Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли се правят дизайнерски изрязвания на изображения с PhotoDirector и Paint 3D?

Featured Replies

Разрешен от NewRedDragon

преди 13 минути, PigMan9 написа:

Какви доказателства можеш да предоставиш в подкрепа на тези твърдения, че съм "о.........н"?

Какви доказателства можеш да предоставиш в подкрепа на тези твърдения, че съм не просто "о.........н", но и "хАпсолютен" такъв?

Не съм стена.

200.webp?cid=ecf05e47n6r1fnj8f4708654ox4

• Автор
преди 5 минути, Orgasmatron написа:

Изчакай малко.Ще се случи,когато забравиш.И аз,няма нужда да се занимавам.

Има си хора,за всичко.

Добре.

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Аз глупости не правя. Глупости правят ФАЛШИВИТЕ разработчици, които правят базисни и ФАЛШИВИ БИОС-и. Не е моя вината, че фалшивите БИОС-и нямат добре написан код, който има и поддръжка за новите драйвери и kernel 5 (и нагоре).

Не е моя вината, че фалшивите Firmware чипове имат малко място и не може да се инсталират нови, по-напреднали БИОС-и.

Не е моя вината, че алчните корпорации правят генерични компоненти, които са еднодневки и нямат съвместимост с нови и различни софтуери (и обратното).

Ако обвиняваш някого, обвинявай виновника, не жертвата на виновника.

Айде пак натвори един куп глупости и пак не разбра ка ти се смея

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

200.webp?cid=ecf05e47n6r1fnj8f4708654ox4

Доказателства ако търсиш виж му темата за биоса

• Автор
преди 6 минути, petie1 написа:

Айде пак натвори един куп глупости и пак не разбра ка ти се смея

Кое точно е глупост? Можеш ли да ми покажеш и едно нещо, което да не е вярно? Кое точно, от изброеното от мен, не е вярно?

току-що, PigMan9 написа:

Кое точно е глупост? Можеш ли да ми покажеш и едно нещо, което да не е вярно? Кое точно, от изброеното от мен, не е вярно?

Защо никога не си написал нещо вярно

току-що, PigMan9 написа:

:speak:

преди 4 минути, PigMan9 написа:

Абсолютно всичко е глупост а даже в темата за биос-а сме ти изброили всички глупости които си напляскал а ако беше ИТ нямаше да ги напляскаш, а ето ти идея от Китай можеш да си поръчаш абсолютно празни биос чипове с къвто размер цакаш и къвто биос сакаш

А даже и дракона ти се смее ама по тактично

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Това, което показваш е "crop". Директора имаше нещо, като smart patch, но не съм сигурен, колко коректно работи - все пак това е аматьорски софт.

Phptoshop може всичко необходимо за целtа, стига да се намери и подходящо ЗКУ

Може и с PaintNet, там си има инструмент за рязане по контури.

• Автор
преди 31 минути, Bubbles написа:

Може и с PaintNet, там си има инструмент за рязане по контури.

PaintNet по-добра програма ли е от PhotoScape? Чудя се коя да избера.

А, опция за рязане по контури има ли в Paint 3D?

преди 54 минути, petie1 написа:

Абсолютно всичко е глупост а даже в темата за биос-а сме ти изброили всички глупости които си напляскал а ако беше ИТ нямаше да ги напляскаш, а ето ти идея от Китай можеш да си поръчаш абсолютно празни биос чипове с къвто размер цакаш и къвто биос сакаш

А даже и дракона ти се смее ама по тактично

Ооо, така ли? Значи ми казваш, че всичко, което съм написал, е глупост, а?

Я, много добре прочети това, което съм написал:

IMG_20221105_220548.thumb.jpg.7c22926d65b429d7f8c84b03529ca1a9.jpg

Кое точно е глупост? Това, което съм описал, се нарича "умишлена некадърност и мързел с цел planned obsolescence, както и минимизиране на разходите, максимизирани на печалбите". Сериозно ли ще твърдиш, че тази тактика не съществува? Всичко, което се произвежда и продава днес, е базирано на този принцип. Всичко е максимално орязано, докато цената се слага на максимална пазарна стойност и се надува изкуствено, за да стигне хиляди проценти отвъд всяка мярка за рационалност и смисленост. С други думи, едно нещо може да струва много левове, дори и ако производството му струва стотинки и бързо да се избиват парите от инвестицията и производството.

След продажбата на няколко хиляди телефона, примерно, фирмата вече си е избила разходите за разработката. Всеки телефон, продаден след този момент, носи печалба от хиляди проценти. Тези телефони стават безплатни, но цената на се маха и продължава да стои с цел печалба.

За какво ти ги говоря тези неща, не знам. Темата беше относно програма за обработка на изображения. Получих отговор и се изяснихме... не мисля, че имам какво още да кажа.

И за протокола: аз съм прав. Всичко, което съм описал, е вярно. Ако мислиш, че нещо не е вярно, покажи го и обясни защо то не е вярно.

преди 1 час, Coco1 написа:

Защо никога не си написал нещо вярно

Аз не ти ли казах да не се занимаваш с мен.

