Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 12 часа, BANKATA написа:

Ако спреш да интерпретираш данни както ти е угодно за да ги натамъниш и докажеш тезата си, да.

Тцъ, плоскоземний Чичко Тревичко...

Интерпретирам данните такива, каквито са и така, както е максимално коректно...

Това, че крайният резултат не отговаря на Вярата ти, не променя достоверността нито на данните, нито анализа им...

Ти какво ще посочиш в защита на "тезата" си, освен тъпата картинка, която предложи?

Давай, обясни как по нея стигаш до "извода", че през 80-те убийствата в България били повече, отколкото днес....

Щото иначе от другите искаш отговори и ги получаваш...

Ма ти поне веднъж земи та са обоснови с нещо различно от "На това вярвам, на онова не вярвам...

Ще можеш ли да докажеш, че Земята е плоска?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Беше трудно да спестиш пари и да си купиш дори нов Запорожец - като този на Путин.

преди 1 час, andiay написа:

Тцъ, плоскоземний Чичко Тревичко...

Интерпретирам данните такива, каквито са и така, както е максимално коректно...

Това, че крайният резултат не отговаря на Вярата ти, не променя достоверността нито на данните, нито анализа им...

Ти какво ще посочиш в защита на "тезата" си, освен тъпата картинка, която предложи?

Давай, обясни как по нея стигаш до "извода", че през 80-те убийствата в България били повече, отколкото днес....

Щото иначе от другите искаш отговори и ги получаваш...

Ма ти поне веднъж земи та са обоснови с нещо различно от "На това вярвам, на онова не вярвам...

Ще можеш ли да докажеш, че Земята е плоска?

Ама то си пише че са повече от сега.

Ти вярваш че 2 е повече от 3.

преди 12 часа, Belefor написа:

Не не не не..... Сега лафа на мода е - аз се правя , че работя , а той се прави , че ми плаща... 

Фразата/афоризмът/лафът "Мы делаем вид, что работаем, они делают вид, что нам платят" се появява в СССР ("В итоге именно эта форма сопротивления в СССР оказалась самой эффективной среди всех форм протеста"), в началото на 70-те (ако не и по-рано) и бързо се разпространява в целия източен блок.  Са... бaлимумaмaтa дали е протест или нещо друго, но на доста места е валидна и днес.  Тези, голяма част от трудовия стаж на които е минала по време на соца, няма начин да не са я чували, независимо дали е била тяхно верую или са се изкъртвали от бачкане. Дали ще си кажат е друга работа.

Вероятно заблуждението ти...

преди 12 часа, Belefor написа:

... През соца нямаше такива лафове...

се дължи на младостта ти. Чудя се... мога ли да кажа същото и за @AAUUXX Може пък той да го е раздавал Симеон Стълпник по това време.

От друга страна, ако някоя от частите на цитата представлява някакъв сарказъм, нещо което очевидно ми е убягнало, готов съм да поднеса извиненията си.

пп същата фраза чат-пат се явява като цитат от "Лимонов" (биография на Едуард Лимонов от Еманюел Карер).

едит: мисля че преди 1-2 месеца припомних тук и най-известния соц-мотиватор "Вред кипи безсмислен труд". Пасват си като стой та гледай.

преди 23 минути, BANKATA написа:

Ама то си пише че са повече от сега.

Ти вярваш че 2 е повече от 3.

В Германия повече убийства ли има отколкото в България?

В Румъния?

Във Великобритания?

Във всички тези държави има над 72 убийства през 2022-а....

Ти си вярващия, Чичко Тревичко....

Но па е забавно ка напиняш сам да доказваш, че си с тотално изостанало интелектуално равнище....

А най-забавното е, че сам не осъзнаваш посредствеността си....

Плоскоземец....

преди 22 минути, lebel написа:

Тези, голяма част от трудовия стаж на които е минала по време на соца, няма начин да не са я чували, независимо дали е била тяхно верую или са се изкъртвали от бачкане. Дали ще си кажат е друга работа.

"Те ни лъжат, че ни плащат, ние па ше ги лъжем, че работим" бе "комсомолския" ни девиз по време на бригадите за бране на грозде....

Един съученик, толкоз добре го претвори чрез действие, че накрая получи часовник "Заря" и екскурзия до Източен Берлин, като шампион гроздоберач, набрал най-много кофи с грозде....

