Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 17 минути, teo-glavata написа:

Амо комунета са си! За къф чеп ми лепнаха 8 години?

Кои са комунета?

В това, което си цитирал от моето мнение, ваобще не става дума за тези, които ти били лепнали 8 години....

Всъщност, такива като Борисов са ти ги били лепнали, а ти сега си негоф фен, доколкото си спомням....

А родата ти некогиш па е била близка с онез, дето ти лепнали осем години....

Едва ли некой от потребителите на тоз форум ти е лепвал квото и да било некогиш....

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, andiay написа:

Кои са комунета?

В това, което си цитирал от моето мнение, ваобще не става дума за тези, които ти били лепнали 8 години....

Всъщност, такива като Борисов са ти ги били лепнали, а ти сега си негоф фен, доколкото си спомням....

А родата ти некогиш па е била близка с онез, дето ти лепнали осем години....

Едва ли некой от потребителите на тоз форум ти е лепвал квото и да било некогиш....

Фен му е защото споделят еднаква съдба -на бащи на безчет нежелани и непризнати деца. 

преди 11 часа, andiay написа:

Хайде давай, посочи на база на чия експертиза твърдиш, че Украйна не би могла да използва ядрения арсенал, който е бил на нейна територия?

За какво е бил целия натиск от страна на САЩ тя да го подпише "Договора за неразпространение на ядрено оръжие"?

Вие твърдите, че Украйна може да използва ядрените ракети. Докажете, че без ключовете може.

А що се касае за натиска. То е ясно, но само за вас не е, а уж сте експерт по всичко; анализатор, психолог, антрополог, историк - с две думи мегаломан. Логоричните ви спазми преливат от мегаломания към меланхоия и обратно. До сега не сте представили нито едно доказателство за вашите "твърдения". Като се почне от сегашните и се стигне до глупостите, че закона за чуждестранните агенти в русия е бил по-мек вариант на американския. С такива "верни" анализи и "точни" прогнози сте желан само в руските трол централи. Там симулацията в която живеят е реалната за тях и много добре си пасвате.

Та на въпроса "Защо е било важно да се подпише СТАРТ 1." Защото запада е виждал много добре корупцията в "развития" социализъм. И ако няма нужния контрол, кодовте за тези ракети могат да попаднат в неподходящи ръце.

Ама важното е да бълвате руските опорки, как украинците сами са си виновни за сегашната ситуация. Ако правителствата на Беларус и Казахстан решат някога да обърнат гръб на РФ ще се случи същото, като в Украйна. Нищо че федерацията е поела ангажимент към изброените страни, още с подписването на СТАРТ 1. Но обобщено - договорите за руснаците не струват нищо. 

преди 25 минути, БаалБек написа:

Вие твърдите, че Украйна може да използва ядрените ракети. Докажете, че без ключовете може.

А що се касае за натиска. То е ясно, но само за вас не е, а уж сте експерт по всичко; анализатор, психолог, антрополог, историк - с две думи мегаломан. Логоричните ви спазми преливат от мегаломания към меланхоия и обратно. До сега не сте представили нито едно доказателство за вашите "твърдения". Като се почне от сегашните и се стигне до глупостите, че закона за чуждестранните агенти в русия е бил по-мек вариант на американския. С такива "верни" анализи и "точни" прогнози сте желан само в руските трол централи. Там симулацията в която живеят е реалната за тях и много добре си пасвате.

Та на въпроса "Защо е било важно да се подпише СТАРТ 1." Защото запада е виждал много добре корупцията в "развития" социализъм. И ако няма нужния контрол, кодовте за тези ракети могат да попаднат в неподходящи ръце.

Ама важното е да бълвате руските опорки, как украинците сами са си виновни за сегашната ситуация. Ако правителствата на Беларус и Казахстан решат някога да обърнат гръб на РФ ще се случи същото, като в Украйна. Нищо че федерацията е поела ангажимент към изброените страни, още с подписването на СТАРТ 1. Но обобщено - договорите за руснаците не струват нищо. 

Koordinator-ON-1-1280x854.jpg

Koordinator-ON-2-scaled.jpg

Много са си близки ООН с Мъкадония. Работят си хората.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/ekspert-km-oon-makedonskiyat-da-stane-vtori-ofitsialen-ezik-v-blgariya.html

Експерт към ООН препоръча в България като втори официален език да бъде въведен македонският.

