Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Ти да видиш!

В Тюрингия задължат търсещите убежище да работят за 80 евроцента на час – и експериментът дава резултати

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 15 минути, M.Николов написа:

Сега и в неделя, когато спечелят в Бранденбург AfD, ще станат още чудеса.

Дават им 30 процента.

33081.jpeg

преди 5 часа, Bubbles написа:

В България има една всеобща заблуда че на запад валят пачки, 

Тъй е, Ганята си мислеше, че ще "дойде демокрацията", да го "оправи", и ще му валят парите от небето, а той ще се скатава на работа. Като разбра, че не е така, почне да плюе запада и демокрацията, че му разрушила соц мизерийката.

Как пък мен ме видя да рева на умряло за запада, пък не видя всичките милеещи по бай Тошо, само на първата страница в раздел политика има 5 теми, специално против Запада/Европа/ЕС, тръгнал мен да сочи :lol6:

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Ми, хората са се борили да имат някакъв ред, организация в страните си. Революции, битки. Граждански войни. И се е получило нещо. 

В България само чакат някой да ги уреди или оправи.

На Запад, откъдето е човекът няма както на Изток да се втълпява, че там където живее е гадно и трябва да напуска. А на запад тече яка пропаганда, че всичко е дъга и пари.

Теб като те гледам, не си спрял да втълпяваш, че където живееш е гадно. Ма нещо, продължаваш да си стоиш там, а не ходиш в Северна Корея или Куба. 

преди 34 минути, N1K17Y написа:

Тъй е, Ганята си мислеше, че ще "дойде демокрацията", да го "оправи", и ще му валят парите от небето, а той ще се скатава на работа. Като разбра, че не е така, почне да плюе запада и демокрацията, че му разрушила соц мизерийката.

Как пък мен ме видя да рева на умряло за запада, пък не видя всичките милеещи по бай Тошо, само на първата страница в раздел политика има 5 теми, специално против Запада/Европа/ЕС, тръгнал мен да сочи :lol6:

Виждам ги, много добре ги виждам, само че има една разлика която не знам дали ти не можеш или не искаш да видиш, аз не милея за комунизма или конкретно за бай ти Тошо макар и да смятам че той като човек и управник е далеч по-добър от днешните отрепки които довчера са му лизали задника или това са правили техните баби/дядовци/майки/бащи/роднини, искам само товакоето всеки човек иска - Истинска свобода а не захаросани приказки за такава докато в същото време шепа свини стискат за гушата цяла Европа, искам да се мисли за хората, конкретно в България да се мисли първо за България и за българите тука за Франция и французите(Ся ша кажеш те па многото французи дето са останали😁), изобщо искам силна и независима Европа, този велик континент го заслужава и съм убеден че това може да стане, но трябват управници с топки а не мекотели тип макарон, фондерлайнарен, шушлчо и шиши(Умишлено с малки букви).

на 17.09.2024 г. в 23:36, andiay написа:

Едно време лесно се намираше из мрежата, сега не съм търсил, но и не бих се учудил ако вече не е толкова лесно....

Прави впечатление, че не боравите с реални факти, а карате по памет. Събитията се отразяват с факти, а не по спомени на някого. С годините паметта отслабва на всеки човек, а фактите остават.

на 17.09.2024 г. в 23:36, andiay написа:

Украйна отменя конституцията от 1992-а, премахва и длъжността президент и на практика поставя кримското правителство под свой контрол....

Значи признавате все пак, че на Крим е дадена автономна независимост. И после какво се случва? И защо се отменя конституцията? Защото, както бях написала по-горе на руснаците не им е по вкуса Крим да е в Украйна или Автономна република. Искат си тази територия за тях. И чрез подмолни действия са се опитали Крим да "пожелае" "доброволно" присъединяване към РФ.  И през 2014г. най-накрая успяха да присъединят "доброволно" Крим към РФ.

на 17.09.2024 г. в 22:53, andiay написа:

Неща, които не са по вкуса на Киев, който налага мораториум върху провеждането на референдум и срещу обещание за провеждане на по-късен етап договаря промени в кримската конституция....

А какъв е трябвало да бъде въпроса на несъстоялия се референдум? Какво точно са обещали? Но моля, да не карате по спомен/памет, а с факти.

