Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна конфигурация

Препоръчан отговор

Здравейте, отдавна не съм се интересувал от хардуер и съм доста изостанал когато става въпрос за сглобяване на компютър. Наближава черния петък и мисля, че момента е много добър да си сглобя  един бюджетен компютър, който ще се ползва основно за работа. Като под това имам в предвид, че на компютъра няма да се играят тежки или нови игри, най-много да пусна от време на време някой Hearth Stone, League of Legends или poker stars. А относно работата става въпрос за програмиране и лек 3D дизайн.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами сглобявай, какъв точно ти е въпроса? С този 'лек' дизайн, че и 3D, може и 2000+ лв. да не стигнат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вместо този орязан и неналичен процесор и отделна видео карта, по-добре 6 ядрения с 12 нишки AMD RYZEN 5 5600G 4.4GHZ BOX - цена. (nikem-bg.net), като вграденото му видео е на почти същото ниво, дори в някои случаи по-добро, цената дори идва по-ниска. Може да се комбинира с това дъно например, като е добре да каже да му обновят BIOS за всеки случай:

Gigabyte B450M S2H AM4 - цена. (nikem-bg.net)

А за 10 лв. отгоре взема памет на доста по-висока честота: G.Skill AEGIS DDR4 2x8GB 3000MHz F4-3000C16D-16GISB - цена. (nikem-bg.net)

Има и на 3.2 GHz, която е и налична: Patriot Viper Steel 16GB 2x8 3200Mhz PVS416G320C6K - цена. (nikem-bg.net)

Кутията също не е налична, да си избере която иска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Orgasmatron написа:

Към двамата-това не е сериозно.

То Радо шишарката кога е бил сериозен? Никога не е тествал 10100F, но инак е орязан. А повечето съвременни игри се играят без проблем с тази итерация, камоли посочените от автора. Трупа мнения на килограм (всъщност иде реч за тонове), но се сърди, когато не е неговото. Детска радост - шарени бонбонки. Форумен специалист от сой.:D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Jorge написа:

То Радо шишарката кога е бил сериозен? Никога не е тествал 10100F, но инак е орязан. А повечето съвременни игри се играят без проблем с тази итерация, камоли посочените от автора. Трупа мнения на килограм (всъщност иде реч за тонове), но се сърди, когато не е неговото. Детска радост - шарени бонбонки. Форумен специалист от сой.:D

Я да видим ти по какво си специалист? Нещо по-добро или евтино предложи или какво? Какъв е смисъла да взема 2 по-слаби неща за повече пари, като може да се вземе 1 по-добро и след това да се ъпгрейдне, без да се налага да се чуди например какво да прави тази умряла видеокарта, за която ще е дал над 170 лв? Ти тествал ли си всички процесори на пазара, че толкова много си компетентен? Но чукча писател, не читател! 

А и автора не държи особено на игрите, въпреки че въпросните ще ги подкара с вградената графика. Ето и малко сравнения:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Бюджет и да започваме ?!

Трудно ми е да определя бюджет. Ако, бях наясно с цените в момента сигурно щях веднага да посоча цена, но изобщо си нямам и наидея как вървят в момента на пазара определените видове марки части. Като за пример мога да дам една ситуация в момента, където се опитвам да разбера на каква цена да продам един лаптоп, когато чисто нов на пазара струва 1400 лева, но един в OLX го продава за 500 лева втора ръка. За това ми е страшно трудно да определя цена на каквото и да е било в тази сфера. Може би искам нещо което да не е марка но с добра производителност. Нещо като при бюджетните телефони, които предлагат 90% от това което предлагат скъпите телефони, но не са марка...

Искам да допълня, че не разбирам как моята тема възбужда такъв голям хейт в някои от коментиращите, вашите спорове честно казано ме объркват още повече, ако наистина е толкова трудно да се даде ясна представа или насока за конфигурация, поне ме насочете към ефтините брандове пък аз ще си прочета в интернет повече и ще си скалъпя нещо сам. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дали сме ти 2 оферти, вече е много относително софтуера, който искаш да ползваш, какви изисквания има и ти какво очакваш. Това, което сме ти дали, е общо-взето с минимален бюджет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Yaskata написа:

Нещо като при бюджетните телефони, които предлагат 90% от това което предлагат скъпите телефони, но не са марка...

Тоест и ти не знаеш какво търсиш. Но нали знаеш, че евтиното винаги излиза скъпо?!

преди 16 минути, Raze написа:

Ти тествал ли си всички процесори на пазара, че толкова много си компетентен?

Естествено, че не. Но за тези, за които пиша съм. Имаше един потребител преди време, който се убеди, че е така, но за съжаление .............като твоя личност го отказаха от форума. Е, аз не се давам толкоз лесно.;) 

П.П. Всъщност в момента нивото в хардуер е под морското равнище. Кофти ми става и затова пиша понякога. Чисто и просто няма с кого да контактувам на тази тема и да се получава нещо смислено. Което е жалко, но и показателно. 