Рита Исак посетила страната ни миналата година и установила, че у нас има голямо македонско малцинство. Освен това Исак успя да разсърди политическия съвет на Евророма, които осъдиха идеите й за часове по майчин език за ромите в България, с аргумента, че това ще попречи на интеграцията им в обществото.

Те губят, исторически губят. Объркани са, затова са агресивни. Страхливи са, светът им си е отишъл. Те се опитват да се връщат в сенките на това минало и няма как да го обитават.

Престъпната война на Путин в Украйна отслабва още по-силно не само тази посткомунистическа общност, а и нейния авангард, нейния елит.

/Иван Костов/

преди 5 минути, БаалБек написа:

Те губят, исторически губят. Объркани са, затова са агресивни. Страхливи са, светът им си е отишъл. Те се опитват да се връщат в сенките на това минало и няма как да го обитават.

Престъпната война на Путин в Украйна отслабва още по-силно не само тази посткомунистическа общност, а и нейния авангард, нейния елит.

/Иван Костов/

Оле-мале!

Иван Костов взе да цитира.

преди 11 минути, БаалБек написа:

/Иван Костов/

Голяма простотия е написаното.    Украйна е голяма държава в Европа.    Във вътрешноукраинския конфликт на хохли с казаци не трябваше да се намесват католическия запад с НАТО и другите казаци - руснаци в РФ.   В  Радата в Киев си бяха гласували решение за федерализиране на държавата.   

преди 3 минути, В. Велев написа:

Оле-мале!

Иван Костов взе да цитира.

Всичко ще цитира. При липса на собствена мисъл няма какво друго да направи.

Значително ще нараснат разходите на държавната хазна за най-бедните в страната и за хората с увреждания от 1 януари 2025 г. Но наред с това близо 1 млн. пенсионери ще бъдат в групата на най-бедните.

Причината за това е предстоящото увеличение на линията на бедност и това, че голяма част от социалните плащания и финансовите помощи за хората с увреждания се определят от линията на бедност.

С увеличение на линията на бедност от 1 януари 2025 г. на 638 лв. ще се открие, че стотиците хиляди пенсионери влизат в групата на най-бедните.

От 1 юли тази година минималната пенсия за възраст и възраст беше увеличена на 580,57 лв., като тя ще остане в този размер поне до средата на следващата година, за когато е предвидено следващото индексиране на пенсиите по “швейцарското правило” - с 50 % от инфлацията и 50% от ръста на средния осигурителен доход за предходната година, пише " Труд ".

В момента над 800 хил. души взимат пенсии в размер на минималната пенсия за възраст или дори по-малки.

Близо 1 млн. пенсионери ще вземат по-малко от линията на бедност през 2025 година .    Почти половината са това.

преди 8 часа, БаалБек написа:

Вие твърдите, че Украйна може да използва ядрените ракети. Докажете, че без ключовете може

Здравей, душице....

Аз ти посочих един, чието мнение съвпада с моето твърдение - Бил Клинтън....

Ти ще бъдеш ли така добра да посочиш поне един, който подкрепя твърдението ти, че без "ключовете" не могат да бъдат ползвани ядрените ракети?

А дано, ама надали......

Не е в "стила" ти подкрепяш твърденията си с доказателства, което е разбираемо, предвид че сите ти "твърдения" са плод на вяра, а не на знания....

И когато ти казвам, че си функционално неграмотна, винаги го доказвам с твоите думи, както ще направя и сега....

Не само не осмисляш, какво четеш, но и не си в състояние да осмислиш какво пишеш и как то противоречи на "твърденията" ти....

Ето....

Начи, казваш че хем Запада иска да се предпази от попадане на кодовете в чужди ръце, поради корупцията, хем държи на всяка цена и кодовете, и ядрените ракети да бъдат събрани на едно място?

Мейби са сметали, че руската корупция касае само кодовете?

Договор за неразпространение на ядреното оръжие е това, към което се присъединяват Украйна, Беларус и Казахстан през 1994-а, душице, а не СТАРТ 1....

СТАРТ 1 касае други неща....

Лисабонският протокол към СТАРТ, подписан от Русия, САЩ, Украйна, Беларус и Казахстан през 1992-а, касае точно това - трите постсъветски държави се ангажират да се присъединят към ДНЯО (NPT)....

