Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Профилактична проверка за вируси

Препоръчан отговор

С един приятел търсихме едни програми за флашване на смартфони, и инсталирахме някои от тях на компютъра ми заедно с някои драйвери.

Та тези някои програми ми натресоха без да съм искал (в инсталатора ги нямаше и не пишеше че ще инсталира допълнителни и нежелани простащини някакъв си адблокер програма която я деинсталирах нои от тогава ми се получи така че един драйвер Windows Driver Package - Google, Inc. (WinUSB) AndroidUsbDeviceClass  (08/28/2014 11.0.0000.00000)
Install Date: 10-18-2022; Est. Size: 1016 KB; Last Access Date: 10-18-2022; Publisher: Google, Inc. не мога да го деинсталирам, при опит да го премахна с Your Uninstaller! Pro ми изписва това: Error: Access violation at 0x43656369 (tried to read from 0x43656369), program terminated и програмата се затваря.

Да направим проверка дали имам някакви заплахи в компютъра ми и как да го премахна този драйвер който не ми трябва изобщо?

Линк за лог файловете от FRST & Addition:FRST & Addition:

https://www117.zippyshare.com/v/OnaIDshc/file.html

https://dox.abv.bg/download?id=cf2c7ffad6

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

После ще погледна, но на бърз преглед се вижда, че това приложение-драйвер не се е регистрирало като услуга.

Пробва ли да го премахнеш първо от Device Manager-a? Включи там View => Show hidden devices и виж дали няма да се появи там и дали няма да може да го деинсталираш оттам.

Иначе защо с Your Uninstaller? Това нещо не е обновявано от 2014-та някъде. Пробвай да го махнеш с Revo. Ако не успее да го махне и той си има бутон Force Uninstall. Задай на Advanced и би трябвало да успее да премахне остатъците от него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 25.10.2022 г. в 19:19, B-boy/StyLe/ написа:

Привет,

После ще погледна, но на бърз преглед се вижда, че това приложение-драйвер не се е регистрирало като услуга.

Пробва ли да го премахнеш първо от Device Manager-a? Включи там View => Show hidden devices и виж дали няма да се появи там и дали няма да може да го деинсталираш оттам.

Иначе защо с Your Uninstaller? Това нещо не е обновявано от 2014-та някъде. Пробвай да го махнеш с Revo. Ако не успее да го махне и той си има бутон Force Uninstall. Задай на Advanced и би трябвало да успее да премахне остатъците от него.

Не казахте дали имам някакви заплахи?

И как да деинсталирам (ако е инсталиран изобщо) Farbar Recovery Scan Tool и има ли остатъчни файлове той?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Привет, пропуснал съм да отговоря, защото имах натоварена седмица. Мисля, че не видях активни зловредни програми, но пак ще ги прегледам после на спокойствие.

Колкото до FRST, може да се деинсталира като се преименува изпълнимия файл на uninstall.exe и се стартира като администратор.

Не писа дали премахна и драйвера, който те притесняваше и ако да, по кой метод - Device Manager, Revo, друго...?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, драйвера го премахнах с Revo Uninstaller Pro, и Farbar Recovery Scan Tool също го отстраних по-начина който сте посочил

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

Проверих логовете и няма зловредна активност. Аз лично бих премахнал следните остатъци от стари програми, но това е по-скоро козметично и няма връзка с почистване на някакви зарази:

fixlist.txt

С това мисля да маркирам случая като решен след като Revo си е свършил работата. ;)

Приятни почивни дни! :bye1:

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...