Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Ако пуснат животинките във входа... примерно 16-етажен блок, един вход, 108 апартамента, х2.5 человека средно = 270 человека (животинките не знам какви и колко са... те, принципно, при тия условия трудно се броят)... абе, пак ше отнеме време.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 32 минути, jhoro написа:

Защо реши, че трябва да се познават?

Защото се загуби човешкото отношение......

п.с. Ако се водя от подписа ти:-не си паднал ангел..пропаднал си в човешкото отношение към себеподобните...

преди 26 минути, Proshark написа:

Защото се загуби човешкото отношение......

п.с. Ако се водя от подписа ти:-не си паднал ангел..пропаднал си в човешкото отношение към себеподобните...

В един блок живеят колкото в две малки села?

Ти в кое време живееш?

преди 6 часа, andiay написа:

Цитираните тук цифри и графики касаят само предумишлените...

Мхм, общо взето би требело за предумишлено убийство да бъде прието само таквоз, което е с влязла в сила присъда, но... предполагам, че цифрите са взети от повдигнатите обвинения от прокуратурата....

Имам предвид цялостната структура и организация на правораздавателната и правоохранителната система тогава и днес...

По-точно разликите тогава и днес...

И най-вече в частност прокуратурата...

Главния прокурор в НРБ се е избирал от НС, а самото НС след Конституцията от 1971-а освен законодателната власт получава и контрол върху  изпълнителната власт,  естествено с ръководната роля на БКП по Конституция....

Макар "де юре" прокуратурата да е "независима" и подчинена само на закона според някои нови членове в Конституцията, то според други то тя е подчинена на НС, от там на изпълнителната власт, следователно на БКП "де факто"....

За правомощията на някогашните прокурори, следователи (до 1979-а част от прокуратурата) и милиционери, днешните им колеги не могат и да мечтаят, еле па що се отнася до престъпления срещу личността и срещу личната собственост...

И тогава, и днес прокуратурата бива ползвана като "бухалка", разликата е в "мишените"....

С целия този репресивен генезис на правораздавателните и правоохранителни органи някога, за един адвокат е било много по-трудно, да не кажа граничещо с невъзможно да издейства за клиента си промяна на обвинението към по-лека форма,  при убийствата - от предумишлено към непредумишлено....

Сега не е точно така, нали...

Това също е играло голяма роля, да....

Да, когато обсъждаме приключили дела е така. 

Тук нямам категорично становище.

Напълно вярно.

По онова време от това което съм чул, най-добрата защита е била подсъдимият да си признае и разкае чистосърдечно. Не че не е имало оправдателни присъди и промяна на обвинението. Даже съм чувал за оправдателни на първа инстанция от съдебни заседатели от 2 към 1. Съдията остава в малцинство.  То има и оправдани и от Народния съд, виж ти чудо... Тогава не е имало споразумения с прокуратурата, които после са одобрени от съда. Бързо, безболезнено и в интерес на обвиняемия и пострадалия, ако има имуществени вреди... Сега оправдателните присъди са около 2,5%. Не са много. 

преди 2 часа, Proshark написа:

Знам,че сега ще има лиги и сополи...по оно време къщата на село не се заключваше...животинките бяха пуснати на двора...и не само.. ако някое влезеше някъде из комшиите ,същите го връщаха..без да правят разправии...Хората си имаха доверие и най-важното-УВАЖЕНИЕ.Сега се слагат камери,дебнат се като терористи ,хора от един вход не се познават...а за едни сребърници...станахте повече и от Юда предатели...

Я кажи, какво толкова ценно сте имали в къщата не село по време оно, че да иска някой да идва да те ограбва? 

преди 24 минути, Мечо Хубавеца написа:

Напълно вярно.

По онова време от това което съм чул, най-добрата защита е била подсъдимият да си признае и разкае чистосърдечно. Не че не е имало оправдателни присъди и промяна на обвинението. Даже съм чувал за оправдателни на първа инстанция от съдебни заседатели от 2 към 1. Съдията остава в малцинство.  То има и оправдани и от Народния съд, виж ти чудо... Тогава не е имало споразумения с прокуратурата, които после са одобрени от съда. Бързо, безболезнено и в интерес на обвиняемия и пострадалия, ако има имуществени вреди... Сега оправдателните присъди са около 2,5%. Не са много. 

Това си остава просто предпложение.

Сори ама като се спорите за убийства, защо въобще поставяте графики за общата престъпност. Аз търсих в интернета графики за убийствата в България и така и не намерих, а в докладите на МВР има по две-три изречения за убийствата, колкото да не е за без хич и нула графики специално за убийствата. Нещо гугъл днес не ме обича.

преди 26 минути, N1K17Y написа:

Я кажи, какво толкова ценно сте имали в къщата не село по време оно, че да иска някой да идва да те ограбва? 