Протокол от който през 1993 Украйна се оттегля с решение на Радата, без да се оттегли от СТАРТ....

Украйна започва да се пазари за компенсации....

Постигнато е споразумение с Русия, че в замяна на отказ на Украйна от ядрения арсенал и от ЧМФ, то ще й бъдат опростени задължения в размер на 2,5 млрд. долара към Русия.....

Именно след това споразумение Радата гласува оттеглянето на Украйна от Лисабонския протокол.....

Самият факт, че Украйна е била страна по СТАРТ (който е договор за ядрено разоръжаване) и е притисната от САЩ да подпише ДНЯО (който е договор за неразпространение на ядрено оръжие сред страни, които не са имали такова преди 1967-а) е достатъчно опровержение на "твърдението" ти, че без кодовете оръжията са неизползваеми....

Но... за теб е нормално да реагираш така, като седемгодишно дете....

То е ясно, но само за вас не е, а уж сте експерт по всичко; анализатор, психолог, антрополог, историк - с две думи мегаломан. Логоричните ви спазми преливат от мегаломания към меланхоия и обратно. До сега не сте представили нито едно доказателство за вашите "твърдения". Като се почне от сегашните и се стигне до глупостите, че закона за чуждестранните агенти в русия е бил по-мек вариант на американския. С такива "верни" анализи и "точни" прогнози сте желан само в руските трол централи. Там симулацията в която живеят е реалната за тях и много добре си пасвате.

Душице, далеч съм от мисълта, че съм експерт по всичко, още по-малко пък мегаломан....

Да, учил съм да правя анализи, това е и основната част от работата ми....

Психолог не съм, макар да съм изучавал базисните неща, но като наука ми е интересна и се старая да следя развитието й, а и определено ми помага за служебните задължения....

Антрополог също не съм, но и тук както при психологията, ми се е налагало да изучавам основите й, а и определено ми е интересна и полезна....

Историк също не съм, но също ми се е налагало да изучавам, смея да твърдя в доста широки детайли.....

Казах ти много отдавна - въпрос на избор - какво да учиш и къде да го учиш, а последствие да продължаваш да учиш....

А на теб ти се струва, че имам претенции, че съ "експерт по всичко", защото ти самата си "експерт по нищо", но пък се натискаш да "коментираш" всичко, без да си в състояние нито да осмислиш кво четеш, нито кви глупости ретранслираш....

Точно ти да обвиняваш някой, че твърденията му били без доказателства, когато за "твоите твърдения" единственото ти "доказателство", което посочваш е вярата ти, те това е най-забавното....

Да, оригиналният руски закон е омекотена версия на американския....

Доказах ти го с редица примери от оригиналните текстове на двата закона, които нито си чела, нито някога ще прочетеш, защото оригиналите не те интересуват, по-важно е за теб да вярваш на това, което някой казва, стига да отговаря на вярата ти....

Затова и единственото на което си способна е да ретранслираш, без да си в състояние да осмислиш какво ретранслираш....

Едва ли те желаят където и да е....

Съдбата на такива като теб винаги е била да бъдат използвани, а след това захвърлени и забравени.....

За твое съжаление, никога не съм имал, каквито и да е взаимоотношения с руснаци....

И това с което си изкарвам прехраната няма нищо общо с политиката....

Но за разлика от такива като теб, аз се опирам на знания, а не на вяра....

Казах ти, всяко твое "заключение" просто "рисува" поведението на индивид с когнитивен дисонанс.....

преди 9 часа, БаалБек написа:

Ама важното е да бълвате руските опорки, как украинците сами са си виновни за сегашната ситуация.

И кога съм твърдял, че единствено украинците са виновни, бре душице.....

Ти си тази, която вярваш, че за днешните събития "виновник" е само една държава и нищо друго....

А днешните събития са закономерен епилог на многогодишно натрупване на грешни решения на всяка една от замесените пряко или косвено държави.....

Като всяка държава е взимала тези решения, смятайки че защитава собствените си интереси...

Светът около нас не е контрастно черно-бял.....

Много, много по-сложен е.....

Ако правителствата на Беларус и Казахстан решат някога да обърнат гръб на РФ ще се случи същото, като в Украйна

Естествено....

Макар и с някои разлики....

Същото се е случвало многократно и с други държави, без да е била замесена РФ....