Половината кофа я пълнеше с пръст, а понякога дори не я изсипваше в палето и я отчитаха след минута пак ....

Аз определено претворих тоя девиз в действие като войник в СВ, но за награда ходих без коса до уволнението си, а войнишката ми книжка бе на "трупчета" в касата на командира....

Но па тъй и не успяха да ме накарат да бачкам за 1,20 ли бе или 1,50 лв., забрайл съм вече, щот и без това ги дарявахме"доброволно" за Стражица....

Иначе на строежи съм бачкал яко като ученик, без да лъжа че работя, но там и мен не ме лъжеха, че ми плащат....

Но... най-добре ми "плащаха" по време на лятната бригада в бензиностанцията - 3 лв. на ден от Петрол и 20 лв. на ден от бензинджията....

А дори не се налагаше да имитирам работа....

преди 12 минути, andiay написа:

В Германия повече убийства ли има отколкото в България?

В Румъния?

Във Великобритания?

Във всички тези държави има над 72 убийства през 2022-а....

Ти си вярващия, Чичко Тревичко....

Но па е забавно ка напиняш сам да доказваш, че си с тотално изостанало интелектуално равнище....

А най-забавното е, че сам не осъзнаваш посредствеността си....

Плоскоземец....

В Австрия има по-малко, в Гърция колкото България, в Латвия колкото България.

Ти продължаваш да вярваш че теорията ти е вярна и два дни не си се спрял с локумите и евтини опити за унижение и обиди.

Това вече говори за интелелтуален капацитет.

току-що, BANKATA написа:

В Австрия има по-малко, в Гърция колкото България, в Латвия колкото България.

Питах те за Германия, Румъния и Великобритания, но и тези примери са годни да докажат неграмотността ти....

Казах ти, че напиняш да доказваш сам посредствеността си, плоскоземецо....

Оставяме настрана Австрия, че хем има по-малко убийства, хем има повече население....

Съмнявам се, че е точно така, но да приемем, че в Гърция, България и  Латвия има по 72.... (макар според мен да са в Гърция 79, в България 72, а в Латвия 76)

Викаш 72 в Гърция = 72 в България = 72 в Латвия, тъй ли?

Нъл тъй пише и го виждаш?

Ама Евростат вика, че в Гърция има 60 % по-малко  от тези в България, а в Латвия има над 4 пъти повече от тези в Българя....

https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/crim_off_cat/default/table?lang=en

Или 72 не е = на 72...

В Гърция 72 е = 0,76, в България е = на 1,11, а в Латвия е = на 4,05....

И това значи, че в Гърция има по-мало от България, а в Латвия повече....

Като това може да служи само за ориентировъчно  сведение, а не за обективен анализ...

Защото критерия е за 100 хил. души...

А трите страни имат разлики и в демографските показатели и в други неща, които оказват влияние...

Без да се отчитат и анализират тези разлики, то сравнението между тях е нереввалентно....

Статистиката не е по възможностите ти плоскоземецо, анализ на статистически данни, пък съвсем...

И Чичко Тревичко не си, а безполезен чвор...

преди 49 минути, BANKATA написа:

Ти продължаваш да вярваш че теорията ти е вярна и два дни не си се спрял с локумите и евтини опити за унижение и обиди.

За разлика от теб, плоскоземецо, аз никога не се осланям на Вяра, а на знания...

Теорията не е моя, ползвам теория която се изучава и е доказано вярна, като я прилагат всички, които се занимават с анализ на статистически данни...

Ти дъвчеш кал, вярвайки, че е локум....

Сам се унижаваш, аз само показвам какво сам казваш за себе си без да го осъзнаваш....

Така както  природата те е обидила, никой друг не може...

преди 59 минути, BANKATA написа:

Това вече говори за интелелтуален капацитет.

И ка един чвор може да измери интелектуален капацитет, бре плоскоземецо?

При положени, че сам се закопава и не го осъзнава....

П.С. В Доминиканската република за 2022-а има 19 убийства, по-малко ли са отколкото в България, плоскоземний?

преди 2 часа, andiay написа:

...

"Те ни лъжат, че ни плащат, ние па ше ги лъжем, че работим" бе "комсомолския" ни девиз по време на бригадите за бране на грозде....

Един съученик, толкоз добре го претвори чрез действие, че накрая получи часовник "Заря" и екскурзия до Източен Берлин, като шампион гроздоберач, набрал най-много кофи с грозде....

