Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

qBittorent върху Raspberry - не тегли

Гост
Виж решението Разрешен от exwol,

Препоръчан отговор

Чакай малко, как така? Тетеринг-ът не минава? А изключи ли се физически от рутера? И трябва после да си поиска IP от DHCP-то на телефона, което води до ново IP/route. А преди това  да свали интерфеса към рутера. Ако не го е направил така - си е свързан  към рутера и затова резултатът е същия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, MZ/X написа:

Чакай малко, как така? Тетеринг-ът не минава? А изключи ли се физически от рутера? И трябва после да си поиска IP от DHCP-то на телефона, което води до ново IP/route. А преди това  да свали интерфеса към рутера. Ако не го е направил така - си е свързан  към рутера и затова резултатът е същия

Би ли пояснил - как да "сваля" интерфейса към рутера?

Иначе - откачих и угасих моя рутер TPLink Archer C6. Рестартирах и по dhcp малинката си взе адрезите, след това ги набих твърди.

image.png.d75d674ba025bbc3aec1817a34ddd48e.png

Forward-нах в рутера на Виваком порт 4080 отвън навътре към 192.168.1.7, но - пак се влачи със скорост неколко К.

image.png.540f01e0f2c11f1c4152ce53650a3e47.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази сутрин вече скороста на сваляне е 0 /нула/. Проверих - първите три торента имат по няколкостотин сийдъра /които не излизат в списъка долу/.

22.jpg.e4ea06c0cb7e929dbd5519f162815aa9.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, dimy написа:

Би ли пояснил - как да "сваля" интерфейса към рутера?

преди 12 часа, dimy написа:

Пуснах тетъринг по USB. Същата е хавата- 20бита/в секунда.

Нещо не можем да се разберем как си го осъществил USB тетеринга.

Ако нормалното ти свързване е WAN - Router - Ethernet - Raspberry,
то при ползване на USB tethering от смартфона имаш 3 схеми:

1. Smartphone - USB - Raspberry ( физически изключен или липсващ рутер)
2. Smartphone - USB - Router - Ethernet - Raspberry ( failover WAN/USB, управлява се от рутера )
3. И двете връзки ( управляват се от Raspberry)
3.1  WAN - Router - Ethernet - Raspberry
3.2. Smartphone - USB - Raspberry

Аз ти говорих за вариант 3, който предположих, че си направил.
В зависимост от управлението на мрежовия си клиент на Raspberry можеш да имаш, а може и да нямаш осъществена връзка по 3.2. За по-тежкия случай на това да няма ти говорех - как да си получиш адрес от Смартфона. Това обаче води до проблема 3 - две gateway по подразбиране. Ще продължаваш да се вързваш по 3.1. И за това ти казвах да свалиш интерфейса му - ip link set eth0 down, за да получиш схема 1.

Но както разбирам от един друг пост по-нагоре, ти нямаш и качествена торент връзка към Windows 10 през рутера, така че в крайна сметка проблемът е в конфгурацията на рутера за този ти провайдер. Как точно си вързан към провайдера ти не ми става ясно също. Какво е това устройство преди рутера ти?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, dimy написа:

Здравейте.

Смених доставчика и той ми отпусна 1 статичен реален IP. Други няма. От доставчика направиха едно DMZ и вкараха макадреса на моя рутер /TPlink ArcherC6/, така че всичко да се ръководи от него.

Зад рутера имам едно Raspberry3 и на него има qBittorent за сийдване и теглене на файлове. Скороста на доставчика е около 300МВ от оптика и всичко трябва да Фърчи, но - не иска. Вдига 20-30К/сек. макар, че има тонове сийдери.

Forward-нах порт 4080 на който е рутера => към неговия IP. но не се получава. Порта е статичен и не се сменява.  Всичко се влачи.

Къде бъркам?

1.jpg.8caab4bce762fa851b8cc4dc7626f83d.jpg

2.jpg.1855a9b17cd8fe9e554f6093fa0eeec4.jpg

3.jpg.2520cf577fc331953023e590fd959764.jpg

Къде се опитваш да сваляш торента? На каква медия? На SD карта ли, където е инсталирана системата Raspiabian ли?? Има ли права? С какви права е папката, където сваляш?

QBittorent има и WebUi. Пробва ли с други торент клиенти?

qBittorrent-Web-UI.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не са ми много големи знанията...Навремето ме учиха,по този начин.

Моите малинки,са свързани така:

-Lan TCP 192.168.1.1

-subnet 255.255.255.0

-Starting ip address 192.168.1.2

-Ending ip address 192.168.1.200

Със "чек" на Use router as DHCP server

Това на първият/основният рутер.

После "отвързвам" всички устройства от него и настройвам втория:

-Пъхам Lan кабела 

-Lan TCP 192.168.1.201

-Subnet 255.255.255.0

-Махам "чек-а" на Use router as DHCP server 

-Start ip address 192.168.1.2

end ip address 192.168.1.254

За Wireless 

-channel 6,11

пп Ползвам Deluge

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, MZ/X написа:

Нещо не можем да се разберем как си го осъществил USB тетеринга.