Да не стане като със социалистическия фалит на НРБ през 1987г., където карате по спомени/памет и твърдите, че не сме били в държавен дефолт. И ако за вас факта, че Т.Живков обявява през 1987г. мораториум върху плащанията на външния дълг не е аргумент, посочете кое е аргумент.

на 18.09.2024 г. в 8:23, andiay написа:

Това, че ти вярваш на собствената си глупост, не означава, че доказваш нещо друго, освен собствената си глупост....

Научи първо какво значи фалит и тогаз ела да кажеш били ли сме фалирали....

преди 13 часа, Bubbles написа:

изобщо искам силна и независима Европа

А наясно ли сте какво е това - Силна и Независима? Имате ли смелост да го опишете?

Силна: Икономически?; Военно?; Спрямо кого?

С какво е зависима и към кого? Руски газ? Арабски петрол? Американски софтуер? От кое трябва да бъде независима?

преди 5 минути, БаалБек написа:

Прави впечатление, че не боравите с реални факти, а карате по памет. Събитията се отразяват с факти, а не по спомени на някого. С годините паметта отслабва на всеки човек, а фактите остават.

Значи признавате все пак, че на Крим е дадена автономна независимост. И после какво се случва? И защо се отменя конституцията? Защото, както бях написала по-горе на руснаците не им е по вкуса Крим да е в Украйна или Автономна република. Искат си тази територия за тях. И чрез подмолни действия са се опитали Крим да "пожелае" "доброволно" присъединяване към РФ.  И през 2014г. най-накрая успяха да присъединят "доброволно" Крим към РФ.

А какъв е трябвало да бъде въпроса на несъстоялия се референдум? Какво точно са обещали? Но моля, да не карате по спомен/памет, а с факти.

Да не стане като със социалистическия фалит на НРБ през 1987г., където карате по спомени/памет и твърдите, че не сме били в държавен дефолт. И ако за вас факта, че Т.Живков обявява през 1987г. мораториум върху плащанията на външния дълг не е аргумент, посочете кое е аргумент.

Битката за Крим датира още много отдавна. Руски Турски войни колко бяха. Май 13? 500 години война. И продължава.

Имаше референдум, хората казаха че Крим е Россия. 

преди 17 минути, БаалБек написа:

А наясно ли сте какво е това - Силна и Независима? Имате ли смелост да го опишете?

С какво е зависима и към кого? Руски газ? Арабски петрол? Американски софтуер? От кое трябва да бъде независима?

Ми, лично тази реч  казва какво е независима, силна Франция.

🇫🇷

На български език.

🇧🇬

преди 3 часа, БаалБек написа:

Да наясно съм какво е това :

1. За да имаш независимост първо трябва да умееш да се защитваш, това означава пакт от типа на НАТО но в раммите амо на ЕС или континентална Европа, излизане от договори които ограничават производството на оръжие което е способно да се противопостави на днешните т.нар. сили, премахване на неевропейските военни бази на територията на Европа, връщане на задължителната НВС в осъвременен вид който да позволява младото мъжко а защо не и женско население да се обучава и да бъде подготвено, нормално въоръжение на всяка една европейска страна което да гарантира сигурността на същата и пр. и пр.

2. Създаване на обща световна валута която да е независима от коя да е държава и отхвърляне на долара като такава, стъпка която ще помогне на Европа а и на света да избегне икономически санкции от една единствена страна която вярвам ще се съгласиш към момента сериозн злоупотребява с това.

3. Ограничаване до максимум на незаконната миграция в ЕС.

4. Преразглеждане на всякакви договори за изнасяне на ресурси и особено благородни метали извън границите на ЕС.

5. Промяна на законите за медиите и далекосъобщенията и контрол на начина управление и влияние върху същите което да гарантира липсата на каквато ида цензура/дезинформация.

6. Гарантиране правата и свободите на всеки един гражданин на ЕС.

Има и още но това е основното.

Ясно че тия неща не стават от днес за утре а биха се случили в продължение на години но е важно да се започнат, Европа трябва е свободна и от САЩ и от Русия и от коя да е друга голяма страна.
Знам че ного хора бленуват живота в САЩ, нма лошо но едно е да се стремиш към нещо и съвсем друго до толкоа да си заслепен от това нещо че да му робуваш.

