Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде е и как изглежда Wi-Fi антената в лаптопа?

Featured Replies

Разрешен от цър-вул

• Автор
преди 25 минути, petie1 написа:

Абеее стига с тия теми ебавки бре Мазньо :lol6:

Иначе интернет може да подкараш и на Правец 8 дръг е въпроса колко ще можеш да да го ползваш

Какво е "Правец 8 дръг"?

преди 19 минути, NewRedDragon написа:

Калофер и Калифорния са различни неща, мазньо! Хабер си нямаш за какво става дума!

Защото е осигурена софтуерна поддръжа!

Не може! Нали ще ти проверят ОС и ще те резнат! Пробвай!

Ти ако на един лаптоп не можеш да му избиеш парите за 5 годин, по добре не се доближавай до ломп

Не ме разбираш. Нали обясних, че малки промени по кода на ОС-а могат да направят така, че проверяващия алгоритъм да вижда ОС-а като нова такава, без да е нова.

Избиване на пари... инфлацията и оскъпяването растат доста бързо.

преди 3 минути, petie1 написа:

Работи ма друг път, половината хардуер е заминал още през 80 те :)

Сигурно е заминал от липса на енергия поради изтощени батерии, не защото се е развалил.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Оф не му обръщай внимание, че ще звънна на 112 да го приберат където трябва. Не виждаш ли, че не отбира.

Къде искаш да ме приберат? В лудницата ли? Аз не съм за там.

• Отговори 67
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти шса научиш ли кат питаш да предоставяш информация? Модел на лаптоп, например. По принцип са в горния край на капака на лаптопа... 1, 2, 3 стъклотекстолитови плочки с фолийни антени, Пример

• Тощу-ко установих, че нищо не знам...😎

• Ей @цър-вулгледай и се учи Заболя ма корема от смех

преди 32 минути, FatMan9 написа:
преди 49 минути, NewRedDragon написа:

Инсталатора на Windows 11 също ти проверява хардуера, и въпреки това Windows 11 може да се инсталира на неподдържан хардуер. Проверяването се извърша от кодове, които играят ролята на проверки, проверяващи и даващи "error" съобщение при получаване на сигнал, който е различен от очаквания. Лека модификация на ОС-а може да я направи да изглежда като нова ОС, от гледната точка на проверяващия алгоритъм.

Пълни щуротии си писал ама пулни

преди 2 минути, FatMan9 написа:
преди 22 минути, NewRedDragon написа:

Не ме разбираш. Нали обясних, че малки промени по кода на ОС-а могат да направят така, че проверяващия алгоритъм да вижда ОС-а като нова такава, без да е нова.

Айде покажи как ще промениш кода на Уиндоус

• Автор
преди 3 минути, petie1 написа:

Пълни щуротии си писал ама пулни

Не са глупости.

Виж, че става, но трябва да се премахнат кодовете, отговорни за анализиране на хардуера и показване на "error", съобщение, в случай че засечения хардуер е е в списъка с хардуер, класифициран като "съвместим":

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Какво е "Правец 8 дръг"?

Компютър за такива кат теб от Карлуково

току-що, FatMan9 написа:

Не са глупости.

Виж, че става, но трябва да се премахнат кодовете, отговорни за анализиране на хардуера и показване на "error", съобщение, в случай че засечения хардуер е е в списъка с хардуер, класифициран като "съвместим":

Не виждам код тук

#include <iostream>

void main()
  {
  std::cout<<"Hello Fatman";

return 0;
  }

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Оф не му обръщай внимание, че ще звънна на 112 да го приберат където трябва. Не виждаш ли, че не отбира.

Мъжката Поля Нацистка

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Не са глупости.

Пак нищо не си разбрал, ама карай! Е, добре, заобиколи (без нищо по кода на ОС да не е променено!!!!!!) проверките за TPM, UEFI..... Kaкво правиш после с драйверите, бе гений?

• Автор
преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Пак нищо не си разбрал, ама карай! Е, добре, заобиколи (без нищо по кода на ОС да не е променено!!!!!!) проверките за TPM, UEFI..... Kaкво правиш после с драйверите, бе гений?

Много добре знам как се интегрират драйвери за нов хардуер, в стара ОС. В момента правя това с Windows 7, за да ми тръгне на новия хардуер, за който няма драйвери. Интегрирам му поддръжка за ново PCI за SSD.

Всъщност, толкова съм навътре с нещата, че знам как да направя така, че Windows 7 да се boot-не и инсталира от флашка, а не от диск. Това е нещо, за което Майкрософт не са помислили като са създали Windows 7. Нали знаеш какво ти излиза, ако опиташ да инсталираш Windows 7 от флашка:

hytkhFV.jpg

преди 8 минути, цър-вул написа:

и тръгва да ходи. Накъде - на никого не е ясно...

Какво имаш предвид? Че ОС-а няа да работи правилно ли?

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Аз и кода мога да оправя, ако беше open source.