Нищо че федерацията е поела ангажимент към изброените страни, още с подписването на СТАРТ 1.

Ангажимента е по Будапещенския меморандум, а не по СТАРТ....

СТАРТ касае други работи, както ти обясних по-горе....

Преди да пишеш поне малко от малко се запознай с темата по която пишеш....

И други са поели ангажимент и не са го спазили по този меморандум....

Та дори и в текста ратифициран на техния език са си оставили "вратичка"....

Проблемът с международните договори е, че са актуални до първият момент, когато влязат в конфликт с интересите на някоя от страните.....

Не е нито първият, нито ще е последният случай някоя държава да не спази ангажимент по някой договор....

Което не означава, че аз лично одобрявам подобно поведение, но и никоя държава не се интересува от моето лично мнение....

Нито пък то би променило реалността.....

Затова личното отношение не бива да взима връх при анализ на дадена ситуация....

Изводът от един анализ требе да е следствие на факти и корелацията между тях, а не емоционални пристрастия....

преди 10 часа, БаалБек написа:

Но обобщено - договорите за руснаците не струват нищо. 

Мхм, с добавката, че това се отнася не само до тях...

Всеки договор "струва нещо", докато е изгоден за подписалите го....

Справка - "Договора за ПРО"....

преди 44 минути, andiay написа:

И кога съм твърдял, че единствено украинците са виновни, бре душице.....

Украйна и запада, за Русия и дума не си обелил

преди 14 минути, andiay написа:

Аз ти посочих един, чието мнение съвпада с моето твърдение - Бил Клинтън....

"Силен" аргумент. Така се прави. Освен името има ли друго? Ех, Асланий пропуквате се здраво.

Асланий, а за тази глупост имате ли оправдание?

на 24.09.2024 г. в 10:04, andiay написа:

При формирането на национална идентичност, първото нещо е на всяка цена да се разграничиш от този от когото е бил част....

Това разграничаване става, като някогашния доминант се възприема като главния враг....

Напълно аналогично с украинците и руснаците....

Знаете ли коя е връзката между българи и македонци и украинци и руснаци?

Нарича се Коминтерн. Благодарение на коминтерна е създадена изкуствено македонска нация и "формирано" македонска идентичност.

И пак благодарение на въздесъщия Коминтерн украинци и руснаци ги обединяват в един народ. 

С две думи комунистите са си правили каквото искат. Създавали и заличавали народи......

Как се формира национална идентичност, а? Не смеете да напишете, защото отново ще се изложите.

Ето един пример:

Коминтерна решава да отдели населението в земите на днешна РСМ от българите. Забранява им да изявяват българска идентичност и тя насилствено се заменя с македонска. Подменя им паспортите. Същото става и в социалистическа България. Вече има македонски граждани. На местния български диалект се създава "македонски" език и той се налага навсякъде в обществения живот. Азбуката е заменена със сръбска. 

Постепенно започват да се изхвърлят от употреба български думи и да се заместват със сръбски. Забранена е и унищожена всяка литература, написана на български литературен език.

Цялата българска история на Македония е напълно фалшифицирана. Във всеки учебник по история, на всяка крачка и при всеки случай, от страна на всички власти, постоянно се изтъква, че историята на Македония е нещо отделно и че няма нищо общо с историята на България.

Всички герои в българската история на Македония са наричани македонски, а не български. В училищата се преподава литературата на всички останали съседни народи, освен българската.

Я сега кажете за аналогията с украинците и руснаците? Та кога казвахте се е формирала украинската национална идентичност, Асланий....?

преди 44 минути, andiay написа:

Начи, казваш че хем Запада иска да се предпази от попадане на кодовете в чужди ръце, поради корупцията, хем държи на всяка цена и кодовете, и ядрените ракети да бъдат събрани на едно място?

Мейби са сметали, че руската корупция касае само кодовете?

Простовато написано, но толкова си и можете.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се готви за преговори с Русия, твърди испанският национален ежедневник El Pais в своя редакционна статия.  При  соца нямаше да има такива събития в УССР.

преди 50 минути, andiay написа:

Затова личното отношение не бива да взима връх при анализ на дадена ситуация....

Изводът от един анализ требе да е следствие на факти и корелацията между тях, а не емоционални пристрастия....