преди 3 часа, БаалБек написа:

Здравей, душице....

Точно ти да говориш за факти е меко казано абсурдно....

Дадох ти хронология на събитията в Крим през 90-те....

Започват от 20. 01. 1991-а....

Ако се съмняваш в паметта ми, може да се пробваш да посочиш кои факти опровергават твърдението ми....

За паметта ми не се притеснявам, взел съм всички мерки да я поддържам в достатъчно добра кондиция, при това не от днес....

Ти заяви, че "помниш" ка си чела "книга", която не съществува....

преди 4 часа, БаалБек написа:

Значи признавате все пак, че на Крим е дадена автономна независимост. 

Кога съм отричал, че Крим не е имал автономия, макар и крайно ограничена?

Автономията е следствие не на волята на украинските власти, а следствие от 20. 01. 1990-а....

преди 4 часа, БаалБек написа:

И после какво се случва?

Независимостта на Крим е суспендирана от украинските власти....

Които променят законите си така, че да направят тази независимост невъзможна....

За да получи независимост Република Крим, то обявяването на тази независимост требе да е според украинското законодателство, което постепенно е прекроено така, че да е невъзможно обявяване на независимост - параграф 22....

През 1994-а с Указ на украинския президент и трите силови структури на АРК (министерствата на ВР, на правосъдието и службите за сигурност) са превърнати в дирекции на украинските им аналози, като по този начин се отнема прекият контрол над тях от кримските власти....

През 1995-а Радата в Украйна премахва поста президент на АРК, както и отменя Конституцията на АРК.....

През същата година президента на Украйна подписва Указ, според който той назначава министър-председателя на АРК, а кримските министерства стават на пряко подчинение към кабинетите на украинските.....

После следва и анулиране на регистрациите на партии и сдружения на граждани в АРК, отново чрез Указ на украинския президент....

И т.н. и т.н. до пълното обезличаване на реалната Кримска автономия и превръщането й в напълно формална и зависеща от Киев....

преди 7 часа, БаалБек написа:

И защо се отменя конституцията?

Ами, прочети я и навярно ще можеш сама да си отговориш на въпроса....

Защото, както бях написала по-горе на руснаците не им е по вкуса Крим да е в Украйна или Автономна република. Искат си тази територия за тях. И чрез подмолни действия са се опитали Крим да "пожелае" "доброволно" присъединяване към РФ.  И през 2014г. най-накрая успяха да присъединят "доброволно" Крим към РФ.

Може да пишеш, каквото си искаш, та дори и да си вярваш на това, което пишеш....

Нито си чела текста на първата Кримска конституция, нито имаш поне бегла представа какво коментираш....

Както винаги - просто голи твои твърдения...

А какъв е трябвало да бъде въпроса на несъстоялия се референдум?

Всъщност за два въпроса....

"За независима република Крим в съюз с други държави ли сте?" и "Одобрявате ли Акта за обявяване на държавната независимост на Република Крим?"....

И възможните отговори и на двата въпроса са били "Да" или "Не"....

Този референдум е бил нужен, за да се легитимира акта за обявяване на независимост....

Така, както на Украйна е бил нужен референдума от декември 1991-а, за да легитимира своя акт за независимост....

Какво точно са обещали?

Този референдум да бъде проведен....

Но моля, да не карате по спомен/памет, а с факти.

Пиша само факти, душице, не съм като теб.....

Дал съм ти хронология, можеш да я проследиш....

За разлика от твоята памет, моята е в прилична кондиция....

Да не стане като със социалистическия фалит на НРБ през 1987г., където карате по спомени/памет и твърдите, че не сме били в държавен дефолт.

Били сме в дългова криза, душице, а не във фалит....

От 1985-а до 1994-а....

Да се употребява термина "фалит" за държава е прекалено опростяване....

Фалит означава друго нещо и определено е неприложим за държава....

преди 8 часа, БаалБек написа:

И ако за вас факта, че Т.Живков обявява през 1987г. мораториум върху плащанията на външния дълг не е аргумент, посочете кое е аргумент.

