Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Системата зарежда с 1 процес повече

vlado1985

Препоръчан отговор

Здравейте  понеже днес си играх и свалях няколко плеъра за проба. След което ги махнах и проблеми нямаше. Проблема е следния системата ми стартира с 1 процес, повече който, не се вижда никъде в диспечера на задачите по принцип винаги ми стартира системата с 23 процеса. А сега с 1 повече стартира направи ми също впечатление че в управление на компютъра услуги и приложения има още 1 сервиз който преди никога не съм го срещал при останалите сервизи това е снимка с името на сервиза .  Забелязах проблема след като бях пъхнал четец за карти памет да си проверя картата с памет за грешки а до преди това нямаше проблеми.

Screenshot_119.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пуснах нова тема защо ми мина през ума че може и омазана да е системата. А този сервиз който съм отбелязал на снимката преди не съм го виждал, при останалите, сервизи. Но като прочетох за него го дават уш като легитимен част от системата. Проблема е че има още един процес който не се вижда в диспечера на задачите. И това го забелязах след като махнах четеца за карти памет който бях пъхнал за да си проверя картата за грешки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този процес,е когато проверяш производителността(в случея-карта памет).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Orgasmatron написа:

Този процес,е когато проверяш производителността(в случея-карта памет).

Да но след като съм премахнал картата с памет би трябвало процеса да не се стартира. А също и в диспечера на задачите не се вижда кой е стартирания процес.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Да но след като съм премахнал картата с памет би трябвало процеса да не се стартира. А също и в диспечера на задачите не се вижда кой е стартирания процес.

Да се изкаже някой,по-грамотен.Но,щом е в system32...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

PerfHost си е легитимна услуга Владко. Но как очакваш да разберем, кой е новия процес след като не си ги познаваш. Щом са толкова малко е редно да ти направи впечатление кой е новия. Аз няма как да кажа това, защото не знам досега какво ти е работило. Мога само да открия зловреден такъв ако има, но ако нещо системно се е пуснало след твоята намеса там вече само ти знаеш какво си правил. Защо преди да човъркаш не си правиш IMAGE или поне System Restore. Сега с 2 клика щеше да си върнеш старото положение. Отделно без лог файл, само по снимка е още по-трудно да се анализират нещата.

Пусни един лог от FRST или барем от Autoruns...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, B-boy/StyLe/ написа:

PerfHost си е легитимна услуга Владко. Но как очакваш да разберем, кой е новия процес след като не си ги познаваш. Щом са толкова малко е редно да ти направи впечатление кой е новия. Аз няма как да кажа това, защото не знам досега какво ти е работило. Мога само да открия зловреден такъв ако има, но ако нещо системно се е пуснало след твоята намеса там вече само ти знаеш какво си правил. Защо преди да човъркаш не си правиш IMAGE или поне System Restore. Сега с 2 клика щеше да си върнеш старото положение. Отделно без лог файл, само по снимка е още по-трудно да се анализират нещата.

Пусни един лог от FRST или барем от Autoruns...

Аз бях пуснал тема и в антирусния раздел и съм качил логовете но и тук ще ги пусна. А в диспечер на задачите процеса който се стартира не се вижда и това се случи след като махнах четеца с карта памет тогава изкочи още един процес но не се вижда. Направих и проверка с malwarebyte която откри няколко заплахи и ги премахна.

FRST.txt Addition.txt проверка за вируси.txt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, vlado1985 написа:

откри няколко заплахи и ги премахна.

..не , не си ги премахнал за съжаление..! :) 

Цитат

PUP.Optional.DriverPack, HKU\S-1-5-21-3700314108-3103127873-1105618140-1000\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\INTERNET SETTINGS\ZONEMAP\DOMAINS\drp.su, Няма действие от потребителя, 630, 472299, 1.0.39721, , ame, , , 
PUP.Optional.DriverPack, HKU\S-1-5-21-3700314108-3103127873-1105618140-1000\SOFTWARE\DRPSU, Няма действие от потребителя, 630, 472301, 1.0.39721, , ame, , , 
PUP.Optional.BundleInstaller, HKU\S-1-5-21-3700314108-3103127873-1105618140-1000\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\UNINSTALL\uTorrent, Няма действие от потребителя, 495, 1095642, , , , , , 

...................... и така нататък....!!! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, icotonev написа:

..не , не си ги премахнал за съжаление..! :) 

Това е лога от първата проверка след втората проверка ми показа че няма заплахи !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Това е лога от първата проверка след втората проверка ми показа че няма заплахи !

Ясно..ама казвайте ги тези неща..! Така ще объркате човека който ви помага и вероятно ще пише скрипт ...Ето и аз се обърках...нали ...? :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, icotonev написа:

Ясно..ама казвайте ги тези неща..! Така ще объркате човека който ви помага и вероятно ще пише скрипт ...Ето и аз с обърках...нали ...! :) 

Да прав сте и се извинявам че не го бях казал това а още спа. То и преди време имах подобен проблем и пак се стартираха 2 процеса, повече които, не се виждат в диспечера на задачите та ми се наложи направо да преинсталирам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте искам да съобщя че за сега временно съм си решил проблема с процеса който не се вижда в диспечера на задачите. Като ми направи впечатление че един, процес svhost Local който, със самото зареждане на системата си е доста е обемист. И му спрях услугата FontCache и така уж изчезна този процес който не се виждаше макар че услугата никога не съм я спирал и не е имало проблеми да ми зареди още процеси които да не се виждат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

Здравейте от темата както знаете един процес в повече се появява и проблема временно го бях решил като спрях услугата FontCache. За която бях написал в предишния си пост че така съм решил временно проблема. Днес пак се появи един процес в повече след като свързах телефона с компа, за да прехвърля, един аудио, файл който качих към темата която малко по рано бях пуснал. Въпросния процес незнам кой е и не се вижда някакви предложения къде да търся въпросния процес или в регистрите да променя нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Здравейте от темата както знаете един процес в повече се появява и проблема временно го бях решил като спрях услугата FontCache. За която бях написал в предишния си пост че така съм решил временно проблема. Днес пак се появи един процес в повече след като свързах телефона с компа, за да прехвърля, един аудио, файл който качих към темата която малко по рано бях пуснал. Въпросния процес незнам кой е и не се вижда някакви предложения къде да търся въпросния процес или в регистрите да променя нещо.

Process Hacker 2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...