Ако нормалното ти свързване е WAN - Router - Ethernet - Raspberry,
то при ползване на USB tethering от смартфона имаш 3 схеми:

1. Smartphone - USB - Raspberry ( физически изключен или липсващ рутер)
2. Smartphone - USB - Router - Ethernet - Raspberry ( failover WAN/USB, управлява се от рутера )
3. И двете връзки ( управляват се от Raspberry)
3.1  WAN - Router - Ethernet - Raspberry
3.2. Smartphone - USB - Raspberry

Аз ти говорих за вариант 3, който предположих, че си направил.
В зависимост от управлението на мрежовия си клиент на Raspberry можеш да имаш, а може и да нямаш осъществена връзка по 3.2. За по-тежкия случай на това да няма ти говорех - как да си получиш адрес от Смартфона. Това обаче води до проблема 3 - две gateway по подразбиране. Ще продължаваш да се вързваш по 3.1. И за това ти казвах да свалиш интерфейса му - ip link set eth0 down, за да получиш схема 1.

Но както разбирам от един друг пост по-нагоре, ти нямаш и качествена торент връзка към Windows 10 през рутера, така че в крайна сметка проблемът е в конфгурацията на рутера за този ти провайдер. Как точно си вързан към провайдера ти не ми става ясно също. Какво е това устройство преди рутера ти?

Да, вариант 3.2. Забодох кабела на usb в малинката, но не бях свалил интерфейса. Ще го направя довечера. Преди рутера ми е рутера на Виваком, неква Нокия-G-140W-C, оптика - 300МВ/сек.

преди 7 часа, АСПЕКТ написа:

Къде се опитваш да сваляш торента? На каква медия? На SD карта ли, където е инсталирана системата Raspiabian ли?? Има ли права? С какви права е папката, където сваляш?

QBittorent има и WebUi. Пробва ли с други торент клиенти?

qBittorrent-Web-UI.png

Свалям на един SSD външен, през usb.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отсега ти казвам, че с Нокията няма проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Orgasmatron написа:

Не са ми много големи знанията...Навремето ме учиха,по този начин.

Моите малинки,са свързани така:

-Lan TCP 192.168.1.1

-subnet 255.255.255.0

-Starting ip address 192.168.1.2

-Ending ip address 192.168.1.200

Със "чек" на Use router as DHCP server

Това на първият/основният рутер.

После "отвързвам" всички устройства от него и настройвам втория:

-Пъхам Lan кабела 

-Lan TCP 192.168.1.201

-Subnet 255.255.255.0

-Махам "чек-а" на Use router as DHCP server 

-Start ip address 192.168.1.2

end ip address 192.168.1.254

За Wireless 

-channel 6,11

пп Ползвам Deluge

Благодаря, но май малинката не ми е проблем, а може би е в рутера.

току-що, Емил Костов написа:

Отсега ти казвам, че с Нокията няма проблем.

С Нокията или - с настройките в нея?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dimy написа:

Благодаря, но май малинката не ми е проблем, а може би е в рутера.

С Нокията или - с настройките в нея?

Рутерът няма подобни ограничения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, dimy написа:

Тази сутрин вече скороста на сваляне е 0 /нула/. Проверих - първите три торента имат по няколкостотин сийдъра /които не излизат в списъка долу/.

пробвай с друг торент клиент като уторент например .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, dimy написа:

@dimy, виж съветите тук за stalled торент:
https://geekdroids.com/qbittorrent-stalled/
И тук:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

@dimy, виж съветите тук за stalled торент:
https://geekdroids.com/qbittorrent-stalled/
И тук:

Ето какво направих-

1. Restart the app - рестартирал съм безброй пъти
    2. Force resume - също много пъти
    3. Disk is full - не, празен е
    4. No seeders available - има стотици
    5. Reconfigure settings - всичко беше като е и при мен , само малко увеличих броя на торентите и канекциите, не стана
    6. Perform a clean reinstall - ако не стане - ще го махам, няма да го преинсталирам - направих му чиста инсталация на чиста инсталация на Raspbian
    7. Check Firewall & Antivirus - нямам
    8. Some other solutions .... пише да го стартирам като администратор - няма как да стане, пише да изтрия торент и пак да го кача - правих го 50 пъти - не стана

Ами - не се получава .............

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dimy написа:

Да, вариант 3.2. Забодох кабела на usb в малинката, но не бях свалил интерфейса. Ще го направя довечера. Преди рутера ми е рутера на Виваком, неква Нокия-G-140W-C, оптика - 300МВ/сек.

значи имаш каскадно свързване на рутери.