Живков никога не е обявявал мораториум върху плащанията по външния дълг....

Нито пък който и да е било друг през 1987-а.....

Такъв мораториум бе наложен от Луканов през 1990-а....

Грижи се за паметта си, че определено не е нещо на което може да разчиташ....

Така че, "фактът" който посочваш не е нито факт, нито аргумент, а е плод на желанието ти да коментираш неща от които нямаш поне базова представа, да не говорим за систематизирани знания...

Затова и не разбираш кво четеш....

преди 7 минути, andiay написа:

Такъв мораториум бе наложен от Луканов през 1990-а....

И това отменя ли техническите фалити на НРБ?

България спира да плаща дълга след два технически фалита

Не! 

Значи пишете глупости, а после се чудите как да заметете написаното, чрез философстване по памет/спомен.

преди 9 минути, andiay написа:

Така че, "фактът" който посочваш не е нито факт, нито аргумент, а е плод на желанието ти да коментираш неща от които нямаш поне базова представа, да не говорим за систематизирани знания...

Затова и не разбираш кво четеш....

Вие нямате никакви факти. За вас спомените са факти.

преди 11 минути, andiay написа:

Дал съм ти хронология, можеш да я проследиш....

Хронология по памет, без доказателства. Това е полуистина, тоест лъжа.

преди 35 минути, БаалБек написа:

Не! 

Значи пишете глупости, а после се чудите как да заметете написаното, чрез философстване по памет/спомен.

Душице, научи се да разбираш какво четеш, преди да се опитваш да "опонираш", па камо ли да твърдиш, че друг освен теб пише глупости....

Глупост и доказателство за пълно незнание е това твое твърдение....

преди 9 часа, БаалБек написа:

И ако за вас факта, че Т.Живков обявява през 1987г. мораториум върху плащанията на външния дълг не е аргумент, посочете кое е аргумент.

В тази статия, която посочваш, на практика пише това, което ти написах и аз....

Не съществува термин "технически фалит"....

При първата си дългова криза, България продава златния си резерв, за да покрие задълженията си....

При втората си дългова криза получаваме над 1 млрд. дотация от СССР....

При третата си дългова криза налагаме едностранно мораториум върху плащанията по задълженията си....

В нито един от тези случаи не може да става и дума за фалит, па бил той и "технически"....

Ако държава фалира, то тя би требело да спре да съществува или най-малкото да бъде управлявана от синдик....

Вина нямам, че нямаш никаква представа какво коментираш....

преди 35 минути, БаалБек написа:

Вие нямате никакви факти. За вас спомените са факти.

Напротив, посочил съм ти реалните факти....

На паметта си се осланям само доколкото да си припомня какво съм чел, проверявал, съпоставял и изучавал, което е нормално за всеки човешки индивид.....

За разлика от теб,,,,

За теб е "факт" това, на което си пожелала да вярваш, без да имаш дори минимум знания, за да осмислиш това, което четеш, да го провериш, да го съпоставиш и да отсееш фактите....

За анализ на факти па да не говорим....

Но пък ме забавляваш с мерака си да минеш за нещо различно....

А и си подходящ стимул да упражнявам паметта си, а по този начин и мозъчната си дейност, за да отговарям аргументирано на детинските ти писаници....

За което и ти благодаря....

преди 48 минути, andiay написа:
преди 9 часа, БаалБек написа:

А какъв е трябвало да бъде въпроса на несъстоялия се референдум?

Всъщност за два въпроса....

"За независима република Крим в съюз с други държави ли сте?" и "Одобрявате ли Акта за обявяване на държавната независимост на Република Крим?

Това по ваш спомен ли е или имате безспорни факти?

преди 5 минути, andiay написа:

При третата си дългова криза налагаме едностранно мораториум върху плащанията по задълженията си....

И налагането на мораториум върху плащането на задължения по външен дълг, как се нарича? Карайте по памет. Може би значи разцвет или подем.....

току-що, БаалБек написа:

Това по ваш спомен ли е или имате безспорни факти?

