Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 17 минути, M.Николов написа:

За теб е ясно, че си тотален палячо, но за Пламен имах една идея по-високо мнение.

Да беше обяснил по чия вина е онзи "следващ спад" (1949-1950)

Не можеш да намериш сили да го произнесеш/напишеш?

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Вината, Пламенчо, е в смяната на строя и смяната на собствеността.Точно в тези години протича ударна колективизация, което води и до определени проблеми.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Колективизация_в_България

преди 10 минути, M.Николов написа:

Вината, Пламенчо, е в смяната на строя и смяната на собствеността.Точно в тези години протича ударна колективизация, което води и до определени проблеми.

Много ти благодаря за този отговор.
Нали и аз това казвам. Било е известно, че трябва да се очакват проблеми и точно какви ще са тези проблеми, обаче мерки - нула...

на 31.10.2025 г. в 10:38, plamen.spam написа:

Не се ли е знаело, че има такава опасност? Май, да...

image.png

image.png

Никой не може да отрече,че след преврата 10 ноември са управлявали бившите управници,сега вече децата и внуците им!

СДС беше създадено от Луканов и пълно с агенти на ДС.!

10,600 сътрудници на бившата ДС сега работят в държавният и административен сектор! И всяко едно човече от тях торпилира демократичните и европейски ценности и работи реално против интересите на страната! Последствията са трагични--,най-бедната страна в Европа,с най-болно население,в демографска катастрофа и изчезващ народ! Но на кой му пука? Лумпенизираното население и неадекватният,"елит" предимно от профани, и всяко проявление на здрав разум и трезв разсъдък се елиминира и осмива без възможност за просперитет! Едно е еднакво в територията,опростачен "елит" без средна класа и населяващи с манталитет на аборигени и резултатът е непоправим засега!

Трябва да минем реформация като в Европа през средните векове,да се оформи нов електорат,но свободен в действията и възможностите си! И след това няколко поколения да затвърдят промяната!

11565389280458093453.htm

преди 6 часа, parmobil написа:

Не съм, в сайта се виждаше много добре. После и за масло опитахте, ама не ви се получи. Да споменавам ли украинското, което се ребрандираше като арабско !?!, за да влезе под друго име в РФ? Ти се преструваш на важен с 200 измислени руски приятели. А на пръстите си не можеш да изброиш българските.

Ама естествено, че моите приятели са "измислени", а ти си много наясно с нещата в Русия, та затова и излъга за цените в Русия. Толкова си нагъл и жалък, че даже продължаваш, да лъжеш и мажеш. Баси падението...

преди 5 часа, plamen.spam написа:

Нали и аз това казвам.

Естествено, как. Сега даже и прав ще се изкараш... 😆

преди 48 минути, communismatic написа:

Естествено, как. Сега даже и прав ще се изкараш... 😆

Това и гълъбите, и тригънковите отдавна го разбраха. 

преди 11 минути, plamen.spam написа:

Това и гълъбите, и тригънковите отдавна го разбраха. 

Т.е. в Карлуково, въпреки тоталната излагация по всички теми и факта, че в 99,9% от случаите, когато постваш статистики и документи... даже нямаш и нужният акъл, че да разбереш какво се точно се твърди в тях... но все пак те подкрепят?! Какво е чувството, постоянно да не можеш, да си защитиш тезата и да се самокомпрометираш, понеже си изключително умно и достойно момче? Кефиш ли се? Щото съм забелязъл, че освен умен и достоен, изобщо не си и мазохист...

преди 59 минути, communismatic написа:

Т.е. в Карлуково, въпреки тоталната излагация по всички теми и факта, че в 99,9% от случаите, когато постваш статистики и документи... даже нямаш и нужният акъл, че да разбереш какво се точно се твърди в тях... но все пак те подкрепят?! Какво е чувството, постоянно да не можеш, да си защитиш тезата и да се самокомпрометираш, понеже си изключително умно и достойно момче? Кефиш ли се? Щото съм забелязъл, че освен умен и достоен, изобщо не си и мазохист...

Старая да проявявам толерантност и търпение към потребители с ярка умствена недостатъчност и/или прояви на отклонения.

преди 8 минути, plamen.spam написа:

Старая да проявявам толерантност и търпение към потребители с ярка умствена недостатъчност и/или прояви на отклонения.

