANKATA написа:

Като нямаш акъл за нещо умно ще мъчиш старите тъпи номера, най-лесно е така.

Кви стари номера? Нали именно ти постна статистиката за километрите... 

Аха, сега вече да гледаме пиковете, а не точно 2024-та година. Общо-взето, въртим се както ни отърва.

преди 3 минути, BANKATA написа:

фактически, нефактически разликата която си посочил е 50% повече. Близко било, малко било.

50% повече, може да е според теб. Аз ти ги сметнах колко са. Изобщо не са 50% повече... 

преди 4 минути, BANKATA написа:

ОК, ти като не си "отчаян", та... за 240-ти път, дай ми сведения за великите постижения на българските транспортни услуги в днешно време от западните медии? Колко още пъти да питам? ;) 

Пак ли с този глупав номер ще се опиташ? Като нямаш акъл за нещо умно ще мъчиш старите тъпи номера, най-лесно е така.
ПП: фактически, нефактически разликата която си посочил е 50% повече. Близко било, малко било.
Ти вече и камионите ли броиш? При транспорта се брои само едно нещо - превозени товари. Бройката камиони само предполага колко товари може потенциално да се извозят. Та след като Сомат са били в полезрението на западните медии тогава дали е било само заради броя камиони или и заради нещо друго? Та може ли да кажеш същото и в момента? Определено не. Няма ни изобщо на картата....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 3 минути, maxthon написа:

Ти вече и камионите ли броиш? При транспорта се брои само едно нещо - превозени товари. Бройката камиони само предполага колко товари може потенциално да се извозят. Та след като Сомат са били в полезрението на западните медии тогава дали е било само заради броя камиони или и заради нещо друго? Та може ли да кажеш същото и в момента? Определено не. Няма ни изобщо на картата....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Аааа, това го обясни на комунето. 

Може ли да си толкова зле че да закопаш приятеля ти :lol6:

Като ви казах че сте като Бийвъс и Бътхед се майтапех, ама....

преди 7 минути, communismatic написа:

50% повече, може да е според теб. Аз ти ги сметнах колко са. Изобщо не са 50% повече... 

Я заминавай при Бъди в 4-ти клас.

току-що, BANKATA написа:

Извинявай, колко пъти да питам за западни източници? Що така бягаш все от неудобни въпроси? ;) 

преди 1 минута, BANKATA написа:

Я заминавай при Бъди в 4-ти клас.

Т.е. пак нямаш отговор... Каква изненада. ;) 

преди 3 минути, communismatic написа:

Извинявай, колко пъти да питам за западни източници? Що така бягаш все от неудобни въпроси? ;) 

Нали ти отговорих поне 3-пъти. Няма

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. пак нямаш отговор... Каква изненада. ;) 

Т.е. куцати математика за 4-и клас.

А имаш ресторант :no-no:

Няма

Т.е. СОМАТ дето е фирма-смешник е описвана от западните медии като "силен икономически играч", а сегашната българска логитистика, описвана от Иван Професора по Всичкология като голяма работа, никой дори не я и знае... Благодаря. То и без това не съм очаквал нищо друго от теб, просто ти гледам сеира... но все пак благодаря, че ми затвърди тезата. :) 

току-що, communismatic написа:

Т.е. СОМАТ дето е фирма-смешник е описвана от западните медии като "силен икономически играч", а сегашната българска логитистика, описвана от Иван Професора по Всичкология като голяма работа, никой дори не я и знае... Благодаря. То и без това не съм очаквал нищо друго от теб, просто ти гледам сеира... но все пак благодаря, че ми затвърди тезата. :) 

Сегашната българска логистика сравнена с онази от соца я има на предната страница. Изкарай 4-ти клас и сигурно ще успееш да сметнеш колко по-добре е сега.

Я разкажи за този пост?

"Само четене на тъпи статии от "медии" на хранилка при "Америка за България". Кофти..."

Това не си го писал ти. Някой е писал от твоя акаунт. Сигурно е бил джендър-русофил. Роден в България, но се е самоопределил за руснак!

Ти не пишеш такива неща! Праволинеен си! Виж как цитираш Вачков и Иванов и "Америка за България".

:popcorn2:

Сегашната българска логистика сравнена с онази от соца я има на предната страница.

Има я, да. 4500 камиона през 1989-а (според западните данни) с 8000 километра по-малко сравнени със сегашно време, когато имаме осемнадесет пъти повече камиони. 😆😆😆😆
И много странно, как едно време определят СОМАТ за "силен икономически играч", а сега Иван Умния не може да даде ни една статия в тая посока за величието на българската логистика...