Половината кофа я пълнеше с пръст, а понякога дори не я изсипваше в палето и я отчитаха след минута пак ....

Аз определено претворих тоя девиз в действие като войник в СВ, но за награда ходих без коса до уволнението си, а войнишката ми книжка бе на "трупчета" в касата на командира....

Но па тъй и не успяха да ме накарат да бачкам за 1,20 ли бе или 1,50 лв., забрайл съм вече, щот и без това ги дарявахме"доброволно" за Стражица....

Иначе на строежи съм бачкал яко като ученик, без да лъжа че работя, но там и мен не ме лъжеха, че ми плащат....

Но... най-добре ми "плащаха" по време на лятната бригада в бензиностанцията - 3 лв. на ден от Петрол и 20 лв. на ден от бензинджията....

А дори не се налагаше да имитирам работа....

Аналогичен случай у наше село. Стойчо опъна̀ кочо и му изпраи рогите... не бе, къде се отплеснах и аз... Т'ва беше друго. Исках да кажа, че и аз имах сек'ви изпълнения в ония години... от непосилни норми за вадене на моркови (вадиш, пълниш двойна касетка (щайга) за плодове, носиш изсипваш, некъф кияк записва бройката), лесно (за човек с нестандартно мислене и силно развито чувство за справедливост) конвертирани в посилни... чупиш нейде на завет една прогнила щайга и от дългите дъсчици правиш двойно дъно на двойната работна щайга, с което я превръщаш вътрешно в единична, без да се променя външния и двоен вид... с което пък нормата се "намалява" наполовина. Остава най-лесното, при изсипването да не обръщаш щайгата с "лице" към седналия с тетрадката кияк и воала̀, остава време и да напиеш менците на некоя девойка.

Или пък като студенти, забавиха се с личното уведомяване и ангажирането за лятната бригада, следствие на което с кума ми, който тогава още не ми беше кум, и с жените, които тогава още не ни бяха жени, си бихме камшика и на море. После комсомолците ни наказаха двамата за есенната бригада, като ни лишиха от възможността да въшлясаме (което наистина се случи на ненаказаните) на селскостопанската такава, срещу надница само от 90 (деветдесет) стотинки. В замяна на това ние двамата страдахме в София, спейки по къщите си и бачкайки през деня в строителна бригада (разкарвахме и изливахме бетон за основите на една кооперация в Лозенец с ... имаше тогава едни колички-самосвали, викаха им японки... не знам защо и дали още ги има. Те бяха бая яки... ние също, следствие на което падна яко бачкане, но и зехме яки пари.

Не ми се пишеха тия неща, щото... щото е са ше доде Велев и ше каже, че съм бил по-зле, отколкото очаквал (макар че то по-зле... не знам дали е възможно... и ако не е, защо тогава ме ласкае) и че заради мен (теб не знам дали ще те спомене, макар че, като гледам, и ти си в кюпа) и корекомите е рухнал социализма. Той малко избирателно подхожда... е го, вчера ли беше, Мунчо (галено от Комунчо) ги направи на бъзе и коприва тия дето писаха и ни ментиха за  "рибените" пържоли"... тоест Велев и Булджо. ... щото не може Мунчо да е имал предвид само Булджо. Помня (не ми се рови), че писа "Тия глупости (или простотии беха) може да ги разправяте..." разправяте, начи двамата... не ми се чини да е толко възпитан и да хока Булджо на "вие"... Ама на, Велев си го къта. Ко аз бех писал за пържолите му, щеше ме отнесе като куцо пиле (рибено или не) домат.

преди 2 часа, lebel написа:

Аналогичен случай у наше село. Стойчо опъна кочо и му изпраи рогите... не бе, къде се отплеснах и аз... Т'ва беше друго. Исках да кажа, че и аз имах сек'ви изпълнения в ония години... от непосилни норми за вадене на моркови (вадиш, пълниш двойна касетка (щайга) за плодове, носиш изсипваш, некъф кияк записва бройката), лесно (за човек с нестандартно мислене) конвертирани в посилни... чупиш нейде на завет една прогнила щайга и от дългите дъсчици правиш двойно дъно на двойната работна щайга, с което я превръщаш вътрешно в единична, без да се променя външния и двоен вид... с което пък нормата се "намалява" наполовина. Остава най-лесното, при изсипването да не обръщаш щайгата с "лице" към седналия с тетрадката кияк и воала, остава време и да напиеш менците на некоя девойка.