Тоя дето е с "ярка умствена недостатъчност", не е ли тоя, дето поства документи и статистики, а няма акъл, даже и да разбере, какво се твърди от тях? Щото това се случва в 99,9% от случаите? ;) 

преди 1 минута, communismatic написа:

Тоя дето е с "ярка умствена недостатъчност", не е ли тоя, дето поства документи и статистики, а няма акъл, даже и да разбере, какво се твърди от тях? Щото това се случва в 99,9% от случаите? ;) 

... според ограничените разбирания на любителите историци.

На 2 срещу 3 ноември 1944 г. в местността Балюв дол между селата Щръклево и Нисово, без съд и присъда комунистическата власт разстрелва десетки русенски интелектуалци, сред които внучката на Баба Тонка – Тонка Просеничкова и съпругът й Нико Просеничков, директор на Мъжката гимназия „Княз Борис Първи” в Русе.

преди 10 часа, M.Николов написа:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Колективизация_в_България

преди 9 часа, M.Николов написа:

Трудно се решават подобни проблеми.

т.е. тенденцията на спад вече е била обърната (през 1948 г.), но заради начина на изпълнение и прилагане на решението за ударна колективизация, отново се поема в посока спад?

С това съм съгласен.

преди 13 часа, M.Николов написа:

Трудно се решават подобни проблеми.

Виж Кокич как решава проблеми през 1960 година       Може да бъде изображение с велосипед и текстово съобщение

преди 8 часа, plamen.spam написа:

... според ограничените разбирания на любителите историци.

Имаш предвид тия, дето постоянно те затапват по историческите теми ли? Какво доказа с последните си твърдения? Щото бая пак се оплете, над 200 пъти си променя тезата... В смисъл, какво по-точно доказа? Че си невменяем, предполагам?

преди 5 часа, plamen.spam написа:

т.е. тенденцията на спад вече е била обърната (през 1948 г.), но заради начина на изпълнение и прилагане на решението за ударна колективизация, отново се поема в посока спад?

Т.е. преди идването на БКП на власт е имало спад, но въпреки всичко те пак са некадърни, щото спада продължава, но има и 20% ръст след това, но въпреки всичко, те пак си остават некадърни? 

преди 7 минути, communismatic написа:

Имаш предвид тия, дето постоянно те затапват по историческите теми ли?

Същите... според които, доколкото си спомнят, от 1947 г. изплащаме репарации към Гърция, вкл. с кокошки и яйца.

Можеш ли сега да обясниш, кое точно от това изречение предизвика поредния изблик на набожност у теб?

преди 23 часа, communismatic написа:
на 2.11.2025 г. в 15:06, plamen.spam написа:

До началото на 1948 г. колективизацията е доброволна.

Боже, ела и си вземи вересииите, моля те! Ела и си ги вземи... 😆

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Същите... според които, доколкото си спомнят, от 1947 г. изплащаме репарации към Гърция, вкл. с кокошки и яйца.

Tи да не би, да твърдеше нещо по-различно? Имам предвид до момента, в който не се наложи, да гледаш предаване в интернет? 😆

Можеш ли сега да обясниш, кое точно от това изречение предизвика поредния изблик на набожност у теб?

Това, че продължаваш, да дълбаеш дъното, сменяйки над 200 пъти тезите си... Аз наистина не доумявам, толкова ли се гордееш, че си жалък? В смисъл... тая година ще спреш ли, да се правиш на компетентен по тия теми? Ти дори не си в състояние един документ и една статистика, да разчетеш правилно?

преди 3 минути, communismatic написа:

Tи да не би, да твърдеше нещо по-различно? Имам предвид до момента, в който не се наложи, да гледаш предаване в интернет? 😆

Каквото съм твърдял, го има назад в темата, но изплащането на репарации и с кокошки, и с яйца не е сред твърденията ми, за разлика от твоите.

преди 9 минути, plamen.spam написа:

Това, че продължаваш, да дълбаеш дъното, сменяйки над 200 пъти тезите си... Аз наистина не доумявам, толкова ли се гордееш, че си жалък? В смисъл... тая година ще спреш ли, да се правиш на компетентен по тия теми? Ти дори не си в състояние един документ и една статистика, да разчетеш правилно?

Ясно... Няма да получа отговор на въпроса...
Колко предвидимо.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Каквото съм твърдял, го има назад в темата, но изплащането на репарации и с кокошки, и с яйца не е сред твърденията ми, за разлика от твоите.

Има го, да. Там е работата, че го има. Кво беше? Изплащаме с агнешко месо, после изведнъж стана агнета и шилета... Нали? Или греша? Щото Андрей Пантев бил казал, че агнешкото било дефицит едно време. Интересно прозрение... 