Откраднаха суджуци и пастърма от терасата на казанлъшки апартамент / Новини  за Казанлък

4b787d12-78a0-430b-9083-a601cca94417-2.j

Свинска рибица с подправки (Филе “Елена”) - Домашни Вкусотии

KZIvst8.png

преди 54 минути, BANKATA написа:

Каква е причината за повече убийства преди.

Предполагам защото е имало повече младо население. Не можеш да очакваш дъртаци да вършат много престъпления. 

преди 42 минути, В. Велев написа:

Откраднаха суджуци и пастърма от терасата на казанлъшки апартамент / Новини  за Казанлък

KZIvst8.png

Дай някакви координати и инфо кога хората ги няма. 

преди 4 часа, Proshark написа:

Знам,че сега ще има лиги и сополи...по оно време къщата на село не се заключваше...животинките бяха пуснати на двора...и не само.. ако някое влезеше някъде из комшиите ,същите го връщаха..без да правят разправии...Хората си имаха доверие и най-важното-УВАЖЕНИЕ.Сега се слагат камери,дебнат се като терористи ,хора от един вход не се познават...а за едни сребърници...станахте повече и от Юда предатели...

Пълни глупости!

Едно време родителите ми винаги са заключвали всичко когато са заминавали някъде на почивка и пак са били ограбвани. Сега аз не заключвам нищо и никой не пипа. Ключовете на джипа са на таблото и е отключен.

преди 1 час, В. Велев написа:

KZIvst8.png

Абе имахме доста такива неща навремето, ама у сека къща и за чий да се краде? А да, на твойте снимки керемидите не са от социализма. Я споделяй къде е мръвката и има ли нещо течно. Гости каниш ли?

преди 1 час, NovakJ написа:

Ключовете на джипа са на таблото и е отключен.

Далновидно решение... Типично в твой стил... 😆

преди 2 часа, BANKATA написа:

Кво стана с документа от 80-те години, където личало, че през соца се извършвали повече престъпления? От два дена чакаме пустият документ, пак ли излъга или по принцип си ставаш за кашмер?

преди 11 часа, N1K17Y написа:

Пари и ел. уреди, достатъчно ли е?

преди 9 часа, NovakJ написа:

Ключовете на джипа са на таблото и е отключен.

Сигурно е без гориво ,кой ше го открадне тъй, треа да го бута :rolleyes:

преди 8 часа, communismatic написа:

Далновидно решение... Типично в твой стил... 😆

Кво стана с документа от 80-те години, където личало, че през соца се извършвали повече престъпления? От два дена чакаме пустият документ, пак ли излъга или по принцип си ставаш за кашмер?

Нали ти пуснах графика с убийствата. Или ще се правиш че не си я видял

преди 20 часа, Мечо Хубавеца написа:

От МВР не са регистрирали кражбите от складовете, магазините, бензиностанциите, столовете, заведенията, заводите и кооперативите, които се извършваха ежедневно и продължиха и след 1989 година? Като откраднеш така, че да не се разбере, кражба няма...Побоищата в милицията също не бяха регистрирани, а са били ежедневие....

Туй сам го пропущил шот си го добавил...

Към днешна дата 2/3 от дребните престъпления ваобще не се съобщават и съответно не се и регистрират, отделно....

Цитат

Националното изследване на престъпността показва, че броят на жертвите през 2019 г. е приблизително колкото и през 2014 г. Полицията обаче е регистрирала два пъти по-малко през 2019-а, отколкото през 2014 г. Причините за това са няколко. По-често се регистрират тежките престъпления и такива, извършени от рецидивисти. Полицаи от по-натоварени райони регистрират по-тежките за сметка на по-леките престъпления.

Натиск от ръководството за подобряване на показателите за престъпността.

От ЦИД са направили интервюта и с криминалисти, които са заявили, че политическият натиск е най-сериозната причина за нерегистриране на престъпления. Анкетите сред гражданите са показали, че те често се отказват да подават сигнали, защото са убеждавани, че престъплението е незначително, пращани са в друго районно, където е станало престъплението, искани са различни документи. Имало случаи и на намаляване на тежестта на заявеното престъпление от джебчийска кражба в загубени вещи например.

Предполагам си спомняш как някога доставяха млякото (прясно и кисело) по магазините....

В 5ч. сутринта мятаха касите пред входа на затворения магазин....

Без никой да ги пази....

Онези, които отиваха първа смяна на работа, минаваха първо през магазина, оставяха празните буркани с монетите в тях и пазаруваха преди още магазина да е отворил, че после моеше и да няма за тях....

Опитвам се да си представя какво  би се случило днес...

преди 11 часа, Мечо Хубавеца написа:

Напълно вярно.

Нормално е да е имало и оправдателни присъди....

Доказването на умисъл за едно едно убийство днес обаче е далеч по-трудно, дори да има и първоначално самопризнание...

Затова и прокурорите са по-склонни да го сведат до непредумишлено....

преди 11 часа, BANKATA написа:

Това си остава просто предпложение.