Текста на постановлението на Върховния съвет на Крим №73-1 от 05.05.1992 год. приема ли се за факт?

https://iplex360.com.ua/npa.php?code=rb0073002-92

Цитат

ПОСТАНОВЛЕНИЕ
ВЕРХОВНОГО СОВЕТА КРЫМА

( Действие постановления остановлено, как такое, которое противоречит Конституции в соответствии с Постановлением ВР N 2333-XII ( 2333-12 ) от 13.05.92, ВВР, 1992, N 31, ст.445 )

О проведении общекрымского референдума

(Ведомости Верховного Совета Крыма 1991-1992, № 6, ст. 244)

( Действие Постановления приостановлено до 10 июня 1992 года в соответствии с Постановлением ВС Крыма N 89-1 ( rb0089002-92 ) от 21.05.92 )

( На действие Постановления объявлен мораторий в соответствии с Постановлением ВС Крыма N 122-1 ( rb0122002-92 ) от 09.07.92 )

На основании Закона Крымской АССР «О референдуме» и обеспечивая реализацию демократических принципов народовластия,

Верховный Совет Крыма постановляет:

1. Провести общекрымский референдум 2 августа 1992 года.

2. Включить в бюллетени для тайного голосования вопросы в такой формулировке и варианты ответа на них:

«Вы за независимую Республику Крым в союзе с другими государствами?»
«Да» или «Нет»

.

«Вы утверждаете Акт о провозглашении государственной самостоятельности Республики Крым?»

«Да» или «Нет»

3. Совету Министров Крыма рассмотреть вопрос о выделении необходимых средств для подготовки и проведения общекрымского референдума.

Председатель Верховного Совета Крыма Н.БАГРОВ
г.Симферополь, 5 мая 1992 года, № 73-1

Никога не съм бил в Крим, за да имам спомен за там....

Но поне първо събирам факти по даден въпрос, а едва тогава коментирам....

Което не може да се каже и за теб....

преди 6 минути, БаалБек написа:

И налагането на мораториум върху плащането на задължения по външен дълг, как се нарича? Карайте по памет. Може би значи разцвет или подем.....

Във всеки случай не и фалит....

Мораториум означава временно отсрочване, а не пълен отказ....

В случая показва временно затруднение, а не нито подем, нито разцвет, нито фалит....

През 1992-а договаряме тригодишно отсрочване, през 1995-та ни е отказано ново такова, през 1997-а приемаме Валутния борд, а с него идват и траншовете на МВФ и започваме да погасяваме дълга си....

Пише го и в посочената от теб статия....

Днес продължаваме с порочната практика с нови заеми да плащаме падежи по стари такива....

преди 17 минути, andiay написа:

Текста на постановлението на Върховния съвет на Крим №73-1 от 05.05.1992 год. приема ли се за факт?

Абсолютно!

И какво се случва за да не се проведе такъв?

АРК правят опити за излизане от юрисдикцията на Украйна и под предлог, че ще бъдат независими се е целяло вливане в РФ. Украйна пресича този заговор, но веднага реакция от РФ няма, защото вече е Крим бил нарочен за окупиране и отделяне от Украйна по насилствен начин. Резултата го видяхме всички.

току-що, БаалБек написа:

Абсолютно!

И какво се случва за да не се проведе такъв?

Душице, по-горе вече ти описах кое след кое следва....

преди 1 минута, БаалБек написа:

АРК правят опити за излизане от юрисдикцията на Украйна и под предлог, че ще бъдат независими се е целяло вливане в РФ. Украйна пресича този заговор, но веднага реакция от РФ няма, защото вече е Крим бил нарочен за окупиране и отделяне от Украйна по насилствен начин. Резултата го видяхме всички.

Може да си го вярваш, колкото дълго си искаш....

Видно е, че нито си чела Акта за независимост на Крим, нито Конституцията на Крим от 1992-а, нито си наясно кое след кое следва, нищо че вече ти дадох на няколко пъти хронологичният ред....

А ключовия момент е референдума от януари 1991-а.....

Знаеш ли той по какъв въпрос е бил?

А твоите "размишления" на кои факти са базирани, бре душице?

Би ли посочила фактите?

Нали чрез факти искаше да коментираме....

Господин @andiay, щом събитията довели до анексията на Крим, после ДНР, ЛНР и накрая СВО за вас не са факт, то няма какво да добавя. А те подкреят моята теза, за това каква е била целта на Русия спрямо Крим.

