Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с вървежа на Ауди а3 1.9 110коня

Featured Replies

Здравейте. Имам следния проблем. Когато вкарам на 4та скорости вдигна около 2800 2900 оборота, давам газ и колата връща малко назад със около 100оборота и започват едва едва да се вдигат оборотите както и километража започва едва едва да набира. На 5 та е същата работа. Понякога на 5 понякога и на 4та. Сякаш губи мощност не иска повече да върви. От 1 Ваньо 3 та нямам никакви проблеми. Мислих че е горивен филтър понеже колата седя в гараж и трябваше вече да се обслужва. Вчера я взех от майстора смених е всички филтри и я обслужихме но пак е същото мислих си да не е EGR клапата нещо или да има скъсан маркуч за въздуха. Моля ако може някой да ми помогне с нещо.!

преди 6 часа, кокича написа:

Вчера я взех от майстора смених е всички филтри и я обслужихме но пак е същото

Значи трябва да смениш майстора.

Не е лошо да я закачиш на диагностика,да се види дали няма записани грешки нещо,хубаво е да кажеш и от къде си,за да може да ти се препоръча майстор евентуално,причините могат да са много,дебитомера също може да ги играе тия номера,за тва първо на диагностика трябва да я качиш,и по възможност на нея да се видят живите данни,като започне да прави тоя проблем,така най лесно ще се хване.

преди 10 часа, кокича написа:

Когато вкарам на 4та скорости вдигна около 2800 2900 оборота

При каква скорост превключваш на 4-та?

Двигателя турбо-дизел ли е? 

Цитат

Хората, които са карали достатъчно дълго автомобил с турбо няма как да не познават в детайли поведението на подобен двигател. И много често ще чуете в различни разговори термина "турбо дупка (turbo lag)", който е свързан с една от характеристиките на тези двигатели.

Много често обаче тази дупка се бърка с нещо съвсем различно. По същество тя представлява разликата във времето между натискането на педала на газта и реакцията на турбината, която нагнетява въздух и прави още по-експлозивен процеса на горене.

Знаете ли какво е турбо дупка? (видео) (offnews.bg)

п.п. Може да е проблем с турбото ... т.е. в неговото управление или в самата турбина ... 

Компресията на двигателя премервана ли е, а така също на колко хиляди е автомобила??? 

преди 29 минути, dioib написа:

Най вероятно е TDI,поне във ваг групата тоя двигател е такъв,а ауди е към тях.

преди 26 минути, Евгени Богданов написа:

Най вероятно е TDI,поне във ваг групата тоя двигател е такъв,а ауди е към тях.

Принципно турбото се включва след достигане на определени обороти, а до тогава автомобила все едно е с атмосферен двигател. Споделя, че първоначално оборотите падат с около 100, но това може да е от неправилното превключване на по-висока предавка, т.е. автомобила не е в режим на оптимална мощност за съответната скорост. 

Няма как да знаем каква в момента е мощността на двигателя му, а така също до колко умело усеща автомобила и борави адекватно със същия. = Вземи при скорост 20 км/в час да включиш 4-та и ще видиш същия ефект, т.е. дори двигателя може и да загасне, особено ако е на нагорнище ... 

Предполагам си чувал да поддържащ автомобила в обороти в които мощността на двигателя е най-голяма ... ;) 

Все пак да не го стряскаме, че двигателя му е "издухал" ... по-горе му препоръчаха да смени монтьора или да отиде на диагностика, за да се извърши прецизност в "диагнозата" от какво се случва това, но хвърляйки боб и аз предполагам (вероятността е голяма) да не борави добре с автомобила. :) 

Аз съм със същия двигател 1,9 110 коня,но съм на пасат б5(те с аудито както е писал е същия,даже май и годините ще са приблизителни,тъй като новите модификации са 1,9 105 коня,при по новите двигатели) и за оборотите дето казва автора поне,турбото вече е включило(поне при мен от 2300 2400 вече е включило.) така че в случая при него би трябвало да работи турбото,на мен лично ми прилича на недостиг на гориво,но както казах причините може да са 1001,докато не го включи на живи данни,или направи диагностика,може само да гадаем какво е.