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Ясно... Няма да получа отговор на въпроса...

Това ми е отговора. Аз за първи път срещам човек, който толкова много да иска, да се излага. Питам те, какво доказа с последните си простотии? Конкретно? Щото бая се омота, сега нещо си се умълчал? Да не би да има някакъв миг на прозрение, че се излагаш?

Има го, да. Там е работата, че го има. Кво беше? Изплащаме с агнешко месо, после изведнъж стана агнета и шилета... Нали? Или греша? Щото Андрей Пантев бил казал, че агнешкото било дефицит едно време. Интересно прозрение... 

Така е, така е... и ти до последно защитаваше убежденията си. Колко жалко, че с едно изречение бяха сринати.

преди 5 минути, communismatic написа:

какво доказа с последните си простотии? Конкретно?

image.png

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Така е, така е... и ти до последно защитаваше убежденията си. Колко жалко, че с едно изречение бяха сринати.

Твоите не бяха ли? Гледам, че пак продължаваш, да искаш, да ставаш жалък? Ти не твърдеше ли същото? Агнешко месо а-у? С тая разлика, че сега се тупаш в гърдите, понеже си уникално жалко създание. Аз толкова жалък човек, не съм срещал. Тоя... над 200 твърдения изпляска тук, нито едно от тях не потвърди. Накрая стигна до там, да гледа предаване в интернет, промени си тезата и сега не спира, да ни го натяква, все едно е направил нещо велико... 😆

image.png

Аха? И? Т.е. БКП е некадърно само няколко години, после изведнъж става свръхкадърно и вдига производството с над 20%? Не знам... осъзнаваш ли, че постоянно ставаш за кашмер с тия простотии?

преди 2 минути, communismatic написа:

Твоите не бяха ли? Гледам, че пак продължаваш, да искаш, да ставаш жалък? Ти не твърдеше ли същото? Агнешко месо а-у? С тая разлика, че сега се тупаш в гърдите, понеже си уникално жалко създание. Аз толкова жалък човек, не съм срещал. Тоя... над 200 твърдения изпляска тук, нито едно от тях не потвърди. Накрая стигна до там, да гледа предаване в интернет, промени си тезата и сега не спира, да ни го натяква, все едно е направил нещо велико... 😆

Не глупако. През цялото време съм търсил документи, които да изяснят и изчистят въпроса.
Колко пъти ти казах, че до 1957 г., със сигурност няма погасени никакви репарации към Гърция? А в същото време ти дървеноглаво се запъваше... Помниш ли?
Първо бяха книгите, а предаването беше бонус специално за теб... и само за теб, защото бях сигурен, че страничките от книгите няма да ги прочетеш.

преди 2 минути, communismatic написа:

Аха? И? Т.е. БКП е некадърно само няколко години, после изведнъж става свръхкадърно и вдига производството с над 20%? Не знам... осъзнаваш ли, че постоянно ставаш за кашмер с тия простотии?

Няма нужда от свръхкадърност. Достатъчно е само да спреш с "изпаряването" на носачки.
И да се грижиш естествено, особено след като си национализирал почти всичко.

Не глупако.

Недей, че много ще се засегна от теб. Тоя дето няма акъл, даже да разчете един документ ме нарича "глупак"... Баси и наглостта... 😆

През цялото време съм търсил документи, които да изяснят и изчистят въпроса.

Т.е. ти поначало не си имал понятие, каква е истината, ама си се правил на знаещ!? Тъй ли да разбирам?! Щото не е изненада, ама... не очаквах и да си признаеш. И като търси документи, поиска ли помощ, да ти ги разчетат? Щото това доказано е непосилна задача за теб...

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Колко пъти ти казах, че до 1957 г., със сигурност няма погасени никакви репарации към Гърция? А в същото време ти дървеноглаво се запъваше... Помниш ли?

Верно ли? Е, нали уж плащаме с агнешко? Ти пак тотално се оплете, ве? Баси дъното е тоя тип... 😆

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Първо бяха книгите, а предаването беше бонус специално за теб... и само за теб, защото бях сигурен, че страничките от книгите няма да ги прочетеш.

Мда, 100% съм сигурен, че си чел някоя от въпросните книги. Ти през живота си една книга не си прочел, щял да ме съветва, да прочета някакви книги. Майко мила... 

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Няма нужда от свръхкадърност.

Т.е. те са толкова некадърни, че само две години след това има и над 20% ръст в производството на яйца, че даже минават и предвоенният период. Има доста логика, да... Не се бях замислял досега...

Трагедия... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.