За жалост вашите не са такива. Сигурно има финансова причина, но вие най-добре знаете. Така, че не е нужно да се правите на такъв, каквто не сте. Отдавна сте излязъл от сянката. Войната на путин извади много прикрити на светло.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Украйна о запада, за Русия и дума не си обелил

Напротив, стига да разбираше кво четеш....

Още чакам да цитираш точните ми думи, а не какво ти си решил, че съм казал....

току-що, БаалБек написа:

"Силен" аргумент. Така се прави. Освен името има ли в Свобо друго? Ех, Асланий пропуквате се здраво.

Ми следи изказванията бе душице...

Ето ти от миналата година....

https://dnes.dir.bg/svyat/bil-klintan-sazhalyava-che-ubedil-ukrayna-da-se-otkazhe-ot-yadrenoto-orazhie

Още по-добре е да се запознаеш с мнението на проф. Миършаймър от 1993-а в сп. "Форин афеърс"....

Или с това на Митеран, или дори с това на Ангела Меркел след анексията на Крим, или с това на Jon Wolfsthal от миналата година, та дори и статии в Свободна Европа и прочее....

А твоят "аргумент" се базира на....?

Единствено на невежеството ти и на вярата ти....

Пропукана си по природа душице, повече от това нема накъде....

преди 25 минути, БаалБек написа:

Асланий, а за тази глупост имате ли оправдание?

Знаете ли коя е връзката между българи и македонци и украинци и руснаци?

Нарича се Коминтерн. Благодарение на коминтерна е създадена изкуствено македонска нация и "формирано" македонска идентичност.

И пак благодарение на въздесъщия Коминтерн украинци и руснаци ги обединяват в един народ. 

С две думи комунистите са си правили каквото искат. Създавали и заличавали народи......

Как се формира национална идентичност, а? Не смеете да напишете, защото отново ще се изложите.

Ето един пример:

Коминтерна решава да отдели населението в земите на днешна РСМ от българите. Забранява им да изявяват българска идентичност и тя насилствено се заменя с македонска. Подменя им паспортите. Същото става и в социалистическа България. Вече има македонски граждани. На местния български диалект се създава "македонски" език и той се налага навсякъде в обществения живот. Азбуката е заменена със сръбска. 

Постепенно започват да се изхвърлят от употреба български думи и да се заместват със сръбски. Забранена е и унищожена всяка литература, написана на български литературен език.

Цялата българска история на Македония е напълно фалшифицирана. Във всеки учебник по история, на всяка крачка и при всеки случай, от страна на всички власти, постоянно се изтъква, че историята на Македония е нещо отделно и че няма нищо общо с историята на България.

Всички герои в българската история на Македония са наричани македонски, а не български. В училищата се преподава литературата на всички останали съседни народи, освен българската.

Я сега кажете за аналогията с украинците и руснаците? Та кога казвахте се е формирала украинската национална идентичност, Асланий....?

Душице, за глупостите които пишеш, осланяйки се само на вярата си има обяснение - невежеството ти, то пък е предопределено от природата....

Дали някой би го определил като оправдание, не бих се наел да твърдя....

Разделението между македонците е започнало бая преди появата на Коминтерна.....

Още след края на Илинденско-Преображенското въстание....

Това е началото на формирането на тяхната национална идентичност.....

Тези процеси се засилват още повече след поражението на България в Междусъюзническата война, когато по-голямата част от Македония е поделена между Гърция и Сърбия.....

Че сърбите водят активна политика за дебългаризация в тяхната част от Македония - спор няма....

Че комунистите след 1944-а носят вина за окончателното отделяне на македонците от българите - също....

Но... започне ли веднъж подобен процес, то той е необратим....

За украинците пък е абсурдно да се твърди, че Коминтерна ги е слял с руснаците....

Точно обратното е....

Благодарение на комунистите се е образувала държава Украйна, каквато до 1918-а никога не е съществувала, аналогично с Македония до 1944-а....

Началото на украинската национална идентичност е средата на 19-ти век, който с право може да бъде наречен века на появата на нациите...

Фактор за него е, че значителна част от територията на днешна Украйна е била част от Жечпосполита, когато поляци и литовци са водили подобна на сръбската политика в Македония, макар през онези години и дума не може да става за национално самосъзнание и формиране на национална идентичност.....

Руснаци и украинци са били по-дълго време един народ (не нация), отколкото два отделни народа (а и нации), каквито ги прави точно Коминтерна....