• Автор
преди 5 часа, Евгени Богданов написа:

преди 6 часа, dioib написа:

Преди да закарам колата казах на майстора така така той каза може да е горивен филтър но го сменихме сега не съм му казала ще го попитам

току-що, кокича написа:

Имам чувството че губи някаква мощност вкарвам на 5 та на около 80 напъвам я но няма едва едва върви едва едва вдига повече.днеска със зор вдигна 120

Аз много не има разбирам знам го 1.9 110коня дизел да двигателя си работи нормално, но от скоро го прави това тя седя в гараж както споменах близо година 4 5 пъти беше палена за 10 месеца и не знам имам грешки мисля че датчик  свети ми airbag и abs но няма как да е от това защото и миналата година светеха имаше голям вървеж доста се ряскаше

преди 7 часа, dioib написа:

При каква скорост превключваш на 4-та?

Знаете ли какво е турбо дупка? (видео) (offnews.bg)

п.п. Може да е проблем с турбото ... т.е. в неговото управление или в самата турбина ... 

Компресията на двигателя премервана ли е, а така също на колко хиляди е автомобила??? 

Ами на 260хиляди километра скоро си я купих понеже ми е първа кола и нямаше такива работи мина ли не мина 1 седмица и стана това

Симптомите казват дебитомер или смука въздух. Огледай пластмасовите "маркучи" около турбото. Дебитомера може да го почистиш със спрей за дебитомери или го смени с друг /нов или втора употреба/. Ако не достига гориво проблемът ще го има на всички предавки.

Докато не направи диагностика,има да хвърляме боб само,даже най добре е живи данни,така най лесно ще се хване проблема,но автора така и не казва населеното място,за да може да му се препоръча къде да иде.

• Автор
преди 12 часа, dioib написа:

Намирам се близо до град Русе но си имам майстор много хора ходят при него всеки е доволен. Надявам се другата седмица в събота или неделя ще ходя да закачат колата на диагностика и да се разбере проблема иначе както казвате ще гадаем. Тази вечер открих че нямам бушон за горивната помпа което много ме замисли

Този бушон за горивната помпа за какво по точно служи смисъл какво действие има. Четох във форуми че на някой колите не им палят от това а моята си пали от раз 

преди 35 минути, кокича написа:

Тази вечер открих че нямам бушон за горивната помпа което много ме замисли

Я първо сподели на колко хиляди е двигателя? -> Това е във връзка, че на кратни на 30, 60, 90 хиляди има и друго ТО, а не "нормалното" на 10 ... 

И да ти обясня, че ел. таблата за предпазителите са модулни и за някои модели са две, т.е. едно в двигателния отсек, а другото в страни под арматурното табло и нямаш достъп при затворена врата и че въпросния куплунг е за друга конфигурация, то след като не знаеш за какво служи бушона за какво ти е да го имаш?! 

Определено не сме врачки и не може да отгатнем дали някой не е "творил' нещо по ел. инсталацията ... -> Само мое предположение след хвърлен боб = Въпросния предпазител (бушон) може да е за ГНП, а не за помпата разположена в резервоара, Макар да не ми е известно Ауди да имат двигател с ГНП, така, че може да е за тези с бензинов двигател този куплунг, а твоя да е на друго място, а не където си установил липсата му. 

• Автор
преди 8 часа, dioib написа:

Я първо сподели на колко хиляди е двигателя? -> Това е във връзка, че на кратни на 30, 60, 90 хиляди има и друго ТО, а не "нормалното" на 10 ... 

И да ти обясня, че ел. таблата за предпазителите са модулни и за някои модели са две, т.е. едно в двигателния отсек, а другото в страни под арматурното табло и нямаш достъп при затворена врата и че въпросния куплунг е за друга конфигурация, то след като не знаеш за какво служи бушона за какво ти е да го имаш?! 