току-що, БаалБек написа:

Господин @andiay, щом събитията довели до анексията на Крим, после ДНР, ЛНР и накрая СВО за вас не са факт, то няма какво да добавя. А те подкреят моята теза, за това каква е била целта на Русия спрямо Крим.

Душице, немаш никаква представа кое събитие до какво води....

Нито можеш да подкрепиш "тезата" си с какъвто и да е било факт, освен да представяш за "факт" личните си вярвания....

През 90-те Крим е бил в "девета глуха" за властта в Русия, изключая някои парламентарни фракции....

Пак ще те попитам - Знаеш ли за какво е бил референдума през януари 1991-а?

Поне веднъж ще отговориш ли на зададен въпрос?

преди 2 минути, andiay написа:

Душице, немаш никаква представа кое събитие до какво води....

Нито можеш да подкрепиш "тезата" си с какъвто и да е било факт, освен да представяш за "факт" личните си вярвания....

През 90-те Крим е бил в "девета глуха" за властта в Русия, изключая някои парламентарни фракции....

Пак ще те попитам - Знаеш ли за какво е бил референдума през януари 1991-а?

Поне веднъж ще отговориш ли на зададен въпрос?

Когато сте поставен в затруднено положение е нормално да отклоните темата в друга посока. Имало ли е закон за референдумите в Крим? Дадена ли е автономия на Крим? Кое Украйна не е изпълнила? Сетих се. Не е върнала доброволно Крим на РФ и се е наложило тези сложни схеми от страна на КГБ/ФСБ да могат да си легитимират анексията/окупацията на Крим.

Почти еднакво е с окупацията на България след 1944г. И сега си карате на спомени за социализЪма, но паметта ви започва леко да се оттегля и се получават понякога смешки и конфузни ситуации и няма измъкване, та се налага да ползвате "жокери" - метафори, личностни нападки и т.н.

преди 4 минути, БаалБек написа:

Когато сте поставен в затруднено положение е нормално да отклоните темата в друга посока.

Напротив, това е точно твоят навик....

И въпреки това, аз винаги отговарям на твоите отклоняващи въпроси, защото за разлика от теб знам отговорите им и знам, че ти не ги знаеш, а сляпо се опитваш да ги натаманиш към верванията си....

Ето сега пак....

преди 8 минути, БаалБек написа:

Имало ли е закон за референдумите в Крим?

Ти кажи....

преди 8 минути, БаалБек написа:

Дадена ли е автономия на Крим?

На думи да, на практика не....

преди 9 минути, БаалБек написа:

Кое Украйна не е изпълнила?

Много неща, включително организирането на референдум, включително и орязването на кримската автономия до просто фиктивна автономия....

преди 11 минути, БаалБек написа:

Сетих се. Не е върнала доброволно Крим на РФ и се е наложило тези сложни схеми от страна на КГБ/ФСБ да могат да си легитимират анексията/окупацията на Крим.

Казах ти, може да си вярваш мна тая глупост колкото си искаш, просто не ползвай вярванията си като аргумент....

Ясно е като бял ден, че не си чела нито Акта за независимост на Крим, нито конституцията на Крим от 1992-а, иначе дори и ти щеше да разбереш, какви абсурди пишеш в момента....

Всеки твой опит да прикриеш тоталното си незнание, чрез подобни детински писаници, всъщност все повече изкарва на светло незнанието ти....

преди 20 минути, БаалБек написа:

Почти еднакво е с окупацията на България след 1944г. И сега си карате на спомени за социализЪма, но паметта ви започва леко да се оттегля и се получават понякога смешки и конфузни ситуации и няма измъкване, та се налага да ползвате "жокери" - метафори, личностни нападки и т.н.

И после викаш, че аз съм търсел ка да отклоня темата в друга посока....

Няма дори и бегла връзка между положението в България между 1944 и 1947-а и развоя на събитията в Крим през 90-те....

Моята памет постоянно ти доказвам, че е в достатъчно добра кондиция, плод на съзнателните ми усилия в тази посока още от времето, когато бях тийнейджър, а и генетично ми е предопределено....