Освен на есенни бригди за гроздобер, на други не сам ходил....

Само чакахме с компанията да стигнем средата на реда и засядахме под некоя по-висока лоза и цигари, карти и т.н....

Едно момиче от компанията ни, преди да дойде в нашто даскало е била с родителите си (мед. работници) в Либия, та носеше и уолкмен "Сони", а аз осигурявах така дефицитните батерии, че някъв рода на майка ми бачкаше в завода в Никопол...

9-ти клас ми започна със строго "другарско" мъмрене, защото се оказа, че нашта група сме водачи сред най-мързеливите....

Което бе бел кахър...

Истинските ми дойдоха покъсно пак в 9-ти, но май вече съм споменавал....

В 10-ти, обещах на директорката, че поне нормата (която в интерес на истината бе мижава) ще изпълнявам...

Не можех да я разочаровам, щот аку не бе тя.... като и да е, и до днес съм й благодарен и няма как да й се издължа....

От друга страна обаче, па нимойх да са накарам да работя за без пари, та целата компания са вазползвахме от челния опит на рекордьора...

И вълка сит, и агнето цяло....

11-ти клас ме разпределиха УПК в икономическия техникум в Червен бряг и разбирайки, че учебната година ша започне с бригада в некво село, като ша са преспива там, то побързах да представя медицинско и да се освободя....

Две седмици повече ваканция, но като почнахме учебните занятия бе малко кофти, че другите вече се беха запознали, ма след седмица вече немаше проблем...

Бе кофти времена, но хубави години....

А и се добиваше ценен житейски опит....

Или пък като студенти, забавиха се с личното уведомяване и ангажирането за лятната бригада, следствие на което с кума ми, който тогава още не ми беше кум, и с жените, които тогава още не ни бяха жени, си бихне камшика и на море. После комсомолците ни наказаха двамата за есенната бригада, като ни лишиха от възможността да въшлясаме (което наистина се случи на ненаказаните) на селскостопанската такава, срещу надница само от 90 (деветдесет стотинки). В замяна на това ние двамата страдахме в София, спейки по къщите си и бачкайки през деня в строителна бригада (разкарвахме и изливахме бетон за основите на една кооперация в Лозенец с ... имаше тогава едни колички-самосвали, викаха им японки... не знам защо и дали още ги има. Те бяха бая яки... ние също, следствие на което падна яко бачкане, но и зехме яки пари.

Слава Богу, за мойто студенство тук, тея простотии беха вече минало....

Иначе на строежа и аз бях "оператор на японка", ама вместо бетон разкарвах с нея варов разтвор и тухли четворки....

Блока бе с т.н. пакетно повдигащи плочи и зидаха етажите...

Баси бързаците беа тези майстори, но пък плащаха доволно...

Се пак предпочитах бензиностанцията - един месец на нея към 400-500 лв. в джоба, после един месец море, па и дънки Райфъл за 60 кинта, и даже давах и на нашите за нафтата за зимата, но само 60 -80 лв., че а разберяха за кво са ми давали пари на бензиностанцията щеше да стане адски проблем...

Не ми се пишеха тия неща, щото... щото е са ше доде Велев и ше каже, че съм бил по-зле, отколкото очаквал (макар че то по-зле... не знам дали е възможно... и ако не е, защо тогава ме ласкае) и че заради мен (теб не знам дали ще те спомене, макар че, като гледам, и ти си в кюпа) и корекомите е рухнал социализма.

Социализъма рухна поради комбинация от много причини....

И да, метафорично казано "корекомите и бананите" са една от тях, не основната, но в никакъв случай не и незначителна....

Соц. лагера е пропуснал шанса си през 70-те, тогава е имал възможност да се преустрои частично и да извлече пълните дивиденти от немалкото, което е постигнал до този момент...

А през 80-те вместо да се опита да да спре вече свободното падане, прави просто ретуш, смятайки, че с "нарисуван парашут" ще кацне безаварийно на твърда почва....

Голяма роля за това изиграва и наивността на Горбачов, който явно е бил голям почитател не на Ленин, а на Ленън - "Имеджин ол дъ пипъл..."...