Определено не сме врачки и не може да отгатнем дали някой не е "творил' нещо по ел. инсталацията ... -> Само мое предположение след хвърлен боб = Въпросния предпазител (бушон) може да е за ГНП, а не за помпата разположена в резервоара, Макар да не ми е известно Ауди да имат двигател с ГНП, така, че може да е за тези с бензинов двигател този куплунг, а твоя да е на друго място, а не където си установил липсата му. 

По нагоре написах че е на 260хиляди  говоря за таблото. като се отвори вратата дето е и там намерих липсата за бушона и се чудя за кое по точно смисъл какво влияние има възможно ли е от бушона да е правила това придърпване или не  

Ти си с дизелов двигател 1,9 110 коня са с гнп,а не горивна помпа.Така че нормално да нямаш бушон за такава. А засичал ли си колата дали ти гори масло,или да го губи ?

• Автор
преди 40 минути, Евгени Богданов написа:

Ти си с дизелов двигател 1,9 110 коня са с гнп,а не горивна помпа.Така че нормално да нямаш бушон за такава. А засичал ли си колата дали ти гори масло,или да го губи ?

Нито харчи масло нито губи масло

Има горивна помпа за 1.9 110 коня

преди 3 часа, кокича написа:

Има горивна помпа за 1.9 110 коня

Двигателя има ли такова нещо:

ГНП Горивна помпа 0460404984 Bosch Голф 4 Ауди А3 1,9тди Audi A3 A4 Golf 4  Polo Seat Skoda..??????

След като @Евгени Богдановспомена, сега обърнах внимание, че е ГНП, а не горивна помпа и в тоя случай някакъв предпазител може да има в таблото което е в двигателния отсек. (Макар и да се съмнявам...защото кабелите може да са за някакви датчици.) 

Горивната помпа е в резервоара. 

Казах ти, че тези табла са модулни и се ползват за различни конфигурации, т.е. нямаш такъв бушон, защото конфигурацията ти не изисква.

А тези ТО на кратни на 30, 60 и 90 правени ли са? -> Във всяка сервизна книжка е описано какво включват въпросните ТО-ния.  

Сега се сетих,че тия проблеми дето ги описва,може да ги прави и от неправилно зацепване при смяна на ремъците също.Аз поне не видях автора да е споменал обслужване на тях,въпреки че повече залагам на дебитомер/или клапан на турбото. Но само диагностика на живи данни,може да покаже от къде идва проблема,и може да мине само със софтуерно нагласяване.

преди 20 часа, andreygg написа:

Симптомите казват дебитомер или смука въздух. Огледай пластмасовите "маркучи" около турбото.

ако е от маркучите никаква диагностика няма го хване. На бащата ситроена така цяла седмица се чудиха какво му има, съвсем същите симптоми, а маркуча един такъв гофриран, ако не се разгъне няма как да се види една съвсем малка цепка, ала напълно достатъчна.

• Автор
преди 1 час, Евгени Богданов написа:

Сега се сетих,че тия проблеми дето ги описва,може да ги прави и от неправилно зацепване при смяна на ремъците също.Аз поне не видях автора да е споменал обслужване на тях,въпреки че повече залагам на дебитомер/или клапан на турбото. Но само диагностика на живи данни,може да покаже от къде идва проблема,и може да мине само със софтуерно нагласяване.

Ремъците са сменени 

Аз не разбирам така де в събота или неделя ще отида на диагностика днеска видях един изкаран мъркуч минава от въздушния филтър и към егр клапа ако не се лъжа точно зад фара се намира беше изкаран ще проверя дали пак прави тей ако ли не в събота или неделя на диагностиката и ще ви кажа какво що 

преди 11 часа, insec написа:

ако е от маркучите никаква диагностика няма го хване.

Диагностиката се прави, и за да се изключат определени неща, че са довели до проблема. 

Автомобилът е на 250 хиляди и при положение, че не са правени определени ТО, то се прилага по-обстоен преглед от специалист по ДВГ, а не "майстор" (монтьор). Да, в някои случаи може да не е от електроника, а да е в следствие на механиката и/или гумени компоненти. 

Мнозина обаче не водят сервизната си книжка, т.е. не регистрират какво е правено по автомобила и в тоя случай всичко зависи от монтьора. 