преди 3 минути, FatMan9 написа:

че Windows 7 да се boot-не и инсталира от флашка

xaxaxaaxxaxaxaxaxaxaaxaaxa

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Много добре знам как се интегрират драйвери за нов хардуер, в стара ОС. В момента правя това с Windows 7, за да ми тръгне на новия хардуер, за който няма драйвери. Интегрирам му поддръжка за ново PCI за SSD.

Всъщност, толкова съм навътре с нещата, че знам как да направя така, че Windows 7 да се boot-не и инсталира от флашка, а не от диск. Това е нещо, за което Майкрософт не са помислили като са създали Windows 7.

hytkhFV.jpg

Пълни глупости! Айде после ми кажи какво че стане с chipset, video, audio.... и много други! А червеното е толкова тъпо, че няма да коментирам! Още ХР се инсталира от "флашка"

Ей @цър-вулгледай и се учи :lol6:

Заболя ма корема от смех

преди 1 час, FatMan9 написа:

Инсталатора на Windows 11 също ти проверява хардуера, и въпреки това Windows 11 може да се инсталира на неподдържан хардуер. Проверяването се извърша от кодове, които играят ролята на проверки, проверяващи и даващи "error" съобщение при получаване на сигнал, който е различен от очаквания. Лека модификация на ОС-а може да я направи да изглежда като нова ОС, от гледната точка на проверяващия алгоритъм.

И кой ти каза, че хардуера става неактуален след 3-5 години? Хардуера на Voyager 1 и Voyager 2 на колко е години? Още работи перфектно.

Роувъри с Windows 95 и 98 още получават актуализации от Microsoft, работят и пращат сигнали.

Имам Nokia RH-9 - този телефон още работи с днешните клетки и може да се провеждат обаждания и да се пращат SMS-и. Всъщност, телефона работи като нов... е, само някои копчета съм изкарал поради някакви причина...

Искаш пример за стар хардуер, който работи с нов софтуер? Ето, гледай това видео:

Лаптопа е Acer Aspire, който е на път да бъде класифициран като "vintage".

Какво като съществува? Ами, WinXP може да се свърже към Интернет, благодарение на този браузър. Така може да използваш старата ОС и да я свържеш успешно към Интернет, и да посещаваш сайтове. А, според теб, това не е възможно. Аз ти обяснявам защо е възможно.

Какво си говориш ти? Глей какво качество, сметки, изчисления, ползване на микрокомпютър на друг компютър, чипове...

и.

и.

И!

ТОВА! НА туй нещо как се гледа ФИЛМИ?

https://s20.directupload.net/images/221018/ah639ch9.gif

Това все едно е снимано с ТЕРМОкамера из дебрите на ПЕРНИК в 00 часа.

преди 8 минути, FatMan9 написа:

Всъщност, толкова съм навътре с нещата, че знам как да направя така, че Windows 7 да се boot-не и инсталира от флашка, а не от диск. Това е нещо, за което Майкрософт не са помислили като са създали Windows 7.

Когато го инсталираш без да спиаш компа тогава се хвали

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Всъщност, толкова съм навътре с нещата, че знам как да направя така, че Windows 7 да се boot-не и инсталира от флашка, а не от диск.

ако беше толкова "навътре '' в нещата нямаше всеки ден да пускаш малумни теми и да задаваш въпроси като някой първолак мазньооо.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Какво си говориш ти? Глей какво качество, сметки, изчисления, ползване на микрокомпютър на друг компютър, чипове...

и.

и.

И!

ТОВА! НА туй нещо как се гледа ФИЛМИ?

https://s20.directupload.net/images/221018/ah639ch9.gif

Рбава се не го ли виждаш

току-що, petie1 написа:

Рбава се не го ли виждаш

Такива изчисления и накрая такова видео.

• Автор
преди 1 минута, petie1 написа:

Когато го инсталираш без да спиаш компа тогава се хвали

Аз съм го инсталирал на VM.

преди 11 минути, FatMan9 написа:

Всъщност, толкова съм навътре с нещата, че знам как да направя така, че Windows 7 да се boot-не и инсталира от флашка

'ма ти и фклашка ли ползваш? Пък аз да са мина тъй и да инсталирам от харда.

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Аз съм го инсталирал на VM.

Пробвай Docker или ProxMox.

https://www.proxmox.com/de/

преди 1 минута, adersa написа:

ако беше толкова "навътре '' в нещата нямаше всеки ден да пускаш малумни теми и да задаваш въпроси като някой първолак мазньооо.

Е гениите на Компютърната информатика са така

• Автор
преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Пробвай Docker или ProxMox.

https://www.proxmox.com/de/

Няма нужда - по-фамилиарно ми е с Oracle VM.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Тощу-ко установих, че нищо не знам...😎

И аз и аз направо ми иде да се гръмна та да не срамя Фатални мозъчни изкривявания

преди 3 часа, FatMan9 написа:

Опитвам се да открия и идентифицирам Wi-Fi антената, която е в лаптопа и се използва за поддаване на сигнал, като е пусната точката за достъп. Проблема е, че не знам къде е и как изглежда въпросната антена. Може ли някой да ми обясни къде се намира въпросната антена и как изглежда?

lte-sendemast.webp

На тавана на една сграда можеш на намериш антената.

Ето така изглежда.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.