Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 Setup не вижда SSD-то.

Featured Replies

Преди време исках да сложа на лаптопа добрата стара 7ца, за която той е пригоден. Диска му изгоря и сложихме ssd. След време сложих 10ката, обаче нещо хич не ми харесва визуално. Тръгнах да слагам 7ка и аха да избера дял и гледам празно. Нема никой. Пробвах да спра uefi-то - нищо. Подозирам липса на драйвер за диска, който е samsung evo 850.

Нищо-нещо, не стана ясно какво точно и как се опитваш да направиш с тези обяснения. За SATA SSD драйвера е същия, като за механичен диск.

• Автор
преди 29 минути, Емил Костов написа:

Марка и модел на лаптопа като за начало. 

HP ProBook 4530s. Някога е бил с предварително качен Windows. Raze, SSD-то не се вижда в инсталатора, кое не ти е ясно?

преди 1 час, S197 написа:

Преди време исках да сложа на лаптопа добрата стара 7ца, за която той е пригоден. Диска му изгоря и сложихме ssd. След време сложих 10ката, обаче нещо хич не ми харесва визуално. Тръгнах да слагам 7ка и аха да избера дял и гледам празно. Нема никой. Пробвах да спра uefi-то - нищо. Подозирам липса на драйвер за диска, който е samsung evo 850.

пробвал ли си с известната "Стрелец"?

• Автор
преди 1 минута, дръндю написа:

пробвал ли си с известната "Стрелец"?

Не съм, поради простата причина, че искам чиста сглобка. 

преди 2 минути, S197 написа:

SSD-то на мястото на харда ли е или на мястото на DVD-то чрез Caddy?

преди 1 час, S197 написа:

ами тя пак си е чиста ве
измъкни install.wim  или install.esd 
направи си предварително дяловете и с winNTsetup си готов за нула време

преди 18 минути, дръндю написа:

направи си предварително дяловете

И от това даже няма нужда, но...В WinNTSetup на Strelec има готови diskpart (достъпва се от десния клик по заглавната лента на WinNTSetup) скриптове за създаване на дялове

Лаптопът не вижда устройство, където да инсталира Windows, така че каквото и да прави стрлеца все тая.

В настройките на биос се сменяше една настройка за да се види SSD-то и не мога да я намеря. Постващият да даде снимка на биос, за устройствата? 

Мисля, че го намерих. Значи трябва да спреш Secure boot и да избереш Legacy Mode и да избереш на SSD-то опцията IDE. Това трябва да ти реши проблема.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, Емил Костов написа:

Лаптопът не вижда устройство

лаптопа или флашката на седмицата?

преди 1 минута, дръндю написа:

лаптопа или седмицата?

Седмицата! Прав си. Ако SSD не се вижда в биос вече проблемът може да е в самото SSD.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 27 минути, Емил Костов написа:

Лаптопът не вижда устройство

А аз прочетох, че инсталаторът на Windows 7 не вижда диска. Което е маалко по-различно от твоето твърдение...
Например - gpt диск или uefi настройка в BIOS 

току-що, цър-вул написа:

А аз прочетох, че инсталаторът на Windows 7 не вижда диска. Което е маалко по-различно от твоето твърдение...

Коригирах се по-горе Гестапо такова :)

преди 20 минути, дръндю написа:

флашката на седмицата?

Ти да видишп - имало зрящи флашки...

преди 1 час, дръндю написа:

измъкни install.wim  или install.esd 

От ръкава, от кобура?

@S197, промени си настройките на BIOS за MBR/Legacy работа. И провери дискът да не е в gpt схема.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Коригирах се по-горе Гестапо такова :)

мммда

:lol6:

HP Probook 4530s е относително стар лаптоп, пуснат на пазара през 2012 година, идващ оригинално с Windows7.
Дисковият контролер се поддържа от Windows7 и не би трябвало да е необходим какъвто и да е било драйвър.
За сметка на това този лаптоп има USB3.0, който Windows7 не поддържа без допълнителни драйвъри. Но има и USB 2.0 портове.
Да не би случайно да се опитваш да инсталираш Windows от USB Flash диск включен на USB 3.0 порта(който е или син или има написано SS над него)
В такъв случай при запуск на инсталатора ще извади съобщение, че липса драйвър за диска, като всъщност става въпрос за драйвъра на USB 3.0 контролера.
Винаги може да се стартира от StrelecBoot CD/USB и да се създадат и форматират MBR дялове чрез някой от инструментите включени в него.
Ако проблемът беше стилът на диска обаче , Windows инсталаторът щеше да вижда диска и дяловете.