преди 2 минути, БаалБек написа:

Виж как цитираш Вачков и Иванов и "Америка за България".

Най-умното момиче на форума даже не умее и да цитира. Каква изненада... 😆

преди 57 минути, Belefor написа:

Ти освен да постваш опорки доставени отгоре и да се подиграваш друго не можеш. Без собствен акъл - толкова!

....написа отреклия се от България @Belefor и отпи глътка южноафриканско бяло вино....

преди 4 минути, communismatic написа:

Стига с простотиите, бе комуне смотано!

В момента, големите и успешни производители и търговци дори, имат собствена логистика наземна, по вода. Никумо не е нужен мастодонт, като СО МАТ

преди 5 минути, communismatic написа:

Има я, да. 4500 камиона през 1989-а (според западните данни) с 8000 километра по-малко сравнени със сегашно време, когато имаме осемнадесет пъти повече камиони. 😆😆😆😆
И много странно, как едно време определят СОМАТ за "силен икономически играч", а сега Иван Умния не може да даде ни една статия в тая посока за величието на българската логистика...

Най-умното момиче на форума даже не умее и да цитира. Каква изненада... 😆

Бро, публикувах данните преди 3 часа и още не си разбрал какво пише в тях. И да не ми отговаряш на всеки пост ни стана ясно коло си глупав.

Бро, публикувах данните преди 3 часа и още не си разбрал какво пише в тях. И да не ми отговаряш на всеки пост ни стана ясно коло си глупав.

Да, сигурен съм, че пише нещо по-различно. Та, затова и постоянно си мениш мнението през 2 минути. Първо ги сравнявахме по години, сега пък по пик. И накрая се оказа, че никой не ни бръсне за живи в световен мащаб, а уж логистиката ни в момента била по-напред... Общо-взето, една типична дискусия с Умен Ванко. 😆

преди 9 минути, communismatic написа:

Да, сигурен съм, че пише нещо по-различно. Та, затова и постоянно си мениш мнението през 2 минути. Първо ги сравнявахме по години, сега пък по пик. И накрая се оказа, че никой не ни бръсне за живи в световен мащаб, а уж логистиката ни в момента била по-напред... Общо-взето, една типична дискусия с Умен Ванко. 😆

Аз ги сравнявам по години. '89 и '22.

току-що, BANKATA написа:

Аз ги сравнявам по години. '89 и '22.

Да, тя статистиката е до 2024-та. И то статистика, която именно ти постна. Интересно, що реши, че точно ще ги сравняваш до 2022-ра, при положение, че последните данни са от 2024-та!? 😆😆
1400px-Road_freight_transport_by_type_of_operation,_2022-2024_(million_tonne-kilometres).png

преди 37 минути, BANKATA написа:

Какво трябва да обясня на комунето? Че трябва да сравниш товарите на Сомат към общите товари тогава и да направиш същото към днешна дата? И понеже вероятно няма да може да намериш тази информация следва да се потърсят косвени признаци за това. Примерно публикации по медиите за големия принос на транспорта ни сега спрямо преди. Комунето би ли споделило дали има такива медийни публикации или не?

преди 4 минути, communismatic написа:

Да, тя статистиката е до 2024-та. И то статистика, която именно ти постна. Интересно, що реши, че точно ще ги сравняваш до 2022-ра, при положение, че последните данни са от 2024-та!? 😆😆
1400px-Road_freight_transport_by_type_of_operation,_2022-2024_(million_tonne-kilometres).png

аз още преди да постна статистиката ти написах около 2 и под 2 пъти. Ти що взе '89, а не '85?

И къде в тази статистика видя "километри" където постоянно ги повтаряш.

преди 1 минута, maxthon написа:

Какво трябва да обясня на комунето? Че трябва да сравниш товарите на Сомат към общите товари тогава и да направиш същото към днешна дата? И понеже вероятно няма да може да намериш тази информация следва да се потърсят косвени признаци за това. Примерно публикации по медиите за големия принос на транспорта ни сега спрямо преди. Комунето би ли споделило дали има такива медийни публикации или не?

Спести си го, каквото и да му обясниш няма да те разбере.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Спести си го, каквото и да му обясниш няма да те разбере.

Определено не ме разбра комунето.... Сега ще се наложи най-просто да напиша, че поста беше адресиран до теб.

преди 2 минути, maxthon написа:

Определено не ме разбра комунето.... Сега ще се наложи най-просто да напиша, че после беше адресиран до теб.

Не, ти още не си се опитал да му го обясниш че да не те разбере.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.