Единствено ти правиш предположения бре Дъ Хен, захранван единствено от вярата си...

Като това...

преди 11 часа, BANKATA написа:

Нема повече убийства преди, нито повече каквито и да е други битови престъпления или такива против личността....

Почна ли да правиш сметките дето ти казах или вярата ти не се нуждае от доказателства?

преди 10 часа, Мечо Хубавеца написа:

Предполагам защото е имало повече младо население. Не можеш да очакваш дъртаци да вършат много престъпления. 

Всичко е допустимо за него, стига да е в синхрон с вярата му...

преди 9 часа, NovakJ написа:

Пълни глупости!

Едно време родителите ми винаги са заключвали всичко когато са заминавали някъде на почивка и пак са били ограбвани. Сега аз не заключвам нищо и никой не пипа. Ключовете на джипа са на таблото и е отключен.

Някога в класа ни имаше едно много залухано девойче и сички се кудошиха постоянно с нея...

Един ден майка й нахлу с гръм и трясък в часа на класната и изкрещя - "В блатото на този клас има само една лилия и затова всички гнусни жаби искат да я потопят в тинята при тях"....

Е, в "блатото" на този форум, има доста "лилии", но само една "дзверска орхидея"....

Бисерна при туй....

преди 16 минути, BANKATA написа:

Нали ти пуснах графика с убийствата. Или ще се правиш че не си я видял

Всъщност, коментираш нещо от което грам понятие нямаш...

Нищо изненадващо....

Както обикновено - виждаш това, което искаш да виждаш и широко затваряш очи за всичко останало....

Смени аватара, не го заслужаваш...

преди 13 часа, Мечо Хубавеца написа:

Дай някакви координати и инфо кога хората ги няма. 

Хората ги няма от 35 години. Демокрацията ги прогони. Сега пазарят и те съвременните боклуци. Чисто и истинско месо не се яде вече 35 години.

преди 12 часа, Sliderum2 написа:

Абе имахме доста такива неща навремето, ама у сека къща и за чий да се краде? А да, на твойте снимки керемидите не са от социализма. Я споделяй къде е мръвката и има ли нещо течно. Гости каниш ли?

Каня ги ама няма вече такива мръвки. Едно време на село гледахме минимум по 3 прасета. Луканки, рибици, сланина до амина...

Ние по-старите успяхме да похапнем истинско и прясно месо, ама сега младите ги съжалявам. Поне те се наядоха на банани.

преди 12 часа, NovakJ написа:

Пълни глупости!

Дай някакви коорданати на това, което не заключваш....Иначе ще излезе, че ни баламосваш...

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Дай някакви коорданати на това, което не заключваш....Иначе ще излезе, че ни баламосваш...

Не се шегувам и не съм само аз дето не заключва. По спомен поне два пъти съм затварял прозорците на автомобила на съсед при лошо време.

преди 6 минути, В. Велев написа:

Хората ги няма от 35 години. Демокрацията ги прогони. Сега пазарят и те съвременните боклуци. Чисто и истинско месо не се яде вече 35 години.

Каня ги ама няма вече такива мръвки. Едно време на село гледахме минимум по 3 прасета. Луканки, рибици, сланина до амина...

Ние по-старите успяхме да похапнем истинско и прясно месо, ама сега младите ги съжалявам. Поне те се наядоха на банани.

Свободен хранителен кооператив има във всеки голям град. Търсиш във фейса, избираш, купуваш и ядеш каквото ти душа сака... Едно време беше сиромашия....

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Свободен хранителен кооператив има във всеки голям град. Търсиш във фейса, избираш, купуваш и ядеш каквото ти душа сака... Едно време беше сиромашия....

Не говоря за количество, а за качество.

Сега разнообразието за всяка стока е голямо. Ама не е същия вкус.

Специално за месото който е ял едно време може да оцени сега какво е. Младите нямат база за сравнение. 

Сега дори и да е прясно месото то животните, особено бройлерите с такава храна ги хранят, че и прясното им месо е ужасно. Нещо като гъба е. И вкуса не е същия.

преди 2 минути, NovakJ написа:

Не се шегувам и не съм само аз дето не заключва. По спомен поне два пъти съм затварял прозорците на автомобила на съсед при лошо време.

По принцип вероятността някой да ти влезе през отключена врата вкъщи е минимална, но я има. За колите обаче не е точно така... На мен ми се случва когато отида до магазина или да хвърля боклука да не заключа и то когато жената е вкъщи....Пак мърмори....

току-що, В. Велев написа:

Специално за месото който е ял едно време може да оцени сега какво е. Младите нямат база за сравнение. 

Сега дори и да е прясно месото то животните, особено бройлерите с такава храна ги хранят, че и прясното им месо е ужасно. Нещо като гъба е. И вкуса не е същия.

И аз за качество ти пиша. Провери и ще намериш качествена стока.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Бройлери не препоръчвам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.