току-що, jtaggerx написа:

HP Probook 4530s е относително стар лаптоп, пуснат на пазара през 2012 година, идващ оригинално с Windows7.
Дисковият контролер се поддържа от Windows7 и не би трябвало да е необходим какъвто и да е било драйвър.
За сметка на това този лаптоп има USB3.0, който Windows7 не поддържа без допълнителни драйвъри. Но има и USB 2.0 портове.
Да не би случайно да се опитваш да инсталираш Windows от USB Flash диск включен на USB 3.0 порта(който е или син или има написано SS над него)
В такъв случай при запуск на инсталатора ще извади съобщение, че липса драйвър за диска, като всъщност става въпрос за драйвъра на USB 3.0 контролера.
Винаги може да се стартира от StrelecBoot CD/USB и да се създадат и форматират MBR дялове чрез някой от инструментите включени в него.
Ако проблемът беше стилът на диска обаче , Windows инсталаторът щеше да вижда диска и дяловете.

Не е от това проблемът. Грешката, която дава е Windows didn't find any hard drive to install..... Ако беше грешката в портовете нямаше да се стигне до тук.

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Не е от това проблемът. Грешката, която дава е Windows didn't find any hard drive to install..... Ако беше грешката в портовете нямаше да се стигне до тук.

Windows не може да дава такова съобщение на този лаптоп, ако той е изправен. Освен ако не е орязана версия, на която почти целия driver store е премахнат.
В такъв случай от сайта на Intel или на производителя може да се вземе драйвър или да се извади inf-а и да се посочи на инсталатора.
Но не би следвало да е необходимо обаче, понеже дисковият контролер би трябвало да се поддържа от Windows7 по подразбиране без никакви проблеми.
Като оставим това настрана, това друг Ваш профил ли е, кристална топка ли имате или обичате да пишете излишни коментари?
-----
До автора - снимка къде какво точно се случва или не се случва би била много полезна. От излишно гадаене полза няма.

В такъв случай от сайта на Intel или на производителя може да се вземе драйвър - не е задължително да се взема драйвър. И не, не обичам да пиша коментари. Коментарите се пишат в празните приказки, политики, религия и прочие. Написал съм каквото трябва и очаквам постващият да даде повече информация. Не е нужно да се заяждаме нали така. Колкото до коментарите, за тях не получавам пари и в този форум съм от 2008 година,така че не съм ги събрал за 1 седмица.

• Автор

Здравейте, малко късно пиша, че имах работа през деня. Днес сложих чиста версия и я направих с тулчето на MS. Този път инсталатора видя диска и успешно инсталирах системата. Дали предния път защото бях направил флашката с rufus, а не с другата програма, но факт, че тогава не се виждаше диска и сетъпа изплю грешка тогава. Предварително свалих всички драйвери(много били) за 7цата и сега всичко е наред. До сега бяха с 10ката и сега съм на черешета. Красив интерфейс и върши същата работа. Няма телеметрии и прочие глупости. Ще си сипа чаша червено. Нямам обяснение защо диска не се виждаше преди. Иначе ситуацията беше като на снимката:

Благодаря на всички отзовали се!

hQAVM.jpg

преди 5 часа, jtaggerx написа:

Не, флашката си беше на стария порт тогава, както и сега.  Иначе usb 3,0 порта е син. До сега работеше на 10ката.

преди 9 минути, S197 написа:

Здравейте, малко късно пиша, че имах работа през деня. Днес сложих чиста версия и я направих с тулчето на MS. Този път инсталатора видя диска и успешно инсталирах системата. Дали предния път защото бях направил флашката с rufus, а не с другата програма, но факт, че тогава не се виждаше диска и сетъпа изплю грешка тогава. Предварително свалих всички драйвери(много били) за 7цата и сега всичко е наред. До сега бяха с 10ката и сега съм на черешета. Красив интерфейс и върши същата работа. Няма телеметрии и прочие глупости. Ще си сипа чаша червено. Нямам обяснение защо диска не се виждаше преди. Иначе ситуацията беше като на снимката:

Благодаря на всички отзовали се!

hQAVM.jpg

Не, флашката си беше на стария порт тогава, както и сега.  Иначе usb 3,0 порта е син. До сега работеше на 10ката.

Ей сега идвам да пийна вино! Ти си бил от нашата партия и да не се обадиш до сега! 

преди 5 часа, Емил Костов написа:

В такъв случай от сайта на Intel или на производителя може да се вземе драйвър - не е задължително да се взема драйвър. 

Напротив. Оказва се, че съм бил прав, а ти си говорил общи приказки.

преди 37 минути, S197 написа:

Нямам обяснение защо диска не се виждаше преди. Иначе ситуацията беше като на снимката:

току-що, jtaggerx написа:

Напротив. Оказва се, че съм бил прав, а ти си говорил общи приказки.

Айде де! Искаш да дойдеш и да го симулираме! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.