Защото просто не забучиш за пробата raspberry-to в нокия-та? Ако торентът ти тръгне от раз - значи имаш кофти каскдада във 2-ря рутер, и тогава ще го бориш него

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, MZ/X написа:
значи имаш каскадно свързване на рутери.
Защото просто не забучиш за пробата raspberry-to в нокия-та? Ако торентът ти тръгне от раз - значи имаш кофти каскдада във 2-ря рутер, и тогава ще го бориш него

О, да. Закачих малинката директно в Нокиата на Виваком. Никаква промяна ... влачи се с 1-2 к. както винаги.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, dimy написа:

О, да. Закачих малинката директно в Нокиата на Виваком. Никаква промяна ... влачи се с 1-2 к. както винаги.

Значи ти остава последният опит :) - USB тетеринг при разкачен рутер за да фиксираш окончателно дали проблемът е в конфигурацията в първия рутер или проблемът е от страната на Raspberry.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, MZ/X написа:

Значи ти остава последният опит :) - USB тетеринг при разкачен рутер за да фиксираш окончателно дали проблемът е в конфигурацията в първия рутер или проблемът е от страната на Raspberry.

Такааа, случи се нещо странно- направих тетъринг през телефона, като първо свалих интерфейса както ме посъветва @MZ/X . Бях изключил от гнездото външния HDD /не е SSD/ - и го включих - той започна да ТРАКА! Все едно го включвах и изключвах в гнездото.

Диска си е читав, закачих го на другия комп - работи! Когато махнах тетъринга на малинката, рестартирах и пак закачих външния HDD - той си работеше!!!:brickwall:

А иначе - по време на тетъринга - пуснах спийдтест - през телефона ми показа 100Мб/сек.!!! Един торент почна да се тегли докъм 11МВ/сек. и на 20-тат секунда падна под 100байта!!! :brickwall:

Наистина - да полудее човек!!!!!!!!!!!!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега преди малко включиш и аз малинката. Инсталирах без графичен интерфейс QBittorrent.

sudo qbittorrent-nox

С настройките подразбиране. admin и парола adminadmin. Порт 8080 и адресът на малината влязох Web Ui. После посочих някакъв торент. После посочих къде искам да се сваля файла и няма никакви проблеми.

Работи си. Явно настройките на твоят рутер. Проблем с малинката и с програмата няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

От темата се разбира, че новият доставчик е Vivacom. Принципно те по стандартни договори дават до 5 частни IP адреса, но ти в началото пишеш - "Смених доставчика и той ми отпусна 1 статичен реален IP." Такъв адрес според общите им условия към този момент се заплаща допълнително, освен ако не е уговорено друго. За да си сигурен в последното, щом имаш достъп до техния рутер, влез в него и провери това дали е така, за всеки случай.

Относно това DMZ, което споменаваш - аз лично силно се съмнявам някой да е направил нещо (независимо какво) и то да функционира адекватно, но това съм си аз, роден да се съмнявам.

След port forwarding следва да провериш с някой подобен тул дали порта, на който се очаква да работи торент клиента е отворен, разбира се правиш проверката когато клиента е пуснат. В полето Remote Address въвеждаш IP адреса, който твърдят, че са ти дали. В случая, ако ползваш горния сайт, той ще го засече автоматично и IP-то трябва да съвпадне с твоето полагащо ти се по правото на договора ви. 

Насочваш портовете ръчно, а всъщност на един от шотовете ти в настройките на qBittorent се вижда, че не си махнал отметка на Use UPnP/NAT-PMP port forwarding frum my router. 

По същество:

1. Рутер Виваком –> Твой рутер Tp-Link –> Raspberry Pi? Ако да, за да сработи правилно пренасочването на порта и при условие, че до вивкомския рутер нещата са наред, IP-то на Raspberry Pi не трябва да се сменя най-общо казано. Т.е. щом ще има пренасочване на портове, то е задължително да резервираш IP адрес за Raspberry-то в твоя рутер или другият вариант е да му го забиеш статично, но е редно да е извън обхвата на DHCP сървъра на TP-Link рутера.

2. Ако си инсталирал някой firewall на Pi-то, например стандартно предлагания UFW, имай предвид, че той по подразбиране филтрира целия входящ трафик и пуска целия изходящ. От което следва, че ако си инсталирал защитна стена, трябва да отвориш и портове в нея. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Таз проклетия май се оправи! Според мен - в резултат на съвета на @exwol да махна отметката на Use UPnP/NAT-PMP port forwarding frum my router.

Вече бях махнал моя рутер, беше останал вивакомския - където форварднах портовете.

Всъщност - направих две неща, след като махнах моя рутер-

1. Първо - смених външния HDD диск, в същото гнездо сложих друг и му настроих къде да записва, в кои папки от програмата.

2. Второ - махнах горната отметка ... то веднага не тръгна, но след поредния рестарт с изненада забелязах, че гадината тегли и не спира :) и то - вдига до 30Мб понякога.

Така, че - маркирам отговора на @exwol .

Благодаря на всички.

22.jpg.3e5c8b4f7210fe160cb0fe51fff3d022.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...