преди 52 минути, БаалБек написа:

За жалост вашите не са такива.

За забава - немаш идея кво коментираш, а "фактите" ти пък определено не съществуват....

преди 54 минути, БаалБек написа:

Сигурно има финансова причина, но вие най-добре знаете.

Бе не съди за другите по себе си бре душице.....

Макар да съм на мнение, че едва ли някой би плащал на индивид като теб....

Чак толкова глупави хора с пари нема.....

преди 56 минути, БаалБек написа:

Така, че не е нужно да се правите на такъв, каквто не сте.

И пак - не съди за другите по себе си.....

преди 57 минути, БаалБек написа:

Отдавна сте излязъл от сянката

Мхм, ти също....

Толкова ме кефи как сама доказваш мнението ми за теб - просто рупор....

преди 59 минути, БаалБек написа:

Войната на путин извади много прикрити на светло.

Спор нема....

Сите "антикомунисти" се оказаха чисти комунисти като манталитет....

А такива като теб - верният им до откат "Нов комсомол", ретранслиращ празни от съдържание лозунги.....

Освен АйКю на вас ви липсва и още по-важната емоционална интелигентност....

Затова и всичките ви "аргументи" се базират изцяло на емоциите и на вярата, че сте от "правилната страна на историята" (който израз по същество е нонсенс)....

Същия психологически механизъм като при "плоскоземците" и т.н.....

преди 7 минути, andiay написа:

Напротив, стига да разбираше кво четеш....

Още чакам да цитираш точните ми думи, а не какво ти си решил, че съм казал....

Как да цитирам нещо което никога не си писал?

преди 7 минути, BANKATA написа:

Как да цитирам нещо което никога не си писал?

Ставаше въпрос за Македония бре биренке....

Като ти казвам, че не ти е по възможностите да осмисляш кво четеш....

Иначе относно Русия - за да се забърка в този днешен "батак" си е виновна само и единствено тя....

Никой не й е виновен, че не е успяла по-добре да защити интересите си, за да не се налага да воюва днес....

Което аналогично се отнася и до останалите замесени....

Това поне можеш ли да го осмислиш?

А дано, ма надали....

преди 4 минути, andiay написа:

Ставаше въпрос за Македония бре биренке....

Като ти казвам, че не ти е по възможностите да осмисляш кво четеш....

Иначе относно Русия - за да се забърка в този днешен "батак" си е виновна само и единствено тя....

Никой не й е виновен, че не е успяла по-добре да защити интересите си, за да не се налага да воюва днес....

Което аналогично се отнася и до останалите замесени....

Това поне можеш ли да го осмислиш?

А дано, ма надали....

"Русия е виновна", ма една дума не си написал за тях. Все запада и Украйна са ти в устата, като на всяка една ватенка във форума.

преди 19 минути, andiay написа:

Ми следи изказванията бе душице...

Ето ти от миналата година....

Много сте наивен. Детински. В началото ви смятах за по-сериозен.  Политическите изказвания, които цитирате винаги ли се приемат едно към едно?

Пак ще се повторя - Започнахте, като Аслан, но завършихте, като...н****н.

Като за начало препоръчвам да се запознаете със спецификите на ядрените ракети. Как се управляват? Кой издава заповедтта за изтрелване? Какъв е целия протокол за да може една ядрена ракета да бъде изтреляна.

Милото ми наивниче....

преди 5 минути, BANKATA написа:

"Русия е виновна", ма една дума не си написал за тях. Все запада и Украйна са ти в устата, като на всяка една ватенка във форума.

Е не виждаш ли, че само към определени потребители се обръща. Към други запазва "неутрално" мълчание. На заплата в трол централите е така....

току-що, BANKATA написа:

Какво искаш да пиша бре биренке?

Написах ти, че Русия си е виновна и па си недоволен....

Запада не е виновен спрямо Русия и Украйна, а спрямо себе си....

Украйна не е виновна спрямо Русия, а спрямо себе си....

И Русия не е виновна спрямо другите, а само спрямо себе си....

Десетилетия грешни решения от всички замесени в преследване на собствения си интерес по възможно най-неправилния начин и ррезултата го гледаме днес....

А между мехурчета ти ко имаше поне и вата, то немаше да си биренка....

преди 10 минути, БаалБек написа:

Много сте наивен. Детински.

Не съди за другите по себе си....