Прибави и натиска на Рейгъновата политика на икономическо изтощаване (която всъщност не е негова, а доста по-стара, просто той бе щастливеца, който да обере лаврите)... жи

А "корекома и бананите" изиграват съществена роля в тези процеси....

При това не само сред населението (т.н. "обикновени хора", сякаш има необикновени), а и сред всички прослойки в обществото, включително и сред властимащите....

"Двойникът" е чудесен пример за това, а и другите филми от това време...

Не е само до плановата или пазарната икономика, на практика всяка голяма корпорация съчетава и двата типа, иначе би фалирала...

А днес на практика никъде не съществува чиста пазарна икономика....

А иначе болшинството от хората пълнеха площадите след падането на Живков, не поради свободите които биха получили, а поради грешната си представа, че смяната на строя им гарантира достъп до "Кореком и банани" и живот по "Квеле" и "Некерман"....

Затова и днес разочарованието е голямо....

Дори и в тая тъпа тема, един от основните аргументи против соца е, че е имало липса на телевизори, автомобили, перални и т.н. и т.н., т.е. "Кореком и банани"...

Той малко избирателно подхожда... е го, вчера ли беше, Мунчо (галено от Комунчо) ги направи на бъзе и коприва тия дето писаха и ни ментиха за  "рибените" пържоли"... тоест Велев и Булджо. ... щото не може Мунчо да е имал предвид само Булджо. Помня (не ми се рови), че писа "Тия глупости (или простотии беха) може да ги разправяте..." разправяте, начи двамата... не ми се чини да е толко възпитан и да хока Булджо на "вие"... Ама на, Велев си го къта. Ко аз бех писал за пържолите му, щеше ме отнесе като куцо пиле (рибено или не) домат.

Пържоли дет да миришат на риба не са ми попадали - нито някога, нито сега...

Па не е като да не съм похапвал достатъчно...

Е, Велев кътал....

Се едно ти не къташ....и ти къташ дзверчето орхидея, коги дума, че месото на бройлерите било по-вкусно от това на домашните пилета...

Ако го бе написал Велев, дали немаше да му отговориш....

Дали е Мунчо, чворчо или орхидейчо - разликата е в пропагандата на която са повярвали, а не в друго....

Един и същ матрял са...

преди 9 часа, lebel написа:

се дължи на младостта ти. Чудя се... мога ли да кажа същото и за @AAUUXX Може пък той да го е раздавал Симеон Стълпник по това време.

Не съвсем ,но пък бяхме на всеки километър и така до края на света.

преди 5 часа, andiay написа:

...

Пържоли дет да миришат на риба не са ми попадали - нито някога, нито сега...

Па не е като да не съм похапвал достатъчно...

Е, Велев кътал....

Се едно ти не къташ....и ти къташ дзверчето орхидея, коги дума, че месото на бройлерите било по-вкусно от това на домашните пилета...

Ако го бе написал Велев, дали немаше да му отговориш....

Дали е Мунчо, чворчо или орхидейчо - разликата е в пропагандата на която са повярвали, а не в друго....

Един и същ матрял са...

Пържоли и на мен не са, което не значи, че е нямало (ко сипеш на прасето лавандула, ше мирише на лавандула... и нема го ядат молците)... но бройлери, явяващи се рекламни човки на продукти от рибни отпадъци - да. Бaxти отврата!

Дзверчето не го кътам, а му се радвам.  А Велев... грешиш... ако го беше написал той, щеше да е "надали".  Аз на написаните от него слогани не бих насмогнал, та ще му отговарям на ненаписаните... а и още не мога да реша дали е най-изкусния трол, когото познавам (виртуално естествено)... или е първата наивка в трупата. Или и двете.

За социализма... ако си позволя един микс (с който най-вероятно ще повторя на 70-80% теб, но с други изразни средства) от непрофесионално сериозно и професионално иронично , за мен основната причина е това, че пак дойде време да се плаща (времето на "кога плащали плакали"), а вече трудно се 'зимаше плативо за рефинансиране (поредната дългова криза, за която вече причините са комплексни - политически, икономически...външни, вътрешни... нефтени, валутни... финансова репутация... ментални... и особено отстъплението ни на  трето място в света по технологични производства ... а корекома и бананите стават само за метафора)... не даваха вече толко охотно гадовете империалисти... и което е още по-гадно - беха си плюли в устите (а вероятно и в други отверстия) с гадовете социалисти.  Следствие на което местните другари решиха да продължат вече като господа, омораториха старите задължения и биде капитализъм с елементи на демокрация... и със стари... такова... професионалистки. Но иначе се водят (сред имащите право на глас) за други.