Няма как да знаем как е обслужван автомобила през годините и кое се е износило и кое причинява въпросното поведение на двигателя. Авторът трябва да се сети кога се е променило поведението и след какъв случай. Доколкото разбрах проблема е бил и преди да е минало ТО на 10 хиляди. 

Ако е от един маркуч или нещо свързано с някакви уплътнители и прочие ще е добре, защото иначе може и двигателя да е за основен ремонт или пък турбото да е за ремонт и отиваме на "скъп" ремонт и дали си заслужава при положение, че по-евтино е да сменим автомобила?!

Навремето имах един автомобил "втора ръка". Трябваше ми 4 години, за да го преведа в "предвидимост". На всеки 6 месеца го оставях на един и същ монтьор да го преглежда и подменя определени "тръгнали" неща превантивно, а не че се е налагало. Подмяната съм правил с нови компоненти, а не с "втора ръка". 

преди 10 часа, кокича написа:

изкаран мъркуч

Възможно е да е от някой вакум-регулатор, но това, че е бил изкаран ... хм ... може и двигателя да е издухал ... та ... проверете компресията на двигателя, че намирисва на ... хм ... скъп ремонт. 

Все пак успех! 

п.п. Може да е и от турбото. НО, и този ремонт не е евтин или по-точно малцина го правят по-евтин, т.е. взема се рециклирано турбо, а не "втора ръка", че ново е твърде скъпо ...   

• Автор

Ами сложих маркуча на пак се получи това придърпване търся някъде отпред в дясно проблема понеже когато придръпна се чу един лек шум от там Ами проблема стана след като колата седя в гаража около 10месеца и след това

на 23.10.2022 г. в 2:06, кокича написа:

Здравейте. Имам следния проблем. Когато вкарам на 4та скорости вдигна около 2800 2900 оборота, давам газ и колата връща малко назад със около 100оборота и започват едва едва да се вдигат оборотите както и километража започва едва едва да набира. На 5 та е същата работа. Понякога на 5 понякога и на 4та. Сякаш губи мощност не иска повече да върви. От 1 Ваньо 3 та нямам никакви проблеми. Мислих че е горивен филтър понеже колата седя в гараж и трябваше вече да се обслужва. Вчера я взех от майстора смених е всички филтри и я обслужихме но пак е същото мислих си да не е EGR клапата нещо или да има скъсан маркуч за въздуха. Моля ако може някой да ми помогне с нещо.!

Редно е да напишете поне какъв е точно двигателя, например : AGR,ALH,ATD,AHF и т.н.Проверете всички турбо-пътища(маркучи), визуално дали няма някой разкачен, особено под десният фар където е интеркулера.Ако трябва демонтирайте ги и проверете някой да не се е разпаднал от вътре(става като като тапа и не може да минава въздух), също така проверете всички вакуумни маркучи между клапаните за управление на турбината , също клапана за управление на турбото(монтиран е на самото турбо).Е, преди това може да я "прочетете" за да си спестите част от тези мъки.Успех.

• Автор

Здравейте в момента съм на диагностика и установихме че е в авариен режим към турбината демек трябва да се сменят всички маркучи към турбото. Благодаря все пак на всички отзовали се

• 1 месец по-късно...

Щом е Audi A3 и е 110 коня, двигателя е AHF. Закачи я на живи данни с VAG-COM и виж как се движи налягането на турбината, когато я намачкаш на 4-та предавка. Дали пренадува и влиза в аварием режим, заради затлачена геометрия (често срещан проблем при този агрегат)

• 8 месеца по-късно...

имам същият проблем колата е ауди а3 1.9 tdi 110 когато я карам нормално няма проблем обаче при едно цедене първа втора добре 3 та като мине 3.5 3.7 оборота се осеща как изведнъж забива моцуната и спира да върви докато не изгася и запаля отново и на пета примерно като мина 140 километра пак го прави ще съм благодарен ако някой ми даде съвет от какво може да е

има проблем и с паленето при топъл и студен двигател 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.