Виж, твоята дали е започнала да се оттегля или така е решила природата е въпрос, който би требело да касае само теб....

Отдавна никой не бе писал толкова конфузна смешка като твърдението ти, че факт било, че Живков е обявил мораториум върху плащанията по външния дълг през 1987-а....

Само Дзверчето те бие с твърдението си, че германците били славяни....

Двамата сте просто връхта....

Метафорите са изразно средство, чрез което се постигат два ефекта - доказва се способността да се изразяваш по начин различен от стереотипа и доказване, че си осмислил това, което твърдиш , а още по-важното е, че чрез тях съумяваш бързо да тестваш интелектуалния багаж на отсрещната страна....

В никакъв случай не могат да бъдат наречени жокер....

Личностни нападки от моя страна няма, душице....

Винаги се аргументирам когато твърдя нещо за някой....

Ти можеш ли да се аргументираш когато ми поставяш "диагнози" или когато сега коментираш паметта ми?

Пробвай....

Аз се аргументирам лесно, когато казвам, че си функционално неграмотна, че ти липсват базови знания по коментираните въпроси или че си приела ролята на рупор....

Ето, за пореден път отговорих на отклоняващите ти въпроси....

Та, ще доживея ли момента, когато ще признаеш, че не знаеш кои са били въпросите на референдума от януари 1991-а год. и затова всячески се опитваш да прикриеш незнанието си със всякакъв род абсурдни твърдения.....

преди 10 часа, andiay написа:
преди 11 часа, БаалБек написа:

Имало ли е закон за референдумите в Крим?

Ти кажи....

Пак си тъпчем на едно място. 

преди 11 часа, БаалБек написа:

Дадена ли е автономия на Крим?

На думи да, на практика не....

И отново...

На 4.09.1991г. е приета декларация за държавен суверенитет на Крим. И има ли реакция от Украйна до 1994г. - не.

Същото е и със закона за референдума на АРК., от 1991г.

Търпението на Украйна е до 1994г. и тогава се намесва и отменя огромна част от автономията на Крим по причини описани от мен. А това, че вие ги отричате не ги прави автоматично невалидни.

Отдавна никой не бе писал толкова конфузна смешка като твърдението ти, че факт било, че Живков е обявил мораториум върху плащанията по външния дълг през 1987-а....

Това беше провокация от мен към соцносталгиците и феновете на Живков. Но само вие реагирахте. В каря на август ви репликирах относно образованието, а точно тогава @parmobil беше коментирал точно това, но никой не обърна внимание.

на 27.08.2024 г. в 0:21, parmobil написа:

Аз и на Луканов не отричам попаденията, нищо че ми се сърдят като им кажа, че се е показал по телевизията, за да обяви, че НРБ не може да си покрива заълженията през 1990 г. За недоразбралите повтарям - 1990 г., а не 1991 г.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

6-ти и 22-ри септември са истинските национални празници на БЪЛГАРИЯ!

преди 22 часа, БаалБек написа:

И в тази връзка ти ни предлагаш да се доверим на сайт за погребални услуги с името "Спомен"!

преди 14 часа, БаалБек написа:

Не!

:wub:

преди 52 минути, M.Николов написа:

И в тази връзка ти ни предлагаш да се доверим на сайт за погребални услуги с името "Спомен"!

Вие с @andiay на архиви и стенограми от заседания не вярвате. Празните полета в паметта ви трябва да се заместят с нещо. Та дано на сайта за погребални услуги имате вяра.

Как дезинформацията използва носталгията по миналото.

Разпалена дискусия предизвика проверка на факти от рубриката на БНР "Проверка на факти" "Вярно ли е, че преди 1989 г. износът на едно ТКЗС за година е бил колкото днес на цяла България?". Въпреки детайлно представените данни по години и вид зеленчуци от Националния статистически институт (НСИ) и Министерството на земеделието някои по-възрастни участници в семинара се усъмниха в това, че днес се изнасят повече зеленчуци, отколкото в последните години преди 1989 г., тъй като спомените им от миналото са оставили други впечатления у тях. 

Дааа, наблюдаваме и тук във темата същото. Силно вкопчване в миналото и изолиране на събития, случили се по различен начин или най-често неслучвали се!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.