-------------

И накрая, но не на последно място. противно на ширещото се (вероятно) мнение, че съм противник на социализма, ще кажа, че всъщност съм му дълбоко благодарен. Социализмът и разбира се казармата, ме изградиха и направиха изключително дуракоустойчив.

Както се пее...

Да рядом дурак за рубаху схватил,
Я ему — брось, а он мне — неси.
А мне бы вверх, на тумана глоток.
Да от ветра сил, да неба кусок.
...

Был бы святой — шел бы над водой   (24-часов линк)

едит:  За хабитата на мунчовците, мисля че писах нейде оня ден... май пак в отговор на твой пост... да, оня с есето.

Сещам се за нещо друго... може би не е справедливо да използвам "Мунчо"... като се замисля, той е един от най-светлите образи в "Под Игото" и не е хубаво от моя страна да го използвам за тъмни цели. Мхм. Съжалявам.

едит2: баси като напиша Мунчо в търсачката, ква снимка ми излиза като подсказка... ма не, няма да е тук, има си тема за него.

едит3: нешо съм си объркал линка за плеъра горе, те го те работещ. 24 часа. 

Был бы святой — шел бы над водой

(https://whyp.it/tracks/235248/dmitriy-mart-yanov-oy-da-v-omut-golovoy?token=mUcsp) за всеки случай

Преди време си говорихме за водата....Малко информация по въпроса ..актуална....

Не само ще ядем буболечки...ами ще станем и светещи буболечки...хлебарките ще са доминиращия вид на тази планета....ако я има изобщо....

Честито братя! Честито Българи! От 1-ви януари България е пълноправен член на Шенген!!! ❤️

преди 1 минута, NovakJ написа:

Честито братя! Честито Българи! От 1-ви януари България е пълноправен член на Шенген!!! ❤️

Още съм със смесени чувства и не знам дали да се радвам или не на тази новина ,чакана така дълго. Със сигурност ще е в полза  на бизнеса и трнаспорта ,а и за нас като ще чакаме по малко на границата ,но няма да прибързвам с шампанското.

на 12.12.2024 г. в 19:39, NovakJ написа:

След 13 години чакане и след като повечето държави въведоха граничен контрол ..ти ми се пляскаш със "честито българи"!? Тези не ни имат за хора-ти искаш да им ръкопляскам!?Абе,вие верно сте малоумници...и никакви българи...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 1 час, Proshark написа:

След 13 години чакане и след като повечето държави въведоха граничен контрол ..ти ми се пляскаш със "честито българи"!? Тези не ни имат за хора-ти искаш да им ръкопляскам!?Абе,вие верно сте малоумници...и никакви българи...

Това, че не ги харесваш не те прави повече българин от мен. За мен е по-добре да сме в Шенген и да приемем еврото.

преди 1 час, Proshark написа:

Даже англичаните толкова ни обичат, че излязоха от ЕС, за да ни направят място да влезем в шенген.

ЕС ни разсипа държавата и сега за да не ревем ни дава близалката шенген. Но ако приемем еврото и сме довършени завинаги.

Дано Дядо Иван да дойде пак да ни освободи...

преди 12 часа, В. Велев написа:

Даже англичаните толкова ни обичат, че излязоха от ЕС, за да ни направят място да влезем в шенген.

ЕС ни разсипа държавата и сега за да не ревем ни дава близалката шенген. Но ако приемем еврото и сме довършени завинаги.

Макар и бавно се връщаме там където ни е мястото. В цивилизацията.

преди 12 часа, В. Велев написа:

...

Не , тоя път няма да дойде. Освен нещо на салфетката ако не ни излезе късмета ...

След увеличението на цената на хляба от нова година ще се увеличи и цената на тока, а после и на водата. 

Бананите ще са евтини, все пак офцемаймуните трябва да ядат.

"Електрохолд Продажби" цените се увеличават с 8,92%

"ЕВН България Електроснабдяване" - 8,96%

"ЕНЕРГО-ПРО Продажби" - 9,15%

"ЕСП Златни Пясъци" 7,83%

Пари трябват за некомунистите. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.