преди 3 часа, PigMan9 написа:

И за протокола: аз съм прав. Всичко, което съм описал, е вярно. Ако мислиш, че нещо не е вярно, покажи го и обясни защо то не е вярно.

Да в ръсенето на глупости си нумеро уно.... Дори и да имах нужното икономическо образование да те разбия нямаше да го направя щот нали те видях как врътна нещата за ядрото та пак щеше да ги врътнеш така че ти да си правия, а тактиката която описваш е съвсем съвсем друга и няма нищо общо с глупостите които си изпляскал, казвам ти прежижях го и знам по добре от теб каква е тактиката им

преди 5 часа, PigMan9 написа:

Аз не ти ли казах да не се занимаваш с мен.

Защо нямаш IQ 

преди 5 часа, PigMan9 написа:

Кое точно е глупост

Zaщо всичко е глупост което си написал

• Автор
преди 3 часа, petie1 написа:

Да в ръсенето на глупости си нумеро уно.... Дори и да имах нужното икономическо образование да те разбия нямаше да го направя щот нали те видях как врътна нещата за ядрото та пак щеше да ги врътнеш така че ти да си правия, а тактиката която описваш е съвсем съвсем друга и няма нищо общо с глупостите които си изпляскал, казвам ти прежижях го и знам по добре от теб каква е тактиката им

С ядро, чиято версия е под 5, НЯМАМ проблеми. С ядро, чиято версия е 5 или по-висока, ИМАМ проблеми. Както виждаш проблема е причинен от ПРОМЕНИ ПО ЯДРОТО, не от моите действия. Същото това ми го потвърдиха и в множество други форуми, включително и в официалния форум на Линукс Мента.

преди 2 часа, PigMan9 написа:

С ядро, чиято версия е под 5, НЯМАМ проблеми. С ядро, чиято версия е 5 или по-висока, ИМАМ проблеми. Както виждаш проблема е причинен от ПРОМЕНИ ПО ЯДРОТО, не от моите действия. Същото това ми го потвърдиха и в множество други форуми, включително и в официалния форум на Линукс Мента.

Все такива "проблеми" ти обещавам в бъдеще докат накрая и във ВМ няма да видиш Линукс а аз ще си имам най новите Линукси

• Автор
преди 5 минути, petie1 написа:

Все такива "проблеми" ти обещавам в бъдеще докат накрая и във ВМ няма да видиш Линукс а аз ще си имам най новите Линукси

Тогава ще използвам по-стари операционни системи, които нямат тези и онези изисквания...

преди 44 минути, PigMan9 написа:

Тогава ще използвам по-стари операционни системи, които нямат тези и онези изисквания...

Няма да можеш нали това се мъча да ти набия в празната чутура, ето ти пример Гугъл ще спрират Хрома за Джам7 а чакай смяната на поколенията процесори още не е почнала те тогава ще ти уври главата ко ти приказвам преживей такава смяна и тогава пак ще си говорим  как печелят алчните търгаши

• Автор
преди 42 минути, petie1 написа:

Няма да можеш нали това се мъча да ти набия в празната чутура, ето ти пример Гугъл ще спрират Хрома за Джам7 а чакай смяната на поколенията процесори още не е почнала те тогава ще ти уври главата ко ти приказвам преживей такава смяна и тогава пак ще си говорим  как печелят алчните търгаши

Не се притеснявай за мен.

Иначе, за каква смяна на процесори става въпрос?

преди 35 минути, PigMan9 написа:

Не се притеснявай за мен.

Иначе, за каква смяна на процесори става въпрос?

Сега коя генерация процесори е според теб? По мои изчисления до старта на следващата генерация остават до 15 години.....

Последната смяна стартира някъде 2004 до днес

• Автор
преди 19 минути, petie1 написа:

Сега коя генерация процесори е според теб? По мои изчисления до старта на следващата генерация остават до 15 години.....

15 години не е малко време. Явно имам още доста време, в което ще ми е спокойно.

Иначе, до 15 години FPGAs ще са напреднали и че мога да си правя мои процесори, по мой вкус.

преди 10 минути, petie1 написа:

Дотогава Интел и АМД фалират,Елбрус става доминант и по стар Руски обичай-никакъв ъпгрейд,за 480 години.

преди 5 минути, PigMan9 написа:

15 години не е малко време. Явно имам още доста време, в което ще ми е спокойно.

Иначе, до 15 години FPGAs ще са напреднали ш ке мога да си правя мои процесори, по мой вкус.

Ааа забравих че си един от  триото комици на Калдата :)

• Автор
преди 1 минута, petie1 написа:

Ааа забравих че си един от  триото комици на Калдата :)

Защо да съм комик?

преди 5 минути, Orgasmatron написа:

Дотогава Интел и АМД фалират,Елбрус става доминант и по стар Руски обичай-никакъв ъпгрейд,за 480 години.

Кви 480 бе?  1000 години

Ама другите циркове слонове ние си имаме свинчо

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Защо да съм комик?

Ми прочети кво си написал бре

• Автор
преди 10 минути, petie1 написа:

Ми прочети кво си написал бре

Кое от написаното от мен е смешно?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.