Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хибернацията вреди ли на солидния диск?

Featured Replies

Разрешен от B-boy/StyLe/

Какво толкова си се притеснил че диска може да гушне букета заради хибернацията. По продавалниците има дискове за п0 20-30лв. А ти си се притеснил за някакъв, диск който всеки, момента може да изпуши. Аз имам един механичен диск 3.5 инча от 10 години ми е 80гб има лоши сектори които не могат да се поправят и последно когато го пуснах шпиндела стърже по плочата все едно с пирон драска. И пак си работи диска а на един приятел диска 2.5 инча 320гб и неговия е пълен с лоши сектори показва че живота му е на 0.3% и още не е спрял и така си кара вече 5 години без да е спрял и грее като невидял.

• Автор
преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Добре, когато сложиш конкретните данни в таблица ще се види колко го тормозиш. За колкото по-дълъг период имаш данни толкова по-добре.

След това остава да се анализират самите данни - има ли смисъл да го пазиш от хибернацията или това е маловажно.

Маловажно е, да. Но в моя случай, нещата са по сложни. Аз живея в система, в която бивам ограбван чрез изкуствена инфлация, такси и данъци. Сам можеш да усетиш, като съдиш по темите, което пускам, че имам пари, но не искам да ги давам за това и онова. Искам да пестя, тъй като нямам сигурност и ме е страх. Колкото по-малко разходи имам, толкова по-добре. В този ред на мисли, колкото по-дълго ме изкара дадена електроника, толкова по-малко разходи ще имам по обновяване и заменяне.

Сега разбираш ли защо искам да протакам живота на електрониките си? За да може да ми струва по-малко и по-рядко да ми се налага да давам пари.

Всеки гигабайт е от значение. Гледам да си пестя гигабайти, за да протакам живота на floating gates, които могат да запишат само определено количество информация, преди да се изпържат. Това да не ти е добрият стар хард диск, че да записваш и триеш колкото си поискаш...

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Маловажно е, да. Но в моя случай, нещата са по сложни. Аз живея в система, в която бивам ограбван чрез изкуствена инфлация, такси и данъци. Сам можеш да усетиш, като съдиш по темите, което пускам, че имам пари, но не искам да ги давам за това и онова. Искам да пестя, тъй като нямам сигурност и ме е страх. Колкото по-малко разходи имам, толкова по-добре. В този ред на мисли, колкото по-дълго ме изкара дадена електроника, толкова по-малко разходи ще имам по обновяване и заменяне.

Сега разбираш ли защо искам да протакам живота на електрониките си? За да може да ми струва по-малко и по-рядко да ми се налага да давам пари.

Всеки гигабайт е от значение. Гледам да си пестя гигабайти, за да протакам живота на floating gates, които могат да запишат само определено количество информация, преди да се изпържат. Това да не ти е добрият стар хард диск, че да записваш и триеш колкото си поискаш...

Чувал ли си, че евтиното излиза скъпо?

В тази система само ти ли живееш?

Трудно ще ме биеш:

часовника ми е от 1999 г.

първия ми компютър е от 1999 г.

телефона ми е от 2005 г.

лаптопа ми е от 2008 г.

И междувременно съм и употребявам много техника която всеки друг би изхвърлил вече.

• Автор
преди 28 минути, plamen_petrov_80 написа:

Чувал ли си, че евтиното излиза скъпо?

В тази система само ти ли живееш?

Трудно ще ме биеш:

часовника ми е от 1999 г.

първия ми компютър е от 1999 г.

телефона ми е от 2005 г.

лаптопа ми е от 2008 г.

И междувременно съм и употребявам много техника която всеки друг би изхвърлил вече.

Аз също имам стар телефон - Nokia RH-9

А този твой стар лаптоп как още работи, като е толкова стар? Как тръгват новите операционни системи?

Как хващаш интернет на слтелефон от 2005г?

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Аз също имам стар телефон - Nokia RH-9

А този твой стар лаптоп как още работи, като е толкова стар? Как тръгват новите операционни системи?

Как хващаш интернет на слтелефон от 2005г?

Работи, защото е произведен добре, грижил съм се за него и има достатъчно сила да движи всичко до W10 64bit поне (това 11 още не съм го виждал на живо).

Говори за телефон - ползвам го за говорене! Иначе и много други неща съм правил на него - музика, видео клипове, филми, настолна игра - Colin McRae 2, запис на телефините разговори, напомняне на рождения ден на всеки познат - без пропус до сега с оправданието - аз съм с нов телефон и забравих за датата, а и номера ти го нямам ...

• Автор
преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Работи, защото е произведен добре, грижил съм се за него и има достатъчно сила да движи всичко до W10 64bit поне (това 11 още не съм го виждал на живо).

Говори за телефон - ползвам го за говорене! Иначе и много други неща съм правил на него - музика, видео клипове, филми, настолна игра - Colin McRae 2, запис на телефините разговори, напомняне на рождения ден на всеки познат - без пропус до сега с оправданието - аз съм с нов телефон и забравих за датата, а и номера ти го нямам ...

Браво на теб.

Може ли да ми кажеш спецификациите на този лаптоп?

Аз имам планове сегашните ми два лаптопа Acer Aspire и HP G250 да ги използвам за няколко десетилетия.

Смятам да пестя пари.

преди 8 часа, Rammkopf написа:

Ма аз не те обвинявам! Просто констатирам неоспорим факт, на база системното ти дебилно поведение. :D Ти ме обвиняваш, че съм те бил обвинявал. Хайде, докажи, че съм в грешка.

Отговаряме му ( както и преди съм писал), защото има хора дето могат да му повярват на глупостите, а и се шегуваме с него уж да му светне под къскета, че нещо не е наред в него.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.