Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Елбрус ОС с отворен код ли е?

PigMan9GolqmotoPrase

Препоръчан отговор

Опитах се да намеря информация по този въпрос, но информацията е прекалено оскъдна. Тази операционна система е със специфични характеристики и цели, затова не става за всички устройства, не се търси много, и няма добре оформени обяснения относно тази ОС.

Това, което ме интересува е дали Елбрус ОС е с отворен код (open source)? Тоест, интересува ме дали може да видя кодовете на системата и функциите.

Да, знам, че kernel-a е линукс с отворен код; ами, останалата част на ОС-а? И тя ли е с отворен код? Може ли да се види кода на Елбрус ОС, както може да се направи с Linux Mint, примерно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, государственная тайна, ако го видиш ФСБ ще пратят да те ликвидират с Новичок.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ined написа:

Не, государственная тайна, ако го видиш ФСБ ще пратят да те ликвидират с Новичок.

Може ли някой да каже дали това, което той, потребителя, който цитирам в момента, каза, е вярно? Не мисля, че отговора му е сериозен спрямо запитването ми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти какво пак не разбра? В една от предните ти теми имаше връзка, даже можеш да си я изтеглиш и пробваш! Защо не четеш какво ти се пише?!?

Операционные системы «Эльбрус»/МЦСТ (mcst.ru)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, FatMan9 написа:

Може ли някой да каже дали това, което той, потребителя, който цитирам в момента, каза, е вярно? Не мисля, че отговора му е сериозен спрямо запитването ми.

Единственото спасение е,като дойдат,да започнеш да спрагяш "халигафрен"-в първи род,единствено число.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Raze написа:

Ти какво пак не разбра? В една от предните ти теми имаше връзка, даже можеш да си я изтеглиш и пробваш! Защо не четеш какво ти се пише?!?

Операционные системы «Эльбрус»/МЦСТ (mcst.ru)

Не мога да се ориентирам в сайта. Никъде не виждам да пише дали е с отворен код или не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да видиш що е то Елбрус

Те и тест на ЕлбрусОС, тъй като знам, че с руския си на ти, няма да ти превеждам, а и си технически грамотен та те оставям на спокойствие да разучиш и после очакваме в кратко резюме да ни осветлиш за плюсовете, минусите и прочие екстри но желязото и ос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 58 минути, FatMan9 написа:

Опитах се да намеря информация по този въпрос, но информацията е прекалено оскъдна. Тази операционна система е със специфични характеристики и цели, затова не става за всички устройства, не се търси много, и няма добре оформени обяснения относно тази ОС.

Това, което ме интересува е дали Елбрус ОС е с отворен код (open source)? Тоест, интересува ме дали може да видя кодовете на системата и функциите.

Да, знам, че kernel-a е линукс с отворен код; ами, останалата част на ОС-а? И тя ли е с отворен код? Може ли да се види кода на Елбрус ОС, както може да се направи с Linux Mint, примерно?

Ето кандидаствай.

http://www.mcst.ru/testirovshhik-os-elbrus

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С нетърпение очаквам следващата ти тема, що е то Байкал, компютър ли е или се пие, а може би се плува в него. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да тествам нищо. Просто питам дали ОС-а е с отворен код, тъй като тази информация ми трябва за един политически анализи...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Деба как намърда политиката в отворения код? Кои компоненти на ОС бре Мазньо? Нали ти казах че е Дебиан базирано ко повече искаш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, petie1 написа:

Деба как намърда политиката в отворения код? Кои компоненти на ОС бре Мазньо? Нали ти казах че е Дебиан базирано ко повече искаш?

Просто искам да знам дали въпросната операционна система е с отворен код, или не. Все още не знам отговора на този въпрос, затова моля някой да ми каже.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Raze написа:

Отговора го има в една от горните връзки, ако четеш внимателно ще разбереш!

Не, няма го. Прочетох и двете публикации - отговор така и не видях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ти гарантирам, че има, прочети и обмисли пак всичко внимателно! И още един джокер - ако беше с отворен код, дали нямаше да го има някъде качен за свободно теглене?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Raze написа:

Аз пък ти гарантирам, че има, прочети и обмисли пак всичко внимателно! И още един джокер - ако беше с отворен код, дали нямаше да го има някъде качен за свободно теглене?

Аха, значи, не е с отворен код, така ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...