преди 10 минути, БаалБек написа:

В началото ви смятах за по-сериозен.

Никога и през ум не ми е минавало да те възприемам сериозно.....

преди 12 минути, БаалБек написа:

Политическите изказвания, които цитирате винаги ли се пр иемат едно към едно?

Когато корелират с действителността и фактите - да....

Когато са казани през различни отдалечени периоди от време, при това от напълно независими един от друг политици, политолози, военни анализатори и прочее - да....

Съмнявам се някой от тях да не знае може или не може да бъде заобиколена липсата на кодовете от Украйна....

А съм напълно убеден, че те доста по-добре и от мен, и от теб знаят всичко за този тип въоръжение....

Както и противниците на мненията им, но никога и никой не е поставял под съмнение въпроса, че Украйна може да получи ефективен контрол върху тях....

Затова е бил и целият натиск упражнен върху нея, затова е бил и първоначалният й отказ....

преди 13 минути, БаалБек написа:

Пак ще се повторя - Започнахте, като Аслан, но завършихте, като...н****н.

Много неща повтаряш, проблемът е, че почти винаги немат нищо общо с действителността, а са плод на вярата ти....

Затова и никога не представяш доказателства....

преди 16 минути, БаалБек написа:

Като за начало препоръчвам да се запознаете със спецификите на ядрените ракети. Как се управляват? Кой издава заповедтта за изтрелване? Какъв е целия протокол за да може една ядрена ракета да бъде изтреляна.

Като за начало, отговори защо след като Украйна според теб е нямало начин да използва ядрения си арсенал, поради липсващите кодове за изстрелване, то тя е принудена да подпише ДНЯО и да върне ядрените глави на РФ, като определено тя не е искала да ги връща....

За какво са й били?

Как наличието на ядрените бойни глави без да притежава кодовете им биха гарантирали сигурността й?

Ако бе така, то даже те биха застрашавали сигурността й....

Па после мое побъбрим ели е възможно теа кодове да бъдат преодолени или не....

През 90-те експертите по ядрени оръжия са смятали, че за между 8 и 11 месеца Украйна е била в състояние да преодолее тази трудност и да получи пълен контрол над третия по големина ядрен арсенал....

Та.... освен да твърдиш нещо, научи се и да представяш доказателства за твърденията си, а не на какво си вярваш....

преди 1 час, БаалБек написа:

Милото ми наивниче....

Мхм, типично мнение за един фен на "плоската земя" с акъл на седемгодишно детенце....

Всички други са наивни, само то е "запознато" с "тайната"....

преди 2 минути, Mediterranean написа:

Имаше ли големи дупета през социализма?

По-редко беха отколкото днес, особено сред младите....

Имаше добре оформени дупета в изобилие, еле па коги се запролети и онея ученички наизлязат само по престилки, умишлено подкъсени почти до дупетата им....

Днес болшинството ученички спокойно моат заместят и хипопотам, но па умиргат да афишират огромните си тлъстини....

преди 10 минути, Mediterranean написа:

Ами даряване на сперма? 

И да е имало - не сам запознат...

Нимоа разбера само ква йе тая твоя фиксация по този вид даряване?

Биологочин материал като всеки друг биологичен материал, който се дарява....

преди 21 минути, andiay написа:

Какво искаш да пиша бре биренке?

Написах ти, че Русия си е виновна и па си недоволен....

Запада не е виновен спрямо Русия и Украйна, а спрямо себе си....

Украйна не е виновна спрямо Русия, а спрямо себе си....

И Русия не е виновна спрямо другите, а само спрямо себе си....

Десетилетия грешни решения от всички замесени в преследване на собствения си интерес по възможно най-неправилния начин и ррезултата го гледаме днес....

А между мехурчета ти ко имаше поне и вата, то немаше да си биренка....

Това ти е основният проблем, че няма вата между ушите и не ти трая на глупостите дето пишеш.

За две години кога критукава Русия г-н неутрален?

Все Украйна и запада са ти в устата.

С този евтин номер къдети го написа горе няма да ти се получи.

преди 35 минути, andiay написа:

По-редко беха отколкото днес, особено сред младите....

Значи не е било по-хубаво. Айде марш!

преди 35 минути, andiay написа:

Биологочин материал като всеки друг биологичен материал, който се дарява....

Кой друг биологичен материал се дарява бре????

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.