П.П.П Нищо лично, Ради. Бъди здрав! И да се развиваш в направление, което те кефи. 

Лека вечер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Казваш, че си взел лаптоп за 1400 лв. - какви параметри има той - как се държи за нещата които мислиш да ползваш?

Колко струваше предишната ти настолна машина (в долари по онова време?)

Общо взето за да не се набуташ на най-евтините боклуци - една система с монитор трябва да идва около 1000$. Това беше преди години, това може да се каже и сега - товирим за просто персонален компютър, нищо специализирано.

И като казах монитор - имаш ли? А друга периферия?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Jorge написа:

Язък, че ми е и адаш. И не само се сърди ами и заплашва с игнориране ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъвто и съвременен процесор да вземеш ще се справя с любителски 3d дизайн. Предполагам става въпрос за обикновени модели, а не големи асемблита?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой да ми обясни,какво е любителски 3D?

Или пак се стига,до едноядрен 3ds?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Orgasmatron написа:

Любителско е, когато не се занимаваш професионално

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Orgasmatron написа:

не че се заяждам, ама сигурно не знаеш и гифчета как се принтират

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, дръндю написа:

не че се заяждам, ама сигурно не знаеш и гифчета как се принтират

Направо се заяждаш.От едно известно време.

И да,знам.Много по-добре от теб.И като гледам,от всеки друг,в този форум.

С това си изкарвах прехраната,30 години.И продължавам,защото е тръпка.

Аватара ми-струва ~$630.За два месеца,съм го продал три пъти.Плюс много други.

Ти какво сътвори?

преди 13 минути, Gaming_Solutions написа:

Любителско е, когато не се занимаваш професионално

Има бутон,за превключване?Или продават лайт версии?Които са по-малко 3D?Или...Не знам каква простотия,можеш да измислиш още.

Или е 3D или не е.

Много искам,някой да си пусне фотошоп с вградена видеокарта-your video card dont meet minimum requirements.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, Orgasmatron написа:

Има бутон,за превключване?Или продават лайт версии?Които са по-малко 3D?Или...Не знам каква простотия,можеш да измислиш още.

Или е 3D или не е.

Много искам,някой да си пусне фотошоп с вградена видеокарта-your video card dont meet minimum requirements.

Не става въпрос толкова за продукта (който не се знае какъв е все още), а за самите модели. Щом е писал лек 3D дизайн аз предполагам, че става въпрос за дизайн на отделни "леки" компоненти (партове), а не тежки асемблита с по над 1000 парта ...
Може да има 3д принтер и да си моделира моделчета за него, както правим ние. Разделителите за екстендър кабелите, както и aRGB плочките си ги моделираме ние и ги принтираме на наш 3d принтер.

ПП. Фотошоп не е 3d софтуер 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Orgasmatron написа:

Направо се заяждаш.От едно известно време.

Ти какво сътвори?

не се заяждам ве
така и не се научих да принтирам гифчета
всички теми на Сергеев изчетох и нищо не разбрах

пп

шегувам се ве

Редактирано от дръндю (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, дръндю написа:

не се заяждам ве
така и не се научих да принтирам гифчета
всички теми на Сергеев изчетох и нищо не разбрах

пп

шегувам се ве

Можеше да попиташ-като човек.Не да ми вдигаш кръвното.

Точно с пет клик-а.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

2 предложения и останалото - хейт на килограм...

Автора да дава максимален краен бюджет, за да се мисли по него. Оправдания като "не разбирам и затова не мога да дам бюджет" не помагат! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

2 предложения и останалото - хейт на килограм...

Автора да дава максимален краен бюджет, за да се мисли по него. Оправдания като "не разбирам и затова не мога да дам бюджет" не помагат! 

Нали това чакам.Някакъв бюджет.

Това да започнем от най-евтиното...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, Gaming_Solutions написа:

Не става въпрос толкова за продукта (който не се знае какъв е все още), а за самите модели. Щом е писал лек 3D дизайн аз предполагам, че става въпрос за дизайн на отделни "леки" компоненти (партове), а не тежки асемблита с по над 1000 парта ...
Може да има 3д принтер и да си моделира моделчета за него, както правим ние. Разделителите за екстендър кабелите, както и aRGB плочките си ги моделираме ние и ги принтираме на наш 3d принтер.

ПП. Фотошоп не е 3d софтуер 

А бе,как продаваш?

На всички се смееш,имаш знания на пет годишен,натрапваш си грешното мнение,постоянно.Не си се докосвал,до софтуер.

И с клиентите ли си така?

Всички те видяхме,как сменяш цени в движение,да си напаснеш тезите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...